İmar Çalışmaları Halka Anlatılacak

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız'ı ziyaret etti!

GÜNDEM 09.12.2012, 12:46 09.12.2012, 12:51
İmar Çalışmaları Halka Anlatılacak

 Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Baro Başkanı Zeynel Balkız’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Baro Başkanlığı’nın revizyon ve ilave imar planı çalışmalarına verdiği destekten dolayı teşekkür eden Başkan Ergün, imar planı çalışmalarının meslek odalarına ve halka anlatılmak üzere toplantılar düzenleneceğini söyledi. Muhalefet belediye meclis üyelerine seslenen Başkan Ergün, “Kimse siyasi rant amacıyla şov yapmasın. Alternatif imar planınız varsa buyrun resmi açıklama yapın” dedi.



Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yeni göreve getirilen Baro Başkanı Zeynel Balkız’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette Baro Yönetim Kurulu Üyeleri Avukat Menekşe Öztutan, Avukat Ahmet Sofuoğlu, MHP’li Belediye Meclis Üyesi Avukat Serhan Çelik de yer aldı. Kendilerini ağırladıklarından dolayı teşekkür eden Başkan Ergün, Baro Başkanı Zeynel Balkız ve yönetim kuruluna zorlu görevinde başarılar diledi. Rahatsızlığı dolayısıyla ziyaretin gecikmeli gerçekleştiğini belirten Başkan Ergün, Belediye Başkan Yardımcıları’nın kendisini ziyaret ettiğinde revizyon ve ilave imar planı çalışmaları dolayısıyla yapmış olduğu açıklamalar nedeniyle Balkız’a teşekkür etti. Manisa’nın en önemli gündem maddesinden olan imar planı çalışmalarına yönelik Baro Başkanlığı’nın desteğini almalarının önemli olduğunu ifade eden Başkan Ergün, diğer oda ve sivil toplum kuruluşlarının bu konuda olumlu ya da olumsuz görüş bildirmemelerine yönelik serzenişte bulundu. Başkan Ergün şöyle konuştu, “Yaklaşık 2-3 aydır Manisa’nın en önemli gündemi genel imar planı çalışmaları oldu. Bu süreçte Baro Başkanı olarak sizlerin yapmış olduğu açıklamalar, vermiş olduğunuz katkılar ve destek için şahsım, tüm belediye çalışanları ve belediye meclis üyeleri adına teşekkür ediyorum. Fakat buradan serzenişimi de belirtmek isterim. Maalesef ki bu süreç içerisinde Manisa’da sizin dışınızda, hiçbir sivil toplum kuruluşu, oda ya da dernek duyarlılık göstermedi. Sivil toplum kuruluşları, oda ve derneklerin bu konuda çok duyarsız olmaları, olumlu ya da olumsuz beyan ifade etmemeleri ayrı düşünülmesi gereken noktalardan da biridir”

Halk ve Meslek Odaları Bir Araya Getirilecek

İmar planı çalışmaları sürecinde eksikliklerin yaşanabildiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Cengiz Ergün, eksikliklerin ivedilikle giderilmesi, vatandaşa daha iyi anlatılabilmesi ve iyi organize olunma noktasında çalışma içerisinde olduklarını söyledi. Önümüzdeki hafta meclis salonunda söz konusu mahallede yaşayan vatandaşlarla ve imar planına yönelik meslek örgütleriyle toplantı yapılacağının duyurusunu yapan Başkan Ergün, “Elbette çalışmaları vatandaşlara anlatamama ya da iyi organize olamama noktasında eksikliklerimiz olabilir. Ama insanımız sabırsız. Her şeyin bir anda olması bekleniyor. Biz bu çalışmaları en iyi şekilde vatandaşlarımıza anlatacağız. Önümüzdeki hafta içerinde ilgili birimlere verdiğimiz talimatlar doğrultusunda toplantılar yapacağız. Çarşamba ya da Perşembe günü Makine Mühendisleri Odası, jeofizikçiler, şehir plancıları gibi konunun muhattapları ile bir

araya gelinerek, planın tanıtımını yapacak. Ertesi gün de vatandaşlara, Manisa’da bulunan sivil toplum örgütleri ve meslek odalarına gerekli tanıtımların yapılması amacıyla toplanacaktır. Hem oda ve kurumlara bilgi verilecek hem de kafalarda kalan sorular cevaplanacaktır” dedi.

Siyasi Şov Yapılmasın

İmar planı çalışmalarında kafaların karıştırıldığını belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, konunun siyasi şovla siyasi ranta çevrilmek istendiğini belirtti. Provakatif olaylarla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Başkan Ergün, “Geçen ay gerçekleşen meclis toplantısı tüm Manisa tarafından televizyonda canlı olarak izlendi. Aralık ayı meclis toplantısında da imar komisyonuna yapılan itirazların mevcut komisyona sevki noktasında çeşitli öneriler, planların tamamının reddedilmesi gibi öneriler ve buna müteakip salonun huzurunu bozacak provake amaçlı olaylarla karşı karşıya geldik. Toplantıda söylediğimi tekrarlıyorum; Manisa’da yaşayan vatandaşların aleyhine olacak hiçbir imar çalışmasının içerisinde yer almayacağız. Bu Cengiz Ergün’ün ve tüm meclis üyelerinin sözüdür. Herkes sabırlı metanetli olsun. Sonuçta bu çalışmalar sadece ön çalışmalarıdır. 1.000’lik plan çalışmalarının detaylarıyla ilgili mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızla konuşacak, konuyu anlatacak, sıkıntılar varsa çözüm bulunarak, çalışmalar hayata geçirilecektir” dedi.

Muhalefete Hodri Meydan

İmar planı çalışmalarında herkesin taşın altına elini koyması gerektiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AKP ve CHP’li belediye meclis üyelerine seslenerek, plana alternatif üretmeleri konusunda açıklama beklediklerini söyledi. Başkan Ergün, “İşin artık siyasi şov tarafının bir yana bırakılarak Manisa’nın 23 senedir yapılmayan imar planında herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini bir kere daha ifade ediyorum. Aralık ayı meclis toplantısından sonra 18 aylık sürede yapılan tüm imar çalışmalarının hepsinin çöpe atılarak, hiç birşey yapılmaması, hatta iptal edilmesi gibi konuşmalar oldu. AK Parti Grup Başkan Vekili Ömer Faruk Çelik, basına ‘hodri meydan’ diyerek açıklamalar yaptı. Bunlar üzücü açılamalardır. Manisa’nın hayrına olmayan açıklamalardır. Ben her iki partiye de sormak istiyorum. Buyurun alternatiflerinizi sunun, eğer bu plan üzerinde yapılan yanlışlar varsa, sizler hangi şekilde imar planı değişiklikleri istiyorsunuz resmi bir açıklama yapın. Yani bu planda mahalleler konusunda neyi istiyorsunuz açıklayın. İşi siyasi şova sokarak, rant ve oy hesabı yaparak Manisa’nın kaderini oylamamalıyız. İsteğimiz Manisa kaybetmesin, kazansın. Ama kimse siyasi şova kalkışmasın” diye konuştu.

İmar Planını Destekliyoruz

Baro Başkanı Zeynel Balkız da hem şahsı hem de Baro Başkanlığı adına imar planı çalışmalarına destek verdiklerini, bu planın Manisa’nın acil ihtiyacı olduğunu belirtti. Çalışmaların siyasi tarafının siyasilerce konuşulması gerektiğini söyleyen Balkız, hukuk noktasında da üzerlerine düşen görevi yapmaya çalıştıklarını ifade etti. Balkız şöyle konuştu, “Değerli Belediye Başkanımız Cengiz Ergün göreve gelmeden önce de Manisa’ya acil imar planı çalışması yapılması gerekliliğini çeşitli platformlarda dile getirdik. Çünkü Manisa göç alan, hızlı gelişen bir şehir. Çevre yolunu içine alan alanda kesinlikle bir imar planı yapılmasını savunmuştuk. Zaten kaçak yapılarla mücadele etmek belediyelerin görevi ama bunu önlemek için yine belediyeler bu gelişmelerin önünü açmalı, planlar yapmalıdır.

Sonuçta Manisa 1989 yılına kadar plansız bir şehirdi. Ada bazında mevzi planlar yapıldı. 1989 yılında revizyon planı ilk yapıldığında bu planın da hatasını, kusurlarını, daracık yollarını, iki aracın geçmediği caddelerinin sıkıntısını birlikte yaşadık. Bu dönemde ya da önceki dönemde bir revizyon imar planının yapılması beklenen bir şeydi. Ben her ayki belediye meclis toplantısı gündemine baktığımda 60 gündem varsa en az 30’unun imar planı değişikliğiyle ilgili olduğunu görüyorum. Demek ki şehir içerisinde bu kadar tartışılan, üzerinde bu kadar çok talep edilen bir konunun şekle sokulması, yenilenmesi gerekiyor. Bu da zarurettir. Diğer türlü düzgün şehircilik yapamazsınız. Hem hukukçu hem de Zeynel Balkız olarak böyle bir planın acil olarak yapılmasını savunuyorum ve destekliyorum”

İtirazlar Değerlendirilecektir

Planın içeriğinin tamamen teknik mevzular olduğunu ve şehir plancıların işi olduğunu belirten Baro Başkanı Zeynel Balkız, plana itiraz noktasında da Manisa Belediyesi’nin itirazları göz ardı etmeyeceğini belirtti. Vatandaşların itiraz hakkını kullanabileceğini söyleyen Balkız, “Görüyoruz ki vatandaşlarımız bu konuda haklı olan bir takım şikayetleri dile getiriyor. Elbette itiraz safhasının sonuçlarını görmek lazım. Bize sorsanız şunu deriz; belediye tüm itirazları dikkate alacağını ve değerlendireceğini söylüyor, vadediyor. Peki bu itirazların tamamı ya da tamamına yakını karşılanınca ne olacak? Bu plan tüm şehir tarafından benimsenen ve kabul edilen bir plan olacak. Şehrin önü açılmış olacak. Yeter ki bu şehir bir plana kavuşsun. Hak ihlali olan kısımlar düzeltilsin. Biz de bu işin içinde olalım. Plan iptal edildiği takdirde Manisa daha zor bir sürecin içine girecek. Kaldı ki büyükşehir yasası ile ikiye bölünecek. İki ayrı meclisi kararları olacak. Büyükşehir belediye meclisi onay verecek. Ayrıca hangi siyasi iradenin hangi mecliste tecelli edeceğini bilmediğimiz bir konuyla karşılaşacağız. Daha vaktimiz var. 2014 Mart ayına kadar belediye meclisinde bulunan temsilciler imar planını komisyonda görüşür, eksikleri giderir. Bu olduğu zaman zaten Manisa halkının yanındayız. Bizim savunduğumuz planın yapılması iradesidir. Bu zor bir iştir. 1989 yılından beri yapılmayanı yapma iradesi gösteren Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e, çalışmaları yürüten ekibe, imar planı yapımına oy birliği ile karar veren belediye meclisini kutluyorum. Biz sonuçların vatandaş lehine sonuçlanmasını istiyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
17
kapalı
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 32 87
2. Fenerbahçe 32 85
3. Trabzonspor 32 52
4. Beşiktaş 32 48
5. Rizespor 32 48
6. Başakşehir 32 46
7. Kasımpasa 32 46
8. Sivasspor 32 44
9. Antalyaspor 32 42
10. Alanyaspor 32 42
11. A.Demirspor 32 40
12. Samsunspor 32 38
13. Ankaragücü 32 37
14. Kayserispor 32 37
15. Konyaspor 32 36
16. Hatayspor 32 33
17. Gaziantep FK 32 31
18. Karagümrük 32 30
19. Pendikspor 32 30
20. İstanbulspor 32 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 30 68
2. Göztepe 30 60
3. Kocaelispor 30 52
4. Ahlatçı Çorum FK 30 52
5. Sakaryaspor 30 51
6. Bodrumspor 30 49
7. Boluspor 30 46
8. Bandırmaspor 30 46
9. Gençlerbirliği 30 44
10. Erzurumspor 30 41
11. Keçiörengücü 30 36
12. Şanlıurfaspor 30 34
13. Ümraniye 30 34
14. Manisa FK 30 33
15. Tuzlaspor 30 32
16. Adanaspor 30 32
17. Altay 30 15
18. Giresunspor 30 7
Takımlar O P
1. M.City 32 73
2. Arsenal 32 71
3. Liverpool 32 71
4. Aston Villa 33 63
5. Tottenham 32 60
6. Newcastle 32 50
7. M. United 32 50
8. West Ham United 33 48
9. Chelsea 31 47
10. Brighton 32 44
11. Wolves 32 43
12. Fulham 33 42
13. Bournemouth 32 42
14. Crystal Palace 32 33
15. Brentford 33 32
16. Everton 32 27
17. Nottingham Forest 33 26
18. Luton Town 33 25
19. Burnley 33 20
20. Sheffield United 32 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 31 78
2. Barcelona 31 70
3. Girona 31 65
4. Atletico Madrid 31 61
5. Athletic Bilbao 31 57
6. Real Sociedad 31 50
7. Valencia 31 47
8. Real Betis 31 45
9. Villarreal 31 39
10. Getafe 31 39
11. Osasuna 31 39
12. Las Palmas 31 37
13. Sevilla 31 34
14. Deportivo Alaves 31 32
15. Mallorca 31 31
16. Rayo Vallecano 31 31
17. Celta Vigo 31 28
18. Cadiz 31 25
19. Granada 31 17
20. Almeria 31 14