BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN MANİSA'DA "SANDIKLARI PATLATIN"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 30 Mart yerel seçimlerinde birinci parti olamazlarsa genel başkanlığı bırakmaya hazır olduğunu belirterek, “Ey Kılıçdaroğlu, ben genel başkanlığı bırakmaya hazırım ya sen? Sen bırakmazsın çünkü orası sıcak” dedi.

SİYASET 16.03.2014, 16:55 16.03.2014, 16:56
BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN MANİSA'DA

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 30 Mart yerel seçimlerinde birinci parti olamazlarsa genel başkanlığı bırakmaya hazır olduğunu belirterek, “Ey Kılıçdaroğlu, ben genel başkanlığı bırakmaya hazırım ya sen? Sen bırakmazsın çünkü orası sıcak” dedi. 

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Manisa Cumhuriyet Meydanı’nda binlerce Manisalıya seslendi. Yoğun güvenlik önlemleri altında sabahın erken saatlerinden itibaren meydanı dolduran binlerce kişi, Başbakan Erdoğan’a yoğun sevgi gösterilerinde bulundu.

Başbakan'dan önce coşkulu kalabalığa hitap eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 11 yılda çok seçimler geçirdiklerini ve hepsinde başarılı olduklarına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Çok şükür oy oranımız yüzde 50’ye yaklaştı. Şimdi geçmişteki başarılarımızı daha da artıracağız. Önce yerel seçimleri sonra cumhurbaşkanlığı seçimlerini. Öyle güçlüyüz ki Sultan Fatih gibi. Kapılarda bekletiliyorduk dilenci gibi davranıyorlardı. Şimdi katrilyonluk yatırımlar yapıyoruz. Paramız var, hazinemiz dolu çok şükür dünyanın en büyük 16’ıncı ekonomisi olmuşuz. Hedefimiz ilk 5’e girmek. Bütün sektörlerde Ak Parti'nin hizmetlerini desteklediniz. Oyumuzu yüzde 50’ye çıkardınız. Bu oyları kara kaşımıza gözümüze vermediniz. Hizmet gördünüz oy verdiniz. Bizim hükümetten anladığımız hizmet etmektir. Siz destek vereceksiniz biz de hizmet edeceğiz. Bu seçimde hükümetimizi aşağı indirmek isteyen başbakanımızı üzmek isteyen şer odakları var. Zaman zaman darbeciler harekete geçti başaramadılar, partimizi kapatmak istediler, partiyi içeriden çökertmek istediler yine de yıkamadılar, yıkamayacaklar. İşte şahidi Manisa meydanındaki yüzbinlerce insan. Hamdolsun alnımız açık."

Attıkları her adımın hesabını verdiklerini belirten Arınç, şunları söyledi: "Biz, yolsuzlukla mücadele için kurulduk. Kim ne yaparsa yapsın, bu hükümete diz çöktürmek için başbakana yapılan her harekete Allah’ın izniyle siz cevap veriyorsunuz. Bunu yapanlar büyük bir ayıpla baş başa kalacaklar ve utanacaklar. Ne olur bu birliğimizi bütünlüğümüzü tüm Manisa’ya iletin. Bu yanlışları yapanlar Allah önünde hesap verecektir.”

Manisalıların yoğun tezahüratları altında konuşmasına başlayan Başbakan Erdoğan da, “Ey şehzadeler şehri Manisa, Fatihlerin şehri evliyaların şehri Manisa, seni yürekten selamlıyorum. Manisa bugün iradesine sahip çıkıyor. Kardeşlerim, şu an 32’inci ildeyiz. Milletimizle kucaklaştık" dedi. Halkın Başbakanına sahip çıktığını anlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Halkım başbakanına sahip çıkıyor, iktidarına sahip çıkıyor. Yüzde 59 faizle yüzde 46 faizle halka faizli kredi veren bu MHP zihniyeti değil miydi. Şimdi yüzde 5. Yüzde 5 nere yüzde 59 nere. Şimdi nasıl olacak da bu MHP’ye oy vereceksiniz. Böyle bir yanlış var mı? 30 Mart’ta bunun hesabını sormaya var mısınız? 15 gün kaldı. Bu seçim alışılmış bir yerel seçim değil. Bu seçim üzerinde milli irade üzerinde oyun oynanıyor. Kirli oyunlar var. Biz mücahidiz. 81 vilayet 77 milyon işte bu oyuna itiraz ediyor. Herkes bunun farkında."

Türkiye’nin büyüyen ekonomisinin birilerini rahatsız ettiğini anlatan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye’nin kucaklayıcı politikası rahatsız etti. Türkiye’nin ilerleyen projesi birilerini rahatsız etti. Biz göreve geldiğimizde milli gelir 231 milyar dolardı. Yani MHP’den böyle aldık. Şimdi 826 milyar dolar. Şimdi yolsuzlukların olduğu bir yerden bu rakama ulaşabilir miyiz? 11 sene de 17 bin kilometre bölünmüş yaptık. Cumhuriyet döneminde 600 kilometre yapılmıştı. Şimdi sormak lazım Bahçeli ve ahalisine siz ne yaptınız? Ne varsa AK Parti iktidarı döneminde oldu. 3,5 yıl kalıp kaçıp gittiler. Niye gittiniz? Çünkü onlar maalesef Sakarya, Kocaeli, Düzce depreminde çöktü. Biz geldik. O deprem yerlerini ihya ettik. Van depremi oldu bir yılda Van yenilendi. Sivas depremi oldu bir yılda Sivas’ı yeniden inşa ettik. Biz buyuz. Ben buradan sesleniyorum: MHP’ye CHP’ye gönül vermiş kardeşlerimize sesleniyorum. Bunların IMF’ye 23,5 milyar dolar borcu vardı. Biz bunu sıfırladık." Türkiye’nin IMF’ye borcu olmadığını anlatan Erdoğan, şöyle konuştu: "Şimdi onlar bizden borç istiyor. 5 milyar dolar. Yolsuzlukların iktidarına böyle şeyler olur mu? Enflasyon yüzde 30’du şimdi yüzde 8. Bunu biz sağladık. Ey MHP ey CHP sizin böyle bir derdiniz yok. Bizim var. En çok bunları çözüm süreci rahatsız etti. İnşallah bunu da çözeceğiz. Şehit cenazesi geldiğinde MHP sokağa dökülürdü. BDP’liler de aynı. Kardeşlerim biz Türkü Kürdü, Boşnağı, Lazı Çerkeziyle hepimiz tek milletiz. Bizim inancımızda ne siyahın beyaza ne de beyazın siyaha üstünlüğü yok. Hiçbir milletin de birbirine üstünlüğü yoktur. Tek millet tek bayrak. Bayrakları bayrak yapan şehidimizin kanıdır. Hilal bağımsızlığımız, yıldız şehitlerimizin simgesi. 780 bin kilometrelik alanın batısında ne varsa doğusunda da o olacak. 10 yıl önce Şırnak’ta, Iğdır’da havaalanı yapılacak dense kim inanırdı. Şimdi Hakkari’de yapılıyor. İsteseler de istemeseler de o havalimanı bitecek.”



SANDIKLARI PATLATIN

Başbakan Erdoğan, paralel yapının abi ve ablalarının ev ev kapı kapı gezdiğini ve AK Parti karşısında kim varsa ona oy istediklerini anlatarak, şunları söyledi: “Bizim ağabeylerimiz Allah’ın izniyle 30 Mart’ta sandıkları patlatacaklar. Aileleri böldüler. Milleti parçaladılar. Yalan yanlış gazeteler bastırıp broşür bastırdılar. Bunun adı ajanlıktır. Bedelini ağır ödeyecekler. Öyle kolay kolay biz bu devleti sokakta bulmadık. Gerekli tedbirleri aldık. Mardin’de Siirt’te açık açık BDP’ye oy istiyorlar. AK Parti karşısında kim güçlüyse ona oy istiyorlar. Pensilvanya CHP’ye oy ver diyor. Bu CHP’de Pensilvanya’nın gösterdiği adayı İstanbul’dan aday gösterdi. O Kılıçdaroğlu’nun bunun yolsuzluk dosyaları önünde çekilmiş fotoğrafı var. Aman ha sandıklara sahip çıkın. Bunlar her şeyi yaparlar sandıklara sahip çıkacaksınız. Kuş uçurtmayacağız. Eli kanlı terör örgütlerine oy istiyorlar, Zaten senin karakterinde bu var. Şimdi bakıyoruz. MHP’ye de aynı şekilde kol kanat germeye başladı. Bunlar sizin iktidarınızı yıpratıp kolay oynatabilecekleri bir Türkiye istiyor. Manisa inanıyorum ki sen bu oyunu sandıkta bozacaksın. Manisa’daki CHP’li, MHP’li kardeşlerim 30 Mart’ta sen de gönül verdiğin partiye ders verebilirsin. Ben belediyecilikten geldim. İstanbul’da 2,5 milyar dolar borçla İstanbul’u CHP’den aldım. Çamur, susuzluk, çöp İstanbul bu haldeydi. İki yılda hiçbirşey kalmadı. Aynı şekilde Manisa’yı da modern bir şehir haline getirelim. Biz bu büyükşehir yasasını çıkardığımızda hepsi karşı çıktı. Şimdi bunlar hangi yüzle gelip sizden oy isteyecekler. Bunlara gereken dersi vermeliyiz. Onun için çok çalışmalıyız. Kardeşlerim ben Manisa’nın 30 Mart’ta Ak Parti'ye sahip çıkacağına inanıyorum."

12 yıl boyunca devlete sızıp hortumlar yapan çeteleri tasfiye ettiklerini anlatan Erdoğan, "Pensilvanya’da inzivaya çekilmiş. İnzivaya çekileceksen gel burada çekil. Sen nasıl bir adamsın ya. Nesin sen? İnzivaya çekilmiş adam cumhurbaşkanını, başbakanını, genelkurmayını dinleyip en mahremlerini sızdırıyor. Bu casusluktur. Cumhurbaşkanını, başbakanı dinleyemezsin. Mahkemelerin böyle bir yetkisi yok. Montaj yaptılar, dublaj yaptılar bu nasıl inziva. Herkes konuştu o sustu. Bu nasıl susmak, daha önce Allah’ın gücüne gider dediği bedduayı kendi yaptı. Siz bunlara gereken cevabı vereceksiniz. Büyük devlet adamları cihan padişahları yetiştirmiş Manisa 30 Mart’ta ya eski Türkiye diyeceksiniz ya da yeni Türkiye diyeceksiniz.”

Manisa'nın takiyeye, iftiraya yalana komploya değil, Manisa için hazırlanan projelere inanacağını anlatan Başbakan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Manisa’ya 283 trilyonluk şehir hastanesi yapıyoruz. Türkiye’nin süper ligdeki tek ilçe takımı Akhisar'a 55 milyon TL’lik bir stad yapıyoruz. Turgutlu’ya yapıyoruz. Manisaspor’u da inşallah süper ligde göreceğiz. Manisa’ya bir spor salonu kazandırmak için kolları sıvadık. Dün İzmit Köprülü geçişine keson kuyularına başladık. Dünyanın 4’üncü büyük köprüsü olacak. Bu proje Manisa’yı ilgilendiriyor. Yol tamamlandığında İstanbul’la mesafeniz 8 saatten 3,5 saate inecek."

Manisa ile İzmir arasında Sabuncubeli’nde tünele başladıklarını belirten Erdoğan, şöyle konuştu: "Manisa ile İzmir arasını 15 dakikaya indireceğiz. Ferhat gibi dağları deliyoruz. Ankara’dan yüksek hızlı tren hattını yapmaya başladık. Kısa süre sonra Uşak, Manisa, İzmir arasında ihaleye çıkıyoruz. İstiyoruz ki 30 Mart büyük bir dönüşüm olsun. Yerel yönetimlerde belediye başkanlarımız ve biz, el ele verip farklı bir Manisa’yı inşa edeceğiz. Biz, 12 yılda Manisa’ya 9 katrilyon yatırım yaptık. Sorun bunlara acaba Manisa’ya ne kadar yatırım yapmışlar. Gençlerimiz bizden önce üniversitede okumak için harç veriyordu. Şimdi biz öğrencilerimize 300 TL burs veriyoruz. Nereden nereye?”



BEN BİR BABAYIM

Başbakan Erdoğan iktidarları döneminde birçok şeyin değiştiğini anlatarak şunları belirtti:

“Ben bir babayım 4 yavrum var. 2 oğlan 2 kız. Benim çocuklarım çok çekti. 4’ü de imam hatip mezunu ben de imam hatip mezunuyum. Kızlarıma imam hatip mezunu olarak üniversiteye gönderemezsin dediler. Yavrularımızı ABD’de başörtülü olarak okuttum. Şimdi ne oldu. Böyle bir sıkıntı var mı? Aynı kızlarımız için kapılar açıldı mı? İstediği üniversiteye gidebiliyor mu? Katsayısı ortadan kalktı mı başörtüsüyle gidebiliyor mu? Başörtülü, başı açık diye bir şey var mı? İşte normalleşme bu ayrımcılık değil. Bak şimdi ne oldu. Bir normalleşme oldu. Biz buyuz. Biz ne MHP’nin ne de CHP’nin anladığı değiliz. Biz buyuz. Biz bunu başardığımız için yüzde 50’yi yakaladık. Birinci parti olamazsam ben genel başkanlığı bırakmaya varım diyorum. Bir siyasetçi bir lider niye partinin başında olur? Partiyi başarıya götürmek için değil mi. Şimdi sesleniyorum ey Kılıçdaroğlu ne kadar oy toplayacaksın. Genel Başkanlığa bırakmaya var mısın? Ama bırakmaz çünkü sıcak geliyor sıcak. Peki sen yine birinci olamazsan bırakmaya var mısın? Bırakamaz. İnşallah 2023 bzim dünyanın ilk on içinde olduğumuz yıl olacak.”

Başbakan Erdoğan, konuşmasının sonunda Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Tanrıverdi’ye destek istedi. Başbakan Erdoğan, 15 gün kaldığını belirterek sözlerini şöyle tamamladı: “15 gün var, gece gündüz çalışmaya var mısınız? Biliyorsunuz ki 30 Mart sadece Pensilvanya’ya cevap olmayacak. Sandıklara sahip çıkalım. Hep birlikte sandıklara sahip çıkacağız. Pensilvanya’nın hileleri var. MHP’yle CHP’yle BDP’yle hileleri var. Ben Hüseyin Tanrıverdi kardeşimi sizlere emanet ediyorum. Müjdeli haberi bekliyorum.” 

Yorumlar (0)
17
kapalı
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 33 90
2. Fenerbahçe 33 86
3. Trabzonspor 33 55
4. Beşiktaş 33 51
5. Başakşehir 33 49
6. Rizespor 33 48
7. Kasımpasa 33 46
8. Antalyaspor 33 45
9. Alanyaspor 33 45
10. Sivasspor 33 45
11. A.Demirspor 33 41
12. Samsunspor 33 39
13. Ankaragücü 33 37
14. Kayserispor 33 37
15. Konyaspor 33 36
16. Gaziantep FK 33 34
17. Hatayspor 33 33
18. Karagümrük 33 33
19. Pendikspor 33 30
20. İstanbulspor 33 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 31 69
2. Göztepe 31 63
3. Ahlatçı Çorum FK 31 55
4. Sakaryaspor 31 54
5. Bodrumspor 31 52
6. Kocaelispor 31 52
7. Bandırmaspor 31 47
8. Boluspor 31 47
9. Gençlerbirliği 31 47
10. Erzurumspor 31 42
11. Ümraniye 31 37
12. Manisa FK 31 36
13. Keçiörengücü 31 36
14. Şanlıurfaspor 31 34
15. Tuzlaspor 31 33
16. Adanaspor 31 32
17. Altay 31 15
18. Giresunspor 31 7
Takımlar O P
1. Arsenal 34 77
2. M.City 33 76
3. Liverpool 34 74
4. Aston Villa 34 66
5. Tottenham 32 60
6. M. United 33 53
7. Newcastle 33 50
8. West Ham United 34 48
9. Chelsea 32 47
10. Bournemouth 34 45
11. Brighton 33 44
12. Wolves 34 43
13. Fulham 34 42
14. Crystal Palace 34 39
15. Brentford 34 35
16. Everton 34 33
17. Nottingham Forest 34 26
18. Luton Town 34 25
19. Burnley 34 23
20. Sheffield United 34 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 32 81
2. Barcelona 32 70
3. Girona 32 68
4. Atletico Madrid 32 61
5. Athletic Bilbao 32 58
6. Real Sociedad 32 51
7. Real Betis 32 48
8. Valencia 32 47
9. Villarreal 32 42
10. Getafe 32 40
11. Osasuna 32 39
12. Sevilla 32 37
13. Las Palmas 32 38
14. Deportivo Alaves 32 35
15. Rayo Vallecano 32 34
16. Mallorca 32 31
17. Celta Vigo 32 31
18. Cadiz 32 25
19. Granada 32 18
20. Almeria 32 14