CENGİZ ERGÜN BİR GÜNDE 3 BELEDİYE GEZDİ

MANİSA Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Muharrem ayı ve Cuma günü vesilesiyle Sancaklı Bozköy, Sancaklı İğdecik ve Karaoğlanlı beldelerini ziyaret etti, vatandaşlara aşure dağıttı.

GÜNDEM 16.11.2013, 12:27 16.11.2013, 12:58
CENGİZ ERGÜN BİR GÜNDE 3 BELEDİYE GEZDİ

 MANİSA Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Muharrem ayı ve Cuma günü vesilesiyle Sancaklı Bozköy, Sancaklı İğdecik ve Karaoğlanlı beldelerini ziyaret etti, vatandaşlara aşure dağıttı. Beldelere, köylere ve ilçelere imkanlar dahilinde hiçbir siyasi ayrım gözetmeden hizmetler götürdüklerini belirten Başkan Ergün, “Hizmetin siyaseti olmaz. Vatandaşlarımızın yaşadıkları yerlerde, herkes bir taşın üstüne taş koyabiliyorsa, en büyük manevi mutluluk bu” dedi.


Her hafta bir mahalleyi ziyaret ederek, sorunları yerinde dinleyen Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ilk olarak Sancaklı Bozköy Beldesi’ni ziyaret etti. Başkan Ergün’ün belde ziyaretlerine Belediye Başkan Yardımcıları Mimar Azmi Açıkdil, Tamer Çipiloğlu, Taner İçöz, Türkan Taş Köroğlu, Belediye Meclis Üyeleri Sezai Gürcan, Hüseyin Köroğlu, MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Çağrı Tuatay, Yunus Emre İlçe Başkanı Nazmi Biçen, Ülkü Ocakları İl Başkanı Onur Pabuçcuoğlu, MHP Şehzadeler Belediye Başkan Aday Adayı Cem Çöllü, Hamzabeyli Belde Belediye Başkanı Sami Acar ve Sancaklı Bozköy Belde Belediye Başkanı Mehmet Batı eşlik etti. Sancaklı Bozköy girişinde belde sakinleri tarafından büyük ilgi ve sevgiyle karşılanan Başkan Ergün, tüm vatandaşlarla tek tek tokalaştı, Muharrem ayı ve Cuma’larının hayırlı olmasını diledi. Cuma namazının ardından çocukları da unutmayan Ergün, harçlık dağıttı.

Allah hayırlarımızı kabul etsin

Manisa Şehzadeler Mehteri tarafından verilen konseri bir süre izleyen Başkan Ergün, daha sonra vatandaşlara aşure dağıttı. Aşure dağıtımı öncesi dualar okundu. Okunan duaların ardından belde sakinlerine yönelik bir konuşma yapan Başkan Ergün, “İçinde bulunduğumuz Muharrem ayı içerisindeki Aşure Günü vesilesiyle, 5 yıldan beri gelenek haline getirdiğimiz bu güzel uygulamamızı devam ettiriyoruz. Bütün pazarlarımızda, Manisa’da vatandaşlarımıza az da olsa, karınca kararınca bunu sizlerle beraber olmak, sizlerin elini sıkmak, sizlerle göz temasında sağlamak düşüncesiyle bir hayır vesilesiyle yapıyoruz. Allah bu hayırlarımızı kabul eylesin” dedi.

Ayrım yapmıyoruz, bulunduğumuz makamlar hizmet makamı

Bulundukları makamların hizmet makamları olduğunu da belirten Başkan Ergün, “Kendi imkanlarımızla, Manisa’da hiçbir ayrım gözetmeden bütün 57 mahalleye yaptığımız güzel hizmetlerimizi, Allah inşallah bundan sonra büyükşehir noktasında da nasip etsin. Son 4-5 ay içerisinde Manisa Belediyesi’nin kendi bütçe imkanlarıyla bütün köylerimize, beldelerimize, Manisa’daki 780 köy ve bin 440 mahallemize hizmetlerimizi, imkanlarımız dahilinde vermeye çalışıyoruz. Karınca kararınca, az da olsa gönülden bu hizmetleri sizlere yapmaya çalışıyoruz. Hiçbir ayrım gözetmeden, ister AKP’li olsun, ister CHP’li olsun, ister başka bir partilerin temsilcisi, muhtarları olsun hiçbir ayrım gözetmeden, bize gelen talepler doğrultusunda biz bu hizmetleri vatandaşımıza hizmet etmek için veriyoruz, bunun bilinmesini istiyorum. Tabi bu kapsamda hem Sancaklı Bozköy’e, hem İğdecik’e, hem de Karaoğlanlı’ya bu yakın çevrede yaptığımız bütün hizmetleri tek tek saymama gerek yok. Sizler zaten bunları yakından takip ediyorsunuz. İnanıyorum ki bu güzel hizmetleri büyükşehir kapsamında daha da fazlalaştırarak, nasıl ki Manisa’da tüm mahallelerimizde yaptıysak, sizlere de bu hizmetleri sunmayı Allah bize nasip etsin diyorum” diye konuştu.

Hizmetin siyaseti olmaz

Konuşmanın ardından Başkan Ergün, belde sakinlerine kendi elleriyle aşure ikram etti. İkram edilen aşurelerden tadan vatandaşlar, Başkan Ergün’e teşekkür etti. Aşure dağıtımının ardından Başkan Ergün ve beraberindekiler, belde kıraathanesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Kıraathanede bulunan vatandaşlar, köylere ve beldelere hizmetlerinden dolayı Başkan Ergün’e teşekkür ederken, bazı taleplerini de iletti. Manisa’nın büyükşehir olmasının ardından tüm belde başkanları ve muhtarlarla Mayıs ayında bir toplantı yaptıklarını, ancak Sancaklı bölgesinden katılımın olmadığını belirten Başkan Ergün, “Hizmetin siyaseti olmaz. Vatandaşlarımızın yaşadıkları yerlerde, herkes bir taşın üstüne taş koyabiliyorsa, en büyük manevi mutluluk bu. Ancak onlar öyle uygun görmüşler gelmemişler. Buna rağmen biz yine Manisa Belediyesi olarak burada ufak tefek de olsa eksikleri, aldığımız bilgiler ışığında yapmaya çalıştık. Gönül isterdi ki muhtarlarımız da gelsin. Hiçbir ayrım gözetmeden bu hizmetleri verebilseydik. Ama biz yine köy yollarını asfaltlamaya çalıştık. Taş kaplama, durak, oyun grubu, çöp toplama hizmetlerini yapmaya çalıştık. Vatandaş takdir etsin, gerisi boş” dedi.

Sancaklı İğdecik’te Başkan’a sevgi seli

Kahve toplantısının ardından Başkan Ergün ve beraberindekiler, Sancaklı Bozköy 75. Yıl İlkokulu ve Ortaokulu’nu ziyaret etti. Okul Müdürü ve öğretmenleri ile öğrenciler tarafından karşılanan Başkan Ergün, burada tüm çocuklara top dağıttı. Okul idarecileri, okullarını asfaltlaması nedeniyle Başkan Ergün’e ve Manisa Belediyesi’ne teşekkür etti. Top dağıtımının ardından beldeden ayrılan Başkan Ergün’ün bir sonraki durağı Sancaklı İğdecik Beldesi oldu. Sancaklı İğdecik Belediye Başkanı Halil İbrahim Bayır ve belde sakinleri tarafından karşılanan Başkan Ergün, burada da tüm vatandaşlarla tek tek tokalaştı, hatır sordu ve hayırlı Cuma’lar dileklerinde bulundu.

Borcu bitirdik, hizmet atağı yaptık

Belde kıraathanesinde vatandaşlara yönelik bir konuşma yapan Başkan Ergün, Manisa’nın kanunen artık büyükşehir olduğunu, ancak bütçesinin büyümediğine dikkat çekti. Manisa Belediyesi’nin 2008 yılındaki gelirinin 65 milyon TL, borcunun ise 96 milyon TL olarak kendilerine devredildiğini belirten Başkan Ergün, “İlk 12-15 ay içerisinde Manisa Belediyesi’nin tüm bu borcunu kapattık. Bundan sonra da Manisa’da, hiçbir ayrım gözetmeden, 57 mahallenin tamamına hizmet götürdük. Kaldırımından tutun yağmur suyu drenajına, asfaltından tutun aydınlatmalarına kadar, park-bahçe işlerine kadar, cami aydınlatması, okul duvarlarının yenilenmesi ve daha büyük projeleri de hayata geçirdik” dedi.

Bütçede her sene rekorlar kırdık

Manisa’nın büyükşehir olmasından sonra il bütünündeki 780 köy ve bin 440 mahallenin Manisa’ya bağlandığını hatırlatan Başkan Ergün, “Tabi bunların altında 17 tane ilçe belediyeleri de olacak. Ama çok daha büyük planlamalar, büyükşehir kapsamında olacak. Bunlar özellikle altyapı yatırımları, yani kanalizasyonu olmayan, suyu olmayan, atık su arıtması olmayan köylerin birer birer planlamaları gelecek. Gediz’in kurtarılması gibi büyük atık su arıtma tesisleri gelecek. Ulaşımla ilgili ana karayollarının dışındaki köy yolları, belde yollarına giden yolların tamamen düzenlenmesi gelecek. Ulaşımla ilgili sorunların giderilme programları yapılacak. Bu bölge Şehzadeler ilçesine bağlı olarak hizmetlerini almaya devam edecek. Bu açıdan Manisa Belediyesi, 65 milyon TL ile aldığı geliri, her sene rekor kıra kıra ilk sene 102’ye, ikinci sene 138’e, geçtiğimiz yıl da 168 milyon TL gibi bir gelire kavuştu. Her sene rekorlar kırdı ve bu sene de inşallah 200’ün üzerine gidiyoruz. Sonuçta bunlar delikleri kapatarak oldu. Kaçakları kapatarak oldu ve Manisa’da yaşayan vatandaşlara hizmet olarak bu geri döndü. Gelir-gider dengesini en iyi şekilde sağlayarak, bu hizmetleri en güzel şekilde yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Büyükşehir daha büyük imkanları getirecek

Bu süre içerisinde de Şubat-Mart’tan itibaren hazırlığını yaptığımız, Nisan-Mayıs döneminde de ihalelerini tamamladığımız taş kaplaması olsun, oyun grubu olsun, oturma bankları olsun, diğer çöp konteynırı gibi hizmetlerin planlamalarını yaptık ve bunları da geçtiğimiz 3-4 aydan beri bütün köylerimize, beldelerimize ulaştırmaya çalışıyoruz. Karınca kararınca, imkanlar dahilinde, şuandaki Manisa Belediyesi’nin bütçe imkanlarıyla bunun yapıldığının bilinmesini istiyorum. Sizin beldelerinize de kısmen de olsa bu hizmetleri göndermeye çalıştık. Gönlümüz istiyor ki, hepsini bir günde verelim. Ama sonuçta her şey paraya dayanıyor. Bütün ilçelerin muhtarları bizim kapımızda, hepsi bir talep içerisinde. Ancak büyükşehir, daha büyük yatırımları ve imkanları sizlere getirecek. Bu bağlamda büyükşehir bünyesinde yapılacak programlamalarla kötü yol diye bir şeyin kalacağını tahmin etmiyorum. Bugüne kadar görmediğiniz hizmetleri emin ellere bırakarak, çalmayan, çırpmayan, hesap verebilen bir yönetimle yapıldığı zaman en iyi hizmetleri alacağınızdan şüpheniz olmasın. Yüce Rabbim alnımıza yazdıysa, bu hizmetleri yapmak bizim boynumuzun borcu. Hakkımızda hayırlısı neyse o olacak” diye konuştu.

Karaoğlanlı’da da aşure dağıtıldı

Başkan Ergün ve beraberindekiler, son olarak Karaoğlanlı Beldesi’ni ziyaret etti. Belde sakinleriyle tek tek tokalaşan Başkan Ergün, okunan dualar eşliğinde vatandaşlara aşure dağıttı. Aşureleri Başkan Ergün’ün elinden alan Karaoğlanlı sakinleri, ziyaretleri ve hizmetleri nedeniyle kendisine teşekkür etti, çalışmalarında başarılar diledi. Karaoğlanlı’nın Manisa’nın şirin bir beldesi olduğunu ifade eden Başkan Ergün, kendilerine gösterilen sıcak ilgi ve yakınlıktan dolayı belde sakinlerine teşekkür etti.

Yorumlar (0)
17
kapalı
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 32 87
2. Fenerbahçe 32 85
3. Trabzonspor 32 52
4. Beşiktaş 33 51
5. Rizespor 32 48
6. Başakşehir 32 46
7. Kasımpasa 32 46
8. Sivasspor 32 44
9. Antalyaspor 32 42
10. Alanyaspor 32 42
11. A.Demirspor 32 40
12. Samsunspor 32 38
13. Ankaragücü 33 37
14. Kayserispor 32 37
15. Konyaspor 32 36
16. Hatayspor 32 33
17. Gaziantep FK 32 31
18. Karagümrük 32 30
19. Pendikspor 32 30
20. İstanbulspor 32 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 30 68
2. Göztepe 30 60
3. Kocaelispor 30 52
4. Ahlatçı Çorum FK 30 52
5. Sakaryaspor 30 51
6. Bodrumspor 30 49
7. Boluspor 30 46
8. Bandırmaspor 30 46
9. Gençlerbirliği 30 44
10. Erzurumspor 30 41
11. Manisa FK 31 36
12. Keçiörengücü 30 36
13. Şanlıurfaspor 30 34
14. Ümraniye 30 34
15. Tuzlaspor 30 32
16. Adanaspor 30 32
17. Altay 31 15
18. Giresunspor 30 7
Takımlar O P
1. M.City 32 73
2. Arsenal 32 71
3. Liverpool 32 71
4. Aston Villa 33 63
5. Tottenham 32 60
6. Newcastle 32 50
7. M. United 32 50
8. West Ham United 33 48
9. Chelsea 31 47
10. Brighton 32 44
11. Wolves 32 43
12. Fulham 33 42
13. Bournemouth 32 42
14. Crystal Palace 32 33
15. Brentford 33 32
16. Everton 32 27
17. Nottingham Forest 33 26
18. Luton Town 33 25
19. Burnley 33 20
20. Sheffield United 32 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 31 78
2. Barcelona 31 70
3. Girona 31 65
4. Atletico Madrid 31 61
5. Athletic Bilbao 32 58
6. Real Sociedad 31 50
7. Valencia 31 47
8. Real Betis 31 45
9. Villarreal 31 39
10. Getafe 31 39
11. Osasuna 31 39
12. Las Palmas 31 37
13. Sevilla 31 34
14. Deportivo Alaves 31 32
15. Mallorca 31 31
16. Rayo Vallecano 31 31
17. Celta Vigo 31 28
18. Cadiz 31 25
19. Granada 32 18
20. Almeria 31 14