Ümit Rona Başkan Adaylığını Açıkladı

Bugüne kadar önemli baroculuk faaliyetinde bulunan Manisa’nın sevilen avukatlarından Ümit Rona, Manisa Barosu’nun 2020 Olağan Kongresi öncesi başkan adaylığını açıkladı. Cumhuriyetçi, demokrat ve cesur ilkeleriyle adaylığını açıklayan Rona, düzenlediği basın toplantısında yönetim kurulu üyelerini kamuoyuna tanıttı, projelerini açıkladı.

GÜNDEM 12.08.2020, 16:25
Ümit Rona Başkan Adaylığını Açıkladı

Bugüne kadar önemli baroculuk faaliyetinde bulunan Manisa’nın sevilen avukatlarından Ümit Rona, Manisa Barosu’nun 2020 Olağan Kongresi öncesi başkan adaylığını açıkladı. Cumhuriyetçi, demokrat ve cesur ilkeleriyle adaylığını açıklayan Rona, düzenlediği basın toplantısında yönetim kurulu üyelerini kamuoyuna tanıttı, projelerini açıkladı.

Önümüzdeki aylarda yapılacak olan Manisa Barosu’nun 2020 Olağan Kongresi öncesi, Ümit Rona düzenlediği basın toplantısıyla başkan adaylığını açıkladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Ümit Rona bir konuşma yaparak projeleri ve ekibi hakkında bilgi verdi. Adaletin herkes için aranan yüce bir erdem olduğuna dikkat çekerek konuşmasına başlayan Manisa Baro Başkan Adayı Avukat Ümit Rona, “Değerli meslektaşım adalet yaşayan her insanın ihtiyacı olan ve eksikliğin en çok hissedildiği alandır. Adalet içerisinde avukatın rolü tartışmalarda hep üç sacayağından biri şeklinde ifade edilse de aslında avukatlık mesleği adaletin konuşan sesi ve adaletin halka dönük olan gücüdür. Bu güç var oldukça adalet doğru işleyecektir” dedi.

“AVUKATLIK ASLA BİTMEYECEKTİR”

Avukatlık mesleğinin ilelebet var olacağını dile getiren Rona,” Bilinmelidir ki insanoğlu var olduğundan beri süregelen adalet arayışı avukatlık mesleğinin de ilelebet var olacağını göstermektedir. Avukatlık mesleği asla bitecek ve son bulacak bir meslek değildir. Zira insanoğlunun adalete olan ihtiyacı, adalet mücadelesinde yanında yoldaş arayışı ve anlayışı hiçbir zaman son bulmayacaktır” ifade etti.

“BAĞIMSIZ VE GÜÇLÜ YARGI İÇİN AVUKATIN BAĞIMSIZLIĞI ŞARTTIR”

Bağımsız avukatın bağımsız ve güçlü yargı için olmazsa olmaz olduğuna vurgulayan Rona,” Hepimizin güvencesi olan bağımsız yargıyı sağlamak ve bu bağımsızlığı sürdürebilmek için avukatın bağımsızlığı şarttır. Avukatlık mesleğinin yasal yetki ve özgürlük alanı geniş olduğu sürece avukatlık bağımsız kalacak ve nihayetinde yargı da bağımsız kalacaktır. Bağımsız ve güçlü yargı adalet için şarttır. Bağımsız avukat bağımsız ve güçlü yargı için olmazsa olmazdır ” diye konuştu.

“GÜÇLÜ AVUKATLIK İÇİN GÜÇLÜ BAROCULUK”

Güçlü adalet için güçlü avukatlık, güçlü avukatlık için ise güçlü baroculuğun şart olduğuna dikkat çeken Rona,” Barolar avukatların gücünün birleştiği ve kurumsal olarak anlam bulduğu yargıyı güçlü kılan kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşudur. Güçlü adalet için güçlü avukatlık, güçlü avukatlık için ise güçlü baroculuk şarttır. Baroların kurumsal kimliği ne kadar sağlam olursa avukatlık o kadar bağımsız ve güçlü olur” dedi.

“HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜN GÜR SESİ AVUKATLAR VE BAROLARDIR”

Baroların cesurca hareket etmesi gerektiğini ifade eden Rona,” Barolar bir yönü ile hukuku, adaleti, cumhuriyeti, demokrasiyi, evrensel değerleri savunmalı diğer bir yönü ile avukat meslektaşlarımızın sorunlarını çözmek ve meslektaşlarının yanında dik ve cesur durmalıdır. Bunlardan birisi eksik ise avukatlık mesleği zedelenir biz avukatlar olarak bunların birini diğerine feda edemeyiz. Barolar her iki açıdan da sorumluluklarını bilerek ve cesurca hareket etmelidir avukatlar ve barolar hukukun üstünlüğünün savunmakla görevlidirler. Bu hassasiyet ve önemim farkında olarak ekip arkadaşlarım ile büyük ve kutlu bir yola çıkıyoruz” dedi.

“YENİ BİR VİZYONU ORTAYA KOYMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK”

Avukatlık mesleğinin bu kadar önemine rağmen, yaşamış olduğu vizyon ve alan daralmasının kabul edilemez olduğunu ifade eden Rona,” Toplumda öncü meslek olan avukatlık toplum nazarında yaralı ve kan kaybeden görüntüde kalamaz. Bu konuda yeni bir vizyonu ortaya koyuyoruz. Dedikodu, iftira, kargaşa üreten anlayışların yarattığı saygı ve sevgi zedelenmesi gücümüzü bölüyor. Birleştirmek ve barıştırmak vizyonu ile yola çıkıyoruz” dedi.

“DEĞİŞİM İHTİYACI KAÇINILMAZDI, DEĞİŞİM İÇİN YOLA ÇIKIYORUZ”

Değişim için yola çıktıklarını vurgulayan Rona,” Sessiz kalmış, atıl kalmış, sorunlar büyürken sorunlara tampon yapıp, neşter vurmayıp, tedavi ve çözüm geliştirmemiş yönetim anlayışı artık büyüyen sorunları çözmekte ve hatta öneri sunmakta ilgisiz kalmış bu sessizlik ve çözümsüzlük ritüeli değişimin zaruretini ortaya çıkarmıştır” ifadelerinde bulundu.

“UMUT İÇİN YOLA ÇIKIYORUZ”

Umudu kaybetmemek ve kaybedilen umudu yeniden geri getirmek için yola çıktıklarını belirten Rona,” Meslektaşlarımız arasında gün gün yayılan umutsuzluk hakimdir. Oysa avukatlık umudun mesleğidir. Özellikle genç meslektaşlarımızın gözlerindeki umudun kaybedilmesine kayıtsız kalamayız. Umudu kaybetmemek ve kaybedilen umudu yeniden geri getirmek için yola çıkıyoruz. Kadın ve çocuklar, çevre ve tüm mücadele verilmesi gereken alanlarda mücadelede umut olmak için yola çıkıyoruz. Cübbeniz onurun ve umudun şiiridir. Bunu kaybetmeyeceğiz” dedi.

“CESARET OLMAZSA OLMAZDIR, HUKUKÇU CESARETİ DONANMAKLA TAM OLUR”

Mücadelede, cesaretle meslektaşlarının yanında olmak için yola çıktıklarını dile getiren Rona,” Avukatların kollukta, adliyede, kendi ofislerinde, başka kurumlarda ve iş alanlarında yaşadıkları sorunların karşısında müzakereyi de mücadeleyi de bilen, onları yalnız bırakmayan, yanlarında olan, cesareti kuşanmış dik ve vakur bir yönetim anlayışı için yola çıkıyorum. Hiç kimseye sen şikayet et biz sonra müdahil oluruz deyip yalnız bırakacak bir anlayışı kabul etmiyoruz. Mücadelede cesaretle meslektaşımızın yanında olmak için yola çıkıyoruz” dedi.

“FİKİR ÜRETEN VE VERDİĞİ SÖZÜ YERİNE GETİRECEK ANLAYIŞLA YOLA ÇIKIYORUZ”

Mesleki sorunların çözümü için çok sayıda çalışmayı hazırladıklarını dile getiren Rona, “Yapacağımız çok önemli hamleler ve projeler ile meslekteki kanamayı durdurmayı sonra da gerekli olan yükselişi ortaya koymak için yola çıkıyoruz. Fikirsizliğin karşısında duran bir anlayışla yola çıkıyoruz. Uzun yılları heba edecek vakit artık kalmamıştır. Tüm motivasyonu ve bağlılığı Manisa barosu genel kuruluna hesap vermek olan bir anlayışla yola çıkıyoruz. Her meslektaşımız eşit ve değerlidir. Kimsenin kimseden üstünlüğünü, ayrıcalığını kabul etmiyoruz. Saygıyı, sevgiyi benimsiyoruz. Hiç kimsenin bir sınıfsal farklılığı yoktur. Meslektaşlarımızdaki aile olma ve aidiyet bilincini oluşturduğunuz sevgi ve saygı bağı ile yeniden inşa etmek için birlikte yola çıkıyoruz” dedi.

“İRADEMİZ ÖZGÜRDÜR, NE EFENDİMİZ VARDIR NE DE KÖLELİĞİ KABUL EDERİZ”

Tam bağımsız, iradesi hür, fikri ve vicdanı hür bir yönetim anlayışı için yola çıktıklarını dile getiren Rona,” Mesleğimiz özgürlüğün mesleğidir. Hürriyet mesleğidir. Hürriyet bizim için olmazsa olmazdır. Bağımsız avukatlık ve bağımsız baroğumun olarak yola çıkıyoruz” dedi.

“BU SESE KAYITSIZ KALMADIK”

Daha önce baroculuk faaliyetleri içinde önemli çalışmalar yaptığını dile getiren Rona, ”Manisa Barosu Yönetim Kuruluğu Üyeliği, Yayın Kurulu Başkanlığı ve Avukat Hakları Komisyonu başkanlığı görevlerini sizlerin desteği ve tercihi ile onurla yapmıştım. Uzun süredir sahada çalışma yaptık. Sorunları yaşadık, gördük ve çözümler sunduk. Ve süreç bizlerin bir yola çıkmasının bir sorumluluk olduğunu gösterdi. Özellikle genç meslektaşlarımızın bizi bir meslektaş, üstat ve abi olarak görüp değişim ihtiyacını öne sürmeleri bizi bu yola çıkmamızı ve hatta acele etmeniz gerekliliğini ortaya koydu. Bu sese kayıtsız kalkamazdık. Mesleğimize yönelik saldırıları görmezden gelemezdik. Tüm bu hassasiyetler ve bu bilinç ile sizlerin takdiri ve büyük desteğini hissederek Manisa Barosu 2020 Olağan Kongresinde Manisa Barosu başkan adaylığımı buradan tüm meslektaşlarım ve kamuoyuna ilan etmekten büyük onur duyarım” dedi.

“ASLA GERİ DURMAYACAĞIZ”

Değişimi, vizyonu, umudu ve cesareti projelerle hayata geçirmek için yola çıktıklarını sözlerine ekleyen Rona,” Bugüne kadar mesleğimize ve hukukun üstünlüğüne dair tüm mücadelelerde hep önde mücadele vermekten geri durmadık. Bundan sonra da söz veriyoruz asla geri durmayacağız. Yeni bir heyecan ile projelerimiz ve çözümlerimiz ile Manisa Barosu’nun hak ettiği ideal baroculuğu ortaya koymak için adayım. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve cumhuriyetimiz, evrensel değerler ve meslek kurallarını özümseyerek yola çıkıyoruz ve inanıyoruz ki bize verilen bu büyük meslektaş desteği ile hep birlikte Manisa Barosu’nu güzel günlere taşıyacağız. Ve tüm bu bizi yola çıkaran motivasyonları harmanlayarak bir ekip oluşturduk. Ekibimiz cumhuriyetçi ,demokrat, cesur baro ekibidir. Hepsi birbirinden değerli meslektaşlarımla şimdi değişimi, vizyonu, umudu ve cesareti projelerle hayata geçirmek için yola çıkıyoruz. Desteğiniz için teşekkür ederim ”ifadelerinde bulundu.

RONA’NIN CUMHURİYETÇİ  DEMOKRAT VE CESUR BARO EKİBİ

Başkan

Ümit Rona

Yönetim Kurulu

Menekşe Uztutan

Ali Zafer İksir

Şahika Fulya Yılmaz

Tolga Uçarsu

Sinem Deniz Onat

Fatih Meriç ( Akhisar )

Gözde Başsüllü ( Soma )

Alpaslan Balcı ( Salihli )

Zeynep Çakmak ( Turgutlu )

Deniz Özcan ( Alaşehir)

Disiplin Kurulu

Şeyda Sözen Tatlıcıoğlu

İbrahim Halil Tangör

Dilan Oral

Umut Dalkılıç

Büşra Manav

TBB

Filiz Zeybek

Hüseyin Erseven ( Akhisar )

Ayşe Hasar

DENETÇİ

Ramazan Urku Aykanat ( Salihli )

Avukat Ümit Rona’nın Özgeçmişi

Manisa doğumludur. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Ümit Rona Hukuk Bürosu bünyesinde serbest avukatlık yapmaktadır. Aynı zamanda arabulucudur. Manisa Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği ve TFF Uyuşmazlık Çözüm Kurulu Hukukçu Hakemliği yaptı. Arabuluculuk ve avukatlık mesleğini de hala sürdürmektedir. Manisa Barosu Yayın kurulu Başkanlığı ve  Manisa Barosu Avukat Hakları Komisyonu Başkanlığı görevlerinde bulundu. Birçok yayın organında, gazete ve sitelerde röportaj ve makaleleri yayımlanmıştır. Ülke genelinde panel ve konferanslara konuşmacı olarak katılmaktadır. “ Edebiyatın diliyle adalet “ adlı söyleşileri ile bir çok ilde adalet çarpıklıklarını dile getirmiştir. Evli ve bir kız çocuğu babasıdır. Yayımlanmış 6 adet kitabı vardır.

Yorumlar (0)
17
kapalı
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 32 87
2. Fenerbahçe 32 85
3. Trabzonspor 32 52
4. Beşiktaş 33 51
5. Rizespor 32 48
6. Başakşehir 32 46
7. Kasımpasa 32 46
8. Sivasspor 32 44
9. Antalyaspor 32 42
10. Alanyaspor 32 42
11. A.Demirspor 32 40
12. Samsunspor 32 38
13. Ankaragücü 33 37
14. Kayserispor 32 37
15. Konyaspor 32 36
16. Hatayspor 32 33
17. Gaziantep FK 32 31
18. Karagümrük 32 30
19. Pendikspor 32 30
20. İstanbulspor 32 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 30 68
2. Göztepe 30 60
3. Kocaelispor 30 52
4. Ahlatçı Çorum FK 30 52
5. Sakaryaspor 30 51
6. Bodrumspor 30 49
7. Boluspor 30 46
8. Bandırmaspor 30 46
9. Gençlerbirliği 30 44
10. Erzurumspor 30 41
11. Manisa FK 31 36
12. Keçiörengücü 30 36
13. Şanlıurfaspor 30 34
14. Ümraniye 30 34
15. Tuzlaspor 30 32
16. Adanaspor 30 32
17. Altay 31 15
18. Giresunspor 30 7
Takımlar O P
1. M.City 32 73
2. Arsenal 32 71
3. Liverpool 32 71
4. Aston Villa 33 63
5. Tottenham 32 60
6. Newcastle 32 50
7. M. United 32 50
8. West Ham United 33 48
9. Chelsea 31 47
10. Brighton 32 44
11. Wolves 32 43
12. Fulham 33 42
13. Bournemouth 32 42
14. Crystal Palace 32 33
15. Brentford 33 32
16. Everton 32 27
17. Nottingham Forest 33 26
18. Luton Town 33 25
19. Burnley 33 20
20. Sheffield United 32 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 31 78
2. Barcelona 31 70
3. Girona 31 65
4. Atletico Madrid 31 61
5. Athletic Bilbao 31 57
6. Real Sociedad 31 50
7. Valencia 31 47
8. Real Betis 31 45
9. Villarreal 31 39
10. Getafe 31 39
11. Osasuna 31 39
12. Las Palmas 31 37
13. Sevilla 31 34
14. Deportivo Alaves 31 32
15. Mallorca 31 31
16. Rayo Vallecano 31 31
17. Celta Vigo 31 28
18. Cadiz 31 25
19. Granada 31 17
20. Almeria 31 14