banner359

HİZMETİN ALA’SI BÜYÜKŞEHİRDEN

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet aşkı Alaşehir ile devam etti. Alaşehir’de 11 hizmetin açılışı ve 5 yatırımın da temel atma töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Daha 2 yıllık Büyükşehir Belediyesi olmamıza rağmen sözünü verdiğimiz hizmetleri yerine getiriyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. 

GÜNDEM 26.04.2016, 18:40 26.04.2016, 18:52
HİZMETİN ALA’SI BÜYÜKŞEHİRDEN

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Alaşehir’e kazandırdığı hizmetlerin toplu açılışı ve temel atması düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törende; Toplu Taşıma Araçları Teslimi ile birlikte Gençlik Merkezi, Sarıkız Kavşağı, Alaşehir Otobüs Terminali, Delemenler Çok Amaçlı Etkinlik Salonu ve Kenan Evren Parkı Genişleme Sahası Düzenlemesi Temel Atma Törenleri, Bakkal Şükrü Evi Restorasyon Çalışması ve MABEM, Gıda Bankası, Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi, Mutlu Adımlar Sevgi Parkı, Belenyaka Çok Amaçlı Etkinlik Salonu, Hacıaliler Çok Amaçlı Etkinlik Salonu, Alaşehir Asfalt Sezonu, Kavaklıdere İtfaiye Müfrezesi, Kavaklıdere Çok Amaçlı Etkinlik Salonu’nun toplu açılışları gerçekleştirildi. Törene; Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, eşi Şeyda Ergün, Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin, Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban ve eşi Sevgi Karaçoban, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Genel Sekreter Yardımcıları Aytaç Yalçınkaya ve Yılmaz Gençoğlu, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu, MHP Manisa İl Başkanı Tanju Balatlı, MHP Manisa Eski Milletvekilleri Zeynel Balkız ve Hüseyin Akgül, Daire Başkanları, Manisa Büyükşehir Belediye MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Başkan Danışmanları, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç, 10 nolu Alaşehir Şehiriçi Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mustafa Soyumert, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı İsmail Aydın, Alaşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Derman Özdemir, ülkü ocaklarının başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Alaşehir’de gerçekleştirdiği toplu açılış ve temel atma töreni öncesinde Şehzadeler Mehteri tarafından konser düzenlendi. Tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından törenin açılış konuşmasını, Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban yaptı. 2 yıl evvel Yeni Büyükşehir Yasası ile devralınan belediyelerin icraatlarını ve hizmetlerini hayata geçirmek ve belli düzenlemeleri hazırlamak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirten Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, “2 yıl içerisinde yapılmış olanları kabul etmek veya yeterli sayabilmek fıtratımızda yoktur. Yeni oluşan Büyükşehir Belediyesini ilçeleri ile intibak ettirebilmek ve uyumlu çalışmasını sağlamak hatırı sayılı bir zaman alıyor. Buna rağmen bu zamanı gayet iyi kullandık ve değerlendirdik. Fakat yeni mahalle olan köylerin ihtiyaçları ve istekleri çok farklı. Beklentileri de çok yüksek. Oradaki vatandaşlarımızın beklentilerini hayata geçirmek ve gerçekleştirmek için de sahada çok daha iyi organize olmamız gerekiyor. İşte bu süre hep bunlarla geçti. Büyükşehir gibi yeniden yapılanmış olan MASKİ’nin de yatırım planlamaları için gereken süre doldu. Onlar da tüm ilçelerde faaliyetleri ile vatandaşları memnun ediyorlar” dedi.

‘1 Yıllık Bütçemizden Fazla’
Başkan Karaçoban konuşmasına şöyle devam etti: “Alaşehir Belediyesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi, 87 mahallesi ve 1000 kilometrekare alana sahip olan ilçemizde çok daha büyük hizmetleri hayata geçirecektir. Zaman, hizmet vermek için daha el ele kol kola olma zamanıdır. 2016 yılı, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin ve Alaşehir Belediyesi’nin hizmetlerinin hissedildiği yıl olacaktır. Yeni Büyükşehir yasası bütçe olarak bizleri sıkıntıya soktu. Yavaş yavaş iyiye doğru gidiyoruz ve şuanda daha iyi bir yapıya büründük. Ve bu durum ekiplerimizi de motive etti. Seçim zamanında ‘bir yeri en iyi orada yaşayanlar bilir’ demiştim. Büyükşehir Belediyesi de öyle yaptı. Alaşehir’i bize sordu. Eylem planları ve yapılması gerekenleri beraber planladık. Alaşehir Belediyesi teknik kadrosu ile gerekli yönlendirmeleri yaptı ve büyük hizmetler ortaya çıktı.  Sayın Başkanım, bugün kız istemedir. Sözü keseriz. Düğün günü, bunun çok daha büyük hizmetler ile ertesinde gelecektir. Alaşehir Belediyesi, bugün temelini attığımız ve açılışlarını gerçekleştirdiğimiz hizmetler için Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden 30 milyon lira yatırım aldı. Bu yatırım, Alaşehir’ Belediyesi’nin 1 yıllık bütçesinden fazladır. Yeni Büyükşehir Yasası’nın her ne kadar beğenmediğimiz yanları olsa da şikayet etmek ve yakınmak bize göre değildir. Vatandaşa en iyi ve hızlı hizmeti götürmek bizim görevimizdir. Büyükşehir Belediyesi de projelerimize ilgi gösterdi, kabul etti ve hayata geçirmek için her şeyi yaptı. Manisa’nın büyük başkanı Sayın Cengiz Ergün başta olmak üzere Genel Sekreterimize, Genel Sekreter Yardımcılarına ve tüm ekibine Alaşehir Halkı adına teşekkür ediyor, hayırlı olsun diliyorum.

Şehitleri rahmetle andı
Alaşehir’de gerçekleştirilen toplu açılış ve temel atma töreninde şehit ve gazileri anarak konuşmasına başlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Vatanımızı kahramanca savunurken şehit düşen polis ve askerlerimize Allah’tan rahmet, milletimize başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Bizleri ayrıştırmaya çalışan hain örgütlere Alaşehir’in yiğit insanlarının duruşu, Manisa’nın efe yürekli insanları en güzel cevabı birlik ve beraberlikleriyle verecektir” dedi.

Toplu Taşıma Araçlarının Teslim Töreni Gerçekleştirildi
Başkan Ergün konuşmasına şöyle devam etti: “10 Nolu Alaşehir Şehiriçi Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’ne bağlı işletmeciler tarafından alınan araçların teslim törenini gerçekleştiriyoruz. İlçemizde toplu ulaşımda önemli bir dönüşüm gerçekleştirdik. Alaşehir ilçe merkezinde 1 kooperatif tarafından, 20 araç ile toplu taşıma hizmeti veriliyordu. Cezaevi-Hastane-Meslek Yüksek Okulu ve Askeriye hattında çalışan bu 20 aracın gün içerisinde sadece 15’inin verimli olarak çalıştığını tespit ettik.  Bu 20 aracı yeni toplu taşım hatları optimizasyon çalışması ile tek havuz içine alarak, alçak tabanlı, engelliye uygun, 6 metrelik 20 araca dönüştürülmesini sağladık. Ayrıca, bu yeni 20 aracın daha verimli olarak çalışabilmesi için bir güzergâh daha ilave ederek 2 hat olarak yeniden düzenledik. Yeni düzenlenen hat, mevcut hattın paralelinde olacak ve Alaşehir ilçe merkezinde diğer hattın ulaşamadığı konumlara da ulaşabilecek. Buradan 10 nolu Alaşehir Şehiriçi Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mustafa Soyumert ve kooperatif esnafına, Ulaşım Daire Başkanlığımıza, Karsan Pazarlama yetkililerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, kazasız belasız hizmetler vermesini diliyorum. İlçemize hayırlı uğurlu olsun”

‘Söz Vermiştim, Bugün Temelini Atıyoruz’
Alaşehir ilçesini ziyaretinde gençler için Gençlik Merkezi yapma sözü verdiğini hatırlatan Başkan Ergün “Hamd olsun rabbime bugün bu sözünü verdiğim hizmetin temelini atıyoruz. 3 milyon 712 bin 948 lira bedelle Mart ayında ihalesini yaptığımız bu güzel projemiz, 3 kattan oluşacak. Yenice mahallemizde inşa edilen bu güzel eseri, Alaşehir gençliğine Allah’ın izniyle kazandıracağız. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.

MABEM, 378 Gence Hizmet Veriyor
MABEM’de 378 gence hizmet verdiklerini söyleyen Başkan Ergün, “Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, onları vatanını milletini seven, Atatürk İlke ve İnkilapları’na, Cumhuriyet’ine bağlı bireyler olarak yetiştirmek amacıyla hizmetlerimiz arasında MABEM eğitim kurumumuz var. Manisa merkezinde başarı oranını yüzde 95’lerin üzerine çıkaran bu güzide eğitim kurumumuz, artık 17 ilçemizde hayata geçti. Ekim ayından itibaren de 6 binin üzerinde öğrencimize hizmet veriyoruz. Alaşehir’imizde de bugün resmi açılışını yapacağımız bu eğitim kurumumuz 7 derslikte, 12 öğretmen ve 3 personelle tam 378 Alaşehirli gencimize hizmet veriyor. Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak adına hayata geçirdiğimiz eğitim kurumumuzda öğrenim gören öğrencilerimize başarılar diliyor, hedeflerine ulaşmaları yolunda Cenab-ı Allah’ın yardımcı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu. 

Büyükşehir, Gerçek İhtiyaç Sahiplerinin Yanında
Başkan Ergün, Büyükşehir olarak gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştıklarını söyleyerek, “Seçim döneminde sözünü verdiğim Gıda Bankası da artık Alaşehir’imizde hizmette. Gerçek ihtiyaç sahibine ulaşıp, onları rencide etmeden ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında bu önemli sosyal sorumluluk projemizi hayata geçirdik. Alaşehir’imizde de şuan itibariyle tam 135 gerçek ihtiyaç sahibi kardeşimiz Gıda Bankamızdan yararlanıyor. Bu hizmetimizi verirken, Gıda Bankası’nın yerinin merkezi yerde olmamasına özen gösterdik. İhtiyaç sahibi kardeşim rencide edilmesin diye alışverişini yaptığı torbaların üstüne hiçbir yazı, logo ya da isim koymadık. Bu güzel hizmetimizin hayırlı olmasını dilerken, Cenab-ı Hakk’ın ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin yardımcısı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Geleceğimiz Onlara Emanet
Çocuk Kültür ve Sanat Merkezlerini il geneline yaydıklarını söyleyen Başkan Ergün, şunları söyledi: “Hizmetlerimizi hayata geçirirken çocuklarımızı da unutmuyoruz. Çünkü onlar geleceğimizin teminatları. Manisa merkezinde hayata geçirdiğimiz ve birçok ilimize de örnek olduğumuz Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi’mizden bir tanesini de Alaşehirli çocuklarımızın hizmetine sunduk. Matematik, bale, satranç gibi birçok dalda çocuklarımıza eğitim verdiğimiz bu güzel kurumumuzda okul öncesi 4-12 yaş arası 109 Alaşehirli çocuğumuz hizmet almaya başladı. Karşılığında çocuklarımızdan tek beklentimiz var. O da Atatürk’ün izinde, vatanına, milletine hayırlı, cesurca, yılmadan ‘Ne mutlu Türküm diyene’ demeleridir. Bu hizmetimiz de ilçemize, çocuklarımıza ve onların değerli ailelerine hayırlı olsun”


Bakkal Şükrü Evi Restore Ediliyor
Tarihi yapıların restore edilerek yeniden kazandırılması noktasında da önemli çalışmalar yaptıklarını söyleyen Başkan Ergün, “Alaşehir’imizde Bakkal Şükrü Evi de bu hizmetlerimizden bir tanesidir. Kullanılmaz halde olan bu güzel yapının mülkiyeti Alaşehir Belediyemizdeydi. Gökhan Başkanımızla yaptığımız istişareler sonucunda hemen çalışma başlattık. Çıkan yangında çatısı ve üst katı kısmen yanan yapıyı, yeniden projelendirdik. Anıtlar kurulundan gerekli izinleri aldık. 668 bin lira bedelle ihalesini yaptığımız binayı kafe olarak ilçemize kazandıracağız. Bir aksilik olmazsa Eylül ayında inşallah bu binayı da beraber açılışını yaparız” diye konuştu.

‘Kenan Evren Parkı’nı Genişletiyoruz’
Kenan Evren Parkı’nı da genişlettiklerini sözlerine ekleyen Başkan Ergün, “Vatandaşlarımızın hoşça vakit geçirebilecekleri sosyal alanların ve yeşil alanların sayısının artırılmasına da önem veriyoruz. Bu kapsamda Alaşehir Kenan Evren Parkı Genişleme Sahası projemizin 2 bin 415 metrekarelik alanda yapımı başladı. 1 milyon 387 bin lira bedelle ihalesini yaptığımız projemizde; yürüyüş yolları, açık otoparkı, havuzu, çocuk oyun alanları ve piknik alanları olacak. Tahmin ediyorum, Ağustos ayı sonu ya da Eylül ayı başında bu güzel hizmetimiz de Alaşehir için tamamlanmış olacak. Yaşayan, nefes alan ve insanların huzurla gezdiği bir Alaşehir için Gökhan Başkanımla birlikte daha çok iş yapacağız inşallah” dedi.

‘Manisa nasılsa ilçelerde öyle olacak’
İlçelerin de Manisa Merkezi gibi ışıl ışıl olacağını söyleyen Başkan Ergün, “Gökhan Başkanımızla birlikte sokak aydınlatmaları kapsamında ortak çalışmalar yapıyoruz. Alaşehirli vatandaşlarımızın geceleyin rahat gezebilmesi için sokakları, parkları aydınlatıyoruz. Manisa’da gecenin saat birinde genç bir bayan veya bir aile çocuğuyla nasıl rahat gezebiliyorsa tüm ilçelerimize de bunu yapacağımızın sözünü verdik. Bunun en öncülerinden birisi de Alaşehir’in merkezinde yaptık. Güle güle kulanın” diye konuştu.

Sürücüler Kabustan Kurtuluyor
Başkan Ergün, konuşmasına şöyle devam etti: “Sürücü kardeşlerimin kâbusu haline gelen Sarıkız Deresi Hastane Kavşağı’nda, yeni kavşak yapımına başladık ve bugün temelini atıyoruz. İhalesini 2 milyon 50 bin lira bedelle yaptık ve çalışmasına hızla başladık. Hedefimiz, bu yıl içinde bu hizmeti tamamlayarak, sürücü kardeşlerimi bu kabustan kurtarmak” 

‘31 Vatandaşımıza Mezar Olmuştu’
31 vatandaşa mezar olan ve ölüm kavşağı olarak adlandırılan kavşağa yeni bir proje  hazırlandığının müjdesini veren Başkan Ergün, “Bununla ilgili ön avan projelerin bitirilerek,  karayolları bölge müdürlüğü ve karayolları genel müdürlüğünden bütün izinleri alındı. Şimdi uygulama projesi start aldı. Tahmin ediyorum ki 1 ay içerisinde mevcut kavşak ile ilgili hazırlanmış avan projenin artık uygulama projeleri yapılacak. Tahmin ediyorum ki ikinci dönemde yani Temmuz Ağustos aylarından sonra yapım ihalesini tamamlayarak bu senenin son çeyreğinde Allah nasip ederse, bir aksilik olmadığı taktirde, biliyorsunuz mevzuatlarda bazen sıkıntılar çıkıyor. Eğer her şey yolunda giderse o kavşağı yapmak Alaşehir’e bizim boynumuzun borcudur” dedi.

Alaşehir’e Modern Otogar Geliyor
Alaşehir Otogarı sözünü de yerine getirdiğini söyleyen Başkan Ergün, “Yine Alaşehir’e Otobüs Terminali yapacağımızın sözünü vermiştim. Hamd olsun bugün terminalin de temelini atıyoruz. Bu projemizin ihalesini tam olarak 17 milyon 234 bin lira bedelle gerçekleştirdik. 32 bin 770 metrekare alan üzerine inşa edeceğimiz terminal binası ile ilçemiz modern otogarına kavuşmuş olacak. İnşallah bir aksilik olmazsa önümüzdeki yıl bu zamanlar bitirmeyi hedefliyoruz. Şimdiden hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Alaşehir’deki Hizmetler Sürekli Artıyor
Büyükşehire gelen talepleri de değerlendirerek yatırım planlamaları yapıldığını söyleyen Başkan Ergün, “İlçemizi ziyaretimizde düğün salonları ile ilgili talepler alıyorduk. Öncelikle Büyükşehir Belediye Birimlerimiz ile birlikte bazı yerler belirledik. Hacıaliler ve Kavaklıdere mahallelerimizin salonları tamamlandı. Delemenler mahallemize kazandıracağımız düğün salonunun da bugün temelini atıyoruz. Tabi Manisa’mızın büyükşehir olmasıyla birlikte itfaiye hizmetleri tamamen Büyükşehir Belediyemize geçti. Bu hizmeti verimli bir şekilde verebilmek amacıyla itfaiye araç ve ekipmanlarımızı yeniledik. Yaklaşık 20 milyonluk yatırımla 56 adet itfaiye aracı aldık. Tabi, olmasını hiç istemediğimiz yangın, kaza ve benzeri olaylara hızlı müdahale için itfaiye müfrezeleri inşaatına başladık. Tam 37 noktada yeni itfaiye müfrezesi inşaatı yapıyoruz. Bu kapsamda Kavaklıdere Mahallemizde yaptığımız itfaiye müfrezesinin de açılışını gerçekleştiriyoruz” dedi. 

2016 Asfalt Sezonu Açıldı
Asfalt sezonunu Alaşehir’de de açmaktan mutluluk duyduğunu belirten Başkan Ergün, “İlçemizde 2016 yılı asfalt sezonunu bugün hayırlısıyla başlatıyoruz. Mayıs ayı itibarı ile tüm ilçelerde start alıyor. Geçtiğimiz yıl itirazlar nedeniyle bizlere bu işi yaptırmamak için çabaladılar. Önyargılı olmak istemiyorum ama koskoca yaz ayımız heba oldu. Ama yılmadık. 2015 yılında Alaşehir’imize 106 kilometre asfalt planladık ancak yaşanan gecikme nedeniyle bunun sadece 7,5 kilometresini yapabildik. Geçen yıldan kalan 98,5 kilometre ve geçtiğimiz hafta içerisinde ihalesini yaptığımız 73 kilometre olmak üzere, Alaşehir’imizin 171,5 kilometrelik yolunu asfaltlayacağız. Muhtarlarım, müjdeyi veriyorum” dedi. 

Kırsal Bölgelere Yeni Göletler
Başkan Ergün, kırsal bölgelere yeni göletler kazandırdıklarını söyleyerek “Kırsal hizmetler konusunda da önemli adımlar atıyoruz. Girelli Mahallemizde Özel İdare zamanında başlanıp yarım kalan sulama projesi Büyükşehir Belediyemiz tarafından tamamlandı. 82 üreticimize ait 2 bin 400 dekar arazi sulama suyuna kavuşturuldu. Yine Azıtepe Mahallemizde Özel İdare zamanında başlanıp yarım kalan sulama projesi tamamlandı. Bu hizmetimiz 34 üreticimize ait 440 dekar araziyi sulama suyuna kavuşturdu. Hayvan sulama gölet yapımı çalışmamız kapsamında; Çarıktekke Mahallelerinde toplam 4 adet Hayvan İçme Suyu göleti tamamlandı. Göbekli gölet inşaatı Alaşehir Belediyemiz işbirliğiyle devam ediyor. Gülenyaka göleti için etüt yapıldı. Yasal izin süreci devam ediyor. Akkeçili ve Kavaklıdere Mahallemize 2 adet bağ tahmin ve erken uyarı istasyonu kurduk” dedi. 

MASKİ, İlçelerde Fark Yaratıyor
MASKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde yürütülen çalışmalarla ilgili de bilgi veren Başkan Ergün, “İlçemizin mevcut atık su arıtma tesisinin çağın gereklerinin getirdiği teknolojilerin gerisinde olduğunu tespit ettik. Yeni tesis için hemen proje çalışması başlattık. Projenin ihalesi yapıldı.  Yüklenici firma eksikliklerin giderilmesi noktasında çalışmalarını sürdürüyor. Kavaklıdere mahallemize Atık Su Arıtma Tesisi projesinin inşaatı için İller Bankası’ndan kredi talep edildi. Aynı zamanda proje için Kültür Bakanlığı’nın hibe programına başvuruldu. Kemaliye mahallemize kanalizasyon şebeke hattı projemiz var. Ön etüt çalışması tamamlandı. Proje ihale aşamasına geldi. Uluderbent mahallemize Atık Su Arıtma Tesisi Projesi de İller Bankası tarafından yaptırılıyor, proje çalışmaları devam ediyor. Kavaklıdere mahallemiz İçme Suyu Projemizin inşaatı için İller Bankası’ndan kredi talep edildi. Alaşehir ilçemizin Aydoğdu, Azıtepe, Gülenyaka, Sarıpınar, Karacalar, Dağarlar, Çarıkbozdağ, Göbekli, Karadağ, Kasaplı, Killik, İstasyon Mahallesi ve Uluderbent mahallelerinde toplam 23 bin 308 metre terfi, isale ve şebeke hattı çalışması gerçekleştirdik. 95 mahalle projemiz kapsamında Yeniköy, Hacıaliler, Matarlı, Şahyar mahallelerimize toplam 24 bin 527 metre kanalizasyon hattı döşeyeceğiz. 4 Nisan’da işin sözleşmesi imzalandı ve 8 Nisan’da da yer teslimi yapıldı. Ayrıca Türkmen Mahallemizde 600 metre kanalizasyon hattı ve foseptik yapım işi devam ediyor” diye konuştu.

Alaşehir Belediyespor’u kutladı
Başkan Ergün, ayrıca Alaşehir Belediyespor’un BAL Ligi’ne çıkmasını kutlayarak şunları söyledi :”Değerli Başkanımı, kulüp yöneticilerimi ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Ayrıca Bayanlar Voleybol Takımının da 2. Lig’e yükseldiği için çifte başarı için herkesi kutluyorum” 

“Alaşehir bizimle değişecek, bizimle gelişecek”
Konuşmasının sonunda Alaşehir’in Büyükşehirle değişeceğini ve gelişeceğini sözlerine ekleyen Başkan Ergün, “Gökhan Başkanım ile yapacağımız çok güzel hizmetler var. Onlardan Gökhan Başkanım bahsetti. Bunlarla sınırlı değil tabi yapacaklarımız. Gökhan başkanımla birlikte daha yapacak çok işimiz var. Alaşehir bizimle değişecek, bizimle gelişecek. İşte bu güzel değişime hepiniz şahitlik ediyorsunuz. Alaşehir değişiyor. Çünkü Alaşehirli kardeşim en iyisini hak ediyor. Bu duygularla açılışını yapacağımız ve temelini atacağımız hizmetlerin Alaşehir’imize hayırlı olmasını diliyor; törenimize katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun. Allah’a emanet olun” dedi. 

Şehzadeler Şehri Başkanına Şehzadeler Kaftanı ve Kalpağı
Konuşmaların ardından Alaşehir’e kazandırılan hizmetlerin açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi. Kurdele kesimi öncesinde Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, şehzadeler şehrinin başkanına şehzadeler kaftanı ve kalpağı hediyemizdir diyerek Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e hediyelerini takdim etti. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı İsmail Aydın, Alaşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Derman Özdemir sahneye gelerek Alaşehir Belediyespor’un kazandığı kupaları Başkan Ergün’e takdim ettiler. Ayrıca, Alaşehir Belediyesporlu bir futbolcu tarafından Başkan Ergün’e Alaşehir Belediyespor atkısı hediye edildi. Başkan Ergün, kurdele kesimi esnasında stadyum isteyen gençlere de şöyle seslendi: “Sevgili gençler, her şey sizin için. İnşallah istediğiniz o stadyumu da Alaşehir’e yaparız. En güzel tesisleri de yaparız. Sizin gönlünüz rahat olsun” dedi. Başkan Ergün, Başkan Karaçoban ve protokol üyeleri, okunan dualar ve kurban ile kurdeleyi kestiler. Kurdele kesiminin ardından Toplu Taşıma Araçlarının Anahtar Teslimi yapıldı. Başkan Ergün, protokol üyeleri ile birlikte toplu taşıma araçlarını gezdi. 10 nolu Alaşehir Şehiriçi Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mustafa Soyumert, Başkan Ergün’e çiçek takdim etti ve projelerin hayırlı olmasını diledi.
 

Yorumlar (0)
17
kapalı
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 30 81
2. Fenerbahçe 30 79
3. Trabzonspor 30 49
4. Beşiktaş 30 46
5. Kasımpasa 30 43
6. Başakşehir 30 42
7. Rizespor 30 42
8. Antalyaspor 30 41
9. A.Demirspor 30 39
10. Alanyaspor 30 39
11. Sivasspor 30 38
12. Samsunspor 30 36
13. Kayserispor 30 36
14. Ankaragücü 30 33
15. Hatayspor 30 33
16. Konyaspor 30 33
17. Gaziantep FK 30 31
18. Karagümrük 30 30
19. Pendikspor 30 29
20. İstanbulspor 30 13
Takımlar O P
1. Eyüpspor 27 64
2. Göztepe 27 56
3. Sakaryaspor 27 47
4. Ahlatçı Çorum FK 27 45
5. Kocaelispor 27 45
6. Bodrumspor 27 44
7. Boluspor 27 43
8. Bandırmaspor 27 41
9. Gençlerbirliği 27 40
10. Erzurumspor 27 37
11. Ümraniye 27 33
12. Keçiörengücü 27 32
13. Manisa FK 27 31
14. Şanlıurfaspor 27 27
15. Tuzlaspor 27 27
16. Adanaspor 27 27
17. Altay 27 15
18. Giresunspor 27 7
Takımlar O P
1. Arsenal 28 64
2. Liverpool 28 64
3. M.City 28 63
4. Aston Villa 29 56
5. Tottenham 28 53
6. M. United 28 47
7. West Ham United 29 44
8. Brighton 28 42
9. Wolves 28 41
10. Newcastle 28 40
11. Chelsea 27 39
12. Fulham 29 38
13. Bournemouth 28 35
14. Crystal Palace 28 29
15. Brentford 29 26
16. Everton 28 25
17. Luton Town 29 22
18. Nottingham Forest 29 21
19. Burnley 29 17
20. Sheffield United 28 14
Takımlar O P
1. Real Madrid 29 72
2. Barcelona 29 64
3. Girona 29 62
4. Athletic Bilbao 29 56
5. Atletico Madrid 29 55
6. Real Sociedad 29 46
7. Real Betis 29 42
8. Valencia 28 40
9. Villarreal 29 38
10. Getafe 29 38
11. Las Palmas 29 37
12. Osasuna 29 36
13. Deportivo Alaves 29 32
14. Mallorca 29 30
15. Rayo Vallecano 29 29
16. Sevilla 29 28
17. Celta Vigo 29 27
18. Cadiz 29 22
19. Granada 28 14
20. Almeria 29 13