banner359

CENGİZ ERGÜN'DEN SARUHANLI ÇIKARMASI

MANİSA Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Saruhanlı MHP İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği iftar yemeğine katıldı. Belde sakinlerinin alkışlarla karşıladığı yemekte konuşan Başkan Ergün, “Çok şükür ki Manisalı’nın huzurlu, mutlu ve yaşanılabilir kente kavuştuğu bugünleri gördük. Allah köylerimize, beldelerimize ve ilçelerimize de en iyi hizmeti yaptırmayı nasip eder inşallah” dedi.

SİYASET 22.07.2013, 14:52 22.07.2013, 15:10
CENGİZ ERGÜN'DEN SARUHANLI ÇIKARMASI

 Milliyetçi Hareket Partisi Saruhanlı İlçe Teşkilatı, düzenlediği iftar yemeği ile teşkilatı ve Saruhanlı sakinlerini bir araya getirdi. Saruhanlı Kapalı Pazaryeri’nde düzenlenen iftar yemeğine başta Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün olmak üzere Belediye Başkan Yardımcıları Mimar Azmi Açıkdil, Cem Çöllü, Hasan Eryılmaz, Tamer Çipiloğlu, MHP İl Başkanı Tamer Akkal, MHP Merkez İlçe Başkanı Engin Kabadağ, Ülkü Ocakları Başkanı Onur Pabuççuoğlu, MHP 23. Dönem Milletvekilleri Mustafa Enöz ve Ahmet Orhan, Koldere Belediye Başkanı Serdar Yıldırım, Mütevelli Belde Başkanı Süleyman Kahramanlar, İshakçelebi Belediye Başkanı Hakan Ulak, İGM Üyesi Mert Kesici katıldı. MHP Saruhanlı İlçe Başkanı Adnan Kesici’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen iftar yemeği öncesi Şehzadeler Mehteri bir konser verdi. Çevre köy ve beldelerden vatandaşların da davetli olduğu iftar yemeğinde okunan duaların ardından birlikte iftar yapıldı. Yemeğin ardından MHP Saruhanlı İlçe Teşkilatı Başkanı Adnan Kesici, davetlilere hitaben bir konuşma yaptı. Geleneksel olarak gerçekleştirilen iftar yemeğinin, bolluk, bereket ve huzuru arttırdığını söyleyerek, davetlerine icabet eden konuklarına teşekkür eden Kesici, “Yüce Rabbimizin hediye ettiği böylesi güzel günler, bizleri kaynaştırarak, sevgi, saygı ve muhabbetimizi arttırmaktadır. Gönüllerimize huzur veren bu güzel ayda bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Değerli Manisa Belediye Başkanımız Cengiz Ergün de iftarımıza katılarak bizleri onure etmiştir. Tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum. Allah’ın bereketi, rahmeti üzerimize olsun; Ne mutlu Türküm diyene” dedi.

    

“Siyaset Gözetmiyoruz”       

     MHP Saruhanlı Teşkilat Başkanı Adnan Kesici’nin ardından söz alan MHP İl Başkanı Tamer Akkal, önümüzdeki yıl da Ramazan ayında bir arada olmayı temenni ederek şöyle konuştu, “Öncelikle bu akşam hep birlikte iftarımızı açmaya vesile olan değerli başkanımız Adnan Kesici’ye, MHP Saruhanlı Teşkilatı’na; bizleri sizlerle buluşturdukları için teşekkür ediyorum. Allah yaptıkları hayırları kabul eder inşallah. Ramazan ayı rahmetlerle geçirdiğimiz bir ay. Yüce Rabbim’in tuttuğunuz oruçları, yaptığınız hayırları en yüce katında sevaplar kazandırmasını dilerim. Ben MHP İl Başkanı olarak siyasetçiyim ama bizler bir şeye dikkat ediyoruz. Özellikle bu tarz buluşmalarda, cami ve bayram namazı çıkışlarında siyasi konuşma yapmayı doğru bulmuyoruz. O yüzden sözlerime son vermeden önce, inşallah önümüzdeki sene yine vekillerimizle, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilecek olan Sayın Başkanımız Cengiz Ergün ile birlikte burada iftar yapmaktan onur duyacağımızı ifade etmek istiyorum. Allah’a emanet olun. Ne mutlu Türküm diyene”

    

“Bir Arada Olmanın Mutluluğunu Yaşıyoruz”    

         Belediye Başkanı Cengiz Ergün de iftar yemeğine katılanların alkışları eşliğinde bir konuşma yaptı. Saruhanlı’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Ergün, “Değerli Saruhanlılılar, Mütevellililer, Koldereliler, İshak Çelebililer, Büyük Belenliler, Dilek Kasabası, Paşaköylüler, Hacırahmanlılar, hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyor, hoş geldiniz diyorum. Değerli Başkanımız Adnan Kesici ve ekibinin katkılarıyla hazırlanan bu Ramazan akşamında sizlerle iftar yapmanın mutluluğunu ve coşkusunu yaşıyorum. Allah tuttuğunuz oruçları kabul etsin. İnşallah sağlık ve sıhhat içerisinde Allahımız’ın bizleri nefis olarak imtihan ettiği bu On Bir Ayın Sultanı Ramazan’da nice yıllar boyunca sizlerle birlikte olmayı arzu ediyorum” dedi.

 

Çok Şükür Bugünleri Gördük”

        Manisa Belediyesi olarak göreve geldikleri 2009 yılından bu 4 yıl 3 ay gibi bir süreyi geride bıraktıklarını ve Manisalılar’a hak ettikleri hizmeti yapmanın gurur ve mutluluğunu duyduklarını belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Bizim tek felsefemiz vardı. Öncelikle kendi ayakları üzerinde durabilen bir Manisa Belediyesi ve hazırlamış olduğumuz proje çalışmalarıyla Manisa’da yaşayan insanlarımızı mutlu etmekti. Onları yaşanılabilir bir şehirde yaşatabilmek, çoluğu, çocuğumuzu, ailelerimizi ve gençlerimizi daha huzurlu bir şehirde yaşatabilmenin çabasında olduk. Sosyal alanlardaki eksiklikleri noktasında ivedi olarak yapılması gerekenleri yapmaya çalıştık. Bu anlamda başarılı olduğumuz kanaatindeyim. Çok şükür ki Rabbime bugünleri gördük” dedi.

 

“Haydi Kadınlar Manisa’ya Dedik”      

       Konuşmasında geçtiğimiz aylarda başarıyla yürütülen Haydi Kadınlar Manisa’ya Projesi’ne değinen Başkan Ergün, “Bugün burada projemize katılan bayanlarımızla da karşılaştık. Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliği ile yürüttüğümüz Haydi Kadınlar Manisa’ya Projesi kapsamında Saruhanlı da dahil çok sayıda belde, ilçe ve köyümüzden bayanımızı Manisa’da ağırladık. Başta Manisa’nın tarihi ve kültürel mekanları olmak üzere, Manisa hayata geçirdiğimiz çalışmalar ve projeleri kendilerinin bizzat görmelerini sağladık. İmkanlarımız dahilinde bayanlarımızın kentimizdeki değişime şahit olmalarına olanak sağladık. Projemize katılarak Manisa’ya gelen her bayan Manisa’dan çok mutlu bir şekilde ayrıldı. Yaptığımız icraatları gördükçe mutluluğunu bizlere teşekkür ederek ifade ettiler. Bizler bunun yankılarını uzaklardan ve tanıdık dostlarımızdan almaya başladık. Bu da bizleri fazlasıyla memnun ediyor”

 

“Artık Bizlere Emanetsiniz”

        Manisa’daki sosyal alanların çoğalmasıyla birlikte kentte yaşayanların daha refah ve huzurlu bir ortama kavuştuğunu belirten Başkan Ergün, konuşmasında büyükşehir statüsüne kavuşulmasıyla beraber yapılacak hizmetlere değindi. Başkan Ergün şöyle konuştu, “Sosyal alanların fazlalaşması ve Manisa’nın 140 binlerden 300 binlere yaklaşan nüfusu dolayısıyla OSB ile birlikte önümüzdeki dönem geniş planlarının yapılması gerekiyor. Bildiğiniz üzere 2012’nin son aylarında yeni bir yasa çıktı. Bu yasa büyükşehir yasası. Türkiye’de 14 şehir bu yasa kapsamına alındı. Bunlardan biri de Manisa. Artık hizmetlerin merkezden, il bütününde bütün beldelere ilçelere köylere hizmetin götürülmesi imkanı geliyor. Tabii ki büyükşehrin hem getirdikleri hem de götürdükleri var. Bilhassa vergisel açıdan baktığımız zaman bazı sıkıntılar vardı. Bugüne kadar alınmayan vergilerin köyler ve beldelerden alınması söz konusu. Elbette bunlar alınırken de daha büyük yatırımların, Manisa’da hayata geçirilebilmesi ve özellikle çevrecilik faktörünün ön plana alındığı, hizmetlerin yapılması söz konusu. Ulaşım sorunlarının, bilhassa köyler ve beldeler arasındaki yatırımların, tıbbi atıktan tutun katı atık bertaraf tesislerine arıtma tesislerinin yapılabilmesi noktasında büyük planlamaları büyükşehir yapacak. Yani Allah nasip ederse bundan sonra bizlere emanetsiniz. Ben büyükşehrin ilçelerimize, köylere, beldelerimize Saruhanlımıza hayırlar, uğurlar getirmesini diliyorum. İnşallah çok daha güzel hizmetlere adım atılacak”

 

“Hizmetlerimizi İlçe, Köy ve Beldelere Yayacağız”

       Konuşmasını Manisa merkezde yapılan hizmetlerin ilçe, köy ve beldelere yayılacağını belirterek sonlandıran Belediye Başkanı Cengiz Ergün, hiçbir siyasi ayrım gözetmeden, talep ve ihtiyaçlara yönelik eşit hizmeti götürme gayretinde olacaklarını söyledi. Başkan Ergün, “Elbette büyükşehir kapsamında, Manisa’nın planlamaları daha fazla yapılacak ve yatırımlar çoğalacak dedim. Manisa’da yapılmış olanları önemli olan tüm köylere beldelere ve mahallelere yayabilmek önemlidir. Oralarda yapılan güzelliklerin buralara daha fazlasıyla gelebilmesi önemli. O açıdan bir kere daha büyükşehrin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu mübarek Ramazan akşamında emeği geçenleri kutluyorum. İnanıyorum ki kalan 8 aylık süre içerisinde imkanlarımız doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bugüne kadar Mütevelli olsun Koldere, İshakçelebi olsun bizlerden ne talep geldiyse yapmaya çalıştık. Bundan sonra bir talep geldiği takdirde büyükşehir statüsüne kavuşmuş Manisa Belediyesi hizmetlerinde hiçbir siyasi ayrım gözetmeden, herkese eşit mesafede tüm vatandaşın hakkı olan hizmeti götürmek bizim boynumuzun borcudur. Tüm muhtarların, belde başkanlarının taleplerini doğrultusunda her türlü imkanı sunmanın gayreti içerisinde olacağımızın müjdesini vermek istiyorum” Kalan 8 aylık sürecin en güzel şekilde tamamlanmasını dileyen Başkan Ergün, İnanıyorum ki sekiz aylık süreç en güzel bir şekilde tamamlanacaktır. Alın yazısıdır bu işler. Bir 5 sene daha görev yapar mıyız bilemeyiz. Seçilir miyiz seçilmez miyiz bunları söylemek için erken. Rabbim alnımıza neyi yazdıysa onu nasip etsin. Sevgi ve saygılarımla sizleri selamlıyorum. En güzel günler bizlerle olsun. Önümüzdeki Ramazan Bayramı’nı da şimdiden kutluyorum. Çoluğunuzla çocuğunuzla bereketli Ramazanlar diliyorum” dedi.

 

Kosova Parkı’nda Çay Molası

        Konuşmasının ardından Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Saruhanlılı çocuklara top armağan etti. Kapalı Pazaryeri’ndeki iftar yemeğinden ayrılan heyet, Kosova Parkı’nda çay molası verdi. Başkan Ergün, belde sakinlerinin kendisine göstermiş olduğu ilgiye teşekkür ederek, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenleri kırmadı.

 

Yorumlar (0)
17
kapalı
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 30 81
2. Fenerbahçe 30 79
3. Trabzonspor 30 49
4. Beşiktaş 30 46
5. Kasımpasa 30 43
6. Başakşehir 30 42
7. Rizespor 30 42
8. Antalyaspor 30 41
9. A.Demirspor 30 39
10. Alanyaspor 30 39
11. Sivasspor 30 38
12. Samsunspor 30 36
13. Kayserispor 30 36
14. Ankaragücü 30 33
15. Hatayspor 30 33
16. Konyaspor 30 33
17. Gaziantep FK 30 31
18. Karagümrük 30 30
19. Pendikspor 30 29
20. İstanbulspor 30 13
Takımlar O P
1. Eyüpspor 27 64
2. Göztepe 27 56
3. Sakaryaspor 27 47
4. Ahlatçı Çorum FK 27 45
5. Kocaelispor 27 45
6. Bodrumspor 27 44
7. Boluspor 27 43
8. Bandırmaspor 27 41
9. Gençlerbirliği 27 40
10. Erzurumspor 27 37
11. Ümraniye 27 33
12. Keçiörengücü 27 32
13. Manisa FK 27 31
14. Şanlıurfaspor 27 27
15. Tuzlaspor 27 27
16. Adanaspor 27 27
17. Altay 27 15
18. Giresunspor 27 7
Takımlar O P
1. Arsenal 28 64
2. Liverpool 28 64
3. M.City 28 63
4. Aston Villa 29 56
5. Tottenham 28 53
6. M. United 28 47
7. West Ham United 29 44
8. Brighton 28 42
9. Wolves 28 41
10. Newcastle 28 40
11. Chelsea 27 39
12. Fulham 29 38
13. Bournemouth 28 35
14. Crystal Palace 28 29
15. Brentford 29 26
16. Everton 28 25
17. Luton Town 29 22
18. Nottingham Forest 29 21
19. Burnley 29 17
20. Sheffield United 28 14
Takımlar O P
1. Real Madrid 29 72
2. Barcelona 29 64
3. Girona 29 62
4. Athletic Bilbao 29 56
5. Atletico Madrid 29 55
6. Real Sociedad 29 46
7. Real Betis 29 42
8. Valencia 28 40
9. Villarreal 29 38
10. Getafe 29 38
11. Las Palmas 29 37
12. Osasuna 29 36
13. Deportivo Alaves 29 32
14. Mallorca 29 30
15. Rayo Vallecano 29 29
16. Sevilla 29 28
17. Celta Vigo 29 27
18. Cadiz 29 22
19. Granada 28 14
20. Almeria 29 13