banner359

Çalışan gazetecileri unutmadılar

Manisa protokolü ve sivil toplum kuruluşları yayınladıkları mesajlarla basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Parti...

MANİSA 09.01.2017, 17:28
Çalışan gazetecileri unutmadılar

Manisa protokolü ve sivil toplum kuruluşları yayınladıkları mesajlarla basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, AK Parti Manisa İl Başkanı Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç ve Manisa Genç İşadamları Derneği (MAGİAD) Başkanı Ömer Geriter yayınladıkları mesajla 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, yayınladığı mesajında, dünyanın en saygın ve fedakarlık isteyen mesleklerinden birinin gazetecilik olduğunu belirterek, "Temel hak ve özgürlüklerin kullanılmasında, toplumun bilinçlenmesinde, sosyal ve kültürel hayatın gelişmesinde, kamunun etkin denetiminde, demokrasinin gelişip güçlenmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Fedakar basın mensupları, Basın Meslek İlkeleri doğrultusunda, insan haklarına saygılı, doğru ve tarafsız habercilik anlayışı ile yer ve zaman mefhumu gözetmeksizin üstlendikleri bu zorlu kamu görevini yerine getirirken karşılaştığı güçlükler ile başa çıkmayı bilmişlerdir. Görevlerini en iyi şartlarda yürütmeleri temennisiyle başta Manisalı gazetecilerimiz olmak üzere tüm basın mensuplarının ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, görevlerini yaparken hayatını kaybeden tüm basın şehitlerini de rahmet ve saygıyla anıyorum" dedi.

Başkan Ergün çalışan gazetecilerin gününü kutladı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle mesaj yayımlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Halkın haber alma özgürlüğü noktasında çok önemli bir görev ifa eden gazeteciler, büyüyen, değişen ve gelişen Manisa’mızın yurtta ve dünyada tanıtılması anlamında da hizmet etmektedir. 4 Ocak 1961 tarihinde bazı sosyal haklarını yasalarla güvence altına alan düzenlemenin ardından 9 adet gazete patronunun 3 gün boyunca bu yasayı boykot etmesi ve gazete çıkarmamasına karşılık bir grup gazeteci, ‘Basın’ adı altında bir gazete çıkarmış ve bu 3 günlük boykot süresince yayın hayatına devam etmişlerdir. Bu olayın ardından 1961 yılından bu yana 10 Ocak, Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanmakta, yurdun dört bir yanında bu görevi ifa eden kardeşlerimiz, bir kez daha hatırlanmaktadır. Bu vesileyle gece-gündüz, yağmur-çamur demeden halkın haber alma özgürlüğünü yerine getirmek için çalışan, tarafsız, ilkeli ve objektif yayıncılık anlayışıyla hareket eden tüm basın emekçisi kardeşlerimin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor; tüm basın mensuplarına sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

"Medya işgal girişiminin önlenmesinde büyük rol oynamıştır"

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Cumhuriyetimizin temel değerlerini her türlü sosyal ve siyasi tartışmanın üzerinde tutarak milli bir şuurla korumak basın camiasının önceliği olmalıdır. Bu çerçevede 15 Temmuz’daki hain darbe girişimi sırasında basınımızın sergilediği tavır taktire şayandır. Böylesine olağanüstü bir durumda Türk milletine yakışır bir yayın anlayışı ile demokrasinin yaşatılması adına darbeye karşı duran ve vatandaşlarımızı bilgilendiren tüm medyamız, darbe görünümlü işgal girişiminin önlenmesinde büyük rol oynamıştır. Basın çalışanlarının haklarını düzenleyen yasanın yürürlüğe girişinin yıl dönümü olan Çalışan Gazeteciler Günü’nde yazılı ve görsel basınımızın tüm çalışanlarını bir kez daha tebrik ediyor, sevgi ve selamlarımı sunuyorum" dedi.

AK Partili Özdağ’dan Gazeteciler Günü açıklaması

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla açıklamada bulunan AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Basın mensuplarının dünyanın en zor ve fedakarlık gerektiren mesleklerden birini icra ettiklerini belirterek “Gazetecilerin idealleri, hedefleri ve kamuoyu yararına yönelik çalışmalarının olması gerekiyor. Yaşadığımız süreçte çoğu basın mensubu görevinin önem ve sorumluluğunu bilerek çalışmalarına devam ederken ve mesleğini başarıyla icra ederken maalesef bazı basın çalışanlarının terör ve darbe tetikçiliğine soyunduğunu görüyoruz. Türkiye’nin asıl sorunlarından birisi de bu amaçsız, dertsiz, davasız aydın ve gazeteci tipidir. Kendi çürümüş hayat tarzlarını korumaktan başka amacı olmayan bu topluluğun coğrafyası, vatansız, kıblesiz söylemleri terör örgütünün eylemlerinden daha tahrip edici olmaktadır. Darbe ve terör yandaşlığına soyunan ve kalemiyle bu kirli hizmet dolayısıyla tetikçiliğe sürükleyen bazı basın mensuplarını yanlıştan dönmeye, uhulete ve suhulete davet ediyorum. Türkiye bir hukuk devleti olup demokrasi ve Cumhuriyet vazgeçilmezimizdir. Bu vesile ile zor şartlarda görevini yerine getirmeye çalışan, 24 saatini vatandaşın haber alması için harcayan, savaşta ve barışta görev yapan, görevinin kutsallığı bilincinde olan tüm basın çalışanlarının da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Ebediyete intikal eden basın çalışanlarını rahmetle anıyor, tüm basın çalışanlarına meslek ve özel hayatlarında başarılar diliyorum" dedi.

“Gazeteciler bu millettin vicdanının sesidir”

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeni ile bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Çelik, "Aydınlığa ve uygarlığa yürüyen ülkemizin en önemli, en gerekli unsurlarından birisi de şüphesiz özgür basınımızdır. Şehzadeler Belediyesi olarak hür, vicdanlı ve dürüst gazetecilerin, sosyal bünyemizin savunma sistemini oluşturan yapı taşları olduğunun ve onların hizmetlerini sürdürürken desteklenmeleri gerektiğinin bilinciyle bir tuşa dokunmak kadar yakınlarında olduğumuzu bu vesileyle bir kez daha ifade ediyorum. İlkeli yayıncılık anlayışıyla olayları tarafsız bir gözle aktararak, vatandaşın doğru ve eksiksiz bilgi alma hakkına katkı sağlayan, milletin vicdanının sesi olan basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik eder, onurlu ve saygın mesleklerinde üstün başarılarının devamını dilerim" dedi.

Başkan Çerçi’den 10 Ocak mesajı

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle bir kutlama mesajı yayınladı. Mesajında 1961 yılında gazetecilere verilen özlük haklarının askeri darbeyle geri alındığını hatırlatan Başkan Çerçi, “Çok zor ve meşakkatli bir görev ifa eden basın mensuplarının bu özlük haklarını geri vermek için hükümetimizin özellikle son yıllarda bazı çalışmaları olmuştur. 2013 yılında gazetecilik mesleği için önem arz eden yıpranma hakkı iade edilmiş ve bununla birlikte birçok düzenleme getirilmiştir. Gelişen teknoloji ve habere ulaşmanın sayısız yolunda bir nefer olan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, kendilerine icra ettikleri kutsal meslekte muvaffakiyetler dilerim” dedi.

Başkan Şirin gazetecileri kutladı

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında "İlçemizin kalkınmasına, tanıtılmasına, sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişmesine önemli katkılar sağlayan basınımızın ve fedakar basın emekçilerimizin, özveri içerisinde yerine getirdikleri görevlerini, bundan sonra da aynı duyarlılıkla, Basın Meslek İlkeleri doğrultusunda ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışı çerçevesinde yerine getireceklerine inanıyorum. Köklü demokrasiye ulaşılmak ve çağdaş bir ülke haline gelmek adına gerçeklerin yazılıp, konuşulduğu, toplumun doğru haber alma hakkının korunduğu temennilerimizle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, gecesini gündüzüne katarak kutsal bir vazifeyi yerine getiren tüm basın emekçilerine ve ailelerine sağlık, esenlik ve mutluluklar diliyorum" dedi.

Başkan Kayda, çalışan gazeteciler gününü kutladı

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın, toplumsal kalkınmanın ve gelişmenin sağlanmasında önemli yeri olduğunu belirten Başkan Kayda; “Zor şartlar altında gazetecilik görevi yapan, halkı doğru, güvenilir, tarafsız, ilkeli ve seviyeli bir habercilik anlayışı içinde bilgilendiren basın mensuplarımızın üstlenmiş oldukları bu görev, demokrasi kültürümüzün gelişmesinde, sağlıklı bir toplum düzeninin yapılanmasında çok önemli bir yere sahiptir. Bu duygu ve düşüncelerle, çevremizin ve ülkemizin sorunlarını kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan basınımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, görevi başında hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını da rahmetle anıyorum” dedi.

Başkan Karaçoban’dan kutlama mesajı

Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi: "Ülkemizin ve şehrimizin gelişimi, vatandaşların bilgilendirilip bilinçlendirilmesi, kamuoyunda gerekli hassasiyetlerin oluşturulmasında basınımızın çok önemli katkıları olmuştur ve inanıyoruz ki olmaya devam edecektir. Bu önemli görevi yerine getirmek için zaman ve yer gözetmeksizin, her zaman büyük bir özveri ile çalışan değerli basın çalışanlarımızı takdir ve tebrik ediyorum. Bu önemli misyonu yerine getirmek için her türlü şartta görevlerini yerine getiren gazetecilerimiz mesai saati gözetmeksizin, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve her konuda haberdar etmek için verdikleri mücadele takdire şayandır. Bu vesileyle bütün sıkıntılarına rağmen, kamuoyunun aydınlatması için doğru, ilkeli, sorumluluk duygusu içinde çalışan basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim"

AK Partili Mersinli çalışan gazetecileri kutladı

AK Parti Manisa Milletvekili Berk Mersinli, 10 Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, "Bu güzide mesleği ve basın camiasını toplum olarak her zaman takdir, saygı ve şükran duygularıyla takip etmeye devam etmekteyiz. Tarafsız ve ilkeli gazetecilik anlayışıyla büyük özverilerde bulunan kamuoyunun doğru ve tarafsız bilgilendirilmesinde büyük rol üstlenen tarafsızca haber yapan ve basın ahlak kurallarına bağlı kalan tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutlar meslek hayatlarında başarılar dilerim" dedi.

Başkan Aytaç, meslektaşlarının gününü kutladı

Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında gazetecilerin günü buruk kutladığını belirtti. Aytaç mesajında “2016 yılında özellikle yılın ikinci yarısında hain 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi ile birlikte zor günlerden geçen ve bugün de terör örgütlerinin adeta kıskacında olan ülkemizde bu hain örgütlerin ne zaman ne yapacağı belli olmadığı bir ortamda mücadele veren güvenlik güçlerimizle birlikte bu zor şartları kamuya yansıtmada mesleğimize ağır yükler bindirdiği bir gerçektir. Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi Manisa’da da zor şartlar altında basın camiası mesleklerini icra etmeye çalışıyor. Kamu yararı için çalışan ve kar kış demeden görevini en iyi şekilde yapmaya çalışan gazetecilere her konuda kolaylık sağlanması gerektiği bilinci ise henüz toplumumuzda gelişmediği de bir gerçektir. Her ne kadar Basın ilan kurumundaki temsilcilerimizin gayretli çalışmaları ile yerel gazetelere gereken imkanların sağlanması, gazete sayfalarının artırılması, kadroların çoğalması biz çalışanlar adına olumlu bir hareket olarak görülürse de ilan bazında yeterli desteğin verilmemesi basın sektöründeki çalışanların asgari ücret seviyesinde çalışmasına neden olmaktadır. Çalışan gazetecilerin, hem maddi hem de manevi yönden daha rahat çalışabilmesi için desteklenmesi gerektiğine inanıyor ve özellikle tek geçim kaynağı sayılabilecek İhale ilanlarının gazetelerde yayınlanmasının önüne engeller konulmamasını bu ilanların artırılarak sektörün rahatlatılmasını yetkililerden istiyoruz. En büyük dileğimiz; mevcut gazetelerin yayın hayatını hür bir ortamda refah içinde sürdürebileceği bu sayede de gazetecinin iş anlamında kendini rahat hissedebileceği, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü Cemiyetimiz adına bayram havasında kutlayacağı günler dileği ile bu mutlu gününü kutluyorum" dedi.

MAGİAD çalışan gazetecileri unutmadı

Manisa Genç İş Adamları Derneği (MAGİAD) Başkanı Ömer Geriter 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: "Gazetecilik onurlu bir meslektir. Gazeteciler kamusal görevleri yerine getirilmesinde önemli rol üstlenen mercilerdir. Demokrasinin önemli taşlarından olan basın, düşünce, yansıtma ve haber alma özgürlüğünün en etkili bir aracıdır. Doğru, ilkeli ve objektif görev anlayışı ile demokrasinin güçlenmesine katkı sağlayan, sorunları gündeme taşıyarak kamu görevlilerinin çalışmalarına yardımcı olan basın, kurumlarla bireyler arasında veri akışını sağlayarak demokrasinin korunması için önemli bir görev üstlenmektedir. İletişim çağının hayatımızın her noktasına sirayet ettiği günümüzde bu anlayışla görev icra eden tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en samimi duygularımla kutlarım"

Yorumlar (0)
17
kapalı
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 30 81
2. Fenerbahçe 30 79
3. Trabzonspor 30 49
4. Beşiktaş 30 46
5. Kasımpasa 30 43
6. Başakşehir 30 42
7. Rizespor 30 42
8. Antalyaspor 30 41
9. A.Demirspor 30 39
10. Alanyaspor 30 39
11. Sivasspor 30 38
12. Samsunspor 30 36
13. Kayserispor 30 36
14. Ankaragücü 30 33
15. Hatayspor 30 33
16. Konyaspor 30 33
17. Gaziantep FK 30 31
18. Karagümrük 30 30
19. Pendikspor 30 29
20. İstanbulspor 30 13
Takımlar O P
1. Eyüpspor 27 64
2. Göztepe 27 56
3. Sakaryaspor 27 47
4. Ahlatçı Çorum FK 27 45
5. Kocaelispor 27 45
6. Bodrumspor 27 44
7. Boluspor 27 43
8. Bandırmaspor 27 41
9. Gençlerbirliği 27 40
10. Erzurumspor 27 37
11. Ümraniye 27 33
12. Keçiörengücü 27 32
13. Manisa FK 27 31
14. Şanlıurfaspor 27 27
15. Tuzlaspor 27 27
16. Adanaspor 27 27
17. Altay 27 15
18. Giresunspor 27 7
Takımlar O P
1. Arsenal 28 64
2. Liverpool 28 64
3. M.City 28 63
4. Aston Villa 29 56
5. Tottenham 28 53
6. M. United 28 47
7. West Ham United 29 44
8. Brighton 28 42
9. Wolves 28 41
10. Newcastle 28 40
11. Chelsea 27 39
12. Fulham 29 38
13. Bournemouth 28 35
14. Crystal Palace 28 29
15. Brentford 29 26
16. Everton 28 25
17. Luton Town 29 22
18. Nottingham Forest 29 21
19. Burnley 29 17
20. Sheffield United 28 14
Takımlar O P
1. Real Madrid 29 72
2. Barcelona 29 64
3. Girona 29 62
4. Athletic Bilbao 29 56
5. Atletico Madrid 29 55
6. Real Sociedad 29 46
7. Real Betis 29 42
8. Valencia 28 40
9. Villarreal 29 38
10. Getafe 29 38
11. Las Palmas 29 37
12. Osasuna 29 36
13. Deportivo Alaves 29 32
14. Mallorca 29 30
15. Rayo Vallecano 29 29
16. Sevilla 29 28
17. Celta Vigo 29 27
18. Cadiz 29 22
19. Granada 28 14
20. Almeria 29 13