İFTİRA SİYASETİNE MHP'DEN ÇOK SERT AÇIKLAMA GELDİ

Milliyetçi Hareket Partisi Manisa İl Başkanlığı, MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e yönelik rakip siyasi partiler yürütülen asılsız, hukuk dışı, yalan, karalama amacıyla hazırlanan broşürlere yönelik basın açıklaması yaptı. MHP Milletvekilleri Sümer Oral ve Erkan Akçay, MHP 23. Dönem Milletvekili Mustafa Enöz ile MHP İl Başkanı Tanju Balatlı yaptıkları basın açıklamasıyla kirli siyaseti kınadı.

GÜNDEM 27.03.2014, 17:49 27.03.2014, 17:50
İFTİRA SİYASETİNE MHP'DEN ÇOK SERT AÇIKLAMA GELDİ

 Milliyetçi Hareket Partisi Manisa İl Başkanlığı, MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e yönelik rakip siyasi partiler yürütülen asılsız, hukuk dışı, yalan, karalama amacıyla hazırlanan broşürlere yönelik basın açıklaması yaptı. MHP Milletvekilleri Sümer Oral ve Erkan Akçay, MHP 23. Dönem Milletvekili Mustafa Enöz ile MHP İl Başkanı Tanju Balatlı yaptıkları basın açıklamasıyla kirli siyaseti kınadı.

          MHP Milletvekilleri Sümer Oral ve Erkan Akçay, MHP 23. Dönem Manisa Milletvekili Mustafa Enöz ve MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, MHP İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasıyla MHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün’ü hedef alınarak yürütülen çirkin propagandaya yönelik konuştu. Gerçekleştirilen basın açıklamasında Yerel Seçimler’e 4 gün kala gerçekleşen iftiraların, rakip siyasi partilerin seçimi kaybetme telaşının göstergesi olduğu vurgulanırken, Cengiz Ergün’ü yıpratma politikası yürütenlerin cevabını Manisa halkı tarafından sandıkta verileceği belirtildi.

Cengiz Ergün’ün Hukuka Uygun Yönetimi Devlet Tarafından Tescillidir

           MHP Manisa Milletvekili Sümer Oral, Cengiz Ergün başkanlığındaki Manisa Belediyesi’nin 5 yıllık süre içerisinde adının hiçbir yolsuzluğa ya da usulsüzlüğe asla bulaşmadığının altını çizerek, aksine tüm hizmetlerinde gerek Sayıştay Başkanlığı gerekse İç İşleri Bakanlığı müfettişlerince hukuka uygunluğunun tescil edildiğini söyledi. Oral konuşmasında şunlara yer verdi, “Bildiğiniz üzere Manisa’yı büyükşehir kapısını açacak olan Yerel Seçimler’e az kaldı. Seçimler bu zamana kadar tam bir hizmet yarışı anlayışı içerisinde; kırıcı, itici olmaktan gayet kardeşçe dostça yapılmıştır. Bu da son derece uygun bir yöntemdir. Ancak son haftada bir broşür gazete tarzı bir belge hazırlanarak dağıtımı yapılmıştır. Bunlar gizlice, sinsice, gece yarısı dağıtılmıştır. Eğer ortada bir iddia var ise, demokrasinin gereği olarak iddialar dile getirilir, karşı taraftan cevap alınır. Böylece kamuoyu aydınlanır. Bu böyle olmamış, sadece kafa karıştırmak, zihinleri bulandırmak amacıyla kirli bir teşebbüs haline gelmiştir. Manisa’ya da hiç yakışmamıştır. Manisa’da en uzun süre seçime giren bir siyasetçi olarak bu zamana kadar böyle bir şeye şahit olmadığımı belirtmek isterim. Ayrıca broşürde hedef alınan Manisa Belediye Başkanımız ve Milliyetçi Hareket Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Cengiz Ergün’dür. Cengiz Ergün bir muhalefet partisine mensup bir başkandır, 5 yıldır da Manisa’ya hizmet etmektedir. Bu 5 yıl uzun süredir. Belediyenin tüm uygulamaları, özellikle mali konuları devlet tarafından da didik didik denetlenmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından görevlendirilen Sayıştay’ın denetçileri tarafından da incelenmişlerdir. İç İşleri Bakanlığı’nın müfettişleri tarafından da denetlenmişlerdir. Bunlar periyodik olarak yapılmıştır. Ama en ufak bir soruşturma yapılmamıştır.  Siz seçime 3 gün kala acaba kafa bulandırabilirim diye gizlice, sinsice ortaya bir şeyler atıyorsunuz ama Manisalı bunun amacını bilir, hangi maksatla yapıldığını bilir, güler geçer. Bunlar son derece saptırılmış, gerçekdışı bir uygulamadır. Gönül arzu ederdi ki bu tür çirkinlikler yaşanmasın”

Hüseyin Tanrıverdi Küstahça Hukuka Emir Veriyor

           MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay da şöyle konuştu, “Ahlaka ve hukuka sığmayan tüm bu karalama çalışmaları Milliyetçi Hareket Partisi’ni hedef alan saldırılardır. Bu saldırılar ne ilktir ne de olacağa benzemektedir. Hatırlarsanız seçim sürecine girildiğinden bu yana başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinde parti mensuplarımıza çeşitli saldırılar olmaktadır. Fakat partimiz hiçbir yerde, hiçbir zaman etik olmayan davranışlar içerisine girmemiştir. Ama seçimlere 5 gün kala bizleri oldukça üzen kınadığımız olaylar gerçekleşmektedir. Kamuoyunu yanıltıcı olarak hazırlanan broşürler kapı altlarına atılıyor. Anket adı altında tamamen yanlış uygulamalar var. Bunları elbette rakiplerimiz yapıyor. Sizler de biliyorsunuz ki Milliyetçi Hareket Partisi asla bu tür yöntemlere tenezzül etmemiştir. Büyükşehir Belediye Başkan Adayı düşünün ki Hüseyin Tanrıverdi, seçimlerde centilmence yarışması gerekirken, rakibine ‘Türk Ceza Kanunu’na göre 155 yılla yargılanıyor ve hapise girecektir’ diyor. Bir kere bunu söylemek suçtur. Anayasamız da dahil hiçbir merci mahkemelere emir veremez. Kendisi nasıl oluyor da emir vermeye kalkıyor? Bu küstahlıktır. Zaten bunu da alışkanlık haline getirmiş. Hatırlarsanız tıbbi atık bertaraf tesisi yapacakmış, yaptıracağı firmanı müteahhitlerini yapacağı yere götürüp incelettiriyor. Demek ki bu kişiler hala ne hukuktan ne etikten nasibini almamış. Bunları kendilerini hukuka uygun ve ahlaki davranmaya davet ediyorum” diye konuştu.

 

Kaybetmenin Hezeyanı İçerisindeler    

          MHP 23. Dönem Manisa Milletvekili Mustafa Enöz ise şöyle konuştu, “Manisalı bu tip kötü hadiseleri hak etmiyor, arzu etmiyor. Sayın Cengiz Ergün’e yönelik, hukuksuz, mesnetsiz ve dolayısıyla ahlaksız bu saldırıların hem Ergün’e hem de Milliyetçi Hareket Partisi’ni hedef aldığını görüyoruz. Biz bunu şiddetle reddediyoruz. Çünkü yapılan tüm çalışmalarda bugüne kadar rakip gördüğümüz siyasi partiler hakkında asla hiçbir şekilde yanlış anlaşılmaya sevk edecek hiçbir söz söylemedik, onları yaralayıcı ya da rencide edici bel altı diye tabir edilen duruşta bulunmadık. Ama ne yazık ki Adalet Kalkınma Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi olsun kaybetmiş olduğu hezeyan içerisinde Milliyetçi Hareket Partisi ve dolayısıyla onun değerli Başkanı ve Başkan Adayı Cengiz Ergün’e saldırmayı, bel altı vuruşlar yapmayı kendilerine prensip edinmişlerdir. Bu tip saldırıları hoş karşılamadığımızı, onların sözlerini aynen onlara iade ettiğimizi belirtmek isterim. Bizim hizmetlerimiz bellidir. Siyasi partiler çamur at izi kalsın politikasıyla hareket etmektedirler. Güneş balçıkla sıvanmaz. Ancak bunlar tutmayacaktır”

MHP Üzerinde Oynanan Oyunlara Prim Vermeyeceğiz

            MHP İl Başkanı Tanju Balatlı ise konuşmasında şunlara yer verdi, ’24.03.2014 günü kimin tarafından basıldığı, kimin tarafından yayınladığı ve kimin tarafından belli olmayan, ancak şu günlerde hukuksuz dinlemelerden, yalan ve iftiracılardan şikayetçi olan bir partinin üyeleri olduğunu iddia eden kişilerce dağıtılmaya çalışılan Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Cengiz Ergün, aleyhinde bir çok yalan ve iftiradan oluşan gerçek dışı iddialar içeren bir yayın Manisa ilimize dağıtılmak üzere getirilmiş ve Ak Partili adayların seçim broşürleri ile birlikte aynı depoda depolanmış idi. Söz konusu tarihten bu yana yalanlarla dolu bu yayının hukuka aykırı olduğunu tespit ettirmek için gerekli başvurularda bulunduk. Ancak geçmişte de olduğu gibi önümüze çıkarılan engelleri bir çırpıda aşamadık. Bazıları için hiç olmayan mesafeler Üç Hilal için yine vardı. Ancak yılmadık, bu ne olduğu belli olmayan yayının hukuka aykırı olduğunu tespit ettik. Nihayetinde 26.03.2014 günü Manisa İli Seçim Kurulu 2014/21 sayılı kararıyla ‘...kimin ya da kimlerin hangi amaçla bastırdıklarının yayında anlaşılamadığı, yayının mevcut hali ile Manisa Belediye Başkanı olan aynı zamanda MHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün aleyhinde ve oy verecek seçmenin oyunu etkileyecek nitelikte olduğu, ileri sürülen hususların bir günde ortaya çıkamayacağı ve bu zamana kadar çoktan iddia edenlerce savcılığa bildirilmesi ve takip edilmedi gerektiği, seçim yasakları başladıktan sonra adayı aleyhine olacak şekilde dağıtımının yapıldığı, bu durumun 298 Sayılı Yasanın 20/1. Maddesinin yol göstergesi ile aynı yasanın 55/B maddesine ve Yüksek Seçim Kurulu’nun 554 sayılı genelgesine aykırı bir durum oluşturduğu, yayının mevcut hali ile tarafsızlık gerçeklik, doğruluk ve aleyhine yayın yapılması ilkelerine aykırı olduğu dikkate alındığında…’ gerekçelerine yer vererek bu yalan ve iftiralarla dolu yayının toplatılmasına ve dağıtımının engellemesine karar vermiştir. İl Seçim Kurulu’nun oy birliği ile vermiş olduğu bu karar ülkemizde karar mekanizmasında bulunan bağımsızlık ve hukukun üstünlüğüne inanan kişilerin olduğunu bir kez daha göstermiştir. Allah hepsinden razı olsun. Dün söz konusu yayını savunan, dağıtımına sebep olan, farklı partilere gönül veren ancak kardeşçe, omuz omuza yaşamasını bilen Manisalı hemşerilerimizi karşı karşıya getiren kişiler bugün inşallah yaptıkları yanlışın farkında olmuşlardır” dedi.

Halkımızın İftira ve Yalanlarınıza Karnı Toktur

           Hiç kimsenin Manisa siyasetini yalan ve iftiralarla kirletmeye hakkı olmadığını savunan Balatlı, “Seçimler kazanılabilir, kaybedilebilir ancak bir siyasi partinin mensuplarının diğer bir siyasi parti mensuplarına karşı tahrik etmek ve hangi partiye gönül vermiş olursa olsun Manisalı hemşerilerimizi birbirine düşürmeye çalışmak alçakça bir harekettir. Biz seçim çalışmalarımızda yalnızca yaptıklarımız ve yapacaklarımızı anlatıyoruz. Hiçbir şekilde bu anlayışımızı terk etmeyeceğimizin de bilinmesini istiyoruz. Ne olursa olsun mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Milliyetçi Hareket Partisi’nin net tavrı olan temiz siyaseti yapmaya da devam edeceğiz. Seçim çalışmalarımızda asla mesnetsiz, seviyesiz, dedikodu üreterek ilkel ve gayrı ahlaki bir çalışma içinde olmadık. Seçmenlere anlatabileceği hiçbir projesi olmayan kişiler dedikoduya dayalı bir çalışma içine girmişlerdir. Kim tarafından yayınlandığı belli olmayan bu yazılı materyal ile halkımızın tercihleri ile oynanmak istenmektedir. Bunlardan medet umanlara bir çift sözüm var; Eğer ki doğruları yazdığını iddia ediyorsan, iddiaların arkasında isen yazdıklarının altına imzanı atacaksın. Delikanlı gibi bunları ben yazdım diyeceksin. Öyle isimsiz, ne olduğunu belirsiz evrakları dağıtmak insanlara çamur atmak emin ol ki gün gelir seni de bulur. Halkımızın karnı bu tip ayak oyunlarına, yalan ve iftiralara toktur. Bu seviyesizce basılan evraklarla ilgili hukuk sürecimizi devam ettireceğiz. Bu suçu işleyenlere hukuk önünde bunun hesabını sormak adına çalışmalarımız devam edecektir. Hukuku, ahlak kurallarını tanımayan, seçim yasaklarını hiçe sayan, insan hak ve özgürlüklerine dokunmayı kendine hak gören şahıslara gereken dersi halkımız sandıkta verecektir. Dinimiz yalan ve yalancılığı, günahların en büyüklerinden birisi kabul eder. Bir hadislerinde Peygamber Efendimiz ‘Size en büyük günahların en büyüğünü haber vereyim mi? diye buyurur ve bunu üç kere tekrar eder. Sahabe Efendimiz ‘Evet’ deyince, ‘Allah’a şirk koşmak, anne bana haklarına riayetsizlik, cana kıymak’ buyururlar. Ardında da ‘Haberiniz Olsun. Yalan söylemek, yalan şahitlik’ diyerek yalanın da en büyük günahlardan olduğunu sütüne basa basa tekrarlayarak ifade eder. Yalan söylemek günahtır, insanların onuru ile emekleri ile oynamak günahtır. Biz yaptıklarımızı, yapacaklarımızı anlatmaya devam edeceğiz. Biz rakiplerimiz ile seviyeli yarışımıza devam edeceğiz. Ne yaparlarsa yapsınlar; kimseyi karalamayacağız. Biz halkımıza yalan söylemedik, söylemeyeceğiz. Siyasi seviyeyi düşürmedik, düşürmeyeceğiz. Hukuk ve ahlak dışı hiçbir eylemimiz olmadı ve olmayacak. Biz bugüne kadar dedikodu yapmadık, yapmayacağız. Bizim için tek önemli konu; halkımıza daha kaliteli ve eşit hizmeti nasıl götüreceğimizdir. Yunus Emre’nin dediği gibi; ‘Biz gelmedik dava için, bizim işimiz sevi için, gönüller dost evi için, gönüller yapmaya geldik’ Bizim için bir insanın onuru, gururu, umudu, mutluluğu her zaman öncelikli öneme sahiptir ve nazarımıza bu özelliğini hiç kaybetmeyecektir. İftiradan ve yalandan medet umanlar, koltuk uğruna hemşerilerimizi karşı karşıya getirmekten çekinmeyenler emin olunuz ki 30 Mart’ta sandığa gömülecektir. Kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

Biz Adalet ve Hukukun Peşindeyiz

        Gazetecilerin sorusu üzerine söz konusu broşürlerin dağıtımının yasaklanması ve toplatılması kararını değerlendiren MHP İl Başkanı Balatlı, “Bizler muhalefet partisiyiz. Maalesef devletin mekanizması söz konusu biz olunca çalışmıyor. Çalışsa da biraz gecikiyor. Bazen de duyumlara göre çalışıyor. Ama bizler hala hukukun peşindeyiz. Bizim çirkeflikle, çirkinlikle işimiz olmaz. Genel Başkanımız’ın söylediği gibi Milliyetçi Hareket Partililer sokağa çıkmayacak. Bu polemiklere girmeyiz. Bizim halkımız cevabını sandıkta verecektir. Sizler de halkımız da eşitlik ilkesinin nasıl uygulandığını görüyor” diye konuştu.

 

Yorumlar (0)
17
kapalı
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 33 90
2. Fenerbahçe 33 86
3. Trabzonspor 33 55
4. Beşiktaş 33 51
5. Başakşehir 33 49
6. Rizespor 33 48
7. Kasımpasa 33 46
8. Antalyaspor 33 45
9. Alanyaspor 33 45
10. Sivasspor 33 45
11. A.Demirspor 33 41
12. Samsunspor 33 39
13. Ankaragücü 33 37
14. Kayserispor 33 37
15. Konyaspor 33 36
16. Gaziantep FK 33 34
17. Hatayspor 33 33
18. Karagümrük 33 33
19. Pendikspor 33 30
20. İstanbulspor 33 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 31 69
2. Göztepe 31 63
3. Ahlatçı Çorum FK 31 55
4. Sakaryaspor 31 54
5. Bodrumspor 31 52
6. Kocaelispor 31 52
7. Bandırmaspor 31 47
8. Boluspor 31 47
9. Gençlerbirliği 31 47
10. Erzurumspor 31 42
11. Ümraniye 31 37
12. Manisa FK 31 36
13. Keçiörengücü 31 36
14. Şanlıurfaspor 31 34
15. Tuzlaspor 31 33
16. Adanaspor 31 32
17. Altay 31 15
18. Giresunspor 31 7
Takımlar O P
1. Arsenal 34 77
2. M.City 33 76
3. Liverpool 34 74
4. Aston Villa 34 66
5. Tottenham 32 60
6. M. United 33 53
7. Newcastle 33 50
8. West Ham United 34 48
9. Chelsea 32 47
10. Bournemouth 34 45
11. Brighton 33 44
12. Wolves 34 43
13. Fulham 34 42
14. Crystal Palace 34 39
15. Brentford 34 35
16. Everton 34 33
17. Nottingham Forest 34 26
18. Luton Town 34 25
19. Burnley 34 23
20. Sheffield United 34 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 32 81
2. Barcelona 32 70
3. Girona 32 68
4. Atletico Madrid 32 61
5. Athletic Bilbao 32 58
6. Real Sociedad 32 51
7. Real Betis 32 48
8. Valencia 32 47
9. Villarreal 32 42
10. Getafe 32 40
11. Osasuna 32 39
12. Sevilla 32 37
13. Las Palmas 32 38
14. Deportivo Alaves 32 35
15. Rayo Vallecano 32 34
16. Mallorca 32 31
17. Celta Vigo 32 31
18. Cadiz 32 25
19. Granada 32 18
20. Almeria 32 14