banner359

ÖMER FARUK ÇELİK'İN ŞEHZADELER PROJELERİ

Manisa’nın yeni kurulan Şehzadeler ilçesinin AK Parti Belediye Başkanı olan Ömer Faruk Çelik, mütevazi ve çalışkan kişiliğiyle Şehzadeler halkının beğenisini topluyor.

SİYASET 26.03.2014, 20:16 27.03.2014, 15:56
ÖMER FARUK ÇELİK'İN ŞEHZADELER PROJELERİ

Manisa’nın yeni kurulan Şehzadeler ilçesinin AK Parti Belediye Başkanı olan Ömer Faruk Çelik, mütevazi ve çalışkan kişiliğiyle Şehzadeler halkının beğenisini topluyor. 

‘BU ŞEHİRE HİZMET VERMİŞE HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Şehzadelerin tarihi ve manevi özelliklerine değinen Çelik“ Manisa Şehzadeler kentidir. Evliyalar alimler kentidir. Fatih Sultan Mehmed, Kanuni Sultan Süleyman gibi daha sonra Osmanlı tahtına oturmuş padişahlarında içinde olduğu 16 şehzadenin valilik yaptığı özel bir kent. Bu topraklarda rahmet var, bu topraklarda bereket var, bu topraklarda çile var. Bu topraklarda mücadele var. Bu topraklarda kuvayi Milliye ruhu var. Bu topraklarda ruhumuzu ve bedenimizi canlandıran, bizi biz yapan manevi bir hava var Müftü Alim Efendi ve arkadaşlarının yunan işgalinde imanlı cesaretli özgürlük mücadelesi bu topraklarda geçti. Rahmetli Şekerci Hüseyin dedemizin duaları var bu topraklarda Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi’nin alın teri var. Bu şehre emek vermiş bu topraklara hizmet etmiş, bu millete manevi mimarlık yapmış gönül dostlarını, yarenleri, mümtaz şahsiyetleri rahmetle minnetle anıyorum. Bu şehre hizmet vermiş ve vefat etmiş belediye başkanlarımızı rahmetle anıyorum.  Ruhları şad olsun. Yine bu şehre hizmet vermiş ve yaşayan belediye başkanlarımıza da sağlık ve sıhhat diliyor, yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. 

“TOPLUMUN HER KESİMİ İÇİN PROJELERİMİZ VAR”

Şehzadeler Belediyesini halk için, halkla beraber yöneteceklerini vurgulayan Ömer Faruk Çelik, “Daha yolun başında kendimize hedefler koyduk. Sosyal belediyecilikte halkla ilişkilerde Türkiye’ye örnek bir belediye olacağız dedik. Yaklaşık 70 proje ile yola çıkıyoruz. Bu projelerin her biri Şehzadeler ilçemizin marka değerini arttıracak, daha huzurlu bir kent olmasını sağlayacak. Projelerimizi hazırlarken Şehzadelerde yaşayan herkesin ihtiyacı olan hizmetleri planladık. Toplumun bütün kesimlerine hitap eden projelerimiz var. Kadınlarımız için, çocuklarımız için, engellilerimiz, esnafımız için projelerimiz var. Bu projeler inanıyorum ki Manisa da Belediyecilik anlamında yeni bir çığır açacaktır.”dedi. 



“BELEDİYEDE KADINLARA ÖZEL BİRİM KURULACAK”


Kadınlar için belediye bünyesinde kurulacak olan Kadın ve Aile birimininin sadece kadnlara özel hizmet vereceğini belirten Ömer Faruk Çelik, açılacak olan anaokulları kreşler ve çocuk kültür sanat merkezleri ile de çocuklara hitap edeceklerini belirtti. Gençler için gençlik merkezleri, halı sahalar, spor alanlarının yanı sıra sosyal ve kültürel bir çok proje hazırladıklarını belirten, Ömer Faruk Çelik “Belediyeciliğin tarihini Manisa’da yeniden yazacağız. Açacağımız sosyal merkezler ile Manisa’da ilkleri gerçekleştireceğiz.”dedi. 


“BELEDİYE ÇALIŞANLARININ YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEĞİZ”


“Öncelikle Şehzadeler Belediyesinin personelinin yüzünü güldüreceğiz.” şeklinde konuşan Çelik“ Çünkü biliyoruz ki bir yerde huzur yoksa o yerden hayırlı bir iş bekleyemezsin. Bastırılmış, korkutulmuş, ezdirilmiş, güvenilmemiş bir belediye personeliyle başarıyı yakalamak mümkün değildir. Mobbing uygulamalarına maruz kalmış, her birimin başına konulan akrabalarla denetlenen bir belediye personeliyle başarıyı yakalamak mümkün değildir. Öncelikle onları huzura kavuşturacağız. Değerli olduklarını hissettireceğiz. Sonra eğitimleri ile ilgili çalışmaları yapacağız. Şehzadeler Belediyesinin personeli kendi alanında bilgili, dünyadaki ve Türkiye’de ki gelişimleri takip eden, araştıran bir personel olacak. Bu sayede Şehzadeler ilçesinde yaşayan halkımızda en kaliteli hizmeti alacak.”dedi. 


ÇELİK”ŞEHZADELER YAŞAM KÖYÜ SOKAKTA 

KALANLARA SAHİP ÇIKACAK”


Halkla ilişkilere çok önem verdiklerini vurgulayan Ömer Faruk Çelik” Öncelikle Beyaz Masayı kuracağız. Bu masa belediyeye işi düşmüş vatandaşımızı oradan oraya koşturmaktan kurtaracak. Eğitimli ve güleryüzlü personel ile vatandaşın problemi anında çözülecek. Şehzadeler iyilik bankasını kuracağız. Bu bankada para geçmeyecek. Bu bankada muhtaç vatandaşlarımızın yanında olacağız. Bu şehirde yaşayan hiçbir vatandaşımız, hiçbir yavrumuz aç yatmayacak.” Dedi. Çelik “Sokakta kalan evi barkı olmayan, yolda kalmış, hastanede hastası olan fakat yatacak yeri olmayan, hastanede müdahale edilme şansı kalmayan yatalak hastalarımızın kalacağı Şehzadeler yaşam köyünü hayata geçireceğiz. Şehzadeler Tanıtım Vakfını kuracağız. Bu vakıf yapacağı tanıtım çalışmaları ile Şehzadelerin marka değerini arttıracak.”dedi. 


“ŞEHZADALER KÜLTÜR SANATIN MERKEZİ OLACAK” 


“Şehzadeler Belediyesi kültür sanat çalışmalarında her zaman öncü bir belediye olacak” şeklinde konuşan Çelik” Mesir festivalinin dışında yeni festivallerle şehrin sosyal yaşamını hareketlendireceğiz. Çiftçilerimiz için festivallerimiz olacak. Esnafımız için festivallerimiz olacak. Tiyatro mehteran Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği gibi korolarımız olacak. Şehzadeler kültür sanatın merkezi olacak.”dedi. 



“TARİH, KÜLTÜR VE TURİZM ALANINDA ÖNEMLİ PROJELERİMİZ VAR”

Tarih kültür ve turizm alanında önemli projeleri olduğunun altını çizen Ömer Faruk Çelik bu projeleri ise şu şekilde sıraladı. “Manisa Kalesi Panoramanisa projemizle birlikte Manisa’nın en güzel panaromik manzara noktalarından birisi olan Manisa Kalesini görkemli bir hale getireceğiz. Bu bölgede bir seyir terası cafeterya, ve park projemiz var. Yine Mevlevihane projemiz var. Bu bölgeyi yeniden yapılandıracağız ve Manisanın turizmine katkı sağlayacak hale getireceğiz. Miniaşehzadeler projemiz ile turizmde ki hedeflerimize ulaşacağız. Tarih yolu projemiz Manisa Turizmine katkı sağlayacak. Milli parkta Doğal Yaşam ve At’lı Terapi merkezini kuracağız. Bu merkezimin bütün vatandaşlarımıza hizmet verecek. Gençlerimiz için Kültür Sanat ve Bilim Köyünü hizmete sunacağız. Bu merkezimizde gençlerimiz her türlü sosyal aktiviteyi yapma imkanına kavuşacaklar. Cafeteryalar sanal kütüphaneler yürüyüş parkurları ve oyun salonlarıyla Şehzadeler gençliğinin hizmetinde olacak olan bu tesisimiz Türkiye de örnek gösterilebilecek bir model olacak”dedi. 


“ŞEHZADELER KÜLTÜR PARKI PREJTİJİMİZ OLACAK”

Şehzadeler Kültür Parkı adı altında büyük bir projeyi hayata geçireceklerini vurgulayan AK Parti Şehzadeler Belediye Başkan adayı Ömer Faruk Çelik, “Yeşil bir alan içinde Yüzme havuzu, atletizm pisti, tenis kortu, kafeteryalar, çocuk oyun alanlarını içinde barındıran Şehzadeler Kültür Parkı projesini hayata geçirmeyi planlıyoruz. “dedi. Vatandaşımız artık sokak aralarında düğün yapma derdinden kurtulacak” diyen Ömer Faruk Çelik “ Manisanın muhtelif noktalarında yapacağımız Düğün Salonlarımız gençlerimizin vatandaşımızın hizmetinde olacak. “dedi.



ŞEHZADELER KONGRE, SERGİ VE KÜLTÜR MERKEZİ 

Manisa’yı muhteşem bir Kongre sergi ve kültür merkezi kazandıracaklarının sözünü veren Ömer Faruk Çelik, “Yapacağımız bu kongre ve kültür merkezi projemizin içinde 200 ve 1000 kişilik iki ayrı salon olacak. Ayrıca sergi fuayeleri bulunacak. Bu kompeksimiz Şehzadeler Belediyemizin prestij projelerinden birisi olacak” dedi. Mahallelerde (okullarda) kültür, sanat, spor, sergi, kermes, konser, düğün ve eğitim etkinliklerine uygun olarak yapacağımız çok amaçlı salonlar projemizi hayata geçireceğiz. “dedi. 


“HOBİ BAHÇELERİMİZLE DOĞAL TARIMI TEŞVİK EDECEĞİZ”


“Bahçesi olmayanlar için doğal sebze ve meyve yetiştirmek hayal olmayacak.” şeklinde konuşan Ömer Faruk Çelik “ Şehzadeler Belediyesi’nin kuracağı Hobi Bahçeleri’nde küçük bir bahçe kiralayıp kendi sebze ve meyvelerinizi yetiştirebilecek, yemyeşil bir ortamda toprakla haşir neşir olmanın keyfini süreceksiniz. Şehzadeler Belediyesi tarafından doğal tarımı teşvik etmek, ilçedeki atıl arazileri değerlendirerek kendi sebze-meyvesini yetiştirmek isteyenlerin kullanımına sunmak üzere yapılacak olan Hobi Bahçeleri Şehzadeler Belediyesinin prestij projelerinden birisi olacak” dedi. 


“UYDU KENTLER İLE KONUT SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ”

Şehzadeleri yaşanılır bir kent yapmak, eski dokuları kentsel dönüşüme tabi tutmak, yeni alanları yerleşime açmakla mümkün olacaktır. Yerleşime açılacak yeni alanların şehri üst üste yığmaktan ziyade ulaşım altyapısı önceden düşünülmüş ve şehrin etrafındaki yıldız kümelerinden oluşmasını sağlamak için “uydu kentler projesi geliştirilmiştir. Manisa da ki ve özellikle Şehzadelerde yaşanan bu konut sıkıntısını çözmeyi amaçlıyoruz.


“ASANSÖRLÜ ÇOK KATLI OTOPARKLARLA MANİSAYI DONATACAĞIZ”


Manisa da herkesi canından bezdiren otopark sorununun çözülmesi için Şehzadeler belediyesi olarak aktif rol oynayacaklarını söyleyen Çelik” 6360 sayılı büyükşehir yasası otopark yapma konusunda büyükşehir belediyelerine yetki veriyor. Fakat hazırlanan büyükşehir yasasında otopark yapmak için büyükşehir belediyeleri ilçe belediyelerine yetki devri yapabiliyor. Şehzadeler belediyesi otopark sıkıntısının en çok yaşandığı bölgedir. Dolayısıyla burada aktif rol oynamalıdır. Biz büyükşehirden alacağımız yetki ile birlikte Manisa’nın merkezinde yani şehzadelerde yaşanan otopark sorununu en aza indireceğiz. Mahallelerde parkların altına asansörlü otopark projelerimiz var. Yine çok katlı otopark projelerimiz var. Fakat bizim birinci düşüncemiz otopark alanlarını yer altına almaktır. Çok yüksek binalı otoparkları mecburiyet durumunda uygulamayı düşünüyoruz” dedi.


“ALT VE ÜST GEÇİTLERLE ULAŞIM SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ”

Manisa’da yeni yapılacak alt ve üst geçitlerde araç ve yaya trafiğini kolaylaştıracaklarını söyleyen Ömer Faruk Çelik “Ulaşım sorunu Manisa’nın önemli bir sorunudur. İnşallah yapacağımız bu alt ve üstgeçitlerle bu sorunu çözeceğiz. Şehzadeler ilçesindeki vatandaşlarımıza ulaşım sorunlarını çözmüş bir kentte huzur içinde yaşamalarını sağlayacağız.”dedi. 




TEŞKİLATLAR ÖMER FARUK ÇELİK’E GÜVENİYOR



AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur ve AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç’un Ömer Faruk Çelik’e desteği tam. AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç “Şehzadeler zafere hazır. Bu projelerle bu belediyecilik anlayışıyla Şehzadelerde 30 Martta büyük bir zafer kazanacağız. Bütün teşkilatımızla gece gündüz demeden çalışıyoruz.”dedi. AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur ”İşte vizyon, işte Ömer Faruk Çelik. O varsa iş tamamdır. Bu projeler hayata geçtiğinde, Şehzadeler’in ve Manisa’nın marka bir kent olacağını herkes görecek ”dedi. 



TANRIVERDİ” ÖMER FARUK KARDEŞİME 

HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİM”

AK Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Tanrıverdi ise “Halkımızın desteğiyle Şehzadeler Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesini kazandığımızda önümüzdeki dönemde büyükşehir belediye başkanı olarak Şehzadeler Belediye Başkan adayımız Ömer Faruk Çelik’e ve Şehzadeler’e her türlü desteği vereceğimize söz veriyorum. Ömer Faruk kardeşim yeter ki hizmet etsin, biz büyükşehir belediyesi olarak yanında olacağız.”dedi. 



İŞTE ÖMER FARUK ÇELİK’İN PROJELERİ


• HANE HALKI ARAŞTIRMALARI VE SOSYAL BELEDİYECİLİK HİZMETLERİ MERKEZİ (BEKAP) PROJESİ: 

• ALGI YÖNETİMİ PROJESİ 

• MİLLİ ORTAKLIK PROJESİ (MİL-OR) 

• YENİLİKÇİ PERSONEL EĞİTİMİ VE İNOVASYON MERKEZİ PROJESİ

• BEYAZ MASA PROJESİ

• AKTİF KENT KONSEYİ PROJESİ 

• ŞEHZADELER İYİLİK BANKASI (İYİBANK) PROJESİ

• ŞEHZADELER YAŞAM KÖYÜ (BARINMA EVİ) PROJESİ 

• ŞEHZADELER VAKFI PROJESİ (ŞEVAK)

• ŞEHZADELER BÜYÜYOR PROJESİ 

• ÇOCUK BAKIM EVLERİ PROJESİ 

• ANAOKULLARI PROJESİ

• ÇOCUK KÜLTÜR VE SANAT MERKEZLERİ

• ŞEHZADELER ‘HEP YANIMDA’ PROJESİ

• KADIN VE AİLE BİRİMİ PROJESİ 

• UMUT EVİ PROJESİ

• SEMT HALI SAHALARI PROJESİ 

• PSİKOLOJİK DESTEK MASASI PROJESİ

• BELEDİYE İSTİHDAM MASASI

• KÜLTÜR SANAT PROJESİ

• MANİSA KALESİ (PANORAMANİSA PROJESİ) 

• MEVLEVİHANE PROJESİ

• ÇAYBAŞI DERESİ ESKİ DEĞİRMEN PROJESİ

• TARİH YOLU PROJESİ

• OSMANLI KÜLTÜR HAVZASI PROJESİ 

• SULTAN CAMİİNDE MESİR PROJESİ 

• MİNİA ŞEHZADELER PROJESİ 

• MERKEZ EFENDİ DOĞAL TIP MERKEZİ PROJESİ

• MİLLİ PARKTA DOĞAL YAŞAM VE ATLI TERAPİ MERKEZİ PROJESİ

• TIBBİ VE AROMATİK BİTKİ ENDÜSTRİSİ PROJESİ 

• MANİSA LALESİ, BAHÇE BİTKİLERİ ÜRETİMİ VE SERACILIK PROJESİ 

• TARIMSAL ÜRÜN DEPOLARI

• SOĞUK HAVA DEPOLARI

• ÇİFTÇİ DANIŞMA KURULU PROJESİ

• ŞEHZADELERİN MANEVİ SULTANLARI PROJESİ

• GEÇMİŞ VE GELECEK BULUŞMALARI PROJESi

• BENİM KOMŞULARIM PROJESİ

• KÜLTÜR SANAT VE BİLİM KÖYÜ PROJESİ

• HAYATIMIZ OKUL PROJESİ

• ŞEHZADELER SÜREKLİ OKUL PROJESİ 

• TARZAN VE ÇEVRE KULÜPLERİ PROJESİ

• AİLE VE İŞ OKULU PROJELERİ

• SAĞLIK İÇİN SPOR PROJESİ

• OKUMA SALONLARI VE KÜTÜPHANELER PROJESİ

• ENGELLİ DOSTU ŞEHİR PROJESİ

• SİVİL TOPLUM DESTEKLERİ PROJESİ

• EĞİTİM KURUMLARINI DESTEKLEME PROJESİ

• ESNAF VE SANATKÂRLARI DESTEKLEME PROJESİ

• TACİR VE SANAYİCİ DESTEKLERİ PROJESİ.

• AMATÖR SPOR KULÜPLERİ DESTEKLEME PROJESİ 

• ŞEHZADELER KÜLTÜR PARKI PROJESİ

• ŞEHZADELER HAYVANAT BAHÇESİ 

• ŞEHZADELER KONGRE SERGİ VE KÜLTÜR MERKEZİ PROJESİ

• SOSYAL DONATILAR VE ÇOK AMAÇLI SALONLAR PROJESİ

• DÜĞÜN VE NİKAH SALONLARI PROJESİ

• SEMT TAZİYE EVLERİ PROJESİ

• ŞEHZADE MEYDANLARI PROJESİ

• TARZAN HATIRA ORMANI PROJESİ 

• HOBİ BAHÇELERİ PROJESİ 

• KAPALI PAZAR YERLERİ PROJESİ 

• YENİLENEBİLİR ENERJİ KULLANIMININ DESTEKLENMESİ VE YAYGINLAŞTIRILMASI PROJESİ

• ”YENİ MİMARİ TARZI TEŞVİK PROJESİ 

• UYDU KENTLER PROJESİ 

• ŞEHZADE PARKLARI PROJESİ

• KATLI VE AKILLI OTOPARKLAR PROJESİ

• ALT VE ÜST GEÇİTLER PROJESİ

Yorumlar (0)
17
kapalı
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 30 81
2. Fenerbahçe 30 79
3. Trabzonspor 30 49
4. Beşiktaş 30 46
5. Kasımpasa 30 43
6. Başakşehir 30 42
7. Rizespor 30 42
8. Antalyaspor 30 41
9. A.Demirspor 30 39
10. Alanyaspor 30 39
11. Sivasspor 30 38
12. Samsunspor 30 36
13. Kayserispor 30 36
14. Ankaragücü 30 33
15. Hatayspor 30 33
16. Konyaspor 30 33
17. Gaziantep FK 30 31
18. Karagümrük 30 30
19. Pendikspor 30 29
20. İstanbulspor 30 13
Takımlar O P
1. Eyüpspor 27 64
2. Göztepe 27 56
3. Sakaryaspor 27 47
4. Ahlatçı Çorum FK 27 45
5. Kocaelispor 27 45
6. Bodrumspor 27 44
7. Boluspor 27 43
8. Bandırmaspor 27 41
9. Gençlerbirliği 27 40
10. Erzurumspor 27 37
11. Ümraniye 27 33
12. Keçiörengücü 27 32
13. Manisa FK 27 31
14. Şanlıurfaspor 27 27
15. Tuzlaspor 27 27
16. Adanaspor 27 27
17. Altay 27 15
18. Giresunspor 27 7
Takımlar O P
1. Arsenal 28 64
2. Liverpool 28 64
3. M.City 28 63
4. Aston Villa 29 56
5. Tottenham 28 53
6. M. United 28 47
7. West Ham United 29 44
8. Brighton 28 42
9. Wolves 28 41
10. Newcastle 28 40
11. Chelsea 27 39
12. Fulham 29 38
13. Bournemouth 28 35
14. Crystal Palace 28 29
15. Brentford 29 26
16. Everton 28 25
17. Luton Town 29 22
18. Nottingham Forest 29 21
19. Burnley 29 17
20. Sheffield United 28 14
Takımlar O P
1. Real Madrid 29 72
2. Barcelona 29 64
3. Girona 29 62
4. Athletic Bilbao 29 56
5. Atletico Madrid 29 55
6. Real Sociedad 29 46
7. Real Betis 29 42
8. Valencia 28 40
9. Villarreal 29 38
10. Getafe 29 38
11. Las Palmas 29 37
12. Osasuna 29 36
13. Deportivo Alaves 29 32
14. Mallorca 29 30
15. Rayo Vallecano 29 29
16. Sevilla 29 28
17. Celta Vigo 29 27
18. Cadiz 29 22
19. Granada 28 14
20. Almeria 29 13