banner359

BÜYÜKŞEHİR’DEN ŞEHZADELER’E ‘JEST’Lİ ULAŞIM

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde başlattığı ulaşımda modernizasyon çalışması, Şehzadeler ilçesiyle devam etti. Çalışmayla Şehzadeler ilçesine bağlı mahallelerden Manisa merkezine sefer yapan 80 araç, 40 adet 6 metrelik KARSAN Jest marka araçla ile yenilendi. Araçların Manisa’ya ve Şehzadeler’e hayırlı olmasını dileyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, toplu ulaşımdaki dönüşüm hamlesinin yolların kalitesinin yükseltilmesi ve otopark sorunun çözümü gibi projelerle güçlendirileceğini vurguladı.

GÜNDEM 29.02.2016, 19:19 29.02.2016, 20:19
BÜYÜKŞEHİR’DEN ŞEHZADELER’E ‘JEST’Lİ ULAŞIM

Manisa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yenilenen 163 No’lu Şehzadeler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’ne ait 40 adet KARSAN Jest’in anahtar teslimi, törenle gerçekleştirildi. Cumhuriyet Meydanı’ndaki anahtar teslim törenine Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Genel Sekreter Halil Memiş, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Genel Sekreter Yardımcıları Fuat Uzun, Aytaç Yalçınkaya, Yılmaz Gençoğlu, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, MYK Üyesi Mustafa Enöz, daire başkanları, MESOB Başkanı Hasan Geriter, Manisa Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Recep Çınar, Şoförler Odası Başkanı Yusuf Enli, Manisa Özel Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Erdoğan Akatmaca, 163 No’lu Şehzadeler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı İsmail Öziçirici, KARSAN Pazarlama Genel Müdürü Vançın Kitapçı, Satış Müdürü Kaan Erkırtay, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Başkan Ergün’e teşekkür
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açış konuşmasını yapan 163 No’lu Şehzadeler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı İsmail Öziçirici, Şehzadeler ilçesinden modern araçlarla Manisa’ya sefer düzenlemeye başlayacaklarını belirterek, destekleri nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti. Öziçirici’nin ardından konuşan KARSAN Pazarlama Genel Müdürü Vançın Kitapçı da, KARSAN’ın 50. yılını kutladığını belirtti. Manisa’da 4’üncü kez tören gerçekleştirdiklerini de ifade eden Kitapçı, firmalarına gösterdikleri güven nedeniyle sürücülere ve Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti.
Eski Başkan’ı rahmetle andı
Son olarak kürsüye Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün davet edildi. Manisa Belediyesi eski Başkanlarından Ertuğrul Dayıoğlu’nun vefat ettiği haberini üzülerek öğrendiklerini ifade eden Başkan Ergün, Manisa’ya önemli hizmetler vermiş olan Dayıoğlu’na Allah’tan rahmet; eşi, ailesi ile yakınlarına başsağlığı ve sabır dileklerini iletti.
Manisa’nın ulaşım ağının fotoğrafını çektik
Manisa’da 2012 yılında başlattıkları toplu ulaşımda dönüşüm hamlesini, o dönem Manisa merkezinde gerek sürücülere, gerek vatandaşlara rahat bir nefes aldırdığını hatırlatan Başkan Ergün, “Manisa’mızın büyükşehir olmasıyla birlikte köyleri ilçe merkezlerine, ilçeleri birbirine ve Manisa merkezine bağlayacak dev ulaşım hamlesini başlattık. Ulaşım ana planlarını yaparak, Manisa genelinin ulaşım ağlarının geniş açılı bir fotoğrafını çekmiş olduk. Bunun hemen ardından ihtiyaç duyulan tüm bölgelerimizde vatandaşlarımızı modern, konforlu, belli bir kural içinde akış gösteren yeni ulaşım sistemleriyle buluşturduk” dedi.
İlk olarak Muradiye ile Manisa arasındaki mesafeler kalktı
Başlattıkları dev ulaşım hamlesi kapsamında ilk olarak Yunusemre ilçesine bağlı Muradiye bölgesinde kooperatifleri bir araya getirdiklerini ve o bölgede hizmet veren toplu taşıma araçlarının yenilenmesine öncülük ettiklerini belirten Başkan Ergün, “Çok değil, bundan 2-3 yıl önce herkese hayal gibi gelen bu çalışmayla Muradiye ile Manisa merkezi arasındaki mesafeleri kaldırmış olduk. Muradiye’nin ardından 2015 yılı sonunda il geneline 71 yeni otobüs kazandırarak, bunları belli planlama çerçevesinde ilçelerimize gönderdik. Manisa merkezine de dahil ettiğimiz bu kırmızı otobüslerle ulaşımda Büyükşehir Belediyemizin de yer almasını sağladık. Aynı çalışma kapsamında bundan 10 gün önce bu kez de Saruhanlı ilçemizin ulaşım hatlarının modern bir şekilde yenilenmesine öncülük ettik” diye konuştu.
7 yeni güzergahta 40 yeni araç
Şehzadeler ilçesi sınırları içinde toplam 7 kooperatif ve şahıslar tarafından 80 araç ile verilen toplu taşıma hizmetinde öncülük ettikleri dönüşüm kapsamında yeni 6 metrelik 40 aracın tanıtımını yapmak için bir arada olduklarını ifade eden Başkan Ergün, “Şehzadeler ilçemiz sınırları içerisinde bulunan mahallelerden Manisa il merkezine hizmet veren bu 80 araç, yeni toplu taşım hatları optimizasyon çalışması ile tek havuz içine alınarak, alçak tabanlı, engelliye uygun 6 metrelik 40 araca dönüştürüldü. Yeni belirlenen bu hatlar toplam 7 güzergah olarak düzenlendi. Belediye hizmeti içerisinde de Karaağaçlı, Sancaklı İğdecik, Hacıhaliller ve Yeşilköy hatlarında Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne ait, her hatta 1’er araç çalıştırılmak üzere 4 aracımızın kooperatiflerle entegrasyonu sağlandı” dedi.
Yolların kalitesi de yükseltilecek
Ulaşımda dönüşümün yolların kalitesinin yükseltilmesiyle devam edeceğini vurgulayan Başkan Ergün, şunları söyledi: “Tek havuz içine alınan bu 7 hat; Karaağaçlı,  Sancaklı İğdecik, Hacıhaliller, Yeşilköy mahallerinden Manisa il merkezine, Sancaklı İğdecik ve Hacıhaliller mahallerinden Turgutlu İlçe merkezine, Sancaklı İğdecik hattı da 2 güzergah olarak düzenlenerek; Uzunçınar, Kayadibi, Çeşmebaşı mahallerinden de Manisa il merkezine toplu taşım hizmetine başlamıştır. Ulaşım hatlarını modernleştirip dönüştürmekle işimizin bittiğini iddia etmiyoruz. Bu araçlarımızın geçeceği yolların kalitesini de Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak yükseltiyoruz. Geçtiğimiz asfalt döneminde 1800 kilometrelik döşemeyi ön gördüğümüz asfalt çalışmamızın yalnızca 600 kilometresini yapabilmiştik. Geçtiğimiz yıldan kalan 1200 kilometrelik asfaltın yanı sıra bu yıl da yine 1300 kilometrelik ihale yaparak, Nisan-Mayıs döneminde toplam 2500 kilometre asfaltı ilimiz genelinde yapacağız.”
Trambüs Projesi’nde geri sayım
Manisa merkezinde Trambüs Projesi’ni hayata geçirmek için çalışmaların hızlandığını da müjdeleyen Başkan Ergün, “Merkez-OSB hattında çalışacak Trambüs Projemizle ilgili firmalarla görüşmelerimiz devam ediyor. Yüce Allah’ın izniyle 2017 yılının 2. yarısı bu projemizi de Manisa’mızda hayata geçirmenin çabasındayız. Toplu ulaşımda dönüşüm, asfalt ve trambüs projelerimizden söz ettik. Otopark sıkıntısını çözecek çalışmalarımızı da hepiniz yakından takip ediyorsunuz. 560 araç kapasiteli Türkiye’nin en büyük otomasyonlu otoparkında sona gelindiğinin de müjdesini vermiş olayım. Hatırlarsanız 2014 yılının sonları yani tam tarih olarak 27 Kasım’da temelini attığımız ve 2 yılda bitirileceğinin sözünü verdiğimiz bu güzide projemiz, öngördüğümüz tarihten önce inşallah açılacak” dedi.
Manisa ve Turgut Özal Mahallesi çöp sorunundan kurtuluyor
Manisa’nın sorunlarını iyi bildiklerini ve çözüm için çalıştıklarını dile getiren Başkan Ergün, “Şehrimizin 40 yıllık kanayan yarası olan çöp sorunuyla ilgili bildiğiniz gibi Yunusemre sınırlarındaki Uzunburun bölgesinde modern katı atık tesisi için çalışma başlatmıştık. Bu dev ve Manisa tarihinin en büyük yatırımı olan tesisimizin temelini 8 Mart’ta atacağız. Bu vesileyle siz değerli hazirunu da 8 Mart’taki temel atma törenimize davet ediyorum. Manisa’mızı ve özellikle de Turgut Özal Mahalle’mizi bu büyük sorundan kurtaracak modern tesislerimiz ilimiz merkezinin yanı sıra Turgutlu, Saruhanlı ve Ahmetli ilçelerimizin atıklarını da bertaraf edecek” diye konuştu.
Manisa’ya hizmet aşkıyla proje üretiyoruz
Manisa’nın 17 ilçesinde en güzel hizmetleri kazandırmak için geçmişte olduğu gibi bugün de ve bundan sonra da çalışmaya devam edeceklerinin altını çizen Başkan Ergün, “Olumsuz söylemlere, kahvehane dedikodularına, siyasi kaygılara sırtımızı dönerek yalnızca ve yalnızca Manisa’ya hizmet aşkıyla şahsım ve ekibim proje üretiyor. Bu duygularla bugün Şehzadeler ilçemiz sınırlarında hizmete başlayacak olan 40 adet yeni aracın hayırlı olmasını diliyorum. Araçların yenilenmesi sürecinde emek veren değerli Ulaşım Daire Başkanı Sayın Mümin Deniz’e, Ulaşım Dairesi çalışanı kardeşlerime, KARSAN yetkililerine, 163 numaralı Şehzadeler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Sayın İsmail Öziçirici ve yönetim kurulu üyelerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
30 yeni otobüs daha geliyor
Manisa’nın büyükşehir olmasıyla birlikte beldelerden Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne kalan 30 adet aracın yenileneceğini de müjdeleyen Başkan Ergün, “3,5 milyon liralık yatırımla Devlet Malzeme Ofisi kanalıyla bu araçları yeniliyoruz. Mahallelerden merkeze taşıma hizmeti veren bu araçları da sahaya süreceğiz. Yaklaşık bir hafta kadar sonra bunların da tanıtımını yapacağız” diye konuştu. Konuşmaların ardından Başkan Ergün, 163 No’lu Şehzadeler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı İsmail Öziçirici ve KARSAN Pazarlama Genel Müdürü Vançın Kitapçı ile otobüs şeklindeki pastayı kesti. KARSAN Pazarlama Genel Müdürü Vançın Kitapçı, Başkan Ergün’e, Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz’e ve Şehzadeler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Sayın İsmail Öziçirici’ye teşekkür plaketi ve araçların temsili anahtarını takdim etti. 
Engelli vatandaşlardan Başkan’a teşekkür
Yeni araçlar okunan dualar ve kesilen kurban eşliğinde şehir turu atarak hizmete başladı. Törenin sonunda Başkan Ergün, araç sürücülerini tek tek selamlayarak, kazasız-belasız hizmetler diledi. Kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşları da geri çevirmeyen Başkan Ergün, engelli vatandaşlarla da bir süre sohbet etti. Vatandaşlar, araçların engelli taşımasına uygun olması nedeniyle Başkan Ergün’e teşekkür etti.
 

Yorumlar (0)
17
kapalı
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 30 81
2. Fenerbahçe 30 79
3. Trabzonspor 30 49
4. Beşiktaş 30 46
5. Kasımpasa 30 43
6. Başakşehir 30 42
7. Rizespor 30 42
8. Antalyaspor 30 41
9. A.Demirspor 30 39
10. Alanyaspor 30 39
11. Sivasspor 30 38
12. Samsunspor 30 36
13. Kayserispor 30 36
14. Ankaragücü 30 33
15. Hatayspor 30 33
16. Konyaspor 30 33
17. Gaziantep FK 30 31
18. Karagümrük 30 30
19. Pendikspor 30 29
20. İstanbulspor 30 13
Takımlar O P
1. Eyüpspor 27 64
2. Göztepe 27 56
3. Sakaryaspor 27 47
4. Ahlatçı Çorum FK 27 45
5. Kocaelispor 27 45
6. Bodrumspor 27 44
7. Boluspor 27 43
8. Bandırmaspor 27 41
9. Gençlerbirliği 27 40
10. Erzurumspor 27 37
11. Ümraniye 27 33
12. Keçiörengücü 27 32
13. Manisa FK 27 31
14. Şanlıurfaspor 27 27
15. Tuzlaspor 27 27
16. Adanaspor 27 27
17. Altay 27 15
18. Giresunspor 27 7
Takımlar O P
1. Arsenal 28 64
2. Liverpool 28 64
3. M.City 28 63
4. Aston Villa 29 56
5. Tottenham 28 53
6. M. United 28 47
7. West Ham United 29 44
8. Brighton 28 42
9. Wolves 28 41
10. Newcastle 28 40
11. Chelsea 27 39
12. Fulham 29 38
13. Bournemouth 28 35
14. Crystal Palace 28 29
15. Brentford 29 26
16. Everton 28 25
17. Luton Town 29 22
18. Nottingham Forest 29 21
19. Burnley 29 17
20. Sheffield United 28 14
Takımlar O P
1. Real Madrid 29 72
2. Barcelona 29 64
3. Girona 29 62
4. Athletic Bilbao 29 56
5. Atletico Madrid 29 55
6. Real Sociedad 29 46
7. Real Betis 29 42
8. Valencia 28 40
9. Villarreal 29 38
10. Getafe 29 38
11. Las Palmas 29 37
12. Osasuna 29 36
13. Deportivo Alaves 29 32
14. Mallorca 29 30
15. Rayo Vallecano 29 29
16. Sevilla 29 28
17. Celta Vigo 29 27
18. Cadiz 29 22
19. Granada 28 14
20. Almeria 29 13