Manisa'da Bugün

AĞAÇLARA ŞEKİL VERİYOR

EKONOMİ

Alaşehir ilçesine bağlı Çakırçalı köyünde yaşayan 68 yaşındaki Mustafa Altıngül, elleriyle ağaçlara şekil veriyor.

 Elektrik Motorları Fabrikası’ndan emekli olduktan sonra, memleketi olan Alaşehir’in Çakırçalı köyüne yerleşen Mustafa Altıngül, babasının yıllarca yapmış olduğu ahşap işçiliğine yöneldiğini ifade ederek, şunları söyledi. "Görme engelli olan babam İbrahim Altıngül, 76 yaşında vefat etti. Yıllarca ahşap işleri yaptı. Ağaçlara şekiller verdi. Babamın çalışması bende bir hobi olarak içimde kaldı. Emekli olduktan sonra bende ağaçlardan ahşap işler yapmaya başladım. Özellikle kullandığım ağaç türlerinden ’’Kestane, dut, karaağaç, çiklembit, ceviz ‘’türü ağaçların kerestelerinden istediğim bir hayvanın heykelini bir veya iki günde yapmaktayım. Bana yapılacak olan nesnenin resmini gösterin, aynısını hemen ağacı işleyerek yapabilirim."
Altıngül, "Benim kahvehane hayatım yok. Boş kaldığım zamanlarda babamdan bana hobi olarak geçen ahşap el sanatlarını yapıyorum. Bu uğraş benim zinde kalmamı sağlıyor. Boş Kaldığım zaman sağlığım bozuluyor, rahatsız oluyorum. Ahşap işleri yaparak sağlıklı kalıyorum" dedi.
Alaşehirli ahşap ustası Mutafa Altıngül, yaptığı her eserin o gün satıldığını belirterek, ’’Denizli Horozu’ndan tutun atlara kadar aklınız ne gelirse yaptım. Yapmaya da devam edeceğim. Herkes tarafından yaptığım eserlerin beğenilmesi, anında müşteri bulması beni mutlu ediyor. Çevre ilçelerden de ilgi görüyor" diye konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.