Başkanlar kadınları unutmadı

Yunusemre Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi, Turgutlu Belediyesi, MASKİ ve Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulübü 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde düzenledikleri farklı etkinliklerle kadınlara karanfil ve çiçek dağıtarak günlerini kutladı.Kadınlar...

MANİSA 08.03.2018, 17:54
Başkanlar kadınları unutmadı

Yunusemre Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi, Turgutlu Belediyesi, MASKİ ve Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulübü 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde düzenledikleri farklı etkinliklerle kadınlara karanfil ve çiçek dağıtarak günlerini kutladı.

Kadınlar Günü dolayısıyla Manisa’da çok sayıda kurum ve kuruluş kadınlara çiçek dağıtarak Kadınlar Gününü kutladı.

Şehzadeler Kadınları unutmadı

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile 15 Temmuz Demokrasi Meydanında kurulan stantta kadınlara belediyenin hazırladığı hediyeleri dağıtarak Kadınlar Gününü kutladı.

Manisalı kadınların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Başta şehit anneleri olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. Bugün Suriye’de yeryüzünün muhtelif bölgelerinde ceza evlerinde zulüm altında olan kadınlarımızın da böylesine günlerin kurtuluşuna vesile olmasını diliyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile Manisalı kadınlarımıza günün anısına birer hediye dağıtıyoruz. Şehzadeler Belediyesi olarak bugüne kadar pozitif ayrımcılık yaptık, yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Kadınların toplumun temel taşı olduğunu ifade eden AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç da, “Milletçe zor günlerden geçiyoruz. Ancak bilinmesi gereken bir gerçek var ki, çocuklarına kına yakarak şehit olmaya gönderen, şehit olduktan sonra da vatan sağ olsun diyen annelerimiz başta olmak üzere Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan tüm annelerimizin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum” diye konuştu.

Başkan Aktan, teknik heyet ve futbolculardan sultanlara sürpriz

Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Mevlüt Aktan, teknik heyet ve futbolcular, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, Manisa Büyükşehir Belediyespor Bayan Voleybol Takımı sporcularının kadınlar gününü karanfil hediye ederek kutladı.

Manisa Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Başkanı Mevlüt Aktan, Kütahya’da yapılacak olan play-off maçlarına değinerek, “Play-off maçlarına kalarak bizlere büyük sevinç yaşattınız. Şimdi sizlerden play-off maçlarında da Manisa’mızı ve kulübümüzü en iyi şekilde temsil edip Süper Lig sevincini bizlere yaşatmanızı temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

MASKİ’de Kadınlar Günü kutlandı

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadın çalışanlara çiçek hediye ederek, günlerini kutladı.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, MASKİ’de görev yapan kadın çalışanların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Genel Müdür Yardımcısı Aslay, MASKİ ana hizmet binasında bulunan katları tek tek ziyaret ederek, kadın daire başkanları ve çalışanlara çiçek hediye etti. Ardından Abone İşleri Dairesi Başkanlığı ile Yarhasanlar ek hizmet binasına geçen Aslay, abonelik işlemleri için burada bulunan vatandaşlara da çiçek vererek, günlerini tebrik etti.

Saruhanlı’da pastalı kutlama

Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle, Belediyede görev yapan kadınlara karanfil dağıttı. Daha sonra pasta kesilerek kadınlara ikram edildi.

Başkan Yaralı, 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle Saruhanlı Belediyesinde görev yapan kadınları makamında kabul ederek kadınlar gününü kutladı. Başkan Yaralı, burada yaptığı konuşmada "Gönlümüzde her zaman müstesna bir yere sahip olan, gerek aile gerekse toplum yapımızın temel direği kadınlarımızın, Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum" dedi.

Turgutlu’da kadınlara 3 bin saksı çiçek

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin de, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Turgutlulu kadınlara çiçek hediye ederek gönülleri bir kez daha fethetti. Yaklaşık 3 bin saksı çiçeğin kısa sürede tükendiği etkinlikte Başkan Şirin’in jesti karşısında mutluluklarını ifade eden kadınlar nezaketlerinden dolayı kendisine teşekkür etti.

Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarıyla elde edilen çiçekleri hediye eden Başkan Şirin, “Böylesi güzel ve anlamlı günde kadınlarımızı rengarenk çiçeklerle karşılamak istedik. Bu noktada da ilçemizin dört bir yanını renklendiren Park Bahçeler Müdürlüğümüz’ün özenle yetiştirdiği farklı türde yaklaşık 3 bin adet saksı çiçeği kadınlarımıza armağan ettik. Turgutlu Belediyesi olarak bu özel günlerinde kadınlarımızı mutlu ettiysek ne mutlu bizlere” dedi.

Başkan Çerçi’den kadınlara 8 Mart jesti

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ilçede yaşayan kadınların gününü kutladı. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü unutmadı. Başkan Çerçi, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ilk olarak Forum Magnesia AVM’de gerçekleştirilen etkinlikte karşılaştığı bayanlar ile belediyede çalışan bayan personellere çiçek vererek günlerini kutladı. Etkinliklerde Belediye Başkanı Çerçi’ye AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Fatih Katıöz, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcıları Şule Uygur ve Şaver Yüksel, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ahmet Sak, Yunusemre Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Doğdu Taşkıran katıldı.

Kadına bir gün değil her gün değer verilmesi gerektiğini dile getiren Başkan Çerçi, “Kadın anne, kardeş, eş, anneanne, babaanne; kısacası bizi yetiştiren bugüne getiren insan Kadınlarımızın hayatın her alanında daha fazla yer alması gerektiğine inanıyorum. Bizler de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlarımızın gününü kutladık ve kendilerine çiçek takdim ettik. Belediye olarak gün boyu çeşitli etkinlikler gerçekleştirdik. Toplumumuzda kadınlarımızın yeri ayrıdır. Şu anda sayısı 10’u bulan hanımlar lokali ve meslek edindirme kurslarımızda hanımlarımız okuma yazma kursundan, dokumacılığa, kuaförlükten dikiş nakışa kadar yaklaşık 30 branşta eğitim görüyor. Onlar için bizler de belediye olarak elimizden gelen çalışmalara tüm gayretimizle imza atacağız” dedi.

Büyükşehir 8 Mart’ta kadınları unutmadı

Manisa Büyükşehir Belediyesi Atatürk Gençlik Merkezi’nde düzenlenen ‘Kadın ve Demokrasi Buluşması’na katılan Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, gençlik merkezinde görev yapan kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Atatürk Gençlik Merkezi’nde düzenlenen ‘Kadın ve Demokrasi Buluşması’na Manisa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapan kadın eğitimci ve sorumlularının günlerini kutladı.

Atatürk Gençlik Merkezi’nde düzenlenen programda konuşan Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ münasebetiyle gerçekleştirdiğimiz ‘Kadın ve Demokrasi Buluşması’na şahsım ve Büyükşehir Belediyesi adına hepiniz hoş geldiniz, diyorum. Bugün, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Dünyanın her yerinde kadının anıldığı, sorunların çeşitli platformlarda tartışıldığı bir gündür. Biliyoruz ki, kadın toplumun en etkileyici, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurudur. Tüm dünyada tartışılan kadın kimliği, ülkemizde gerek sosyal gerek siyasi hayatımızı zenginleştirmektedir. Bu zenginlik sadece demokrasimizi değil aynı zamanda toplumsal ahengimizi de ortaya koymaktadır. Osmanlıdan günümüze bu çeşitliliği yaşayan ülkemizde kadınlar, erkeklerle birlikte sosyal kültürel, siyasal tarihimizin inşa ve ihyâ noktasında büyük ümitleri olmuştur. İstiklâl Savaşının Nene Hatun’u, Halide Edip Adıvar’ı, Halime Çavuş’u gibi kadının müdahil olmadığı içinde yer bulmadığı hiçbir sosyal kültürel ve siyasal hareket başarıyı yakalayamamıştır” dedi.

Kadın ve erkeğin bir bütünün iki eşit yarısı olduğuna inandıklarını ifade eden Genç, “Cinsiyetler arası adaleti ön plana çıkaran dinin mensupları olarak kadın ve erkeğin karşılıklı adalet ve hakâniyet içinde, yeryüzünü birlikte imar edeceğine inanıyoruz ve bunun sorumluluğunu hiçbir zaman unutmamalıyız. Türkiye Cumhuriyetinde tam 79 yıl önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı verildi. İnanıyorum ki demokratikleşme süreci kadın erkek ve tüm toplum adına önemli kazanımlar getirmeye devam edecektir. Konuşmamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şu vecizesiyle sonlandırmak istiyorum; ‘Bilinmelidir ki; yolumuz, büyük Türk kadınını çalışmalarımıza ortak yapmak, yaşamımızı onunla birlikte yürütmek, Türk kadınını bilimsel, ahlaki, sosyal ve ekonomik yaşamda erkeğin ortağı, arkadaşı, yardımcısı ve destekçisi yapmak yoludur!’ Bu vesileyle Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde özveriyle hizmet üreten kadın çalışanlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün selam, sevgi ve tebriklerini iletiyorum. En büyük dertlerin dertlisi, en büyük mutlulukların ve başarılarının ardındaki kahraman kadınlarımıza saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Biz bugünü kutlarken Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak sizin nezdinizde ispat ettik. Manisa’da Sosyal ve Kültürel İşler Dairemize bağlı gerek MABEM Eğitim Kurumlarından gerek Çocuk Kültür Merkezlerinden gerekse de MASMEK kurslarımızda hepiniz biliyorsunuz MABEM’de çalışan personelin yüzde 60’I kadın, Çocuk Kültür Merkezlerinde çalışan sorumlu öğretmen yüzde 90’ın üzerinde. MASMEK neredeyse yüzde 80-90’lara varan bir bölümünde de kadın kardeşlerimizle birlikte bu güzel hizmeti veriyoruz. Biz bundan Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak çok memnunuz. Sizlere ve bizlere bu hizmeti yapmamıza özellikle kadın elinin değdiği yere daha iyi eğitimin olacağını düşünerek bende Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Tekrar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nüzü kutluyoruz, inşallah her gününüz böyle olsun. Başarılarınız daim olsun. Ben şahsen bir günde kutlanmasına gönlü razı olmayan insanlardan biriyim. Kadınlarımız bir günde hatırlanmamalı diye düşünüyorum. Çünkü hayatın her bölümünde dokunuşu olan kadınlarımızın 364 gün unutulmaması gerektiğini düşünüyorum. Birlikte en iyi yapacağımıza da inanıyorum” diye konuştu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, yaptığı konuşmasının ardından MABEM ve Gençlik Merkezlerinde görev yapan sorumlu kadın personellerin günlerini kutlayarak çiçek takdiminde bulundu.

Yorumlar (0)
17
kapalı
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 32 87
2. Fenerbahçe 32 85
3. Trabzonspor 32 52
4. Beşiktaş 32 48
5. Rizespor 32 48
6. Başakşehir 32 46
7. Kasımpasa 32 46
8. Sivasspor 32 44
9. Antalyaspor 32 42
10. Alanyaspor 32 42
11. A.Demirspor 32 40
12. Samsunspor 32 38
13. Ankaragücü 32 37
14. Kayserispor 32 37
15. Konyaspor 32 36
16. Hatayspor 32 33
17. Gaziantep FK 32 31
18. Karagümrük 32 30
19. Pendikspor 32 30
20. İstanbulspor 32 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 30 68
2. Göztepe 30 60
3. Kocaelispor 30 52
4. Ahlatçı Çorum FK 30 52
5. Sakaryaspor 30 51
6. Bodrumspor 30 49
7. Boluspor 30 46
8. Bandırmaspor 30 46
9. Gençlerbirliği 30 44
10. Erzurumspor 30 41
11. Keçiörengücü 30 36
12. Şanlıurfaspor 30 34
13. Ümraniye 30 34
14. Manisa FK 30 33
15. Tuzlaspor 30 32
16. Adanaspor 30 32
17. Altay 30 15
18. Giresunspor 30 7
Takımlar O P
1. M.City 32 73
2. Arsenal 32 71
3. Liverpool 32 71
4. Aston Villa 33 63
5. Tottenham 32 60
6. Newcastle 32 50
7. M. United 32 50
8. West Ham United 33 48
9. Chelsea 31 47
10. Brighton 32 44
11. Wolves 32 43
12. Fulham 33 42
13. Bournemouth 32 42
14. Crystal Palace 32 33
15. Brentford 33 32
16. Everton 32 27
17. Nottingham Forest 33 26
18. Luton Town 33 25
19. Burnley 33 20
20. Sheffield United 32 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 31 78
2. Barcelona 31 70
3. Girona 31 65
4. Atletico Madrid 31 61
5. Athletic Bilbao 31 57
6. Real Sociedad 31 50
7. Valencia 31 47
8. Real Betis 31 45
9. Villarreal 31 39
10. Getafe 31 39
11. Osasuna 31 39
12. Las Palmas 31 37
13. Sevilla 31 34
14. Deportivo Alaves 31 32
15. Mallorca 31 31
16. Rayo Vallecano 31 31
17. Celta Vigo 31 28
18. Cadiz 31 25
19. Granada 31 17
20. Almeria 31 14