banner359

CENGİZ ERGÜN ÖZGÜR ÖZEL'İ YERDEN YERE VURDU

MANİSA Belediye Başkanı Cengiz Ergün, şahsı ve ailesi hakkında asılsız iddialarla Manisa kamuoyuna yanıltıcı söylemlerde bulunan Manisa Milletvekili Özgür Özel’e cevap verdi.

SİYASET 25.03.2014, 00:33 25.03.2014, 00:37
CENGİZ ERGÜN ÖZGÜR ÖZEL'İ YERDEN YERE VURDU

 MANİSA Belediye Başkanı Cengiz Ergün, şahsı ve ailesi hakkında asılsız iddialarla Manisa kamuoyuna yanıltıcı söylemlerde bulunan Manisa Milletvekili Özgür Özel’e cevap verdi.

Başkan Ergün, “İçerisinde hem şahıs hem de kurumların hisselerinin bulunduğu arsalarla ilgili şahsımı ve ailemi hedef alan rant söylemlerinden dolayı Özgür Özel’i kınıyorum. Gerçekler gün gibi ortadayken hiç kimse Cemal Ergün ve Ailesi’ne bu tür iftiralarla leke süremez, çirkin siyasete alet edemez Sayın Özel’i Manisa halkı huzurunda yalancı ve iftiracı ilan ediyorum. Kendisi yalan siyaseti bir an önce bırakmalıdır” dedi.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Uncubozköy Mahalle Muhtarı Şevket Gülseven ve Uncubozköy Mahallesi Cami Yaptırma Derneği Başkanı Süleyman İnci ile birlikte Manisa Belediyesi Encümen Salonu’nda basın toplantısı yaptı. Manisa Milletvekili Özgür Özel’in yerel bir televizyon kanalının canlı yayınında kendisi ve Ergün Ailesi’ni hedef alan asılsız söylemlerine yönelik kamuoyuna gerçekleri açıklayan Başkan Ergün şöyle konuştu, “Manisa Milletvekili Özgür Özel’in bir televizyon kanalında yapmış olduğu söylemler dolayısıyla, işin doğrusunun ne olduğuna yönelik tüm kamuoyuna bu konuyla ilgili açıklama yapma gereği duyduk. Özel, geçtiğimiz akşam yayınlanan canlı yayında ‘İşte Cengiz Ergün’ün imar anlayışı’ diyerek, imar planında okul alanı olarak görünen adadaki babama ait parselin iptal edilen imar planında konut alanına çevrildiğini iddia etmiştir. Yani ‘babasına rant sağlamıştır’ şeklinde iddialarda bulunmuştur. Müllkiyeti Cengiz Ergün’ün babası Cemal Ergün’e ait parsel, lise yeri olarak 2 bin 167 adada bulunan yeri bizim konuta çevirdiğimizi rant sağladığımızı iddia etmiş. Ancak abim Ali Ergün de bu söylemlerin ardından bizzat telefonla bağlanarak böyle bir değişikliğin olmadığı belirtmiştir. Bu sefer de sunucunun söylemesine rağmen ‘muhattabım siz değilsiniz, Cengiz Ergün çıksın karşıma, mahkeme orada’ gibi farklı söylemler içerisine girilmiş, hoş olmayan ifadelerde bulunmuş. Elbette bunlar üzüntü verici. Hele hele yerel seçimde son 5 günlük sürece girdiğimiz bu dönemde böylesi yalan iftiralara, ithamlara ailece cevap verme ihtiyacı duymuş, bulunduğumuz makamı temsilen de söylemlerin doğrusunu açıklama gereği hissettik. Şimdi bu işin biraz geçmişine dönmek istiyorum. Her şeyden önce 26 senedir Manisa’da imar planlarının yapılamadığı belirtmek istiyorum”

Hüseyin Erkenci İnkar Edemez

Manisa Belediyesi tarafından hazırlanan ve belediye meclisince red edilen imar planlarına da değinen Başkan Ergün, “Hatırlatmak istiyorum; Manisa Belediyesi geçtiğimiz 2,5 yıllık sürede imar çalışmalarını yapmış, meclisten kararını geçirmişti. İmar planları askıya çıktıktan 2-3 aylık süre sonrasında da AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi ile iki bağımsız üyenin bizzat önerge vererek imar planının iptali sürecini yaşadık. Bu çalışmalar yapılırken ve imar komisyonunda yapılan tüm çalışmalarda CHP Gurup Başkan Vekili Hüseyin Erkenci de vardı. Bunu herhalde inkar edemez. Her ne kadar bize bilgi verilmiyor dese de o süreci çok çok iyi hatırlarlar. Her şeyden önce Özgür Özel dersine iyi çalışacak. Dün akşam yaptığı ithamların birincisi ve yalan konuştuğu kelime; okul yerinin 60 dönüm olduğu iddiasıdır. Önce şunu öğrensinler; okul yerinin tamamı 6 bin 273 metrekaredir. 6 bin metrekarelik yeri

nasıl 60 dönüme çıkardı önce bunu Manisalı’ya izah etmeli. Şahıslar ise şöyledir; Cemal Ergün 3 bin 914 metrekare, Ulvi Beldek 28 metrekare, Fatma Tunç 16 metrekare, Manisa Belediyesi 69 metrekare, SS Aytur Konut Yapı Kooperatifi 332 metrekare, Maliye Hazinesi 65 metrekare, Nuran Bayraktar 71 metrekare, İl Özel İdaresi yani Milli Eğitim’e kalacak alan bin 842 metrekaredir. Yani bu yerin tamamında hem Manisa Belediyesi var, hem şahıslar var, İl Özel İdare var, hazine var kooperatif var. Bu 6 bin metrelik alanda Cemal Ergün’ün yani babamın okul yeri 3 bin 914 metrekaredir. Kendisinin iddiası şu; bu yeri konut alanına çevirmişiz babama rant sağlamışız. Bu tamamen iftiradır” dedi.

Cami de Yapılacaktı Okul da

Manisa’da 1971-72 yılları arasında Uncubozköy Mahallesi’nde yapılan imar planlarıyla cami olarak ayrılan yerin 3 bin 531 metrekarelik alanı içerdiğini söyleyen Başkan Ergün, “ Bunun içerisindeki şahıslar da şöyledir; Osman Avşar 91 metrekare, rahmetli Ekrem Cider’in oğlu Şükrü Cider 3 bin 440 metrekarelik alanın sahibidir. Şimdi burası Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kamulaştırması yapılamadığından dolayı yıllardır cami de yapılamamaktadır. İkinci konu ise mevcut lise yerinin kamulaştırmaları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılamadığından dolayı da lise yapılamamasıdır. Özetle okul yapılamıyor ve cami yapılamıyor. Tabi bir de resmi kurum yeri olarak da Emniyet Müdürlüğü’nün arkası var. Sonuç itibariyle cami yerinin sahipleri olan Osman Avşar, Şükrü Cider, Diyanet İşleri Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tapu Kadastro Müdürlüğü konuya vakıftır. Bunlarla birer birer görüşmeler yapıldı. İmar komisyonunda da görüşüldü. Buradaki duruma da açıklık getirmek lazım. Şükrü Cider’in yerinin kamulaştırması en az 6-7 Milyon TL’nin altın da yapılamaz. Bu bedeli Diyanet İşleri ödemeyeceği için takas yoluna gidilmesi düşünüldü. Okul yerindeki Cemal Ergün’ün hissesi camiye dönecekti, cami yerindeki Ciderler’in yeri de şuandaki okula dönecekti. Bu takastan Şükrü Cider kendi arsasına sahip olacaktı, yani bugüne kadar Milli Eğitim’in kamulaştırmasını yapamadığı yere sahip olacaktı. Cemal Ergün de cami yerine döndüğü için o cami yerinin bağışını yaparak caminin yapılmasına katkı sağlanacaktı. Bu birinci etabıdır. İkinci etabı da okulun yerinin kamulaştırmasının yapılamadığıdır. Yani Milli Eğitim’in 3-4 Milyon TL’lik okul arazisi Emniyet’in arkasındaki resmi kurum olarak ayrılan Diyanet İşleri Müdürlüğü’ne cami yapılması sebebiyle meclisimize de gelen bir önerge vardı. Oraya cami yapılabilmesi için müdürlüğe tahsis edildi. Böyle bir üçlü takas söz konusuydu. Hem okul yapılıyor; hiçbir kamulaştırmaya bedel ödenmiyor, hem cami yapılıyor yine bedel ödenmiyor, hem Şükrü Cider’in sorunu çözülerek kendisinin cami yerine karşılık yeri arsa olarak kendisine dönüyor. Bu gayeyle 5 binlik planda bunlar gösterildi. Bu görüşmelerin içerisinde tekrar ediyorum; Diyanet İşleri Müdürlüğü, Tapu Kadastro Müdürlüğü, Milli Eğitim, Cami Cemaati’nin Yönetim Kurulu, Manisa Belediyesi ve muhtarlık var” dedi.

Özgür Bey Önce Dersine İyi Çalışacak

Başkan Ergün, “Burada tamamen kamuoyunu yanıltıcı; ‘Başkan babasının yerlerini konut alanına çevirdi’ gibi anlayışla yapılan açıklamayı kabul etmemiz mümkün değildir. Bunu esefle kınıyorum. Bizim ne olduğumuzu ailece bütün Manisalılar bilir. Geçmişimizi de bilirler. Bu planlar 1971-72 yıllarından geliyor. Yani 42 senelik planlar. Bu planlarda bu adanın dışında da dün akşam bizzat Özgür Bey’in ikinci bir yalanı daha ortaya çıkmıştır. Koruluk dediği yeri, yani Mimar Sinan Bulvarı’na yakın alanı kirazlık ve bademlik yerini AVM’ye çevirdiğimi iddia etmiş. Bu koruluk dediği yer 1971-72 yıllarında 5 katlı imar planlı işlenen arsamızdır. Burası koruluk falan değil. Önce dersine çalışacak Özgür Bey, yalan dolanlarla karalamalarla siyaset yapmayacak. 89 imar planlarında da devam etmiştir.

Sonuçta burada 5 katlı imarlı, hala bizim bin konutun üzerinde yapabileceğimiz arsalarımız mevcuttur. Allah sağlık verdiği sürece de ileriki dönemde yapmaya çalışacağız. Mevcut imar planlarında kırmızı çizgi olarak gösterilen Anemon Otel’den başlayıp Gediz’e kadar giden hat üzerindeki parsellerin altları ticari olarak işlendi. Zaten şuanda konutların altına belediye olarak ticari alan izin veriliyor. Yeni köye yeni adet gelmedi. Burada da konuyu saptırma var. Şimdi oldu 2 yalan. Özgür Bey akşamki televizyon yayınında söylemlerini Hüseyin Erkenci ağzına çevirerek de değiştirdi. Önce söylemlerinin arkasında duracak, sonra kıvırmayacak. Her şeyden önce yalan siyaset yapıyorlar, karalama ve çirkin bir iftira kampanyasıyla tamamen şahsımı ve ailemi karalama noktasındaki bu tür açıklamaları esefle kınıyorum. Hele hele ‘Ali Ergün muhattabım değildir’ gibi bir şey olamaz. Ağabeyim o arsaların sahibi, ortağıdır. Beni nasıl muhattap alıyorsan, Ali Ergün’ü de bal gibi muhattap alacaksın” dedi.

İddialarını Kanıtlasınlar Görevimi Bırakmaya Hazırım

5 yıllık görevi sürecinde sadece ve sadece makamını Manisa’ya hizmet noktasında kullandığının altını çizen Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Biz bu makamımıza Manisalılar’ın teveccühüyle geldik. Çok şükür ki kentimize ve hemşerilerimize en iyi hizmeti etmek için çalıştık. Eğer 5 yıl içinde aileme, tüm Uncubozköy’ün altındaki alanın tamamında bir metrekare imar değişikliği ve rant sağlamışsam ben bu görevimi bugün bırakırım. Bu kadar da iddialıyım. Allah’a çok şükür geçmişteki çizgimiz neyse bugün de dün de 5 yıldır da aynıdır. Karalamalarla işimiz olmaz. Biz 30-40 yıldır aynı çizgideyiz. Hangi imkanlarla hangi şartlarla iş yaptığımızı herkes biliyor. Bu tür karalamalar üzüntü verici. Biz kazandıklarımızı Manisa’da kazandık. Manisa için yatırım yaptık” dedi.

Cemal Ergün’ün Hizmetleri Ortadadır

Babası Cemal Ergün’ün Manisa’ya kazandırdıklarını tek tek sayan Başkan Ergün, “Özgür Özel Bey önce şunu bilsin; Ergün Ailesi neler yaptı iyi bilsin. Öncelikle Halil Onultmak Spor Tesisleri’nin olduğu alanın plan düzenlemeleri yapılırken babam tarafından bırakılmıştır. Mevcut okulun yeri tamamı Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağışlanmıştır. 3; İçinde yapılan okulun yapımını üstlenmiştir. 4; yetmedi arkasından ana okulu yapılmıştır, tamamen babam tarafından yapılmıştır. 5; okul yetmemiştir kapasite artımı için ilave derslikler tamamen babam tarafından yapılmıştır. 6; Cemal Ergün Parkı tamamen geçen belediye döneminde yani Bülent Kar döneminde bizzat babamın cebinden çıkan paralarla belediyeden bir kuruş çıkmadan yapılmıştır. 7; Naile Ergün Parkı tamamen Cemal Ergün tarafından finanse edilmiş ve yapılmıştır. 8; yolun üzerindeki üst geçit babam tarafından talep edilerek tamamen kendi finansıyla yapılmıştır. Şimdi bu kadar hizmeti biz Manisa’da kendi mahallemizde yapacağız, sonrasında babasına rant sağladı gibi iddialarla, yalanlarla karşı karşıya geleceğiz. Böyle şey olmaz. Esefler kınıyorum” dedi. Sonuç olarak arsa sahiplerinden olan Şükrü Cider ile görüşmelerin olumsuz sonuçlandığını belirten Başkan Ergün, “Sonuç itibariyle Şükrü Bey bu değişimi kabul etmedi. Ben paramı isterim şeklinde konuştu ve onun üzerine bu takaslar zaten gündemden düştü. Evet demiş olsaydı zaten uygulanabilirdi. Milli Eğitim kamulaştırma yapamadığı için okul olmadı, Diyanet kamulaştırma yapmadığı için cami olmuyor. Babam Cemal Ergün de kendi arsasının cami yerine geçmesiyle birlikte, kendi isminin verilmesi suretiyle arsasını bağışlayacaktı. Onun tek yapamadığımı iş cami olmuştu. Allah nasip etseydi, Uncubozköy’e kendi adını taşıyan bir cami kazandırılmış olacaktı” diye konuştu.

Herkes Haddini Bilecek

Özgür Özel’in söz konusu iddialarıyla ilgili ‘hodri meydan’ söylemlerine yönelik olarak da konuşan Başkan Ergün, “Özgür Bey’in önce bizim geçmişimizi öğrenmesi lazım. Biz zamanında Hatuniye Cami’nin karşısında günde 200-300 çuval sallamayla, alın terimizle, tırnaklarımızla kazıyarak bu yerlerin sahibi olduk. Sen de çalış sen de elde et böyle yerleri sonra çık karşımıza konuş. Bizim ailemize leke süremezsin sen. Ben seni Manisa halkı huzurunda yalancı ve iftiracı ilan ediyorum. Ve haddini bileceksin. Herkes bu süreçte çirkin siyaset yapılmasın. Sonuçta gerçeğin ne olduğunu Manisa halkına anlatıyoruz. Biz 5 yıldır işimize gücümüze bakıyoruz. Herkes çıksın kendi icraatlarını anlatsın. Yalanla dolanla kirli siyaset yapmasın. Kendisi ‘hodri meydan deyip’ mahkemeye gidelim diye de söylemlerde bulunmuş. Bunu da tüm kamuoyuna duyuruyorum; bizzat mahkemede bu iddiaların hesabının sorulacağının, aile olarak gereğinin yapılacağının bilinmesini isterim” dedi.

Yalan ve Çirkin Siyaseti Bıraksınlar

Konuşmasında söz konusu arsanın tüm hissedar şahıs ve kurumlarıyla görüşmelerin yapıldığının altını çizen Başkan Ergün, “Sayın Hüseyin Erkenci de bu görüşmelerden haberdardır. Bunlara şahittir. Hep beraber toplantı yapıldı. Yalan derse alnını karışlarız. Çıksın yalan desin. Meclise getirilen cami değişikliğinin kararısın iptaline karşı çıkan red veren kendisi değil midir? Altında imzası yok mudur? Sonuçta burada tüm sorunları çözecek olan, hem Milli Eğitim’i hem Diyanet’în Şükrü Cider’in herkesin sorununu çözecek formülü, kalkıp ‘başkan babasına rant sağlıyor’ şeklinde söylemlerle karalamasını esefle kınıyorum. Kendisini bir kez daha yalancı iddia ediyorum. Manisa yalancı bir milletvekiline sahiptir. Kendisi 2015’de yapılacak olan milletvekili seçimlerine yönelik tekrar seçilebilmenin çabasına derdine düşmüştür. Karalama yöntemiyle siyaseti bıraksın”

Seçim Yasaklarına Rağmen Suç İşliyor

Son olarak Özgür Özel’in seçim yasakları başlamasına rağmen canlı yayında bu yasağın göz ardı ettiğini vurgulayan Başkan Ergün, “Ayın 20’sinden beri seçim yasakları başladı. Fakat Özgür Bey geçtiğimiz akşam televizyonda anket açıklaması yapıyor. Genel merkezinin yaptığı açıklamalarla ilgili oran veriyor. Bunlar suçtur. Halkı yönlendirmedir. Bu anketlerin yayınlanması yasaktır. Bununla ilgili seçim kurulu noktasında da girişimlerde bulunacağımızı belirtmek istiyorum” dedi.

CHP Önce Kendi Kararlarına Baksın

Başkan Ergün’ün konuşmalarının ardından Uncubozköy Mahallesi Cami Yaptırma Derneği Başkanı Süleyman İnci yaptığı konuşmada şunları söyledi, ‘Bizler 2008’de dernek kurduk ve cami yaptırmak için çalışmalar yaptık. Değerli başkanımızın elbette caminin neden yapılamadığını söyledi, bunun üzerine çok fazla şey ilave etmeye gerek yok. Ama bir türlü bu cami yerinin sorununun çözemedik. Başkanımızla da plan değişikliği hakkında sürekli görüşüldü. Nitekim olmadı. Plan geçmediği için bu cami yapılamamaktadır. İki yerimiz var, biri adliyenin yanında diğeri de Emniyet’in arkasındaki Cider Ailesi’nin olduğu yer. Ciderler çok büyük meblağlar istediler. Bundan 6 yıl önce 1 trilyon teklif ettik. Onlar da 4 trilyon para istediklerini söylediler. Biz bunu karşılayamadık. Yapamazdık zaten. Alternatif olarak adliyenin yanındaki 6 bin 100 metrekarelik alanda Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis edilen alan gündeme geldi. Ama o da bir türlü meclisten geçmedi. CHP önce kendi üyelerine baksın. Neden imzalamışlar. Madem caminin olmasını istiyorlardı da son meclisteki kararlarına baksınlar diye konuştu”

Cemal Ergün Rant Sağlamayacak Aksine Kayba Uğrayacaktı

Uncubozköy Mahalle Muhtarı Şevket Gülseven de Uncubozköy’e okul ve cami yapımı noktasında sürekli istişarelerde bulunduklarını ifade ederek, Cemal Ergün’ün rant değil plan

geçtiği takdirde aksine kayba uğrayacağını söyledi. Gülseven, “Okul için 60 bin dönümlük alanın olduğu söz tamamen uydurmadır. Gülünç bir durumdur. Ben değerli Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün tüm sözlerinin arkasındayım. İşin başından beri cami ve okul yeri ile ilgili bilgim var. Ama maalesef kamulaştırmalar yapılamadı. Başkanım da sağolsun böyle bir değişiklik olur mu diye görüştükten sonra ben de arsa sahiplerini bizzat başkanımla görüştürdüm. Onlar rıza gösterdiler ama meclisten karar geçmedi. Ne okul yapılabildi ne de cami. Cemal Ergün hakkında rant elde ediyor sözünü de anlamış değilim. Kendisi zaten yerini bağış yapacaktı. Aksine kaybı var” dedi.

Yorumlar (0)
17
kapalı
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 30 81
2. Fenerbahçe 30 79
3. Trabzonspor 30 49
4. Beşiktaş 30 46
5. Kasımpasa 30 43
6. Başakşehir 30 42
7. Rizespor 30 42
8. Antalyaspor 30 41
9. A.Demirspor 30 39
10. Alanyaspor 30 39
11. Sivasspor 30 38
12. Samsunspor 30 36
13. Kayserispor 30 36
14. Ankaragücü 30 33
15. Hatayspor 30 33
16. Konyaspor 30 33
17. Gaziantep FK 30 31
18. Karagümrük 30 30
19. Pendikspor 30 29
20. İstanbulspor 30 13
Takımlar O P
1. Eyüpspor 27 64
2. Göztepe 27 56
3. Sakaryaspor 27 47
4. Ahlatçı Çorum FK 27 45
5. Kocaelispor 27 45
6. Bodrumspor 27 44
7. Boluspor 27 43
8. Bandırmaspor 27 41
9. Gençlerbirliği 27 40
10. Erzurumspor 27 37
11. Ümraniye 27 33
12. Keçiörengücü 27 32
13. Manisa FK 27 31
14. Şanlıurfaspor 27 27
15. Tuzlaspor 27 27
16. Adanaspor 27 27
17. Altay 27 15
18. Giresunspor 27 7
Takımlar O P
1. Arsenal 28 64
2. Liverpool 28 64
3. M.City 28 63
4. Aston Villa 29 56
5. Tottenham 28 53
6. M. United 28 47
7. West Ham United 29 44
8. Brighton 28 42
9. Wolves 28 41
10. Newcastle 28 40
11. Chelsea 27 39
12. Fulham 29 38
13. Bournemouth 28 35
14. Crystal Palace 28 29
15. Brentford 29 26
16. Everton 28 25
17. Luton Town 29 22
18. Nottingham Forest 29 21
19. Burnley 29 17
20. Sheffield United 28 14
Takımlar O P
1. Real Madrid 29 72
2. Barcelona 29 64
3. Girona 29 62
4. Athletic Bilbao 29 56
5. Atletico Madrid 29 55
6. Real Sociedad 29 46
7. Real Betis 29 42
8. Valencia 28 40
9. Villarreal 29 38
10. Getafe 29 38
11. Las Palmas 29 37
12. Osasuna 29 36
13. Deportivo Alaves 29 32
14. Mallorca 29 30
15. Rayo Vallecano 29 29
16. Sevilla 29 28
17. Celta Vigo 29 27
18. Cadiz 29 22
19. Granada 28 14
20. Almeria 29 13