banner359

Manisa protokolünden 18 Mart mesajları

Manisa protokolü 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü dolayısıyla yayınladıkları mesajlarda, şehitleri andı.Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Parti...

MANİSA 17.03.2017, 17:44
Manisa protokolünden 18 Mart mesajları

Manisa protokolü 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü dolayısıyla yayınladıkları mesajlarda, şehitleri andı.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Yaşarcoşkun, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli ve Eğitim Bir Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü dolayısıyla yazılı mesaj yayınladı.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, yayınladığı mesajında Türk milletinin bağımsızlığı için büyük fedakarlıklarla sayısız zaferler kazandığını belirterek, Şehitlerimizin ve gazilerimizin canları pahasına mücadele ederek bizlere emanet ettiği bu kutsal vatan topraklarının bağrında yatan kahramanlar, ebedi varlığımızın teminatı olmuşlardır. Milletimiz, ecdadımızın emaneti olan güzel yurdumuzu, onların sahip oldukları ruh ve anlayışla korumanın hepimizin görevi olduğu bilincini taşımaktadır. Büyük Türk milleti, ’Çanakkale Geçilmez’ sözünü tarihe kanlarıyla kazıyan, onurla kendisine bu cennet vatanı bırakan aziz şehitlerine, gazilerine ve onların bizlere emanet ettikleri ailelerine her zaman sahip çıkmayı bilmiştir. Bu vesileyle, Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümünü kutladığımız 18 Mart Şehitler Gününde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.

“Her nesil bu eşsiz destanı okuyacak”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Çanakkale Zaferi’nin yüzyıllarca Türk ve dünya tarihinde unutulmayacağını vurgulayarak, “Gelecek her nesil atalarımızın vatan savunmasında ortaya koyduğu bu eşsiz destanı okuyacaktır. Bugün 102. yılını kutladığımız bu büyük zafer, yüzyıllarca Türk ve dünya tarihinde unutulmayacak, gelecek her nesil atalarımızın vatan savunmasında ortaya koyduğu bu eşsiz destanı okuyacaktır. Bizler de bu şanlı zaferi unutturmamak adına üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Tarihi şan ve şerefle dolu kahraman Türk ordusunun ve yüce Türk Milleti’nin bu zaferi, tarihin sayfalarında ‘Çanakkale geçilemez’ nidasıyla kendisine yer bulmuştur. Bu önemli zafer, kurtuluşumuzun meşalesini yakan, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri dehasını tüm dünyaya göstermiştir. Bu duygularla Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümünü kutluyor; vatan savunmasında gözünü kırpmadan, geriye dönmeyi düşünmeden seve seve canlarını feda eden tüm kahraman aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun” dedi.

AK Partili Baybatur’dan Çanakkale mesajı

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Çanakkale Zaferi’nin büyük bir imanın, muazzam bir azmin ve sarsılmaz bir kararlılığın timsali olduğunu belirten Baybatur, "Çanakkale Zaferi yalnızca bir askeri başarı değil, izzeti nefsi ve haysiyeti ile oynanmak istenen büyük Türk milletinin topluca ayağa kalktığı bir diriliş ve yükseliş abidesidir. Zaferin 102. yılında, Çanakkale’de yatan yüz binlerce şehidimizi rahmet ve hayırla yad ederken, onlara şükran borcumuzu ödemenin yolunun vatanımıza, bayrağımıza, devletimize, birlik ve beraberliğimize kararlı bir şekilde sahip çıkmaktan geçtiğini biliyoruz. Çanakkale Ruhu 1915’te, nasıl bu aziz millete yeniden başlama birlikteliğini ve aşkını yaşattı ise, bugün de aynı ruh, bizlerin yüreğine yeni Türkiye sevdasını işlemiştir. Kadim medeniyetimizden ilham ve kuvvet alan bizler, milletçe hep birlikte, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne yükseltme gayreti içinde olmayı sürdüreceğiz. Bu zafere ulaşarak vatanı ve bayrağı için şehit olan, bugün bizlerin bağımsız bir ülkede hayat ve vücut bulmamızı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete intikal eden aziz şühedamızı rahmetle ve şükranla anıyorum"

"Çanakkale Türk milletin yeniden dirilişi olmuştur"

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik Çanakkale Deniz Zaferini 102. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında, "57 bin canın toprağa düştüğü, metrekareye 6 bin merminin sığdığı kanla sulanmış olan topraklar Türk’ün gücünü tüm dünyaya göstermiştir. Çanakkale Zaferi bu milletin yeni dirilişi olmuştur. Bu aziz Millet 1915’ ten günümüze kadar gelen hainleri 15 Temmuz gecesi bir kez daha alt ederek Dünya’ ya karşı nasıl bir millet olduğunu bir kez daha göstermiştir. 102 yıl önce yaşanan Çanakkale Destanını bizler bugün nasıl hafızalarımızda diri tutuyorsak, 15 Temmuz Destanı da bundan 100 yıl sonra gelecek nesillerimizin hafızlarında dip diri duracaktır. Geçmişte bu cennet vatanı hainlere teslim etmeyen Kahraman Türk Milleti, bundan sonra da aynı bilinçle savunmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Deniz Zaferinin 102.yılında başta Gazi Mustafa Kemal ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” diye konuştu.

4 bin 140 vatandaş Çanakkale’yi gezdi

“Yunusemre Belediyesi Halkını Ecdada Taşıyor” projesi kapsamında ise 4 bin 140 Yunusemreli vatandaş kurtuluş destanının yazıldığı Çanakkale’ye götürüldü. Çanakkale Zaferi ile Türk’ün gücünü dünyaya gösterdiğini belirten Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, “Dünya üzerinde çeşitli kitaplar ve makaleler yazılmış ama yine de tam anlamıyla anlatılamayan bir destandır. Öyle bir destan ki anlatmaya ömür yetmez. İki bin yıllık tarihini zaferle, şerefle ama en önemlisi adaletle yazan şanlı Türk milletinin dirilme vakti geldi. Bunu çok yakından tecrübe eden ve bu durumdan korkan Avrupa, dünya üzerinde eşine daha önce rastlanmamış faşizan uygulamalarını günbegün arttırmakta. Korkuları büyük! Çanakkale’yi kendilerine dar eden bu güç karşısında titremeye başladılar. Çanakkale’de dünyaya kafa tutan ecdadımıza layık olma zamanı geldi. 16 Nisan yeni bir çağın başlangıcı olacak. Türk-İslam coğrafyasının birleştirici gücü olma özelliğini barındıran Türkiye Cumhuriyeti’nin güçlü ve büyük olma zamanı geldi. Çocuklarımıza ve torunlarımıza bırakacağımız güçlü ve büyük Türkiye’nin oluşması için hepimize görev düşüyor. Bu vesileyle; bu güzel vatanı bize miras bırakmak uğruna kanlarını ve canlarını feda eden aziz şehitlerimizin hatırası önünde saygı ve minnetle eğilirken; Çanakkale Zaferimizin nice zaferlere ışık olmasını temenni ediyorum” dedi.

"Bizi bölmek isteyenlere Çanakkale duygusunu yaşatıyoruz"

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ise Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: "Bugün ülkemizde milli birlik ve beraberliğimizi bozmak, yurdumuzu bölmek isteyen, kan döken hain mihraklara karşı, 1915‘de Çanakkale’de destanlaşan bağımsızlık, beraberlik duygusunu yaşamaktayız. Biliyoruz ki iç ve dış mihrakların ülkemizin bütünlüğüne kast etmeye çalışan hainlerin askerimizi, polisimizi ve vatandaşlarımızı hedef alarak milletimize vermeye çalıştıkları gözdağı hiçbir zaman karşılık bulamayacaktır. Çünkü bu milletin evlatları tarihte olduğu gibi bugün de vatan toprağına, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmaktadır. Geçmişte canımız pahasına nasıl bu ülkeyi kurmuş ve bugünlere getirmişsek bundan sonra da ulusça hiçbir ayrım gözetmeden birlik ve bütünlük içerisinde bu vatanı koruyacağımıza, yücelteceğimize dair şüphemiz yoktur. Bu vesileyle, Çanakkale Zaferi’nin 102. yılını kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Türk Milleti’nin bağımsızlığı uğruna canlarını vermekten çekinmeyen tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha şükran ve rahmetle yad ediyorum. Vatanımız onlara minnettardır”

“Çanakkale Türk milletinin muhteşem destanıdır”

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, yayınladığı mesajında şunları söyledi: "‘Ya istiklal ya ölüm’ diyen bir millet sadece tarihe altın harflerle yazılan bir zafer elde etmekle kalmamış bu zaferle birlikte geleceğini de kazanmıştır. Çanakkale Zaferi, Türk Milleti’nin tarihin hiçbir aşamasında bağımsızlık ve özgürlüğünden ödün vermeyeceğini bütün dünyaya göstermiş ve kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini parçalayıp atmıştır. Aziz şehitlerimiz yattıkları yerlerde şunu hissetmelidirler ki, temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir. Bu vesileyle Çanakkale Zaferi’ni kutlarken, başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile bu savaşta ve ülke savunmasında yer alarak adını tarihe altın harflerle yazdıran şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve fedakar Türk Milletini minnet ve saygıyla anıyorum"

Başkan Karaçoban’dan 18 Mart mesajı

Çanakkale Savaşı’nın birlik beraberliğin; milli şuurun; tek yürek olabilmenin; vatan toprağını düşmana teslim etmemek için ölümü göze almanın bütün dünyaya en çarpıcı, en anlamlı örneğini gösterdiğini söyleyen Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, "Türk askeri elindeki kısıtlı olanaklara rağmen, dünyanın büyük güçlerini Çanakkale’de bozguna uğratmıştır. Çanakkale Zaferi, bir milletin inancının ve cesaretinin büyük destanıdır. Dün olduğu gibi bugünde sahip olduğumuz bu değerleri koruma ve geliştirme adına karşımıza çıkan her zorluğu ve engeli aşma azminde olduğumuz muhakkaktır. Çanakkale’de ortaya konulan mücadele ve kazanılan zafer eşsiz bir destandır. Bu destanı yazan Mehmetçiklerimizi, gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Dünyada eşsiz bir zaferi bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla yad ediyor, Çanakkale Zaferimizin 102. yılını kutluyorum” dedi.

Genel Müdür Coşkun’dan 18 Mart mesajı

Çanakkale Zaferi’nin dünyada eşi benzeri görülmemiş bir zafer olduğunu söyleyen MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, "Sadece Türk tarihinin değil yakın dünya tarihinin en önemli savaşlarından biri olan Çanakkale Savaşı, Türk Milletinin vatanı için gerektiğinde neleri feda edebileceğini gösterdiği bir dönemin simgesidir. Emperyal güçler bir kez daha Anadolu’nun Türk yurdu olduğunu kahraman ecdadımızın inanç dolu yürekleriyle ortaya koyduğu mücadeleden anlamıştır. 1. Dünya Savaşı’nda Türk Milletinin neler yapabileceğini gösteren ecdadımız, Kurtuluş Savaşı’nda da aynı ruh ile işgalci güçler ile savaşarak bağımsızlığımızı ve özgürlüğümüzü bizlere emanet etmişlerdir. Milletimizin gönlünde daimi yerini alan şehitlerimiz, zamanın en güçlü ve donanımlı ordularına karşı inanç, vatan sevgisi, dayanışma, birlik ve beraberlik duyguları ile büyük bir mücadele vermiş, ülkemizin bağımsızlığının ve bölünmez bütünlüğünün korunması için canlarını hiçe sayarak feda etmişlerdir. Onların vatan ve millet için yaptığı fedakarlığın değeri, hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar yüce ve büyüktür. Bu duygularla Çanakkale Zaferi’nin 102. yıl dönümünü kutluyor; bugünlere ulaşmamızı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

"Çanakkale ruhu 15 Temmuz’da kendini yeniden gösterdi"

AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli yazılı olarak yayımladığı mesajında Çanakkale savaşının birlik beraberliğin, tek yürek, tek yumruk olabilmenin, yaşadığı toprağını düşmana teslim etmemek için ölümü göze alarak direnebilmenin, dünyanın en anlamlı örneği olduğunu belirterek, "Aziz milletimiz, yokluk ve imkansızlıklara rağmen, yüksek bir ruh ve sarsılmaz bir inanç sayesinde kazandığı bu zaferle, hem milli tarihimizi, hem de dünya tarihini adeta yeniden şekillendirmiş, yeniden yazmıştır. 15 Temmuz’da bir daha gördük ki, yeryüzündeki hiçbir silah, vatan ve millet sevgisine karşı muzaffer olamayacaktır. Bu onur ve sorumluluk, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere o tarihi yazan Türk milletinin aziz hatıraları eşliğinde, 15 Temmuz’da, Türkiyemizin dört bir yanında, kutsal bir nöbet ve büyük bir direnişle kendisini yeniden göstermiştir. Milletimiz, 18 Mart ruhuyla tuttuğu nöbetlerle tarihe bir kez daha not düşmüş, kararlı duruşu ve dayanışma beceresi ile bir kez daha fark oluşturmuştur. Bu duygularla, Çanakkale Şehitleri Anma Günü’nün yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Bu anlamlı gün dolayısıyla bütün Manisalı hemşehrilerimi en samimi duygularımla selamlıyorum" dedi.

Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner ise 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında "Bayrak nöbeti gibi nesilden nesile emanet edilen Çanakkale ve İstiklal ruhu, sırası gelene verdiği namus vazifesinde bir adım geri atmamakla hayatiyet kazanır. Bu ruhun emanetine sahip çıkan kahramanlar 15 Temmuz gecesinin şehitleri ve gazileridir. Yani bu necip milletin kendisidir. Bugün köksüz, ruhsuz, nereden gelip nereye gittiğinin farkında olmayan, dininden diyanetinden, milletinden milliyetinden habersiz insanların ülkemizde meydana getirmek istediği kargaşa ortamı karşısında Çanakkale şehitlerinin imanını taşıyan, mücadelesini kavrayan, milli duyuş ve milli duruş sahibi insanların uyanık olması gerekir. Bu ülkede Çanakkale ruhu değersizleştirilir, Çanakkale şehitlerinin imanı aşağılanır, Çanakkale erlerinin birliği parçalanırsa asıl o zaman Çanakkale geçilmiş olur. Bugün Çanakkale’yi savunmak, imanlı, irfanlı, izanlı nesiller yetiştirmekle, makamları, sokakları, meydanları Çanakkale’yi geçmek isteyen müstevlilerin zihniyetini taşıyan çapulculara bırakmamakla mümkündür” dedi.

Yorumlar (0)
17
kapalı
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 30 81
2. Fenerbahçe 30 79
3. Trabzonspor 30 49
4. Beşiktaş 30 46
5. Kasımpasa 30 43
6. Başakşehir 30 42
7. Rizespor 30 42
8. Antalyaspor 30 41
9. A.Demirspor 30 39
10. Alanyaspor 30 39
11. Sivasspor 30 38
12. Samsunspor 30 36
13. Kayserispor 30 36
14. Ankaragücü 30 33
15. Hatayspor 30 33
16. Konyaspor 30 33
17. Gaziantep FK 30 31
18. Karagümrük 30 30
19. Pendikspor 30 29
20. İstanbulspor 30 13
Takımlar O P
1. Eyüpspor 27 64
2. Göztepe 27 56
3. Sakaryaspor 27 47
4. Ahlatçı Çorum FK 27 45
5. Kocaelispor 27 45
6. Bodrumspor 27 44
7. Boluspor 27 43
8. Bandırmaspor 27 41
9. Gençlerbirliği 27 40
10. Erzurumspor 27 37
11. Ümraniye 27 33
12. Keçiörengücü 27 32
13. Manisa FK 27 31
14. Şanlıurfaspor 27 27
15. Tuzlaspor 27 27
16. Adanaspor 27 27
17. Altay 27 15
18. Giresunspor 27 7
Takımlar O P
1. Arsenal 28 64
2. Liverpool 28 64
3. M.City 28 63
4. Aston Villa 29 56
5. Tottenham 28 53
6. M. United 28 47
7. West Ham United 29 44
8. Brighton 28 42
9. Wolves 28 41
10. Newcastle 28 40
11. Chelsea 27 39
12. Fulham 29 38
13. Bournemouth 28 35
14. Crystal Palace 28 29
15. Brentford 29 26
16. Everton 28 25
17. Luton Town 29 22
18. Nottingham Forest 29 21
19. Burnley 29 17
20. Sheffield United 28 14
Takımlar O P
1. Real Madrid 29 72
2. Barcelona 29 64
3. Girona 29 62
4. Athletic Bilbao 29 56
5. Atletico Madrid 29 55
6. Real Sociedad 29 46
7. Real Betis 29 42
8. Valencia 28 40
9. Villarreal 29 38
10. Getafe 29 38
11. Las Palmas 29 37
12. Osasuna 29 36
13. Deportivo Alaves 29 32
14. Mallorca 29 30
15. Rayo Vallecano 29 29
16. Sevilla 29 28
17. Celta Vigo 29 27
18. Cadiz 29 22
19. Granada 28 14
20. Almeria 29 13