BAŞKAN ERGÜN'DEN ÇARPICI AÇIKLAMALAR!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyespor’un Bolu kampında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

SPOR 25.07.2015, 11:14 25.07.2015, 11:37
BAŞKAN ERGÜN'DEN ÇARPICI AÇIKLAMALAR!
Samimi açıklamalarda bulunan Başkan Ergün, Katı Atık Bertaraf Tesisleri ile ilgili kendisine yöneltilen eleştirilerin asılsız olduğunu belirterek, Manisaspor yönetimini sert bir dille eleştirdi. Kulübün gırtlağa kadar siyasetin içine sokulduğunu ifade eden Başkan Ergün, Manisaspor Başkanı Mergen’i pişkinlik ve üç kağıtçılıkla suçladı. Başkan Ergün, “Benim için Manisaspor defteri kapanmıştır” dedi.


Manisa Büyükşehir Belediyespor’un Bolu kampını ziyaret ederek teknik heyet ve futbolculara moral veren Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, burada kampı takip eden basın mensuplarıyla bir araya geldi. Basın mensuplarına önemli ve çarpıcı açıklamalarda bulunan Başkan Ergün, Manisaspor yönetimine ağır eleştirilerde bulundu. Özellikle geçtiğimiz günlerde AKP İl Başkanı Zülfikar Gürcan’ın, Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen ile AKP İl Binası’nda yaptığı asılsız açıklamaların kabul edilemez olduğunun altını çizen Başkan Ergün, “Şimdi bu konunun yanı sıra Manisaspor Başkanı Mergen’in AKP İl Binası’nda bu açıklamalar yapılırken, orada hangi sıfatla oturduğunu irdelemek gerekiyor. AKP İl Binasında Manisaspor ile ilgili açıklamaların yapılması bana göre yanlış” dedi. Bu konuyla ilgili açıklamalara yanıt veren Başkan Ergün, “Şimdi çöp sorunu Manisa’nın 40 yıldır çözülemeyen bir sorunu. Biz bu sorunun çözümü noktasında önemli adımlar attık. Konuyla ilgili ilgili bakanlığa, Manisa milletvekilleriyle birlikte ziyaretlerde bulunduk. Bir buçuk yıl proje çalışması yaptık. İlgili bakanlık, çevre bakanlığı ve İller Bankası düzeyinde hazırlıklarımızın yanı sıra Orman Bakanlığı’nda Uzunburun’da ki yerin bize devri ile ilgili Bakanlar Kurulu kararı ve Başbakanın imzası noktasında önemli adımlar attık. Sonuçta bu projenin ihalesine 11 firma girdi. İkinci etapta yeterlilik alan 6 firma ile ihale süreci devam etti. Firmalardan fiyatlar alındı. Tabi Manisa Büyükşehir olunca projede kapasite arttırımına gidildi. Meclistede borçlanma yetkisi gündeme geldi. Bu tesisle ilgili meclisten 70 milyon TL karar alındı. Tabi bu kararın ardından birde İller Bankası süreci oldu. Onlarda projeyi inceledi, hesaplar yapıldı ve bu bütçe kabul edildi” dedi.

Gürcan’ın İsteğiyle Mergen’e randevu Verdim

Bugün tesisle ilgili kendisine yöneltilen gerçeği yansıtmayan açıklamaların, öncesinin olduğunu ifade eden Başkan Ergün, “Bildiğiniz üzere Mergen, Emre Hasgör’den görevi aldıktan sonra siyasi açıklamalarda bulundu. Referandum sürecinde “Benim oyum Tayyip Erdoğan’a” dedi. Oradan destek alacağını sandı. Ancak düşünceleri terse çıkınca o süreçte Zülfikar Gürcan, benden Abdullah Mergen ile görüşmem konusunda ricada bulundu. bunun sonucunda Abdullah Mergen bizi ziyaret etti ve birliktelik sağlandı. O dönemde takımı ziyaret ettik, destek vermeye başladık ve takım toparlandı. Devre arasından önce Balıkesirspor’dan Sinan ve Muğdat’ın takıma kazandırılması ile ilgili Balıkesir Başkanı ile tam mutabakat sağladık. Takımda iyi bir hava yakalanmıştı” şeklinde konuştu.

Emanete İhanet Ettiler

         Takıma destek verdiği dönemde, kulüpten gelen talep üzerine birkaç firmaya kulübe geri ödenmek üzere maddi destek vermeleri talebinde bulunduk. O zaman bu firmalardan biri 325 bin TL, diğeri 200 bin TL ve bir başka firmada 100 bin TL maddi destekte bulundu. Yani takımın kasasına sıcak para girdi. Tabi gün geldi ilgili firma para talebinde bulundu. Ancak bu paranın büyük kısmı geri verilmedi. Bunun adı emanete ihanettir. Verilen sözlerin yerine getirilmemesidir. İşte hırsızlık budur. Gününde söz verilirse, bu yerine getirilir. Ben ticaret hayatımda da böyle gördüm. Ancak gününde tahsil edilmek istenen para ödenmemiştir, cebe atılmıştır. Şu anda 450 bin TL halen ödenmiyor. Bu şahıslara kulübün borcu var” dedi.

Açıklamaların Kaynağı Budur

         Ödenmeyen para nedeniyle Birtam A.Ş’nin kulübe haciz gönderdiğini, haczi gönderen firmanın da Katı Atık Tesisi’ni yapacak firma olduğunu hatırlatan Başkan Ergün, “Bu asılsız açıklamaların kaynağa budur. Bu parayı yedi aydır ödemiyorsun, emanet aldığın parayı ödemiyorsun, çıkıp aslı astarı olmayan açıklamalarda bulunuyorsun. Demek ki biz kulübe kötülük yapmışız. İyilik yaparken, kötü olduk. Arada kaldık ve firmaya mahcup olduk. Defalarca bu paranın ödenmesini söylememe rağmen bana pişkinlikle güldüler, umursamadılar. Benim kulüple ilişkilerimin bitmesinin başlıca nedeni budur. İkincisi ise bir Kkulüp başkanını siyasi partice yöneticilik yapmasıdır” diye konuştu.

Arınç’ın “Kalbimizdeki Başkan Ergün’dür” Sözünü Unutamam

         Kulübün içerisine hiçbir zaman siyaset sokmadığını hatırlatan Başkan Ergün, bununda örneğini verdi. Manisaspor başkanlığından ayrıldıktan sonra Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın kendisi için söylediği sözleri hiçbir zaman unutamayacağını ifade eden Başkan Ergün, “Spor Salonu açılışına davet edilmiştim. Burada bizzat beni kürsüye çağırarak, “Kalbimizdeki başkan Cengiz Ergün’dür” şeklinde bir cümle kullanmıştı. Bu sözü hiçbir zaman unutamam. Ben o zaman siyasetin içerisinde değildim ama Sayın Arınç ve vekillerle güzel diyaloglarımız vardı. Ancak gelinen noktada kulüp gırtlağa kadar siyasetin içine bulaştırıldı. Ben yine söylüyorum bu emanete ihanettir. Bunun adı ticarette üçkağıtçılıktır. Ben hayatımda böyle bir şey görmedim, yaşamadım. Bunun sonucunda da tavrımı koydum” dedi.

Bulunduğum Makam Herkese Hesap Verme Makamı

         Abdullah Mergen’in kendisiyle sıcak ilişki kurduğu dönemde kulübe iki üç ay içerisinde önemli destekler verdiğini hatırlatan Başkan Ergün, “Şimdi şunu sormak lazım, o zaman sıcak ilişki kurulmuş kısa sürede maddi destek sağlanmış. Sen günü geldiğinde bu paraları ödeseydin, gel sonra yine bizden maddi destek iste. Bu ilişkiler böyle devam etseydi. Belki sezon sonuna kadar daha büyük destekler verilirdi. Sen bana güven ver, bende sana güvenerek hareket edeyim. Sen beni mahcup edersen, verilen paraların hesabını vermeyip, nereye harcadığını söylemezsen, kimseyle paylaşmazsan orada duracaksın. Benim huyumdur, verdiğim paranın hesabını her zaman sorarım. Herşeyden önce benim bulunduğum makam herkese hesap verme makamı” dedi.

Hangi Borçları Ödedi Çıksın Açıklasın

         Şimdi 26 Milyon TL borç ödediğini söylüyor. O zaman çıksın hangi borçları ödedi açıklasın. Sezon başından bu yana transfer ve diğer kaynaklarla birlikte 15 Milyon TL kulübe destek geldi. Ama hep ödedim diyor. Vestel borcu silindimi bilinmiyor. Vestel’den böyle bir açıklama gelmedi. Zaten Zorlu, bu parayı isteyecek yapıda biri değil. Sen açık ve şeffafsan çık kamuoyuna nereye, ne ödedin açıkla” diye sordu.

Belediyespor 1 Milyon TL Harcadı

Büyükşehir Belediyespor’un trilyonlar harcadıktan sonra 3. Lig’e yükseldiği şeklinde dedikodularada açıklık getiren Başkan Ergün, “Belediyespor 800 ila 1 Milyon TL arasında bir para harcadıktan sonra 3. Lig’e yükseldi. Kimilerinin dediği gibi trilyonlar harcanmadı. Herşey parayla olmuyor. İyi teknik kadro, iyi yönetim, bizimde özverimizle başarı geldi. Ama bunlar şeffaf değiller” dedi.

Cesedimi Çiğneseler İstifa Etmem Sözü Pişkinliktir

         Manisasor Başkanı Mergen’in, “Cesedimi çiğneseler istifa etmem sözünü” pişkinlik olarak niteleyen Başkan Ergün, “Ben bunları okudukça gülmekten başka bir şey yapamıyorum. Hem tamımı küme düşüren sensin, sonra çıkıp başarılı olduk diyen yine sensin. Bu ne perhiz. Bu ne lahana turşusu. Ben halkımızında bu beyanatları okudukça, güldüğünü düşünüyorum. Şu kesindir. Hesap vermedikleri sürece şaibelidirler. Şu anda kulübe üye isimlerin Cumhuriyet Başsavcağılı, Vergi, İçişleri Bakanlığı’na başvuruda bulundukları noktasında haberler alıyoruz. Bunların araştırılacağı konuşuluyor. Çıksınlar hesap versinler, bende alınlarından öpeyim” şeklinde konuştu.

Benim İçin Manisaspor Defteri Kapanmıştır

         Manisasspor ile ilgili samimi açıklamalarını sürdüren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Şunu açık ifade edeyim, uyarıyı bir buçuk ay önce yapmıştım ancak şu saate bırakıyorum desin ben Manisaspor’u almıyorum ve kesinlikle talip değilim. Benim için Manisaspor defteri kapanmıştır. Kulübün bu durumlara gelmesi nedeniyle içim cızlıyor, ancak söylenecek söz bulamıyorum. Kesinlikle üzerine basarak söylüyorum, siyaset konuşmayan, her kesimden insanların olacağı bir yönetim kurulmalı. Bugüne kadar Manisa Büyükşehir Belediyespor üzerinden bir tane siyasi açıklamada bulunmadım. Tabiki kimse mükemmel değil. Yapıcı eleştirilere her zaman açığız. Eksik yönlerimiz olabilir. Ancak ne şimdi, nede gelecek sene için Manisaspor ile ilgili bir planım yok. bu sene planımız vardı. Kulüp kongreye gitseydi, bir ekip oluşturacak çalışmanın içerisinde olacaktık” diye konuştu.

Manisaspor’un Hesapları İncelenmezken Bizimkiler İncelendi

         Büyükşehir Belediyespor’da her şeyin şeffaf olduğuna dikkat çeken Başkan Ergün, “Bununla ilgili her sorunuza cevap veririz. Bunla ilgili geçen sene sıkıntı yaşamadık mı. Tabi ki yaşadık. Soruşturma geçirdik, müfettişler geldi. Manisaspor’un hesapları incelenmezken, bizim hesaplarımız incelendi. Sonuçta kötü niyetli değilseniz, veremeyeceğiniz hesabınız yoksa, kendinize güveniniz varsa doğru yoldasınız demektir” dedi.

Cengiz Ergün’ün Olduğu Yerde Hedefler Büyüktür

Artık Büyükşehir Belediyespor’a yöneldiklerinin altını çizen Başkan Ergün, “Ülke çapında ses getirecek bir takım oluşturmanın mücadelesini veriyoruz. Takımımızı 1. Amatörden, Süper Amatöre, sonra Bölgesel Amatör Lig’e, şimdide 3. Lig’e taşıdık. Demek ki doğru yoldayız. İnşallah tarih tekerrürden ibaret olur. Bu sene hedefimiz şampiyonluğa oynamak. Şu anda Bolu’da kampta olmamızın sebebi de başarılı olmamız içindir. Gelecek yıl farklı yerlerde olabiliriz. Bakarsınız Manisaspor ile aynı ligde mücadele ederiz. Yada birimiz üst ligde. Diğerimiz alt ligde olabilir. Ben Allah utandırmasın diyorum. Ben dersime iyi çalışırım, ekibimi de iyi takip ederim. Bu belediyede de böyledir, belediyesporda da böyle olmuştur” şeklinde konuştu. Başkan Ergün, bundan sonraki süreçte spor basınıyla daha fazla bir araya gelmek istediğini belirterek sözlerini noktaladı.

 

 

Yorumlar (0)
17
kapalı
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 33 90
2. Fenerbahçe 33 86
3. Trabzonspor 33 55
4. Beşiktaş 33 51
5. Başakşehir 33 49
6. Rizespor 33 48
7. Kasımpasa 33 46
8. Antalyaspor 33 45
9. Alanyaspor 33 45
10. Sivasspor 33 45
11. A.Demirspor 33 41
12. Samsunspor 33 39
13. Ankaragücü 33 37
14. Kayserispor 33 37
15. Konyaspor 33 36
16. Gaziantep FK 33 34
17. Hatayspor 33 33
18. Karagümrük 33 33
19. Pendikspor 33 30
20. İstanbulspor 33 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 31 69
2. Göztepe 31 63
3. Ahlatçı Çorum FK 31 55
4. Sakaryaspor 31 54
5. Bodrumspor 31 52
6. Kocaelispor 31 52
7. Bandırmaspor 31 47
8. Boluspor 31 47
9. Gençlerbirliği 31 47
10. Erzurumspor 31 42
11. Ümraniye 31 37
12. Manisa FK 31 36
13. Keçiörengücü 31 36
14. Şanlıurfaspor 31 34
15. Tuzlaspor 31 33
16. Adanaspor 31 32
17. Altay 31 15
18. Giresunspor 31 7
Takımlar O P
1. Arsenal 34 77
2. M.City 33 76
3. Liverpool 34 74
4. Aston Villa 34 66
5. Tottenham 32 60
6. M. United 33 53
7. Newcastle 33 50
8. West Ham United 34 48
9. Chelsea 32 47
10. Bournemouth 34 45
11. Brighton 33 44
12. Wolves 34 43
13. Fulham 34 42
14. Crystal Palace 34 39
15. Brentford 34 35
16. Everton 34 33
17. Nottingham Forest 34 26
18. Luton Town 34 25
19. Burnley 34 23
20. Sheffield United 34 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 32 81
2. Barcelona 32 70
3. Girona 32 68
4. Atletico Madrid 32 61
5. Athletic Bilbao 32 58
6. Real Sociedad 32 51
7. Real Betis 32 48
8. Valencia 32 47
9. Villarreal 32 42
10. Getafe 32 40
11. Osasuna 32 39
12. Sevilla 32 37
13. Las Palmas 32 38
14. Deportivo Alaves 32 35
15. Rayo Vallecano 32 34
16. Mallorca 32 31
17. Celta Vigo 32 31
18. Cadiz 32 25
19. Granada 32 18
20. Almeria 32 14