Usta Turgutlu'da

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “27 Mayıs’a ve 28 Şubat’a çanak tutan, askeri müdahaleleri alkışlayan, merhum Adnan Mendres’in idamına seyirci kalan zihniyet; bugün de o müdahalelerin kalıntılarına sahip çıkıyor. Kim bu ana muhalefet, kim bu CHP” dedi.

GÜNDEM 18.09.2012, 01:59 18.09.2012, 02:01
Usta Turgutlu'da

 Başbakan Erdoğan, Manisa’nın Turgutlu ilçesinde 300 Yataklı Turgutlu Devlet Hastanesi, 320 yatak kapasiteli Sedat Özcan Erkek Öğrenci Yurdu ve Orka Üzüm İşletmesi yeni tesislerinin açılışını yaptı. Helikopterle İzmir’in Kemalpaşa ilçesine gelen ve orada Abalıoğlu Lezita Et Entegre Tesisleri’nin açılışını yaptıktan sonra Manisa’nın Turgutlu ilçesine geniş güvenlik önlemleri altında karayoluyla geçen Başbakan Erdoğan, alanda bekleyen vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı. Rabia Koleji’nde okuyan Somalili öğrenciler, Başbakan Erdoğan’a çiçek verdi. 

300 Yataklı Devlet Hastanesi baheçesinde gerçekleştirilen törene Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleştirme Bakanı Binali Yıldırım, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, AK Parti Manisa milletvekilleri, daire müdürleri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
Törenin açılış konuşmasını yapan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Sayın Başbakanımızın talimatlarıyla 'Sağlıkta Dönüşüm Programı', Türkiye’de insanımızın sağlığa kavuşması için yoluna devam ediyor. Türkiye’nin her köşesinde olduğu gibi Manisa’da da Turgutlu’da da kapıda bekleyen kardeşlerimiz, bugün AK Parti’nin hizmetlerinden kolayca yararlanabiliyor. Bugüne kadar yaptığımız hizmetler daha da gelişerek devam edecektir. Şundan emin olun ki; dün böyle değildi, bugün şükürler olsun bu kalitede, bu hastanelerde hizmetler alıyorsunuz. Yarın daha da iyi olacak inşallah. Bizler için sizlere hizmet etmek en büyük şereftir. Bunu kendimize en büyük nimet olarak buluyoruz” dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Açılışını gerçekleştirdiğimiz Turgutlu Devlet Hastanesi’nin, Sedat Özcan öğrenci yurdunun, Orka tarım firmasın tarafından kurulan tesisler Manisa’ya ve Turgutlu’ya hayırlı olsun. Bugün Egemiz için çok önemli yatırımların açılışını gerçekleştirdik. Denizli’de hayırseverler tarafından yapılan okulların açılışını yaptık. İlk olarak Cedide Abalıoğlı İmam Hatip Lisesi’nin açılışını yaptık. 2012-2013 eğitim öğretim yılının açılışını gerçekleştirdik. Denizli’den İzmir’in Kemalpaşa ilçesine geçtik. Orada yine Abalıoğlu ailesine ait 200 milyon bedelle bir tesisin açılışını gerçekleştirdik. Ardından huzurunuzdayız. Hem Turgutlu hem Manisa genel olarak çok önemli 3 önemli projeyi bugün hizmete açıyoruz. Turgutlu Belediyemiz 320 öğrenci kapasiteli bir yurt inşaa etti. 5 milyon bedelle inşaa edilen bu öğrenci yurdumuzu okulların açıldığı bugünde hizmette alıyoruz. Hayırsever ailemize, Turgutlu Belediye’mize şahsım milletim adına teşekkür ediyorum. Bugün 15 milyon dolarlık hakikaten modern üzüm işletmelerinden birini daha açıyoruz. Orka Tarım Üzüm İşletmelerine de teşekkür ediyorum. Bugün modern bir devlet hastanesinin de açılışını gerçekleştiriyoruz. Turgutlulu kardeşlerimizi sağlık noktasında çok anlamlı bir hizmetle buluşturuyoruz. 1200 günde yapımı planlamışken 800 gün gibi bir sürede tamamladı ve bugün hizmete açılıyor. 344 yatak kapasiteli son derece modern bu hastanemiz kendi enerjisini kendi üretmek gibi önemli bir özelliğe sahip. Hastanenin ısıtma soğutması tree jeanarasyon denilen bir tesisle sağlanıyor. Bu sistemle hastanemiz enerji giderlerinden yıllık 2 buçuk milyon lira tasarruf sağlayacak. Modern hastane odaları ile Turgutlu’ya hayırlı olmasını diliyorum“ dedi.

“BİRİLERİ LAF ÜRETİR, BİZ İSE İŞ ÜRETİRİZ”
Başbakan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: 
“Burada bir şey söylemem lazım. Birileri laf üretir, biz ise iş üretiriz; farkımız bu. Dikkat edin şu ana muhalefete bakın; laftan başka, hakaretten başka bunlardan bir şey duyuyor musunuz, duyamazsınız. Çünkü bunların meşrebi bu, mizacı bu. Fakat biz diyoruz ki; 'durmak yok, yola devam.' Çünkü bizim millete verilmiş sözümüz var. Biz Türkiye’yi muasır medeniyetler üzerine çıkarmakta kararlıyız. Biz bu milletin efendisi değiliz, biz bu milletin hizmetkarıyız. Kardeşlerim başta Sağlık Bakanlığımız ve TOKİ olmak üzere bu muhteşem eserin inşaasında emeği olan mimarından işçisine kadar yürekten hepsini kutluyorum“ dedi.

“27 MAYIS’IN, 12 EYLÜL’ÜN, 28 ŞUBAT’IN ÖZLEMİNİ ÇEKENLER VAR”
Adnan Menderes’in ölüm yıldönümü hakkında da konuşan Başbakan Erdoğan, “Bugün Türkiye’nin demokrasi tarihine kara bir leke olarak kazınmış, demokratik tarihimizdeki çok acı bir yıldönümünde bulunuyoruz. Bundan 51 yıl önce Ege Bölgesi’nin bir efesi, Manisa’nın İzmir’in Usak’ın bir efesi, Aydın’ın olduğu kadar Türkiye’nin de sevgilisi merhum Adnan Menderes idam edildi. Kendisini minnetle yaad ediyorum. Sayın Menderes 1950 seçimlerinde CHP zulmünün yaşandığı dönemde iktidara gelmiş ve Türkiye’nin hasretini çektiği hizmeti milletle buluşturarak, milletin gönlünde yer etmiştir. Adnan Menderesi demokratik yollarla yenemeyeceklerini anlayanlar darbe yaptılar ve milletin sevgilisini idam ettiler. 27 Mayıs müdahalesi milletin nazarında hüküm giymiştir. Milletin mahşeri vicdanında mahkum edilmiştir. Bugün o karanlık dönemleri tek tek aydınlatarak, onları sorgulayarak onların mimarlarını hukukun önüne çıkararak millet, yani siz hesap soruyorsunuz. Millet şimdi bu dönemleri soruyor yargılıyor. Demokrasi tarihinde ilk kez demokrasiye müdahaleler bizim dönemimizde yargıya taşındı. Bir yandan müdahalelerin izleri siliyor, bir yandan bozulan tamiri yapılıyor ve bir daha Türkiye o dönemleri yaşamasın diye tedbirler alıyoruz. Milletimizin demokrasiye sahip çıkışıyla inşallah o dönemler tekrar geri gelmeyecek, 2012 yılında 21. yüzyılda, 27 Mayıs’ın, 12 Eylül’ün, 28 Şubat’ın özlemini çekenler var. Askerleri müdahalelere övgüler dizen, askere müdahalelere çanak tutanlar var. Anti demokratik müdahalelerin yola açtığı yasakları savunanlar var.
Biz bugün Denizli’de İmam Hatip Lisesi’nin önünde o okulunu açılışını hem de Türkiye genelinde eğitim öğretim dönemini açılışını yaptık. Bugün eğitim öğretim dönemi yeni uygulamalarla start aldı. 444 kod numaralı sistemi unutmayın. Ne demek bu, 4+4+4. kademeli eğitim sisteminin adıdır bu. İmam Hatip okulların orta kısımları bugün tekrar faaliyeti geçti. Okullarımızda Kur’an-i Kerimi, siyer ve Peygamber Efendimizin hayatı seçmeli ders olarak bugün yine başladı. Bugün Türkiye üzerindeki baskıların, dayatmaların ve yasakların bir kısmı daha ortadan kaldırılmış oldu. 28 Şubat sürecinde ortaya konan uygulamalar, bugün milletin eli ile reddedildi. Tarihin karanlığına gönderildi. 27 Mayıs’a, 28 Şubat’a çanak tutan, askeri müdahaleleri alkışlayan, merhum Adnan Mendres’in idamına seyirci kalan zihniyet; bugün de o müdahalellerin kalıntılarına sahip çıkıyor. Kim bu ana muhalefet, kim bu CHP? Ana muhalefet partisi, meclis komisyonlarında kademeli eğitime seçmeli ders uygulamasına şiddetle karşı çıktı, şiddete başvurdu. Bugün de genel başkan ve arkadaşları, 28 Şubat’ların yasakları için ellerinden geleni yapmaya devam ediyorlar. Millet bunlara izin vermeyecek. Adnan Menderes’i asan zihniyeti inanıyorum ki bu millet bir daha fırsat vermeyecek” dedi.

“BİR AÇIKLAMA YAPTI GERİ DÖNEMİYOR”
Başbakan Erdoğan, “5 Eylül’de Afyonkarahisar’da çok acı bir olay yaşandı. Maalesef 25 mehmedimizi, canımızı şehitlik mertebesine yolladık. Oradaki patlama en küçük ayrıntısına kadar incelendi. Bazı subaylar gözalatına alındı. Kamuoyundan hiç bir detay gizlenmedi, saklanmadı; ancak çok enterasan bir şekilde ana muhalefet partisi genel başkanı çıktı 'bu olayın yüzde 99 oranında sabotaj olduğunu' iddia etti. Bir haftadır kendisine soruyor ‘belgen ne’ cevap yok, ‘bilgin ne’, ‘mesnetin ne?’ cevap yok. Kendisini yetkililer arıyor soruşturma sürecinde yardım istiyorlar ona da cevap yok. Günlerdir sabah akşam sabotaj diyor. ‘Sabotajı emekli askerlerden öğrendim’ diyor. Bir ülkenin ana muhalefet genel başkanı bu kadar sorumsuz olabilir mi, bu kadar ciddiyetsiz davranabilir mi? Çıktı ‘Kayseri Belediyesi’nde yolsuzluk var’ dedi, anında yalanını yüzüne çarptık. Yüzü kızarması gerekirken kendi yalanına inandı. Şuanda Kayseri Belediye Başkanlığı açtığı tazminat davalarını tek tek kazanıyor. Burada tazminata mahkum süreci devam edereken, sahte çekleri ile ün salmış arkadaşlarını bugün tekrar milletvekili yaptı. Niye, içeri girmesin diye. Çok ilginç Afyonkarahisar’daki patlama ile ilgili bir açıklama yaptı geri dönemiyor, yüzü kızarmıyor, bu yalana halen devam ediyor. Yanlış yapmayı kabul etmek bir erdemdir. Maalesef ana muhalefetin genel başkanı bunlardan yoksun. 25 mehmetimizin şehadetini böyle şahsi bir siyasi meseleye dönüştürmek yanlıştır. Tıpkı Kayseri ve ÖSYM’deki gibi ana muhalefet partisi genel başkanı karavana atmış yanılmıştır. Bir an önce böyle bir hassas konuda şehitlerimizin ruhunu daha fazla rahatsız etmesin. Bizim boş tartışamalara geçirecek tek bir anımız yok. Biz yalanların peşine takılıp haftalarca oyalananlardan değiliz. Biz yatırımlardan yatırımlara koşan bir hükümetiz. Geçen hafta başında Azerbaycan’da yüksek düzeyli strateji konseyini yaptık. Oradan Ukranya’ya geçtik, orada aynı şekilde yüksek düzeyli strateji konseyini yaptık. Sonra orada bir konuşma yaptım. Ardından Bosna Hersek’e geçtim. Hükümetle görüşmelerimiz oldu. Orada şahsıma verilen İsabey İsakolic ödülünü takdim ettiler kabul ettik. Güzel bir törenle Bosna Hersekli kardeşlerimizle birlikte olduk. Şimdi hafta başı bugün eğitim öğretim yılını açıyoruz. Türkiye’deki çalışmalarımız devam edecek. Hafta sonu da BM genel kuruluna gidip görüşlerimizi yapacağız ve inşallah oradan bütün dünyaya hitap edeceğiz. Sizlerin desteğiyle ilçelerimizi, köylerimizi yatırımlarla buluşturmaya devam edeceğiz. Bu eserlerin herkese hayırlı olmasını diliyorum. Yeni yatırımlarda yeniden buluşmak adına dileğiyle” diye konuştu.

Yorumlar (0)
17
kapalı
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 32 87
2. Fenerbahçe 32 85
3. Trabzonspor 32 52
4. Beşiktaş 32 48
5. Rizespor 32 48
6. Başakşehir 32 46
7. Kasımpasa 32 46
8. Sivasspor 32 44
9. Antalyaspor 32 42
10. Alanyaspor 32 42
11. A.Demirspor 32 40
12. Samsunspor 32 38
13. Ankaragücü 32 37
14. Kayserispor 32 37
15. Konyaspor 32 36
16. Hatayspor 32 33
17. Gaziantep FK 32 31
18. Karagümrük 32 30
19. Pendikspor 32 30
20. İstanbulspor 32 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 30 68
2. Göztepe 30 60
3. Kocaelispor 30 52
4. Ahlatçı Çorum FK 30 52
5. Sakaryaspor 30 51
6. Bodrumspor 30 49
7. Boluspor 30 46
8. Bandırmaspor 30 46
9. Gençlerbirliği 30 44
10. Erzurumspor 30 41
11. Keçiörengücü 30 36
12. Şanlıurfaspor 30 34
13. Ümraniye 30 34
14. Manisa FK 30 33
15. Tuzlaspor 30 32
16. Adanaspor 30 32
17. Altay 30 15
18. Giresunspor 30 7
Takımlar O P
1. M.City 32 73
2. Arsenal 32 71
3. Liverpool 32 71
4. Aston Villa 33 63
5. Tottenham 32 60
6. Newcastle 32 50
7. M. United 32 50
8. West Ham United 33 48
9. Chelsea 31 47
10. Brighton 32 44
11. Wolves 32 43
12. Fulham 33 42
13. Bournemouth 32 42
14. Crystal Palace 32 33
15. Brentford 33 32
16. Everton 32 27
17. Nottingham Forest 33 26
18. Luton Town 33 25
19. Burnley 33 20
20. Sheffield United 32 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 31 78
2. Barcelona 31 70
3. Girona 31 65
4. Atletico Madrid 31 61
5. Athletic Bilbao 31 57
6. Real Sociedad 31 50
7. Valencia 31 47
8. Real Betis 31 45
9. Villarreal 31 39
10. Getafe 31 39
11. Osasuna 31 39
12. Las Palmas 31 37
13. Sevilla 31 34
14. Deportivo Alaves 31 32
15. Mallorca 31 31
16. Rayo Vallecano 31 31
17. Celta Vigo 31 28
18. Cadiz 31 25
19. Granada 31 17
20. Almeria 31 14