HASAN ÖREN "SERHAT ORHAN'I SEÇİM KORKUSU SARDI"

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan’ın, ocak ayı belediye meclis toplantısında kendisi ve ailesi hakkında yaptığı açıklamalara cevap verdi. CHP Turgutlu İlçe Teşkilatı’nda gerçekleştirilen basın toplantısında CHP Turgutlu İlçe Başkanı Vahit Doğrucu, CHP Turgutlu Belediye Başkan adayı Dr. Cengiz Ulman ve partililer de yer aldı.

SİYASET 13.01.2014, 15:02 13.01.2014, 15:04
HASAN ÖREN

 CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan’ın, ocak ayı belediye meclis toplantısında kendisi ve ailesi hakkında yaptığı açıklamalara cevap verdi. CHP Turgutlu İlçe Teşkilatı’nda gerçekleştirilen basın toplantısında CHP Turgutlu İlçe Başkanı Vahit Doğrucu, CHP Turgutlu Belediye Başkan adayı Dr. Cengiz Ulman ve partililer de yer aldı.

Manisa Milletvekili Hasan Ören sert açıklamalarda bulunurken, Serhat Orhan’ın vatandaşları yanlış bilgilendiğini belirterek, bunların bir seçim korkusu olduğunu söyledi.

BORÇLARIMIZIN YÜZDE 70’LİK KISMINI ÖDEDİM

Ören “2011 yılında Milletvekilliğine seçildiğimde Turgutlu OSB’de bulunan Naturel Konservecilik fabrikasında bulunan hisselerimin hepsini kızıma devrettim. Yani işletmede benim hiçbir hissem yok. Çocuklarımın işleri karlımı gitti derseniz karlı gitmedi. Ekonomik koşullar ve sayın Serhat Orhan’ın başkan hangi fabrikaya uyguladığını bilmem ama kızımın fabrikasına uyguladığı müeyyideler ve bir çok nedenden dolayı çocuklarımın işlerinde bir bozulma olduğu doğrudur. Bütün bu borçların hepsini fabrikaların sahipleri ödeyecektir. Bende babaları olarak bu borçlardan kendimi sorumlu tutuyorum çünkü bunlar benim ailem. Neyim varsa neyim yoksa ayakkabıma satacağım ve bu borçları ödeyeceğim. Bu borçlarında yüzde 70’lik kısmını ödemişizdir”

ORHAN SAVCIYA HERTÜRLÜ İFADE VERECEKTİR

“Serhat Orhan diyor ki Hasan Ören OSB’ye müfettişler gönderdi, müfettişler incelediler yaptıkları incelemede hiçbir şey olmadığını söylüyor. Şimdi bununla ilgili yalan demeyeyim aslında yüzde yüz yalan ama ben yanlış diyeyim. Kamuoyunu aldatma kamuoyunu yönlendirmeyle ilgili yanlış beyanatlarda bulunuyor. Sayın Hasan Ören’in OSB’deki yanlışlıklar ve yolsuzluklarla ilgili iddialarına Milletvekili olarak OSB’nin cevap vermesi lazım. 20 tane soru önergesi yazmışım, 10 tanesine cevap almışım 10 tanesine ise 1 yıldır cevap alamamışım. Ama diyor ki arkadaşımız ‘gelen müfettiş arkadaşlarımız yaptıkları araştırmalar sonrasında bizi aklamışlardır, bizimle ilgili OSB’de bir yanlış olmadığını söylemişlerdir.’ Cuma günü teftiş kurulu başkanı Kibar Altunal’ı aradım ve tarafın biri benim diğeri ise OSB siz bu yazılan raporu OSB’den birilerine söylediniz mi? Ya da bu rapor sizin önünüze geldi mi? Cevabın aynısını söylüyorum ’21 Ekimde rapor önüme geldi. Raporda bazı eksiklikler gördüm. İki müfettiş arkadaşımız bizim teftiş kurulumuzdan ayrılıp Gümrük Bakanlığına geçtiklerinden dolayı 9 Aralık itibariyle raporlardaki eksiklikleri düzelttirmek için 2 müfettiş arkadaşa gönderdim’ dedi. Peki bu rapor ortaya çıkıncaya kadar Belediye başkanı, OSB başkanı, Milletvekili, bakan ya da buna benzer kişilerin bu rapordan haberi olabilir mi soruma ise ‘asla böyle bir şey olamaz. Bu raporu şuan 2 müfettiş ve benim dışımda kimse bulamaz. Eğer bu konu ile ilgili böyle bir açıklama yapan birisi varsa resmen suç işlemiştir’ dedi.  Şuan çıkacak rapor sayın belediye başkanının dediği gibi aklanmış olarak çıkar ise yine Cumhuriyet savcılığına ifade verecek. Çünkü bunu nereden bildiğini soracaklar. Eğer tersi çıkar ise zaten yargılanacaktır. Söyledikleri doğru değildir”

İRAN ÜZÜMÜ, TÜRK ÜZÜMÜ MARKASI İLE SATILDI İDDİASI

“Tariş yönetim kurulu genel başkanıda dahil olmak üzere, 10 Milletvekili arkadaşımıza yazı gönderdi. Dedi ki Mersin Limanında böyle böyle usulsüzlük oluyor. Bu da Türkiye’de ki daha çok Manisa bölgesindeki üzüm üreticisinin üzümlerinin yükselmesini engelliyor. Bununla ilgili gerekli olan milletvekillerimizden çalışma yapmalarını bekliyoruz. İsim yok, marka yok, şirket yok. Biz milletvekilleri olarak ne yapabiliriz. Bir üzüm işletme sahiplerinden yani 20’ye yakın Ege bölgesindeki işletme sahiplerinden ve bize bu yazıyı yazan Tariş’ten bu konuyu sormak ve dile getirmektir. Tariş’le görüştüm, üzüm işletme sahipleri ile görüştüm. Yakında bununla ilgili belgeli açıklamam olacak. Üzüm işletme sahipleri böyle bir durumun Mersin antre depolarda gerçekleştiğini, bazı firmaların lazer ışınlarını buraya götürdüğünü ve İran’dan gelen üzümlerin açıldığını ve yeniden seçme yapılarak tekrar kutulara koyulup ihraç edildiğini söylediler ve kutulara koyulduğunda İran üzümünün markalaşıp Türk üzümü olduğunu dile getirdiler. Yoksa herkesin İran’dan üzüm alıp transit satma hakkı vardır. Gümrük bakanlığına konuyu ilettik, Bakan beyde gerekli emirleri verdi ve çalışma başlatıldı. Nasıl Orka ve Tariş arasında başka bir mahkeme devam ediyor ise o zaman sayın Serhat Orhan’da Tariş’i mahkemeye verir ve yanlış bir şey yaptıysa Tariş’te mahkemede hesabını sorar”

BENİM ÇOCUKLARIMA HIRSIZ DEMİYORLAR

“Naturel Konserve firmasının satışında şaibeli satıştan bahsediyor. Valla şaibeli satışın ben ne olduğunu bilmem. Ben kaynakçı Hasan’ım mal varlığım ortada. Evim var evimi satacağım, arabam var arabamı satacağım, ayakkabım var ayakkabımı satacağım kime ne borcum varsa ödeyeceğim. Benim anlayışım böyle Allah’ım hiç kimsenin işini bozmasın. İyi ki kızımı ve oğluma Hırsız demiyorlar. Düşeriz kalkarız ekonomimiz bozulur. Bunların hepsi arlı namuslu insanlar için bir sınavdır derstir. Ben yayan gezmesini çok iyi bilirim. Hiç bir işçimize bir kuruş borcumuz yoktur. Gerekli olan mal varlığımızdan satışlar yapılmış ve her iki fabrikadaki hem Naturel Konserve hemde çağdaş blokta bir tek insana şuan alacakla ilgili borcumuz yoktur. Fabrikamızın birinin kıdem tazminatları ile ilgili ödemesi gerçekleştirilmiş diğerinin ki ise ödemesi en kısa sürede gerçekleşecektir.”

BAŞARILI BİR BAŞKAN OLSAYDI AÇIKLANIRDI

“Bu ne telaştır bilmem. Sayın serhat Orhan’ın bu telaşını ben anlıyorum, anlamakta güçlük çekmiyorum. Ancak seçimi kaybettiğini, seçimin zora girdiğini veya paranın hükümdarlığının son bulduğu, insanların kızgınlığı, parti içerisinde ki desteğinin azaldığı, ilçe başkanının ve yönetiminin desteklemediği bir bütünü oluşturamadığı bir seçimde eğer aday gösterilir ise ne söyleniyor ‘Ege’nin yıldızı, ders veren belediye başkanı’ bu kadar belediye başkanı başarılı ise neden bu güne kadar açıklanmadı. Bakın AK Partide bir çok başarılı belediye başkanının ismi açıkladı. Sayın Serhat Orhan çok başarılı ise bugüne kadar Manisa’da ilk açıklanan belediye başkanı olmalıydı. Büyükşehirle ilgili çok ciddiye almamıştım ama büyüğü benim olsun küçüğü cebimde kalsın diye yaptığı bu işin doğru bir yanı yok. Kendisi şu an aday değildir, aday adayıdır. Aday olduğu gün elbette bizim de kendisine soracağımız sorular olacaktır.”

BELEDİYELER BURS VEREBİLİYOR, İSTESE VERİRDİ

“Belediye başkanı devamlı okuma ile ilgili, araştırma ile ilgili bir merakı yok. Şimdi okumazsanız, araştırmazsanız belediye ile ilgili konuları bilmezseniz sallarsınız gider. Bu güne kadar BMC’den tutunda aklınıza ne gelirse tutun salladı. Ama siyasiler onu kaileye almadı. Çünkü hafif laf eden, boş konuşan insanları kaile almam, bunu neden kaile alıyorum. Bunu on oldur söylüyor. Biz eskiden çocuklarımıza burs veriyorduk. Ama bu CHP varya anayasa mahkemesine gitti ve belediyelerin verdiği bursları kapattırdı. 2004 yılında AK Parti meclise bir kanun tasarısı vermiştir. Bu tasarıdaki amaç şudur ve bizde doğru bulmuşuzdur. Türkiye’de dağıtılan burslarla ilgili bir çocuğun 3 burs almasının önüne geçelim. Ayrı ayrı burs verilmesin bursu bir tek kredi yurtlar kurumu versin. Yasada bir tek belediyeler ayrı tutuldu, hiçbir yer veremiyor ama Belediye verebiliyor denildi. Bizde bunu anayasa mahkemesine gittik ve eşitlik ilkesine aykırıdır dedik. Ya hepsi versin yada hiç biri vermesin. Anayasa mahkemesi konu ile ilgili verdiğimiz bizim 4 maddeden oluşan teklifimizin 3 maddesini kabul etmedi sadece Belediyeler ile ilgili olan kısmını kabul etti. Belediye bu yasa çıktıktan sonra burs verebiliyor. Ama yapması gereken şu kaç para paranız var burs için ayırdığınız, 1 Milyon, kaç kişiye burs vereceksiniz 1000 kişiye, kimlere vermek istiyorsanız isimlerini soy isimlerini yazıyorsunuz. Bu isim ve soyisimleri kredi yurtlar kurumuna bildiriyor ve parasınıda vakıf bank Turgutlu şubesine yatırıyorsunuz. Yatırdığınız para listede gönderdiğiniz tüm öğrencilerin hesabına aktarılıyor. Amaç öğrenci kardeşlerimizin eğitime destek olmak değilmi, paranın kimin tarafından dağıtıldığımı önemli kimin tarafından verildiğimi. Biz usulsüzlüğün önüne geçmek istedik” dedi.

Kızı ve oğlu ile kendisinin, Turgutlu Belediye Başkanı M. Serhat Orhan’ın kendileri hakkında yaptıkları yanıltıcı açıklamalardan dolayı Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu belirtti Milletvekili Hasan Ören “benim tüm mal varlığım belli milletvekilliğimden önce neyim var neyim yoksa TBMM Başkanlığında mal varlığı dosyamda yer almaktadır. Emin olun ki benim mal varlığım 10 kat azalmıştır. Şimdi Serhat Orhan’a açıklasın mal varlığını belediye başkanı olmadan önce mal varlığı ne kadardı şimdi ise ne kadar hodri meydan” dedi.

Yorumlar (0)
17
kapalı
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 32 87
2. Fenerbahçe 32 85
3. Trabzonspor 32 52
4. Beşiktaş 32 48
5. Rizespor 32 48
6. Başakşehir 32 46
7. Kasımpasa 32 46
8. Sivasspor 32 44
9. Antalyaspor 32 42
10. Alanyaspor 32 42
11. A.Demirspor 32 40
12. Samsunspor 32 38
13. Ankaragücü 32 37
14. Kayserispor 32 37
15. Konyaspor 32 36
16. Hatayspor 32 33
17. Gaziantep FK 32 31
18. Karagümrük 32 30
19. Pendikspor 32 30
20. İstanbulspor 32 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 30 68
2. Göztepe 30 60
3. Kocaelispor 30 52
4. Ahlatçı Çorum FK 30 52
5. Sakaryaspor 30 51
6. Bodrumspor 30 49
7. Boluspor 30 46
8. Bandırmaspor 30 46
9. Gençlerbirliği 30 44
10. Erzurumspor 30 41
11. Keçiörengücü 30 36
12. Şanlıurfaspor 30 34
13. Ümraniye 30 34
14. Manisa FK 30 33
15. Tuzlaspor 30 32
16. Adanaspor 30 32
17. Altay 30 15
18. Giresunspor 30 7
Takımlar O P
1. M.City 32 73
2. Arsenal 32 71
3. Liverpool 32 71
4. Aston Villa 33 63
5. Tottenham 32 60
6. Newcastle 32 50
7. M. United 32 50
8. West Ham United 33 48
9. Chelsea 31 47
10. Brighton 32 44
11. Wolves 32 43
12. Fulham 33 42
13. Bournemouth 32 42
14. Crystal Palace 32 33
15. Brentford 33 32
16. Everton 32 27
17. Nottingham Forest 33 26
18. Luton Town 33 25
19. Burnley 33 20
20. Sheffield United 32 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 31 78
2. Barcelona 31 70
3. Girona 31 65
4. Atletico Madrid 31 61
5. Athletic Bilbao 31 57
6. Real Sociedad 31 50
7. Valencia 31 47
8. Real Betis 31 45
9. Villarreal 31 39
10. Getafe 31 39
11. Osasuna 31 39
12. Las Palmas 31 37
13. Sevilla 31 34
14. Deportivo Alaves 31 32
15. Mallorca 31 31
16. Rayo Vallecano 31 31
17. Celta Vigo 31 28
18. Cadiz 31 25
19. Granada 31 17
20. Almeria 31 14