Manisa TSO Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Hayati Dolman’ın başkanlığında gerçekleşti.

EKONOMİ 28.08.2014, 09:30 28.08.2014, 09:37
Manisa TSO Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Hayati Dolman’ın başkanlığında gerçekleşti. Toplantının açılışında konuşan Meclis Başkanı Hayati Dolman, merhum Başkan Bülent Koşmaz’ın vefatından sonra Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Yaşar Coşkun, Başkan Yardımcılığına seçilen Ali Bankoğlu, Yönetim Kurulu Üyeliğine katılan Serhat Çetin’i yeni görevlerinden ötürü tebrik etti ve başarılar diledi. Başkan Dolman, merhum Bülent Koşmaz’ın vefatıyla boşalan meclis üyeliğine katılan Akın Saadettin Gezgin’i de kutladı.

Gündem maddelerinin oy birliği ile kabul edildiği toplantının aylık faaliyet raporu maddesinde söz alan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Coşkun, yönetim kurulunun yapmış olduğu çalışmalar ve gelecek dönemde yapacağı projeler hakkında meclise bilgi verdi.

Sözlerine yönetim kurulu başkanlığına kendisini seçtikleri için yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek başlayan Coşkun, ‘Bildiğiniz gibi 20 Haziran tarihinde değerli başkanımız merhum Bülent Koşmaz’ı kaybettik. Ve ondan sonra tabiî ki, onun yokluğunu birden bire içselleştirmek ve kabullenmek kolay olmadı. Elbette hayat devam ediyordu. Ölüm mukadderat, hepimizce malum bunu kabulden öte yapabileceğimiz çok fazla bir şey yok. Bize düşün bundan sonraki sürecin devamı olacaktı. Yasal süresi içerisinde mevzuatın gerektirdiği gibi Yönetim Kurulu kendi arasında görev seçimi ve dağılımını tekrarladı. Arkadaşlar şahsıma başkanlık görevini tevdi ettiler. Ve o günden bugüne de bu görevi yerine getirme gayreti içerisindeyiz. Ben kendilerine en içten teşekkürlerimi tekrarlıyorum. Şahsıma gösterilen güvene de layık olmaya çalışacağımı ifade ediyorum. Zaten malumlarınız vekaleten de olsa fiili olarak bu görevi yerine getirmeyi çalıştığımızı hepimiz biliyoruz. Bu bir bayrak değişimidir. Bu bir nöbet değişimidir. Elbette ki her şeyin gelip geçici olduğu gibi, bunun şuurunda olarak, bunu azmederek görev yaptığımız süre içerisinde içinde bulunduğumuz kuruma, içinde bulunduğumuz İle, temsil ettiğimiz misyona, vizyona uygun davranmak bundan önceki çalışma hayatında olduğu gibi bundan sonrakinde de aynı titizlik ve özenle, yasalara uygun olarak, devlete kesinlikle bağlı olarak hizmet etmeyi bir şiar edinmiş şahıs olarak, bir arkadaşınız olarak bir kardeşiniz, bir ağabeyiniz olarak çalışacağıma önce sizlere, sonra bizi yaratana söz veriyoruz, adeta ant içiyoruz’ dedi.

Konuşmasına yapılan faaliyetler ve düşünülen projeler hakkında görüşlerini belirterek devam eden Coşkun, ‘O günden bu güne yaptığımız bazı faaliyetler var. Düşündüğümüz projeler var. Birazda bundan bahsetmek istiyorum. Bize en çok yapılan eleştiriler deniyor ki oda bizim için ne yapıyor. Sadece seçim dönemlerinde bizden oy isteniyor. Ondan sonraki 4 yıl bizimle hiç ilgilenilmiyor. Şeklinde eleştiriler oluyor. Tabi bu sadece bizim odamızın sıkıntısı değil, bu Türkiye’deki tüm odaların genel bir sıkıntısı. Biz de düşündük ki çalışmalarımıza meslek komitelerimizden başlayalım. Meslek komitelerimizi aksiyona geçirmemiz gerekiyor. Niçin aksiyona geçirmemiz gerekiyor. Bizi meclisi zorlasınlar, bizi faaliyete geçirsinler, sorunların tespitinde bize yardımcı olsun diye. Bu düşünce ile 1. Meslek komitesi üyelerinden başlayarak, bizzat işyerlerinde ziyaretlerde bulunduk. Komitelerimiz ile salı ve perşembe günleri birlikte oda da toplantılar yapmaya başladık. Ve şunu anladık ki yüz yüze konuşarak sorunları tespit ettiğimizi gördük. Bu süreci Ekim ayı sonuna kadar tamamlamayı düşünüyoruz. 25 Meslek komitemizi dinleyeceğiz. Sorun tespitleri raporlanacak ana başlılar halinde toplanacak ve en son meslek komitesi başkanlarımız ile bir araya geleceğiz. Yapacağımız toplantıda belirlenen sorunlar ışığında 2015 yılının çalışma takvimini oluşturacağız’ dedi.

Ağustos ayı içerisinde Manisa ilinde yer alan oda ve borsaların yöneticilerini oda da ağırladıklarını belirten Coşkun, ‘İlçelerimizdeki oda ve borsa başkanlarımızın yöneticileri ile bir araya gelerek bir istişare toplantısı düzenledik. Burada oda ve borsaların sorunlarını ele aldık. Bu toplantılarımızı bundan sonraki süreçte de yapmaya devam edeceğiz. Çok faydalı bir toplantı olduğunu gördük. Çok olumlu tepkiler aldık. Toplantıda alınan kararları üst kuruluşumuza aktaracağız ve bunu da takip edeceğiz’ dedi.

Kısa vadede yapılacak faaliyetlere de değinen Coşkun, ‘Manisa İlinde bir Yatırım Rehberi hazırlama ile ilgili proje çalışması başlattık. Bunu ilçelerimdeki oda ve borsalar ile de paylaştık. Manisa’ya gelen yatırımcılar için yazılı bir belge hazırlayalım dedik. Bunu da ilçelerimiz ile birlikte yapalım diyoruz. 7- 24 Nisan 2013 tarihleri arasında düzenlediğimiz Alışveriş Şölenini bu kez İl geneline yayalım istiyoruz. Bunu da yaptığımız toplantıda gündeme getirdik. Böylelikte de duran hale gelen ticari hayata da hız kazandırmak istoruz. Yönetimi oluşturan arkadaşlarımız arasında görev dağılımı yapmayı düşünüyoruz. Böylelikle daha kurumsal yapıya geçmek istiyoruz. Birliğimizin fuar takviminde yer alan ve gitmeyi uygun gördüğümüz fuarlara ve organizasyonlara birlikte gitme fikrini paylaştık. Belirli sürede eğitimler yapmayı planlıyoruz. Seminer ve konferanslar gerçekleştireceğiz. Bu etkinliklerimizi de ilçelerimiz ile birlikte yapmayı düşünüyoruz. Yine kazandığımız bir proje ile belirli konularda meslek hayatına kazandırıcı kurslar tertip ediyoruz. Bunlarda ilkinin müracaatları açıldı ve çok yoğun bir talep olduğunu gördük. Bu da bizi motive etti, mutlu etti’ dedi.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Zihni Durmuş, gündem maddesi hakkında söz olarak yönetim kurulunun yönetim şeklini eleştirdi. 6 yıldır meclis üyesi olarak görev yaptığını belirten ve bu süreçte odanın yönetim şeklinde doğru olmadığını düşündüğü kötü bir alışkanlığının bulunduğunu sözlerine ekleyen Durmuş, ‘Oda yönetimimiz geçmişten bugüne önemli olduğu konularda oda meclisini yok sayarak kararlar almakta ve uygulamaktadır. Yani kanuni zorunluluğun olduğu durumlarda oda meclisi bilgilendirilmektedir. Çok önemli konular olsa dahi kanuni zorunluluğun olmadığı durumlarda ise oda meclisi bilgilendirilmeden, meclise danışılmadan, görüş alınmadan uygulamalar yapılmaktadır. Bu eleştiri konusu yapıldığında yasal yetki gerekçe olarak gösterilmektedir. Kanunen sakıncası olamamakla birlikte odanın geleceğini ilgilendiren çok önemli konularda oda meclisinin bilgi ve tecrübesine başvurulmasının kimseye zararı olmayacağı gibi. etik kuraların da gereği olduğunu düşünüyorum. Yasa gereği olsun olmasın, odayı ilgilendiren günlük, normal, mutat konularının dışındaki konularda meclisin görüşünün alınmasını başta Meclis Başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimizden önemle rica ediyorum. Ayrıca, geçen ayki meclis toplantısına gelmeyerek farklı bir noktada iftar yemeğinde bir araya gelen ve benim de içinde bulunduğum bir kısım meclis üyesi arkadaşlarımın demokratik tepkilerini yönetim kurulumuzun anlamalarını ve doğru değerlendirmelerini rica ediyorum’ dedi.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi İdris Şendil, yaptığı konuşmada geçen ay meclisin toplanmamasının nedenin bir tepkiden kaynaklandığını belirterek, meclisin bir çok konuda baypas edildiği ve yönetim kurulunun binaların kiralama yapmaya yetkisi olmadığı yönünde eleştiride bulundu.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Gürkan Atılgan, yönetimin bir çok konuda meclise Toplantıda ayrıca Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Bora Çaylan Ek Hizmet

binasının ihalesi ile ilgili meclisi bilgilendirdi. Her dört ihale için oda tarafından Türkiye çapında duyuruya çıkıldığını belirten Çaylan, ‘İnşaat ince işleri ve elektrik işleri ile ilgili ihalelerimiz tamamlanmıştır. İhalesi tamamlanmayan Mekanik Tesisat ve Dış Cephe Kaplama İşleri konusunda ihalelerimiz için meclisimizden görüş almak istedik. Bu iki ihale ile ilgili güvendiğiniz firmaları 28 Ağustos’a kadar bize iletmenizi istiyoruz. 29 Ağustos tarihinde kadar sizden gelecek firmalarında içinde olduğu firmalara davet göndereceğiz. Bu konuda meclisimizin desteklerini bekliyoruz.danışmadığını ve meclis ile yönetim kurulunun aynı dilden konuşamadığını belirtti.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi İhsan Övünç, yaptığı konuşmada ‘Yapılan ihale ile ilgili meclisten bir komisyon oluşturulsaydı ihale sürecinde yaşanan eksiklikleri yaşamayabilirdik. Çok çalışmak her şey değildir. Bilinçli çalışmak önemlidir. Bir kez daha meclis baypas edilmiştir’ diye konuştu.

Yapılan eleştirilere cevap veren Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar  Coşkun, ‘Şunu ifade etmeliyim ki, gerek bundan önceki farklı bir mekanda düzenlenen iftar yemeğine katılımları ve dile getirilen farklı düşüncelerin şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarım tarafından asla yanlış anlaşılma gibi bir tepki ile karşılanmayacağının bilinmesini isterim. Öncelikle demokrasiyi içine sindirememiş olanların mecliste yer almamış olmaları gerekmektedir. Meclisin olması gereken şekli, farklı görüşlerin, farklı düşüncelerin burada farklı şekilde resim edilebilmesidir. Bu farklı görüşler ortaya kondukça doğru sonuçlara oluşulacağı hepimizin ortak bir görüşüdür. Burada göz ardı edilmemesi gerek husus şudur. Saf bir iftar yemeği amacıyla yola çıkılıp, daha sonra geçmiş seçimlerden bugüne kadar, rahmetli başkanımızı da içine alan konuşma elbette ki inciticidir. Meclisin seçiminden sonra sarf ettiğiniz ifadeleri bir yıl sonra o toplantıda tekrar ediyorsanız, o zaman orada çok da iyi niyet ifadelerinin olmadığını da söylemek benim düşüncem. Öncelikle şunu ifade edeyim ki, yönetim kurulumuzun meclisi yok sayma gibi bir tavrı olamaz. Böyle bir şeyi yapmak bizim hakkımız da değil, haddimiz de değil. Eleştirileri saygı duyuyorum. Ama yaptığımız her icraat ile ilgili meclise mutlaka bilgiler veriyoruz. Meclisten bizim farklı bir şekilde hareket etmemiz mümkün değil. Geçen ay meclisimiz toplanamadı. Doğrudur. Ama geçmiş 4 yılda da meclisin aynı ay içerisinde toplanmamıştır. Bir kez daha söylüyorum. Meclisimizi yok sayma gibi bir düşüncemiz yoktur. Günümüz kavga etme devri değil. Günümüz el ele tutma devri, dayanışma devri. Günümüz geçmişi suçlama devri değil. Bu birlikteliği sağlayarak, ileride temsil ettiğimiz gruba neler kazandırabiliriz bunun devridir’ diye konuştu.

Meclis toplantısının dilek ve öneriler bölümünde ise Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı Gültekin Aşçı Meclis Başkanlık divanınca hazırlanan meclisin işlevselliğini arttırmak amacıyla hazırlanmış olan öneriler ve temennilerden oluşan bir çalışmayı meclis üyeleri ile paylaştı.

Yorumlar (0)
17
kapalı
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 33 90
2. Fenerbahçe 33 86
3. Trabzonspor 33 55
4. Beşiktaş 33 51
5. Başakşehir 33 49
6. Rizespor 33 48
7. Kasımpasa 33 46
8. Antalyaspor 33 45
9. Alanyaspor 33 45
10. Sivasspor 33 45
11. A.Demirspor 33 41
12. Samsunspor 33 39
13. Ankaragücü 33 37
14. Kayserispor 33 37
15. Konyaspor 33 36
16. Gaziantep FK 33 34
17. Hatayspor 33 33
18. Karagümrük 33 33
19. Pendikspor 33 30
20. İstanbulspor 33 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 31 69
2. Göztepe 31 63
3. Ahlatçı Çorum FK 31 55
4. Sakaryaspor 31 54
5. Bodrumspor 31 52
6. Kocaelispor 31 52
7. Bandırmaspor 31 47
8. Boluspor 31 47
9. Gençlerbirliği 31 47
10. Erzurumspor 31 42
11. Ümraniye 31 37
12. Manisa FK 31 36
13. Keçiörengücü 31 36
14. Şanlıurfaspor 31 34
15. Tuzlaspor 31 33
16. Adanaspor 31 32
17. Altay 31 15
18. Giresunspor 31 7
Takımlar O P
1. Arsenal 34 77
2. Liverpool 33 74
3. M.City 32 73
4. Aston Villa 34 66
5. Tottenham 32 60
6. Newcastle 32 50
7. M. United 32 50
8. West Ham United 34 48
9. Chelsea 32 47
10. Brighton 32 44
11. Wolves 33 43
12. Fulham 34 42
13. Bournemouth 33 42
14. Crystal Palace 33 36
15. Brentford 34 35
16. Everton 33 30
17. Nottingham Forest 34 26
18. Luton Town 34 25
19. Burnley 34 23
20. Sheffield United 33 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 32 81
2. Barcelona 32 70
3. Girona 32 68
4. Atletico Madrid 32 61
5. Athletic Bilbao 32 58
6. Real Sociedad 32 51
7. Real Betis 32 48
8. Valencia 32 47
9. Villarreal 32 42
10. Getafe 32 40
11. Osasuna 32 39
12. Sevilla 32 37
13. Las Palmas 32 38
14. Deportivo Alaves 32 35
15. Rayo Vallecano 32 34
16. Mallorca 32 31
17. Celta Vigo 32 31
18. Cadiz 32 25
19. Granada 32 18
20. Almeria 32 14