CENGİZ ERGÜN'DEN SELENDİ ÇIKARMASI

MANİSA Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Selendi’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. Yıldönümü, Geleneksel 18. Kültür ve Cirit Festivali ve 2. Selendililer Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliklere katıldı. Manisa Belediyesi’nin hizmet atağında olduğu Selendi’de coşkuyla karşılanan Başkan Ergün, muhtarlarla bir araya geldiği toplantıda müjdeler verdi ve Manisa’ya en uzak ilçe olan Selendi ile kurulan hizmet köprüsünün artarak devam edeceğini belirtti.

GÜNDEM 02.09.2013, 17:51 02.09.2013, 17:53
CENGİZ ERGÜN'DEN SELENDİ ÇIKARMASI

 MANİSA Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Selendi’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. Yıldönümü, Geleneksel 18. Kültür ve Cirit Festivali ve 2. Selendililer Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliklere katıldı. Manisa Belediyesi’nin hizmet atağında olduğu Selendi’de coşkuyla karşılanan Başkan Ergün, muhtarlarla bir araya geldiği toplantıda müjdeler verdi ve Manisa’ya en uzak ilçe olan Selendi ile kurulan hizmet köprüsünün artarak devam edeceğini belirtti.

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, hafta sonu Selendi mesaisinde Selendi ve civar köylerinden vatandaşlarla bir araya geldi. Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş tarafından karşılanan Başkan Ergün’e Belediye Başkan Yardımcıları Mimar Azmi Açıkdil ve Tamer Çipiloğlu, Fen İşleri Müdürü Cem Çöllü, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hasan Eryılmaz, belediye meclis üyeleri Sezai Gürcan ve Hüseyin Köroğlu da eşlik etti. Selendi Belediyesi Kültür Salonu’nda düzenlenen toplantıda İzmir, İstanbul, Manisa, Uşak, Turgutlu, Salihli ve Kula Selendililer Dernekleri’nin Başkanları, Selendi’ye bağlı belde ve köy muhtarları, siyasi parti temsilcileri yer aldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, öncelikle ilçeye vermiş olduğu hizmetlerden dolayı Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti. Selendi’nin yıllardır gözden ve gönülden ırak bırakılmasının sıkıntısını yaşadıklarını belirten Başkan Savaş, “Değerli Cengiz Başkanımız ve ekibinin teşrifleriyle güzel etkinlikler çerçevesinde bir araya geldik. Gerek istihdam sıkıntısından dolayı gerek kamu görevi dolayısıyla Selendi’den ayrılmak zorunda kalan hemşerilerimizle de bir aradayız. Biz hemşerilerimizle kucaklaşırken bu coşkumuza Cengiz Başkanımız da katıldı. Belki bakıldığında aynı partiden belediye başkanı olmuş olabiliriz ama Başkanımız’ın Selendi’ye yaklaşımı bizi birbirimize çok daha fazla yakınlaştırdı. Gerçekten Selendi Manisa’nın 160 kilometre uzağında olan, sadece 6 bin nüfuslu ilçe merkezinden mevcutmuş gibi sanılan kısacası gözden ırak, gönülden de hizmetten de ırak bırakılmış bir yapıdadır. Bu uzaklığı da değerli Başkanımız sayesinde aşmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Başkan Ergün Selendi’ye Gönül Köprüsü Kurdu

Manisa Belediyesi’nin Selendi’ye götürdüğü hizmetlerin, Selendi halkı tarafından büyük mutlulukla karşılandığını söyleyen Başkan Savaş, “Göreve geldikten sonra Manisa Belediye Başkanımız Cengiz Ergün beyefendiyle tanıştık. Kendisi sağolsun Selendi ile ilgili hangi isteğimiz olursa geri çevrilmedi. Bugün Selendi’ye Manisa Belediyesi tarafından Cengiz Başkanımız’ın katkılarıyla tam 2 Milyon TL’lik yatırım geldi. Yani aradaki 160 kilometrelik mesafeyi gönül köprüleriyle, hizmet köprüleriyle ortadan kaldırdı. Ben kendisine bir kez daha siz hemşerilerim adına hiçbir siyaset gütmeden teşekkür ediyorum. Kendisi bugünkü davetimizi de geri çevirmeyerek teşrif etti. Selendi’nin eksiklikleri ve sorunları noktasında görüştüğümüz Başkanımız’a tüm isteklerimizi içeren dosyamızı da sunduk. Kendisi hem Selendi’ye hem de diğer ilçelerimize ellerinden gelen desteği vermeye hazır. Şuan kendisiyle gerek Selendili hemşerilerimizin istihdamı konusunda, gerekse ilçemizin

eksiklikleri noktasında 24 saat çok iyi bir sinerjiyle çalışıyoruz. Selendi’nin çıkarına yapılması gereken ne varsa biz de ona hazır olduğumuzu bir kez daha beyan ediyoruz. Allah Cengiz Başkanımız ve ekibinden razı olsun. Selendimiz’e teşrif edip, halkımızla bir arada oldukları için teşekkürü borç biliyorum” dedi.

Selendi’ye Manisa Belediyesi Eli Değdi

Konuşmasını Manisa Belediyesi’nin Selendi’de başlattığı çalışmalara değinerek sonlandıran Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, “Selendimiz’de Bekirağalar yoluyla başlayan güzergahta 20-25 bin metre taş döşeme çalışmaları başladı. Selendi’nin bütün girişleri ile bozulan zeminlerin yol düzenlemeleri ve aydınlatmalarının tamamını 1 milyon 300 bin liraya ihale edilerek Manisa Belediyesi tarafından üstlenildi. Bunun yanı sıra çocuklarımızın okullara gidip gelmesi için gerekli servis otobüsümüz temin edildi. Bu güzel gelişmelerin artarak devam edeceğinden şüphemiz yok” dedi.

Manisa Belediyesi Kendi Ayakları Üzerinde

Başkan Savaş’ın ardından konuşan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, öncelikle Selendi’de bulunmaktan, Selendi halkının kurtuluş coşkusunu paylaşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Görevde bulundukları 4,5 yıl boyunca yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Ergün şöyle konuştu, “Yaklaşık 4,5 seneyi geride bırakan Manisa Belediyesi’ni nerden alıp nerelere getirdiğimizi kısaca paylaşmak istiyorum. Öncelikle 65 Milyon TL geliri ve 96 Milyon TL’ye yaklaşan borcuyla aldığımız Manisa Belediyesi’ni 2012 yılı itibariyle bugün 170-180 Milyon TL’ye yaklaşmış bir bütçeye ulaştırarak, kendi ayakları üzerinde durabilir bir belediye haline getirdik. Allah nasip ederse inşallah bütçede bu sene 200 Milyon TL’yi geçeceğiz. Biz göreve geldiğimiz ilk 15 aylık süre içerisinde ekibimizle beraber gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık ve Manisa Belediyesi’nin 96 Milyon TL’lik bütün borçlarını temizledik. Ardından programlarımız dahilinde, hiçbir ayrım göz etmeden 57 mahallemizde girilmedik sokak bırakmadık. Manisa merkezdeki 57 mahallede öncelikle yağmur suyu, kanalizasyon eksiğini tamamladık. Mahallelerin kaldırımlarını, bordür döşemelerini arkasından asfaltlamaları ve aydınlatmalarını sıkıntılı bir süreci geçirdikten sonra bitirdik. Biz değerli Nurullah Başkanımız’ın şuan Selendi içerisinde yapmış olduğu bu düzenlemeleri bundan 1-1,5 sene öncesi Manisa’da yaşadık. Elbette tozdan kurtulmak için biraz sabır gerekiyor. Sabrın sonunda bu güzel hizmetleri kullanacak olan yine bu ilçede yaşayanlar, yine Selendililer olacaktır. O açıdan bizim Manisa’da yaşadığımız hazzı sizler de yaşayacaksınız. İş bittiği zaman bu sıkıntılar esnafımızın dükkânlarının önünde çaylarını, kahvelerini içerken geçecek, aksine güzel hizmetlerin hazzını yaşayacaklar” dedi.

Manisa’da Dev Projeler Yükseliyor

Manisa Belediyesi olarak artık çok daha büyük projelere imza atma noktasında olduklarını belirten Başkan Ergün, projelere yönelik örnekleri Selendililer ile paylaştı. Başkan Ergün, “Oto terminal binamız birkaç aya kadar inşallah tamamlanmış olacak. Bu ayın sonuna doğru Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin teşrifleriyle inşallah, ismini belediye meclisimizce verdiğimiz Alparslan Türkeş Kavşağı’nın açılışını gerçekleştireceğiz. Yine büyük projelerimiz içinde yer alan 170 dönümlük arazi üzerine Kent Park Projemiz yükseliyor. Bunun yanı sıra Manisa’ya gelindiğinde muhakkak görülmeye değer bir Çanakkale Şehitleri ve Atatürk Sergi Salonu’nu hayata geçirdik. Bundan üç ay önce bitirdiğimiz, Manisa’da yaklaşık 2 bin 500 öğrencimizin faydalanacağı Atatürk Gençlik

Merkezi’ni hizmete sunduk. Elbette bunlar saymakla bitmez. Biz Manisa’ya hak edilen hizmeti vermiş ve veriyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Değişimi İlçelerimize Yayacağız

Manisa’da büyük bir değişim yaşandığını ifade eden Başkan Ergün, “Manisa’da gerçekten büyük bir değişim var. Bu değişimi yani güzellikleri inşallah bu geride kalan 7 aylık süre içerisinde kanunların ve meclisin bize vermiş olduğu yetkiler dâhilinde bütün ilçelere, beldelere ve köylere yayma niyetindeyiz. Gönlümüzden geçen hizmetlerimizi Manisa genelinde yapmaktır. Rabbim razı olur, nasip olursa bir 5 yılı daha bütün Manisalılar’dan ve sizlerden isteme noktasında olacağız. Tabii ki bir süreçtir, alnımıza ne yazıldıysa onu yaşayacağız. Bu süre içerisindeki gelişmeleri hep beraber yaşayacağız, göreceğiz” dedi.

Hizmet Halkası Manisa’ya Yayılıyor

Manisa Belediyesi’nin yetki dahilinde Selendi’de devam eden hizmetlerine yönelik konuşan Başkan Ergün, “Bugüne kadar bize verilen yetkiler dâhilinde bütün ilçelerimizde olduğu gibi Selendi Belediyesi’ne de hizmet götürmeye çalıştık, belediye başkanlarım alınmasınlar ama en büyük desteği Selendi’ye verdik. İnşallah bu hizmetlerimiz artarak devam edecektir. Hiç eksilmeden daha fazlasıyla sizlere yansıyacaktır. Önemli olan tek şey, vatandaşın mutlu olması, sizlerin mutlu olmanız ve bunu yaşayabilmenizdir. Çoluğunuzla, çocuğunuzla ailelerinizle çok daha güzel alanlarda yaşamlarınızı sürmenizdir. Bu bize bir görev olarak verildiyse biz bu görevlere de layık olmaya çalışıyoruz. Layık olduğumuza da inanıyorum. İnşallah bu hizmet halkası, bütün Manisa’nın il bütününe yansıyacaktır. Biz bu anlamda üzerimize düşen bu görevleri de yapmaya çalışacağız” diye konuştu.

Başkan’dan Selendilili Muhtarlara Müjde

Selendi Belediyesi Kültür Merkezi’nde Selendi ve köylerindeki muhtarlarla da birebir görüşen Belediye Başkanı Cengiz Ergün, köylerin acil sorunlarına yönelik kendileriyle görüş alışverişinde bulundu. Selendi’de yaklaşık 6 köyü ilgilendiren köprü ihtiyacına yönelik projenin iletilmesi durumunda hemen harekete geçebileceklerini belirten Başkan Ergün, “Değerli muhtarlarımız hem köprünün yapımı hem de 4 köyümüzü ilgilendiren ova yollarında direklerin dikilerek kabloların çekilmesi noktasındaki projeleri bizlere iletecekler. Bunun yanı sıra Selendimiz’de yaklaşık 15 kilometrenin üzerinde bir satı kaplama söz konusu. Yaklaşık 10 gün içerisinde bu bölgeye gelecek olan ekiplerimizle bu çalışmaların startını vereceğiz. Biz ne gerekiyorsa, üzerimize ne düşüyorsa bunların sözünü veriyoruz. Şuanda Selendi merkeze 11 bin 500 metre karo, 3 bin metre taban tuğlası ve 12 bin bordür için ihalesi tamamlandı. Herhalde bu çalışmalarımızla hizmet rekoru Selendi’de devam edecek. Helali hoş olsun. Yeter ki Selendi ve köylerimizdeki halkımız isteklerine kavuşsun” dedi. Konuşmalarının ardından Başkan Ergün’e çiçek taktim eden muhtarlar, daha sonra tek tek Başkan Ergün ve Selendi Belediye Başkanı Nurullah Sağlam ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sporcu Başkan’a Forma Hediyesi

Toplantıda Selendi Belediyespor tarafından da Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e arkasında isminin yazıldığı forma hediye edildi. Formayı memnuniyetle kabul eden Başkan Ergün, Selendi’deki amatör spor kulüplerine yönelik istekleri dinledi. Manisa Belediyesi’nin spora ve sporcuya verdiği hizmetlere değinen Başkan Ergün, “Manisa’ya 3

adet büyük saha kazandırdık. Göreve geldiğimiz süreçten bu yana sporcularımıza malzeme desteğimizi de sürdürüyoruz. Eşofmanından, ayakkabısına, topuna, tozluğuna kadar her şeyi temin ederek, gençlerimizin spor hayatlarını sürdürmelerine olanak sağlıyoruz. Başta Selendi Belediyespor olmak üzere bu sene inşallah buradaki amatör spor kulüplerine de desteğimizi esirgemeyeceğiz” dedi.

Başkanlar Yöresel Yemek Hayrında Buluştu

Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve beraberindekiler Selendi Belediye binası ziyaretinin ardından Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş’ın Halk Eğitim Merkezi bahçesinde verdiği yöresel yemek hayrında ağırlandı. Yemeğe, Selendi Kaymakamı Yasin Ortakçı, Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Demirci Belediye Başkanı İhsan Temel, Urganlı Belediye Başkanı Halil Daşkan, Yılmaz Belediye Başkanı Serdar Ogan, Mütevelli Belediye Başkanı Süleyman Kahramanlar, eski Alaşehir Belediye Başkanı Kadir Daş, Selendililer Dernek Başkanları, oda başkanları ile Selendi halkı katıldı. Başkanları bir araya getiren hayır yemeğinde Manisa Belediyesi’nin Sosyal Doku Projesi kapsamında saha çalışması yapan ekip, halka şapka hediye ederek, Manisa Değişiyor adlı tanıtım kitabı dağıttı.

Ata Sporumuz Cirit Yaşatılacak

Yöresel yemek hayrının sonrasında Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş ve beraberindeki konuklar, Vali Muzaffer Ecemiş cirit sahasında gerçekleştirilen Geleneksel 18. Kültür ve Cirit Festivali’ne katıldı. Sahayı dolduran vatandaşlar Başkan Ergün’ü davul-zurna eşliğinde, alkışlarla karşıladı. Coşkulu kalabalığı selamlayan Başkan Ergün, cirit müsabakalarını izledi. Festivalde kısa bir konuşmayla Selendi halkının coşkusuna katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Ergün, “Değerli Nurullah Başkanımız ve Kaykamamımız Yasin Bey’in davetleri üzerine bu yıl 18.’si düzenlenen Kültür ve Cirit Festivali’ne belediye başkan yardımcılarımız ve belediye meclis üyelerimiz ile birlikte teşrif ettik. Yıllardır en köklü ata sporlarımızdan biri olan Cirit’in Selendi’de yaşatılması bizleri mutlu ediyor. Tüm yöre halkının bir araya geldiği, mutluluğun paylaşıldığı, kardeşliğin pekiştiği bu güzel festivalin uzun yıllar devam etmesini diliyorum. Umarım Manisa merkezde de ata sporumuz Cirit’in yeniden canlandırılmasını sağlayabiliriz. Talepler doğrultusunda bu konuda adım atmayı istiyoruz” dedi. Başkan Ergün festivalde kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenleri de kırmadı. Keyifli geçen müsabakaların ardından, Başkan Ergün ve beraberindekiler vatandaşların alkışları eşliğinde Geleneksel 18. Kültür ve Cirit Festivali’nden ayrıldı.

Yorumlar (0)
17
kapalı
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 34 93
2. Fenerbahçe 33 86
3. Trabzonspor 33 55
4. Beşiktaş 33 51
5. Başakşehir 33 49
6. Rizespor 33 48
7. Kasımpasa 33 46
8. Antalyaspor 33 45
9. Alanyaspor 33 45
10. Sivasspor 33 45
11. A.Demirspor 34 41
12. Samsunspor 33 39
13. Ankaragücü 33 37
14. Kayserispor 33 37
15. Konyaspor 33 36
16. Gaziantep FK 33 34
17. Hatayspor 33 33
18. Karagümrük 33 33
19. Pendikspor 33 30
20. İstanbulspor 33 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 31 69
2. Göztepe 31 63
3. Ahlatçı Çorum FK 31 55
4. Sakaryaspor 31 54
5. Bodrumspor 31 52
6. Kocaelispor 31 52
7. Bandırmaspor 31 47
8. Boluspor 31 47
9. Gençlerbirliği 31 47
10. Erzurumspor 31 42
11. Ümraniye 31 37
12. Manisa FK 31 36
13. Keçiörengücü 31 36
14. Şanlıurfaspor 31 34
15. Tuzlaspor 31 33
16. Adanaspor 31 32
17. Altay 31 15
18. Giresunspor 31 7
Takımlar O P
1. Arsenal 34 77
2. M.City 33 76
3. Liverpool 34 74
4. Aston Villa 34 66
5. Tottenham 32 60
6. M. United 33 53
7. Newcastle 33 50
8. West Ham United 34 48
9. Chelsea 32 47
10. Bournemouth 34 45
11. Brighton 33 44
12. Wolves 34 43
13. Fulham 34 42
14. Crystal Palace 34 39
15. Brentford 34 35
16. Everton 34 33
17. Nottingham Forest 34 26
18. Luton Town 34 25
19. Burnley 34 23
20. Sheffield United 34 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 33 84
2. Barcelona 32 70
3. Girona 32 68
4. Atletico Madrid 32 61
5. Athletic Bilbao 32 58
6. Real Sociedad 33 51
7. Real Betis 32 48
8. Valencia 32 47
9. Villarreal 32 42
10. Getafe 32 40
11. Osasuna 32 39
12. Sevilla 32 37
13. Las Palmas 32 38
14. Deportivo Alaves 32 35
15. Rayo Vallecano 32 34
16. Mallorca 32 31
17. Celta Vigo 32 31
18. Cadiz 32 25
19. Granada 32 18
20. Almeria 32 14