banner359

CENGİZ ERGÜN MANİSA BELEDİYESİ'NİN BORCUNU AÇIKLADI

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Mahalle ve Köy Muhtarlarıyla birlikte belde belediye başkanlarına Sultan Kafe’de iftar verdi.

GÜNDEM 18.07.2013, 13:03 19.07.2013, 02:17
CENGİZ ERGÜN MANİSA BELEDİYESİ'NİN BORCUNU AÇIKLADI

 Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Mahalle ve Köy Muhtarlarıyla birlikte belde belediye başkanlarına Sultan Kafe’de iftar verdi. Yemekte konuşan Başkan Ergün, “Bugünlerde moda oldu. Manisa Belediyesi’nin borcu 110 Milyon TL’yi geçti diye söylentiler var. Eleştiri yaparken doğru eleştiri yap, okkalı at. Siz 65 Milyon gelirle 96 Milyon borç bırakırken, biz bu geliri 168 Milyon TL’ye taşıdık. Bizim Manisa’ya bu kadar hizmet yapmamıza rağmen İller Bankası’na borcumuz sadece 60 milyon TL, kredibilite oranımız da 500 milyon TL’dir. Öyle gazetelerde atıp tutmakla bu işler olmaz. Gel doğruyu benden öğren” diye konuştu.

Mahalle ve Köy muhtarları ile birlikte belde belediye başkanlarına Sultan Kafe’de iftar veren Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İftar yemeğine MHP Manisa Milletvekili Sümer Oral, MHP 23. Dönem Manisa Milletvekili Mustafa Enöz, Belediye Başkan Yardımcıları Mimar Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, Tamer Çipiloğlu, Cem Çöllü, Hasan Eryılmaz, Mümin Deniz, MHP İl Başkanı Tamer Akkal, MHP Merkez İlçe Başkanı Engin Kabadağ, belediye meclis üyeleri, mahalle ve köy muhtarları ile birlikte belde belediye başkanları katıldı. İftar yemeğinde okunan duaların ardından konuşan Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, muhtarlara belediye çalışmaları hakkında merak edilen konuları anlattı. Ergün; ” Hayırlı bir Ramazan akşamında sizlerle birlikte aynı sofrada olmanın, iftarımızı yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu güzel birlikteliklerin daimi olmasını temenni ediyorum. Yaklaşık 4 yıl 3 aydır Manisalılara en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Bildiğiniz üzere 2012 yılının son aylarında yeni çıkan yasa gereği 14 tane il büyükşehir oldu. Bunlardan birisi de Manisa’mız. 2014 yılında kentimiz tam anlamıyla büyükşehir statüsüne kavuşuyor. Bizlerde gelen kanunlar gereği ilçe, köy ve beldelerimizde eksiklikleri tamamlama noktasında üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Tabi ki bunlar bütçemiz ve gelirlerimiz doğrultusunda oluyor. İki ay önce sizlerle yaptığımız toplantıda bir araya geldik. Eksiklikler noktasında taleplerinizi dinledik. O günden bu yana hizmetin gitmediği köy kalmadı. Tabi bu bütün eksiklikleri tamamladık anlamına gelmesin. Köylerimizin camileri ışıklandırıldı. Çöp konteyneri noktasında eksiklikler tamamlandı. Şu ana kadar nüfus yoğunluğuna göre bin 522 adet çöp konteynerini köylerimize eşit bir şekilde dağıttık. Belirli periyot çerçevesinde yine kendi ekiplerimizle bu çöpleri topluyoruz. Herhangi bir noktada eksiklik varsa bunu muhakkak bize bildirin, üzerine gidelim” diye konuştu.

“Köylerin Taş Eksiklikleri Tamamlanacak”

Bazı beldelerde ve köylerde okul duvarlarının da yapıldığını hatırlatan Başkan Ergün, “Yine camilerin eksikliklerini tamamladık. Taş dağıtımı da bu hafta başladı. Önümüzdeki aylarda talepleriniz yerine getirilecektir. Bu süreç metrekare talebinin fazla olması nedeniyle beş ayı bulabilir. Mevcut taşların döşenmesi noktasında da ihale yaptık. İşçilik ile ilgili sıkıntıyı da biz çözeceğiz. Oturma bankların da dağıtımı da başladı. İlk etapta 500 tane dağıtıldı. Bunun arkası kesilmeyecek. Bu hizmetlerin devamı gelecek. Biz bu hizmetleri

bunları bugünün şartlarında yapmaya çalışıyoruz. Stabilize asfalt noktasında da taleplerinizi aldık. Programlarını yapıyoruz. Köylerin giriş güzergâhları belirleniyor. Bir hafta içinde ihaleyi alan firma çalışmaya başlayacak” şeklinde konuştu.

“Merkezde Hizmet Gitmeyen Cadde ve Sokak Kalmadı”

Manisa Merkezde yapılanlara anlatmaya gerek olmadığını ve halkın yapılanları gördüğünü hatırlatan Başkan Ergün, “Merkez muhtarlarımızda burada. Belki bir iki sokak eksik kalmış olabilir. Bütün mahallelerde yağmur suyu, kaldırım, asfaltlamalar ve bazı mahallelerimizde taş döşemelerinin tamamı bitirildi. Sadece Uncubozköy’de ana bulvar yapılamadı. Bunun sebebi de Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı’nın devam etmesi ve orda ki yoğunluktan kaynaklanıyor. Sadece Hafsa Sultan, Yeni Mahalle ve Fatih Mahallelerinde mevcut ıslah planlarıyla yapılmış iki katlı evlerin bulunduğu sokaklara girmemeye çalıştık. Bu konuda muhtarlarımızın serzenişi oldu. Bunun da nedeni o bölgede imar planı düşüncemizdir. Önümüzdeki hafta dört mahallenin imar planı ile ilgili çalışmaları bizzat mahallelerimizde yapacağız. Bu kapsamda 6 bine yakın vatandaşımızla anket çalışması yapacağız. Bu dört mahallenin değiştirilmesi noktasında tekrar mahallemizde geçirdik. İmar Komisyonu şu anda çalışmalarını yapıyor. O mahallelerde yapacağımız toplantılarda gerekli bilgileri halkımıza vereceğiz. Vatandaşlarımızla ne yapılacağını paylaşacağız. Yeni planlama nedeniyle bu sokaklarda parayı çöpe atmayalım düşüncesiyle bir şey yapmadık bunun da bilinmesini istiyorum” diye konuştu.

Manisa Belediyesi’nin Borcu 60 Milyon TL

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, son günlerde Manisa Belediyesi’nin borcunun gündeme getirildiğini ancak yanlış bilgiler paylaşıldığının altını çizerek, “Bugünlerde moda oldu. Belediyenin borcu nedir, 110 milyon TL kredi kullanılmış. Ben bu iddiaları söyleyenlere şöyle seslenmek istiyorum; Şimdi ayağını yorganına göre uzatacaksın. Eleştiriyi yapacaksan doğru atıfta bulunarak yap. Okkalı atmak gerekiyor. Doğruyu bilmeden niye konuşuyorsun. Siz 65 milyon geliri olan bir belediyeyi 96 milyon borçla bıraktınız. Bugün biz ise bu geliri 65 Milyon TL’den 168 Milyon TL’ye taşıdık. Manisa Belediyesi’nin kente yapılan bu kadar hizmete rağmen İller Bankası’na borcu sadece 60 Milyon TL’dir. Öyle gazetelerde atıp tutmakla bu işler olmaz. Gel doğruyu benden öğren, ben sana açıklayayım. Siz gelir bütçesinin yüzde yüz üzerinde borçlanma yaptıysanız, bizim bugün sağladığımız bütçe dengesi ve gelire karşılık 300 Milyon TL borç yapmamız lazım. Manisa Belediyesi’nin şu anki İller Bankası’nda ki kredi limiti 500 Milyon TL’dir. Aynı şekilde istediğimiz özel bankadan kredi alabilme noktasındayız. Hesap konusunda kimse bize atıfta bulunmasın” dedi.

“Büyük Projeler Hizmete Giriyor”

Manisa Belediye Başkanı Ergün, konuşmasında Manisa Belediyesi’nin hizmetlerinden de bahsetti. Büyük projelerin birer birer hizmete girmeye başladığını hatırlatan Başkan Ergün, “Atatürk Gençlik Merkezi, Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu, Yeni Otogar, Alparslan Türkeş Kavşağı, 170 Dönümlük Kent Park gibi projelerimizin bazıları tamamlandı bazıları ise bitmek üzere olan projelerimiz. Yine Manisa’da derelerin ıslah çalışmaları ve peyzaj düzenlemelerine başladık. Tarık Almış Spor Tesisleri’nden Grand Medical Hastanesi’ne uzanan derenin çalışmalarını yürütüyoruz. Akmescit’te askeri lojmanlar ile mahalle arasında kalan derenin üzerini kapattık oranın da peyzaj düzenlemesi başlıyor. Devlet Su İşleri’nin yapması gereken işleri de biz yapıyoruz, kenti bu kötü görüntülerden kurtarıyoruz” dedi.

“Otopark Sorununa Neşter Vuruyoruz”

Manisa’nın en büyük sorunlarından biri olan Otopark sorununa da el attıklarını hatırlatan Başkan Ergün, “Yaklaşık üç yıl önce Subay Lojmanları’nın olduğu bölgeye otopark yapılması amacıyla ilgili bakanlıklarla anlaşma yaptık. TOKİ 3 Konutları’nda Manisa Belediyesi’ne ait 24 daireyi 18 ay önce teslim ettik güle güle otursunlar. Batı Kışlanın içinde 4 Milyon TL’ye karargâh binaları yapıyoruz bitme aşamasına geldi. Ancak biz Subay Lojmanları 10 gün önce teslim aldık. Şu anda da yıkım çalışmalarını yürütüyoruz. Önümüzdeki ay 600 araçlık tam otomatik sistemli otoparkın ihalesini de yapacağız” diye konuştu. Emekliler Parkı’nın olduğu bölgeye de yer altına 450 araçlık otopark yapacaklarını hatırlatan Başkan Ergün, “İki ay içerisinde de oranın çalışmalarına başlayacağız. Oranın da üst peyzajı yapılacak ve eskisinden çok daha güzel hale getirilecek. Kimse merak etmesin eskisinden yeşil olacak. Oranın da ihalesini bir hafta içerisinde bitireceğiz” dedi.

“Gıda Bankasında Gönüllüler Çalışıyor”

Manisa Belediyesi olarak Gıda Bankası’nı hizmete açtıklarının altını çizen Başkan Ergün, “Göreve geldiğimizde 2 bin 850 kişiye yemek veriliyordu. Yaptığımız tespitlerde bu kişiler arasında beş katlı evi arabası olan ve evlerinde LCD televizyonları olan kişiler vardı. Allah’tan korkun. Biz buna dur dedik. Gönüllülerimiz talepler doğrultusunda evleri gezerek gerçek ihtiyaç sahiplerini belirledi. Şu anda binin üzerinde gerçek ihtiyaç sahibi Gıda Bankası’na gelerek ihtiyaçlarını kendi karşılıyor” dedi.

“Merkezdeki Hizmetleri Belde ve Köylere Yapmak Boynumuzun Borcu”

Manisa merkezde yaptıkları hizmetlerden bütün kesimin mutluluk duyduğunu ve bunun da kendilerine manevi açıdan mutlu ettiğini dile getiren Başkan Ergün, “Görevimizin bitmesine 8 aylık bir süre kaldı. Allah yazdıysa, bir daha seçiliriz seçilmeyiz bunu bilemem ancak Manisa merkezde yapılan hizmetlerin aynısını belde ve köylere yapmak boynumuzun borcu olsun. Merkezdeki insanlarımızı nasıl mutlu ettiysek sizleri de aynı şekilde mutlu edeceğiz. Bunun da bilinmesini istiyorum” şeklinde konuştu. Başkan Ergün konuşmasının sonunda köylerde ihtiyaç sahiplerine Ramazan paketi yardımında bulunduklarını hatırlatarak, “Bu çalışmalarımız merkezde de başlıyor. Eğer muhtarlarımız bizlere ihtiyaç sahiplerinin isimlerini verebilirse onlara da Ramazan paketi gönderebiliriz” dedi. Konuşmaların ardından muhtarların sorunlarını dinleyen Başkan Ergün, yakın zamanda belde ve köyleri ziyaret edeceğinin de müjdesini verdi.

Yorumlar (0)
17
kapalı
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 30 81
2. Fenerbahçe 30 79
3. Trabzonspor 30 49
4. Beşiktaş 30 46
5. Kasımpasa 30 43
6. Başakşehir 30 42
7. Rizespor 30 42
8. Antalyaspor 30 41
9. A.Demirspor 30 39
10. Alanyaspor 30 39
11. Sivasspor 30 38
12. Samsunspor 30 36
13. Kayserispor 30 36
14. Ankaragücü 30 33
15. Hatayspor 30 33
16. Konyaspor 30 33
17. Gaziantep FK 30 31
18. Karagümrük 30 30
19. Pendikspor 30 29
20. İstanbulspor 30 13
Takımlar O P
1. Eyüpspor 27 64
2. Göztepe 27 56
3. Sakaryaspor 27 47
4. Ahlatçı Çorum FK 27 45
5. Kocaelispor 27 45
6. Bodrumspor 27 44
7. Boluspor 27 43
8. Bandırmaspor 27 41
9. Gençlerbirliği 27 40
10. Erzurumspor 27 37
11. Ümraniye 27 33
12. Keçiörengücü 27 32
13. Manisa FK 27 31
14. Şanlıurfaspor 27 27
15. Tuzlaspor 27 27
16. Adanaspor 27 27
17. Altay 27 15
18. Giresunspor 27 7
Takımlar O P
1. Arsenal 28 64
2. Liverpool 28 64
3. M.City 28 63
4. Aston Villa 29 56
5. Tottenham 28 53
6. M. United 28 47
7. West Ham United 29 44
8. Brighton 28 42
9. Wolves 28 41
10. Newcastle 28 40
11. Chelsea 27 39
12. Fulham 29 38
13. Bournemouth 28 35
14. Crystal Palace 28 29
15. Brentford 29 26
16. Everton 28 25
17. Luton Town 29 22
18. Nottingham Forest 29 21
19. Burnley 29 17
20. Sheffield United 28 14
Takımlar O P
1. Real Madrid 29 72
2. Barcelona 29 64
3. Girona 29 62
4. Athletic Bilbao 29 56
5. Atletico Madrid 29 55
6. Real Sociedad 29 46
7. Real Betis 29 42
8. Valencia 28 40
9. Villarreal 29 38
10. Getafe 29 38
11. Las Palmas 29 37
12. Osasuna 29 36
13. Deportivo Alaves 29 32
14. Mallorca 29 30
15. Rayo Vallecano 29 29
16. Sevilla 29 28
17. Celta Vigo 29 27
18. Cadiz 29 22
19. Granada 28 14
20. Almeria 29 13