TURGUT ÖZAL MAHALLESİ KATI ATIK TESİSLERİNİ BEKLİYOR

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, haftalık mahalle ziyaretleri kapsamında Turgut Özal Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.

GÜNDEM 04.05.2013, 14:30 04.05.2013, 14:32
TURGUT ÖZAL MAHALLESİ KATI ATIK TESİSLERİNİ BEKLİYOR

 Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün Turgut Özal Mahallesi ziyaretine Belediye Başkan Yardımcıları Azmi Açıkdil, Tamer Çipiloğlu, Cem Çöllü, Hasan Eryılmaz, Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Köroğlu, Sezai Gürcan, Milli Birlik İlkokulu Müdürü Mükmin Doğan, Turgut Özal Mahallesi Muhtarı İsmet Bakşi, Akpınar Mahallesi Muhtarı Ali Erten, Adnan Menderes Mahallesi Muhtarı Fevzi Kayacan, Kazım Karabekir Mahallesi Muhtarı Tahsin Yıldırım, Ahmet Bedevi Mahallesi Muhtarı Elver Cirman ve Turgut Özal Mahallesi sakinleri eşlik etti. Cuma namazı öncesi mahalle muhtarlarıyla sohbet eden Başkan Ergün, muhtarların Hacı Mahir Camii’ne oturma bankı talebinin yerine getirilmesi için talimat verdi. Cuma namazı sırasında Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından eski banklar cami avlusundan alınarak, yeni bankların konuşlandırılması gerçekleştirildi.

Cuma namazı sonrası kendisini bekleyen çocuklarla da sohbet eden Başkan Ergün, mahalleli çocuklara harçlık ve top dağıttı. Turgut Özal Mahallesi Muhtarlığı’nın alt tarafına yapılan oyun parkı, spor aletleri ve yeşil alan düzenlemesini de gezen Başkan Ergün’e Mahalle Muhtarı İsmet Bakşi ve mahalle sakinlerinden teşekkür geldi. Ardından Bakşi ve mahalle sakinleriyle birlikte mahalle içinden geçen derenin çevresinin düzenlenmesi talebi üzerine incelemelerde bulunan Başkan Ergün, kötü durumdaki derenin temizlenmesi için Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerine talimat verdi.

Daha sonra Başkan Ergün ve beraberindekiler, mahalle kıraathanesinde bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Mahalle Muhtarı İsmet Bakşi, “Ben 4 yıldır muhtarlık yapıyorum. Bu süre içerisinde Manisa Belediyesi, kaldırımları, yolları yaptı. Bu gördüğünüz park yapıldı. Muhtarlık binası yapıldı. Açılmamış sokaklarım vardı. Bunlar hep yapıldı. Bu konularda gerçekten Belediye’ye teşekkür ediyoruz. Her zaman bunu dile getiriyoruz. Bizim en büyük sıkıntımız imardır. Çöp meselesi inşallah çözülüyor. Mahallemizden geçen kanalla ilgili Valiliğe ve Devlet Su İşleri’ne yazılar yazdım. Maalesef bir şey yapılamadı. Devlet Su İşleri bu konuda çok duyarsız. Devlet Su İşleri Müdürü işlerini takip etmiyor” dedi.



“HİZMETİ EN UÇ NOKTAYA GÖTÜRMENİN ÇABASI İÇİNDE OLDUM”

Mahalle Muhtarı Bakşi’ye teşekkür eden Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, “Tabi bütün mahallelerde geldiğimiz günden beri eksikliklerin giderilmesi noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Hizmetin sonu, sınırı yok ve bitmez. İnsanın olduğu her alanda ihtiyaçları karşılamak, belediyenin asli görevi. Ama ben vicdanen çok rahatım. Bugüne kadar hangi sözleri verdiysem, bu mahalle için de, diğer mahaller için de hiçbir ayrım yapmadan, hizmeti en uç noktaya kadar götürebilmenin çabası içinde oldum. Bu mahallemizde de öncelikle bütün yollar, kaldırımlar, asfaltlamalar, bulvarın açılması, aydınlatılması, muhtarlığın altındaki mevcut parkın tamamlanması ve bunun dışında okulumuza yaptığımız destekler, camimizdeki oturma bankları talepleri yerine getirildi” diye konuştu.



“ÇÖP İLE İLGİLİ BÜTÜN PROSEDÜRLER BİTİRİLDİ”

Turgut Özal Mahallesi’nin en büyük sorununun çöp olduğuna vurgu yapan Başkan Ergün, şöyle devam etti: “35-40 senedir yaşanan en büyük sıkıntı bu mahallede. Yaklaşık 2,5-3 sene Develi ile ilgili hukuksal yargılamanın sonucunu bekledik. Aldığımız bilgi doğrultusunda bunun uzayacağını düşündüğümüz için geçen sene Haziran ayında Meclisimiz tarafından alanı belirlenmiş Uzunburun mevkiindeki yeni alanın katı atık, çöp ayrıştırma, kompostlama tesisleri gibi bütün sistemleri içinde barındıran çöp sahasının çalışmalarına başladık. Geçtiğimiz 15 gün itibariyle bütün prosedürleri Çevre Bakanlığı, Çevre Müdürlüğü, Valilik gibi bütün izinleri bitirildi. Öncelikle bunun müjdesini vereyim. Şuanda iş artık ihale safhasına çıkıp mevcut alanda çöp sahası yatırımlarının yapılması söz konusu. Bunun da maliyeti yapılan hesaplarla 60 milyon TL. Bugüne kadar yapılmamasının en büyük nedenlerinden biri yatırım maliyetlerinin çok yüksek olması.”



“HERKESİN SİYASİ KAYGI GÜTMEDEN DUYARLI OLMASINI TALEP EDİYORUM”

Yeni katı atık tesisi ile ilgili gelinen nokta hakkında mahalle sakinlerine bilgi veren Başkan Ergün, “Şimdi iş tamamen Bakanlık ayağında, İller Bankası ayağında 2 hafta öncesi müracaatlarımızı yaptığımızda, Avrupa Yatırım Fonlarından hibe kredinin yüzde oranının belirlenmesi noktasına geldik. Bu 40 olur, 50 olur, Bakan’ın yetkisinde 60’a kadar çıkabilir. Yani 60 milyonun yüzde 50’sini alma noktasında olsak, bunun 30 milyonunu Avrupa fonlarından devletimize verilen hibe kredi, yani çevreyle ilgili sorunlar öncelik taşıyor. Zaten sadece çöp değil, atık su arıtma noktasında da çevre açısından, Gediz Eylem Planı’nda Gediz Nehri’nin korunması anlamında 30 milyon olarak geçen 2 hafta içerisinde onun da müracaatını yaptık. Şimdi hibe kredinin verilme oranının netleşmesi için önümüzdeki hafta tekrar Ankara’da olacağım. Burada siyasi bir şey gözetmeden bütün herkesin Manisa’da bütün milletvekillerimizin, Bakanlık noktasında Başbakan Yardımcılarımızın, herkesin bu işe duyarlı olmasını bir kez daha talep ediyorum” diye konuştu.



“ÇÖP SIKINTINIZIN BİTMESİNE AZ KALDI”

Katı atık tesisi ve atık su arıtma konusunun Manisa’nın kanayan yarası olan iki konu olduğunun altını çizen Başkan Ergün, şunları söyledi: “İki projenin tamamının maliyeti 90 milyon TL. Hibe kredi konusunun gerçekleşmemesi durumunda yap-işlet-devret modeli B Planı olarak devreye girecek. Ama burada işin önümüzdeki 28 yıllık süre içerisinde Manisa’da yaşayan vatandaşlarımıza çöpten dolayı bir bedel çıkması söz konusu olacak. O açıdan B Planımız her zaman ikinci planda. Önceliğimiz Bakanlık nezdinde, devlet nezdinde Manisa’daki çöp noktasında vatandaşa daha az yansıyacak şekilde bu desteği alabilmek, aldıktan sonra da hemen ihale prosedürünü başlatmak, 2-3 aylık süre içerisinde de ihalesini yapıp, hemen inşaatına başlamak. Çünkü inşaatın tamamlanması en az 1,5 sene sürer. Bunu ben opsiyonlu 2 yıl olarak değerlendiriyorum. Yani yaz aylarında biz bunu çözersek, inşaatın orada tamamlanması, depolama alanları, ayrıştırma sistemleri, makine sistemleri en az 1,5 sene. O açıdan hızlı hareket etmemiz lazım. Yani sıkıntınız az kaldı. 35-40 senedir yaşanan, her sene yangın çıkan, her türlü zehirlenmeye maruz kalıyor bunun sonuna geldik. Bunun müjdesini vermek istiyorum. İnşallah en kısa sürede bunu hayata geçirip, mahallemize nefes aldırmak tek düşüncemiz.”



“PLAN İPTAL OLDU, VATANDAŞ ZARAR GÖRDÜ”

Mahalle sakinlerinin imar planı ile ilgili talepleri üzerine de bir açıklama yapan Başkan Ergün, “Bildiğiniz üzere yaklaşık 1,5-2 sene öncesi bunun çalışmalarına başlamıştık. 1989 yılından beri yapılamayan imarı, biz burada her türlü riski alarak, Meclisimize taşıdık. Önce sondaj çalışmaları bütün mahallelerde yapıldı. Zemin etütleri ile ilgili tüm derlemeler yapıldı ve ilgi bakanlıklara, müdürlüklere teslim edildi. Ondan sonra genel imar plan çalışmaları meclise getirilmişti. Bizim de planı iyi anlatamamamızdan provokasyonlar yapıldı. Farklı şekilde işi siyasi boyutta olaylara götürülmek istendi. Maalesef meclisimizde iptal edildi. Hep çağırdım, gelin bir masa etrafında toplanalım, siz de elinizi taşın altına koyun bu mahallelerimizle ilgili ne yapılması gerekiyorsa hep beraber doğruyu bulup yapalım dedim. Bu da kabul görmedi siyasi olarak. ‘Biz büyükşehir olacağız, biz yapacağız’ dediler. Büyükşehir olmada 1 senelik bir süreç var. Büyükşehir olduktan sonra da 25 binlik planlar devreye giriyor. Yani 25 binlik planları tamamlamadan 5 binlikleri, 5 binlikleri tamamlamadan da binlik planları yapamıyorsunuz. Yani büyükşehirden sonra bunun çalışmasını başlatırsanız, en az 2,5-3 sene daha gitti. Kim zarar görüyor, vatandaş görüyor. Kim zarar görüyor, Manisa’da iş yapacak olan müteahhitler görüyor, onların yanında çalışacak olan insanlar görüyor” dedi.

Yeni imar alanları ortaya çıkarmanın ve planlamanın Manisa Belediyesi’nin Meclisi’nde bulunan Meclis üyelerinin ve Belediye Başkanı’nın görevi olduğunun altını çizen Başkan Ergün, “Ama maalesef bu şekilde, bu planların engellenmesi, Manisa’nın önüne açıkça set gerdi ve zaman kaybettiriyor. İleride bir şekilde olacaktır. O açıdan imar konusunda seçimler öncesi şu şartlarda ben hiçbir riske girmem. Çünkü yeteri kadar buradan risk aldık, bu riski üstlendik. Ama iyi anlatamadık. Bugün Meclis’te bulunan AKP ve CHP grubu gelsin, ‘Hep beraber çalışmaya hazırız’ diyorlarsa, gelsinler hemen 1 ay içerisinde getireyim imar planını. Bütün Manisa için. Ama oybirliğiyle yapacağız derlerse, ben hazırım. Gelin elinizi taşın altına sokun” diye konuştu.



“BÖLGE HASTANESİNİ 2,5 SENEDİR NİYE YAPMIYORSUNUZ?”

Akpınar Mahallesi Muhtarı Ali Erten’in Bölge Hastanesi ile ilgili sorusuna da cevap veren Başkan Ergün, bu konuda da şunları dile getirdi: “Biliyorsunuz 2010 yılında biz tapularımızı verdik. Tapuları vereli 2,5 sene geçti. İlk 6 ayda zaten bizi boğdular. Yok engelliyorlar, hastaneyi yaptırmıyorlar, boşaltmıyorlar, planı vermiyorlar ilk zamanlar böyle geçti. Ama zaman her şeyin ilacı. Zaman ve sabır, kimin haklı olduğunu ortaya çıkarıyor. Buyurun 2,5 senedir niye yapmıyorsunuz hastaneyi? Gelin burada izah edin bakalım. Bizi şantiyeyi boşaltmamakla suçlayanlar, neden hastane konusunda işi çözemiyor. Önce 400 dendi, 460 oldu daha proje konusunu çözemediler.”

Daha sonra Başkan Ergün ve beraberindekiler, duvarı yenilenen Milli Birlik İlkokulu’nda da incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı Cengiz Ergün, duvarları yenilenen okulun ferforje demirlerinin ve aydınlatmalarının da takılacağını söyledi.

Okullarına yapılan destek ve yardımlar nedeniyle Manisa Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür eden Okul Müdürü Mükmin Doğan, “Gerçekten yaptığınız hizmetlerle okulumuz ihya edildi. Minnettarım. Çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar (0)
17
kapalı
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 33 90
2. Fenerbahçe 33 86
3. Trabzonspor 33 55
4. Beşiktaş 33 51
5. Başakşehir 33 49
6. Rizespor 33 48
7. Kasımpasa 33 46
8. Antalyaspor 33 45
9. Alanyaspor 33 45
10. Sivasspor 33 45
11. A.Demirspor 33 41
12. Samsunspor 33 39
13. Ankaragücü 33 37
14. Kayserispor 33 37
15. Konyaspor 33 36
16. Gaziantep FK 33 34
17. Hatayspor 33 33
18. Karagümrük 33 33
19. Pendikspor 33 30
20. İstanbulspor 33 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 31 69
2. Göztepe 31 63
3. Ahlatçı Çorum FK 31 55
4. Sakaryaspor 31 54
5. Bodrumspor 31 52
6. Kocaelispor 31 52
7. Bandırmaspor 31 47
8. Boluspor 31 47
9. Gençlerbirliği 31 47
10. Erzurumspor 31 42
11. Ümraniye 31 37
12. Manisa FK 31 36
13. Keçiörengücü 31 36
14. Şanlıurfaspor 31 34
15. Tuzlaspor 31 33
16. Adanaspor 31 32
17. Altay 31 15
18. Giresunspor 31 7
Takımlar O P
1. Arsenal 34 77
2. Liverpool 34 74
3. M.City 32 73
4. Aston Villa 34 66
5. Tottenham 32 60
6. M. United 33 53
7. Newcastle 33 50
8. West Ham United 34 48
9. Chelsea 32 47
10. Bournemouth 34 45
11. Brighton 32 44
12. Wolves 34 43
13. Fulham 34 42
14. Crystal Palace 34 39
15. Brentford 34 35
16. Everton 34 33
17. Nottingham Forest 34 26
18. Luton Town 34 25
19. Burnley 34 23
20. Sheffield United 34 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 32 81
2. Barcelona 32 70
3. Girona 32 68
4. Atletico Madrid 32 61
5. Athletic Bilbao 32 58
6. Real Sociedad 32 51
7. Real Betis 32 48
8. Valencia 32 47
9. Villarreal 32 42
10. Getafe 32 40
11. Osasuna 32 39
12. Sevilla 32 37
13. Las Palmas 32 38
14. Deportivo Alaves 32 35
15. Rayo Vallecano 32 34
16. Mallorca 32 31
17. Celta Vigo 32 31
18. Cadiz 32 25
19. Granada 32 18
20. Almeria 32 14