AKHİSAR ALIŞVERİŞ FESTİVALİ YAĞMURLA BAŞLADI
AKHİSAR ALIŞVERİŞ FESTİVALİ YAĞMURLA BAŞLADI
MANİSA'nın Akhisar İlçesi'nde, bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve dört gün sürecek alışveriş günleri festivalinin açılış kurdelası sağanak yağmur altında kesilirken, kortej yürüyüşü iptal edildi. Ancak buna rağmen kadınların çoğunlukta olduğu bir grup tarafından Belediye Bandosu eşliğinde yağmura rağmen 100 metre temsili bir yürüyüş yapıldı.
Geçmiş yıllara oranla daha dolu etkinlik programı olan festivalin açılış gününde, Akhisar Ticaret Borsası Standı'nda, özel hazırlanmış zeytinler ikram edildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi standında dağıtılan çorbalar ise soğuk ve yağmurlu havada katılımcılardan adeta kapışıldı.
Meteoroloji yetkililerinin Akhisar ve çevresindeki yağmurun belirli aralıklarla 12 Şubat'a kadar süreceğini bildirmesi üzerine festival kapsamındaki, daha önce iki ayrı noktada açılacağı duyurulan Esnaf Fotoğrafları Sergi, Yaşam Koçu Serdar Ceylan'ın Şehir Gazinosu'ndaki söyleşisi ile TYH Tekstil Stilistleri Bilge Bulut ve Sertan Apbalı'nın söyleşilerinin hava şartları değerlendirilerek programdaki yerlerinin tekrar açıklanacağı bildirildi.
Özel müzik gurupları ilçenin değişik noktalarında vereceği konserlerin yeri ve saatleri konusunda da yine havanın durumuna göre değişilikler yapılabileceği belirtildi.