Manisa protokolü kadınlar gününü kutladı

Manisa protokolü, gerek yayınladığı mesajlarla gerekse düzenlediği etkinliklerle kadınları unutmayarak 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler...

MANİSA 07.03.2017, 17:26
Manisa protokolü kadınlar gününü kutladı

Manisa protokolü, gerek yayınladığı mesajlarla gerekse düzenlediği etkinliklerle kadınları unutmayarak 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Manisa Kadınlar Komisyonu Başkanı Mehtap Şirin yayınladıkları mesajlarla 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı. Öte yandan Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi (ŞEKAME) üyeleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile fabrikalarda çalışan kadınları ziyaret edip, çalışan kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günün Kutlayarak hediyeler takdim etti. Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi kadınları ağırlayarak günlerini kutladı.

Vali Güvençer’den Kadınlar Günü mesajı

8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla yazılı mesaj yayınladı. Vali Güvençer mesajında şu ifadelere yer verdi: "Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük değer verdiği Türk kadını, siyasi ve toplumsal hayatta birçok dünya devleti kadınından önce söz sahibi olsa da kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi, eğitimde, üretimde, siyasette daha fazla söz sahibi olmaları için toplumsal duyarlılığımızın artması gerekmektedir. Gerek kamu gerekse sivil toplum kuruluşlarının katkı ve katılımları ile daha anlamlı ve amaca hizmet eder şekilde kutlanan bu özel günün, farkındalık yaratarak kadınlarımızın toplumda hak ettikleri değeri bulmalarına ve sorunlarının çözümüne katkı sunacağına inanıyorum. Bu vesileyle başta şehit ve gazi anneleri ve eşleri olmak üzere tüm kadınlarımızın ‘Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sağlıklı, huzurlu ve mutlu günler dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum"

"Popülist yaklaşımlar yerine eşitlik getirerek çalışacağız"

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Dolayısıyla yazılı mesaj yayınlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "‘Kadınlar çiçektir’, ‘Kadınlar güldür’ deyip, popülist yaklaşımlar yapmak yerine hep birlikte eşit eğitim, eşit yaşam, eşit siyaset, eşit sorumluluk ve eşit hak diyerek çalışacağız. İslam dünyasının ışığı son peygamber Hz. Muhammed’in “Cennet anaların ayakları altındadır.” ve Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ey kahraman Türk kadını! Sen yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde yükselmeye layıksın.” sözleri bizlere ışık olmak için yeter de, artar bile. Bu duygularla kadının erkekten, erkeğin kadından üstün olmadığı gerçeğini tam manasıyla idrak edeceğimiz, kötü haberler duymayacağımız mutlu ve huzurlu bir yaşam içinde geçirilen ülke hayaliyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum" dedi.

“Kadınlar bizlere Allah’ın emanetidir”

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeni ile bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Çelik mesajında kadınların, erkeklerin Allah’ın bir emaneti ve armağanı olduğunun altını çizerek, “Kadın hakları konusunda tüm dünyayı açmaza düşüren batıdır. Kadınlara eşitlikçi yaklaştığını, kadın haklarını eksiksiz sağlandığını söyleyen Batının, dünyanın her yerinde can çekişen bebelerin, kadınların baş sorumlusudur. Kadının ruhunu soyup bedenini metalaştıranın da Batı olması, Dünya Kadın Hakları konusunda en manidar durumlardan biridir. Bedenimizin bütün hücrelerinde ve hayatımızın her yanında; kızımız, kardeşimiz, eşimiz, halamız, teyzemiz, annemiz, büyük annemiz gibi sıfatlarla muazzam dokunuşları olan, hayata estetik ve huzur katan, toplumun vazgeçilmez unsuru kadınlarımız egemen olana Allah’ın armağanı ve emanetidir. Bütün bu gerçekler karşısında dünyanın her yerinde ve ülkemizde kadına yönelik ayıplı, kötü, adaletsiz, şiddet içeren ve onun kutsallarına yönelik her türlü muamele en acımasız şekilde karşılık bulmalıdır" dedi.

Başkan Şirin’den kadınlar günü mesajı

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 8 Mart 2017’nın kadınların toplumsal hayattaki önemine çok daha fazla farkındalık yaratacak bir başlangıç olmasını dileyen Başkan Şirin, “Bugüne dek hem anamız, hem kardeşimiz, hem eşimiz hem de çocuklarımız olan, ister ev hanımı olsun isterseniz bir bürokrat; her yaştan kadın Türkiye Cumhuriyeti’nin birer yapı taşı olmuştur. Ancak günümüzde maalesef şiddete maruz kalan ve evlatlarından koparılan kadınlarımızın acılarını yaşamakta, bu özel günleri de buruk kutlamaktayız. Bu vatan nice evlatlarını vatan savunmasında yitirirken, şüphesiz acıyı kalbine gömen de kadınlardır, annelerimizdir. Bu anlamda hem yüce dinimizde, hem Atatürk İlke ve İnkılapları’nda geniş yer tutan ‘kadın hakları ve kadınların öneminin’ bu 8 Mart 2017’da çok daha fazla farkındalık yaratmasını diliyor, Kadınlar Günü vesilesiyle de güzelliğin, sevginin, hoşgörünün artması dileğiyle, kadına şiddetin uygulanmadığı bir dünyada hep beraber mutlu ve huzurlu yaşamayı temenni ediyorum” dedi.

"Gelişmişliğin temel öğesi kadınlardır"

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, toplumu yetiştiren, eğiten ve hayat boyunca gerek anne olarak gerekse eş olarak büyük fedakarlıklar gösteren kadınların hak ettikleri saygıyı yaşamın her alanında görmesi gerektiğini vurgulayarak, "Türk kadını toplumun yapısını güçlendirip şekillendirerek, aile birliğinin en önemli unsuru olarak daima özverinin ve sevginin kaynağı olmuştur. Uygar bir ülke olmanın öncelikli unsuru kadınlara ve kadın haklarına değer vermek, onların huzur ve güven ortamında yaşamasını sağlamaktır. Ülkemizin gelişmesinde ve çağdaşlaşmasında büyük emekleri bulunan kadınlarımız, toplumsal ve ekonomik yaşamdaki gelişmelerin de en temel öğesidir. Bu vesile ile doğumdan ölüme kadar bizleri varlıklarıyla onurlandıran, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren ve bizi biz yapma hedefinde yüreklerindeki sevgi ve şefkati hiç bir karşılık beklemeden veren fedakâr annelerimizin ve kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” dedi.

"Kadın, toplumun en özverili, çalışkan ve üretken bireyidir"

Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, "Kadın, toplumun en özverili, çalışkan ve üretken bireyidir. Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasında kadınlarımız önemli çalışmalar yapmışlardır. Yeri gelmiş cephede savaşmış, yeri gelmiş cephe gerisinde savaşa destek olmuşlardır. Savaş sonrasında ülkenin kalkınmasında da kadınlarımız, en önde yerini almışlardır. Bizim örf ve adetlerimize göre yuvanın gerçek sahibi olan kadınlarımız ailenin ve doğal olarak da toplumun temel direğidir. Kadınlarımızın iyi şartlara kavuşması demek, toplumun çağdaş uygarlıklar seviyesine ulaşması anlamına gelmektedir. Güçlü omuzlarında Türkiye’yi yükseltecek kadınlarımızın gününü en samimi duygularımla kutluyorum. Kadınlar için önemli olan bu günün yılın 1 günüyle sınırlı kalmaması dileğiyle kadına şiddetin olmadığı, saygıda kusurun edilmediği çevremizde açan en güzel çiçekler olan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun" dedi.

"En fazla kadın milletvekiline sahip birinci partiyiz"

AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yazılı olarak bir mesaj yayımladı. AK Partili Mersinli mesajında şu ifadelere yer verdi: "AK Parti Hükümetleri olarak iktidara geldiğimiz ilk günden bu yana kadınlara pozitif ayrımcılık tanınma noktasında pek çok adımlar attık. Sosyal, ekonomik ve siyasal alanda bir çok anayasal düzenlemeler yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. Ülkemizin kalkınması, kentimizin gelişmesi için kadınlarımızın inancı gerçekten çok önemli. Kadınlarımızın siyasette yer alması ve başarı sağlaması ülkemizin geleceğe güvenle bakması noktasında önem arz etmektedir. Bu düşünce ile partimiz 1 Kasım seçimlerinde de temsil noktasında kadınlarımıza gereken değeri göstermiş ve en fazla kadın milletvekili sayısına sahip birinci parti olarak kadınlarımızı milletin meclisine göndermeyi başarmıştır. En büyük arzumuz kadınlarımızı hayatın her alanında ekonomik, siyasal, sosyal ve kültürel olarak çok daha iyi ve en üst noktalarda gelmesini görmektir"

"180 bini aşkın kadın üyemizle örgütlü mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz"

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Manisa Kadınlar Komisyonu Başkanı Mehtap Şirin, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı. Şirin şunları söyledi: Yeryüzünü ifsat eden odakların millî bütünlüğümüzü, ailenin sağlamlığına dayanan toplum yapımızı bozmak için her yönden, her yerden saldırdığı günümüzde, hak, hukuk, adalet ve saygı ölçülerini elden bırakmadan, millet olarak, hakkı ve hakikati her yerde ve her an savunacak, 180 bini aşkın kadın üyemizle örgütlü mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Başta kadınlar olmak üzere, hakkı yenilen, zulme uğrayan, ezilen, sömürülen herkesin, dün olduğu gibi, bugün de yanında olmaya devam edeceğiz. Eğitim-Bir-Sen olarak, başta kadın çalışanlar olmak üzere, bütün kadınların ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, sorunlarının çözümüne vesile olması dileğiyle bir kez daha kutluyoruz"

ŞEKAME çalışan kadınları unutmadı

Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi (ŞEKAME) üyeleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile fabrikalarda çalışan kadınları ziyaret edip, çalışan kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günün Kutlayarak hediyeler takdim ettiler. ŞEKAME olarak Kadınlar gününden olduğu gibi bu yılda çalışan kadınları ziyaret etiklerini ifade eden ŞEKAME Başkanı Seher Taydaş “Öncelikle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutluyorum" dedi.

Başkan Çerçi kadınları ağırladı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Yunusemre Belediyesi tarafından hizemete açılan 8 hanım lokallinin kadın kursiyerleri yemekli bir etkinlikte ağırlandı. Tilki Süleymaniye Çamlık Restaurant’ta düzenlenen etkinliğe Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Belediye Başkan Yardımcıları Şule Uygur, Saniye Altay, Belediye Meclis Üyesi Necip Denktaş, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu’nun eşi Azime Çorumluoğlu, daire müdürleri ve 500 kursiyer katıldı.

Ayrıca Başkan Çerçi AK Parti Yunusemre Kadın Kolları Başkanı Şükran Irmak ve yönetimini ağırladı. Ziyarette konuşan Başkan Çerçi, “Yeni yönetimin başarılı işler yapacağına olan inancım tam. AK Parti’nin vizyonunu, Türkiye’yeye olan hizmet sevdasını halkımıza, kadınlarımıza ulaştıracaktır. Her türlü çalışmalarında yanlarında olacağız. Yunusemre Belediyesi olarak tüm kadınlarımıza hizmet etmeyi bir görev adlediyoruz. Henüz 3 yılı doldurmamış bir belediye olmamıza rağmen hanım lokali ve kültür merkezlerimizin sayısı 8’e yükseldi. Her bir lokalimizde yaklaşık 800 kursiyerimiz eğitim görüyor, sosyalleşiyor" dedi.

Yorumlar (0)
17
kapalı
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 32 87
2. Fenerbahçe 32 85
3. Trabzonspor 32 52
4. Beşiktaş 32 48
5. Rizespor 32 48
6. Başakşehir 32 46
7. Kasımpasa 32 46
8. Sivasspor 32 44
9. Antalyaspor 32 42
10. Alanyaspor 32 42
11. A.Demirspor 32 40
12. Samsunspor 32 38
13. Ankaragücü 32 37
14. Kayserispor 32 37
15. Konyaspor 32 36
16. Hatayspor 32 33
17. Gaziantep FK 32 31
18. Karagümrük 32 30
19. Pendikspor 32 30
20. İstanbulspor 32 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 30 68
2. Göztepe 30 60
3. Kocaelispor 30 52
4. Ahlatçı Çorum FK 30 52
5. Sakaryaspor 30 51
6. Bodrumspor 30 49
7. Boluspor 30 46
8. Bandırmaspor 30 46
9. Gençlerbirliği 30 44
10. Erzurumspor 30 41
11. Keçiörengücü 30 36
12. Şanlıurfaspor 30 34
13. Ümraniye 30 34
14. Manisa FK 30 33
15. Tuzlaspor 30 32
16. Adanaspor 30 32
17. Altay 30 15
18. Giresunspor 30 7
Takımlar O P
1. M.City 32 73
2. Arsenal 32 71
3. Liverpool 32 71
4. Aston Villa 33 63
5. Tottenham 32 60
6. Newcastle 32 50
7. M. United 32 50
8. West Ham United 33 48
9. Chelsea 31 47
10. Brighton 32 44
11. Wolves 32 43
12. Fulham 33 42
13. Bournemouth 32 42
14. Crystal Palace 32 33
15. Brentford 33 32
16. Everton 32 27
17. Nottingham Forest 33 26
18. Luton Town 33 25
19. Burnley 33 20
20. Sheffield United 32 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 31 78
2. Barcelona 31 70
3. Girona 31 65
4. Atletico Madrid 31 61
5. Athletic Bilbao 31 57
6. Real Sociedad 31 50
7. Valencia 31 47
8. Real Betis 31 45
9. Villarreal 31 39
10. Getafe 31 39
11. Osasuna 31 39
12. Las Palmas 31 37
13. Sevilla 31 34
14. Deportivo Alaves 31 32
15. Mallorca 31 31
16. Rayo Vallecano 31 31
17. Celta Vigo 31 28
18. Cadiz 31 25
19. Granada 31 17
20. Almeria 31 14