ŞEHİTLERİMİZİ ANIYORUZ!

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 98.yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınlayan ve basın açıklaması düzenleyen kent yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütü temsilcileri şehitlerimizi şükran ve minnetle andı.

GÜNDEM 17.03.2013, 17:06 17.03.2013, 17:07
ŞEHİTLERİMİZİ ANIYORUZ!
  

Halil İbrahim Daşöz Manisa Valisi

 

“Kutsal vatanımız için canlarını feda ederek ölümsüzlüğe erişen şehitlerimiz, birlik ve beraberliğimizin en büyük teminatı olmuşlardır. Onların bizlere emanet ettikleri bu kutsal vatanı daha mamur hale getirmek ve geleceğin güçlü Türkiye’sini oluşturmak hepimizin en büyük görevidir. Allah katında ve milletimizin gönlünde en yüce mertebeye sahip olan şehitlerimizi 18 Mart Şehitler Günü’nde bir kere daha minnet ve şükran duygularıyla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhları şad olsun!”

 

Cengiz Ergün Manisa Belediye Başkanı

 

 “3 Kasım 1914-18 Mart 1915 tarihleri arasında Çanakkale Boğazı’nda cereyan eden bir seri deniz savaşlarıyla; Gelibolu yarımadasında 25 Nisan 1915-8/9 Ocak 1916 tarihleri arasında yapılan kara savaşları, Türk tarihinin en şerefli sayfalarını dolduran birer zafer destanıdır. Çanakkale’nin deniz ve kara savaşları; Türk tarihinin askeri ve siyasal varlığını bir kez daha kanıtladığı savaşlardır. Çanakkale savunması, öz yurdunu korumak için şahlanan yaralı bir ulusun, sayı ve maddi açılardan üstünlüğü tartışılmaz olan düşmanlarını yenerek, onları felce uğrattığı bir savaştır. Bu durumuyla dünya harp tarihlerine geçmiş ve Türk tarihine de altın harflerle yazılıp Türk’ün kahramanlık ve şeref abidesi olmuştur. Manisa da Çanakkale Savaşları’nda çok sayıda şehit vermiştir. Bundan yola çıkarak kentimizde bulunmayan bir şehitlik anıtını ilimize kazandırmak için çalışma başlattık. Kentin Sabuncubeli’nden Manisa’ya giriş noktasında yer alan bölüme Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu’nun yapımını tamamladık. Bu güzide anıtımızın açılışını Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin katılımıyla 24 Mart Pazar günü gerçekleştireceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle dünyada eşsiz bir zaferi bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla yâd ediyor, Çanakkale Zaferimizin 98. yılını kutluyorum”

 

Özgür Özel CHP Manisa Milletvekili

 

“Bugün, ülkemizin ve dünya tarihinin akışını değiştiren Çanakkale Destanın 98. yılında, tek yürek ve tek yumruk olarak vatan topraklarını düşmana teslim etmeyen aziz kahramanlarımızın hatırası önünde bir kez daha saygı ile eğiliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu sürecinde bir dönüm noktası olan Çanakkale Zaferi aynı zamanda Birinci Dünya Savaşı’nın seyrini değiştirerek tarihe  “Çanakkale Geçilmez” sözü ile yazılmış bir destandır. Farklı farklı etnik milliyetlerden oluşan milyonlara ulus olma bilincinin aşılandığı, Anadolu halkının topuyla, tüfeğiyle,  kanıyla canıyla verdiği bu büyük mücadele Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tarih sahnesine büyük bir askeri deha ve çok güçlü bir lider olarak çıkışı açısından da ayrı bir öneme sahiptir. Bu destanın ardından Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde, emperyalizme karşı kurtuluş mücadelesini başlatan ve bağımsız bir devlet kurmayı başarmış olan halkımız tüm dünyanın ezilen, mazlum ve mağdur halklarına örnek olmuştur.  Bugün bir kez daha, tarihin akışını değiştiren Çanakkale Zaferi’nde Anadolu halkının verdiği onurlu mücadeleyi saygı ile hatırlıyor; 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümünde, vatan topraklarımızın kurtarılmasında canlarını feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anıyorum.”

 

Erkan Akçay MHP Manisa Milletvekili

 

 “Tarihin yeniden yazılmasına vesile olan, Mehmetçiğin “Çanakkale geçilmez” dedirttiği, Dünya tarihinin en muhteşem kahramanlık destanını yazdığı o kutlu günün, Çanakkale Zaferi’nin, bir yıl dönümünü daha kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşamaktayız. 98 yıl önce bu toprakların her karışı, hürriyet direnişinin gölgesinde her yöresinde onbinlerin şehitliğiyle onurlanıp, kutsiyetini tazelemeden evvel, Çanakkale’de insanlığa bir milletin vatanını korumakta “nasıl bir kararlılık göstermesi” gerektiğinin eşsiz hikâyesi bir destana dönüşerek yazılmıştır.Vatan topraklarını korumak için, çok zor şartlar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmemiş şehitlerimiz; Türk devletinin varlığının, Türk milletinin birlik ve beraberliğinin manevi güvencesi olarak sonsuza kadar hatırlanacaktır. Bu vesile ile Türk milletinin varlığını için canını feda eden meçhul kahramanları; vatan ve millet sevdası ile şehit düşmüş binlerce vatan evladını bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum.”

 

 

Hayrullah Solmaz İl Genel Meclisi Başkanı

 

“Çanakkale Zaferi’ni sadece geçmişe ait bir başarı olarak değil, bugünlerin güçlü bir şekilde sürdürülen medeniyet yürüyüşünün de en önemli ilham kaynağı olarak görmek gerekir.  Bu yıl Çanakkale zaferinin bir kez daha coşku içinde kutluyoruz bu zafer, bu milletin tarih boyunca kazandığı en önemli zaferlerden ve en büyük kahramanlıklardan biridir.  Tarih sahnesinden silinmek istenen bir milletin vatanını ve mevcudiyetini canını ortaya koyarak birlik ve beraberlik içinde nasıl savunulacağını göstermesi açısından dünya insanlık tarihi için ibretle alınması gereken bir zaferdir. Bu zaferle adeta yeni bir tarih yazılmıştır. Bu yüzden Çanakkale Zaferi’ni sadece geçmişimize ait bir başarı olarak değil, bugün güçlü bir şekilde sürdürmekte olduğumuz medeniyet yürüyüşümüzün de en önemli ilham kaynaklarından biri olarak görmemiz gerekir. Bu inançla, Çanakkale Zaferi’nin 98.yılını kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan emanet eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum.”

 

Murat Baybatur AK Parti Manisa İl Başkanı

 

“ Çanakkale Zaferi bu milletin ortak kaderi olduğu gibi ortak zaferidir. Ülkemizin dört bir yanından gelerek bu savaşta canını veren kanını döken 250 bin kahramanın Çanakkale destanıdır. Her şehidin bir hikayesi olan bu destan 98 yıldır bizin ortak yüreğimiz olmuştur. Çanakkale Zaferi yalnızca zaferden ibaret olmamış bu milletin ve ülkemizin ortak milli değeri olmuştur. Bu gün bile hala sıcaklığını koruyan Çanakkale ruhu her Türk genci tarafından ziyaret edilerek oradaki yaşanan tarih günümüze yansımalıdır. Çanakkale bütün ulusların birleşerek Türk Milleti’ne karşı savaş açtığı saldırıdır. Ancak yürekli milletimiz bu savaştan başarıyla çıkmıştır. Bu günkü Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında şehit düşen kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle bir kez daha anıyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere Çanakkale’de ve istiklal harbinde şehit düşen kahramanlarımızı bir kez daha minnet ve rahmetle anıyorum. Çanakkale bu milleti tek yürek yapan zaferdir. Çanakkale Zaferi bu milletin ortak kaderidir.”

 

Tamer Akkal MHP İl Başkanı

 

“Çanakkale zaferi; Türk ve dünya tarihi için bir dönüm noktasıdır. Kahramanlık ve fedakârlığın doruk noktasına ulaşarak, Viyana önlerinden itibaren Anadolu'ya doğru sürekli gerileyen bir imparatorluğun, esas kurucu unsuru olan Türk Milletinin verdiği bir onur mücadelesidir. Her şeyden önemlisi bu zafer, Kurtuluş Savaşı ateşinin yüreklerde yakılıp, milletçe yeniden doğuşun başlangıcıdır. Çanakkale Savaşları; büyük Türk Milletinin, tarih önündeki en büyük hesaplaşmalarından birisidir. Türk Ordusu'nun bu savaşta, çağın en modern silah donanımına sahip olan düşman kuvvetlerine karşı kahramanlık destanı yazması, şüphesiz ki; Mehmetçiğin iman ve cesaretiyle, Ulu Önder Mustafa Kemal'in askeri dehasından kaynaklanmaktadır. Bu kapsamda Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk Milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. Çanakkale Savaşı öncesindeki “Çanakkale geçilir” mantığıyla hareket eden, o zamanki bazı yöneticilerin sergilemiş oldukları basiretsiz politikaların bir benzerini de günümüz AKP iktidarında görmekteyiz. Bu iktidar göreve geldiği günden bu yana Türk Milleti'nin milli ve manevi değerlerini hiçe saymış, ver-kurtulcu politikalarla milletimizin gönlünde derin yaralar açmışlardır. Çanakkale destanının üzerinden 98 yıl geçmiştir. Milli iradenin yeniden teşekkül etmesi ve milli bağlarının güçlenmesinin yolu hiç şüphesiz ki; Çanakkale ruhuyla mümkün olacaktır. Buradan aziz şehitlerimize de seslenmek istiyoruz; vatan, vazife ve bayrak uğruna en değerli varlığınız olan canlarınızı vererek şahadet mertebesine ulaştınız. Kanlarınızla sulayarak vatanlaştırdığınız bu topraklarda sahip olduğumuz her şeyi sizlere borçlu olduğumuzu bir an bile hatırımızdan çıkarmadık. Uğruna canlarınızı verdiğiniz değerleri, en kıymetli emanetiniz olarak sonsuza dek yaşatmayı birinci vazifemiz kabul ederek, gerektiğinde bu vazifenin icrası için biz de sizler gibi canlarımızı vermeye daima hazırız.”

 

Berk Mersinli AK Parti Merkez İlçe Başkanı

 

“Çanakkale Zaferi büyük imkânsızlıklar içinde dahi nasıl bir savunma gösterilebileceğinin, nasıl mücadele edilebileceğinin, vatanına ve milletine karşı canı pahasına kendisini nasıl siper ettiğinin en büyük örneklerinden birisidir. Bu bakımdan tarihe geçmiş bu zafer unutulması mümkün olmayan ve milletimizin askerî kabiliyetlerini, gücünü ve manevî değerlere bağlılığını da ortaya koyması bakımından büyük destansı bir niteliğe sahiptir.Çanakkale Zaferi tarihte eşine ender rastlanır bir direnişin ve zaferidir. Bu zaferde en büyük pay şüphesiz canlarıyla bağımsızlık için savaşan aziz şehitlerimize aittir. Tarihimize altın harflerle yazılan bu büyük destan, eşsiz bir zaferin yanında Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi büyük bir komutan ve lideri ortaya çıkarmıştır. Yine bu savaşlarda gösterilen azim ve irade, milletimizin kendine olan güvenini artırmış, bağımsızlığa olan inancını perçinlemiş, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasını sağlayarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin yolu açılmıştır. Bu duygularla, Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünü kutluyor, bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimize ve onları her bakımdan destekleyen aziz milletimize en samimi duygularımla şükranlarımı sunuyor ve onların aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.”

 

 

ADD Manisa Şubesi

Çanakkale Savaşları, demir ve çeliğin, insan gücünü ve cesaretini yenemeyeceğini ve vatan sevgisini öldüremeyeceğini bütün dünyaya kanıtlamıştır. Bu savaş ulusça uyanışımızın gerçek başlangıcı olmuştur. Mustafa Kemal Arıburnu’ndan Anafartalar’dan ve Kocaçimen sırtlarından bir güneş gibi doğmuş, Çanakkale’de feda edilen asil Türk kanı, Türk bağımsızlığı ve Cumhuriyeti’nin harcına karışmıştır. Bu büyük zafer, Türk ulusunu yok olmaktan kurtarmıştır. Bu vesile ile başta Mustafa Kemal olmak üzere, tüm kahraman şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz, Çanakkale Zaferi’nin 98. yıldönümünü büyük bir onurla karşılıyoruz”

 

TEMAD Manisa Şubesi

 

“Türk’ün ulusal savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 98. yıldönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin onurunu ve gururunu yaşamaktayız. Çanakkale Zaferi; dünya tarihinde bir dönüm noktasının yaşanmasına sebep olmuştur. Bu zafer ile dünya üzerindeki güç dengeleri tamamen değişmiştir. Türk milletinin belirleyici ve aktif bir rol oynadığı ve Kurtuluş Savaşımızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu bu zafer, yüce Türk Milletinin Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kahramanlık ve fedakarlıklarının doruk noktasına ulaştığı bir azmin mücadelesi olmuştur. Çanakkale Zaferi ile birlikte, Şehitler Günü olarak da kutladığımız bu anlamlı zafer gününde, kutsal vatan topraklarını canları pahasına müdafaa ederek şehitlik mertebesine ve onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla hatırlıyoruz. Aziz şehitlerimiz huzur içerisinde yatsınlar, çünkü temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm Türk ulusu tarafından en kutsal emanet olarak müdafaa ve muhafaza edilecektir. Son günlerdeki gelişen bazı olayları dikkatle izlemekteyiz. Kamu görevlilerimizin ailelerine kavuşmaları bizleri ne kadar mutlu ettiyse uygulanan usul ve yöntemlerde o derece üzmektedir. Bu duygularla, bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, başta ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, bu mücadeleye iştirak eden büyük Türk ordusunun kahraman mensuplarını, ordumuzu her şeyiyle destekleyen aziz Türk Milletini ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz., Ruhları şad olsun.”

 

 

 

Yorumlar (0)
17
kapalı
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 32 87
2. Fenerbahçe 32 85
3. Trabzonspor 32 52
4. Beşiktaş 33 51
5. Rizespor 32 48
6. Başakşehir 32 46
7. Kasımpasa 32 46
8. Sivasspor 32 44
9. Antalyaspor 32 42
10. Alanyaspor 32 42
11. A.Demirspor 32 40
12. Samsunspor 32 38
13. Ankaragücü 33 37
14. Kayserispor 32 37
15. Konyaspor 32 36
16. Hatayspor 32 33
17. Gaziantep FK 32 31
18. Karagümrük 32 30
19. Pendikspor 32 30
20. İstanbulspor 32 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 30 68
2. Göztepe 30 60
3. Kocaelispor 30 52
4. Ahlatçı Çorum FK 30 52
5. Sakaryaspor 30 51
6. Bodrumspor 30 49
7. Boluspor 30 46
8. Bandırmaspor 30 46
9. Gençlerbirliği 30 44
10. Erzurumspor 30 41
11. Manisa FK 31 36
12. Keçiörengücü 30 36
13. Şanlıurfaspor 30 34
14. Ümraniye 30 34
15. Tuzlaspor 30 32
16. Adanaspor 30 32
17. Altay 31 15
18. Giresunspor 30 7
Takımlar O P
1. M.City 32 73
2. Arsenal 32 71
3. Liverpool 32 71
4. Aston Villa 33 63
5. Tottenham 32 60
6. Newcastle 32 50
7. M. United 32 50
8. West Ham United 33 48
9. Chelsea 31 47
10. Brighton 32 44
11. Wolves 32 43
12. Fulham 33 42
13. Bournemouth 32 42
14. Crystal Palace 32 33
15. Brentford 33 32
16. Everton 32 27
17. Nottingham Forest 33 26
18. Luton Town 33 25
19. Burnley 33 20
20. Sheffield United 32 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 31 78
2. Barcelona 31 70
3. Girona 31 65
4. Atletico Madrid 31 61
5. Athletic Bilbao 32 57
6. Real Sociedad 31 50
7. Valencia 31 47
8. Real Betis 31 45
9. Villarreal 31 39
10. Getafe 31 39
11. Osasuna 31 39
12. Las Palmas 31 37
13. Sevilla 31 34
14. Deportivo Alaves 31 32
15. Mallorca 31 31
16. Rayo Vallecano 31 31
17. Celta Vigo 31 28
18. Cadiz 31 25
19. Granada 32 20
20. Almeria 31 14