Manisa'da Bugün

Akhisarlı işadamına Patent Enstitüsü'nde yeni görev

EKONOMİ

AKHİSAR Ticaret ve Sanayi Odası'nın başkanlığını 2013 yılından bu yana yürüten Abdurrahman Yılmaz, Türkiye Patent Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyeliğine atandı. Yılmaz aynı zamanda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konsey (ECOSOC) Temsilciliği'ne seçildi.

Türkiye Patent Enstitüsü'nün en yüksek düzeyde yönetim ve karar organı olan yönetim kurulu üyeliğine atanan Abdurrahman Yılmaz, "Türkiye Patent Enstitüsü, ülkemize ciddi değerler katan, aynı zamanda da dünya çapındaki patent organizasyonlarıyla ortak çalışmalar yapan bir kurumdur. Bu, Akhisarımız için ciddi bir değerdir. Ben bu onur ve gururu Akhisarlılar adına, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası adına kabul ediyorum" dedi. Kahve Diyarı Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Yılmaz, TOBB Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konsey Temsilciliği'nin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, bünyesinde 365 oda ve borsayı barındıran bir kuruluş olduğunu söyledi. 


SEÇİLMEDEN ÖNCE NEW YORK'TA TOBB'U TEMSİL ETTİ


Abdurrahman Yılmaz, TOBB Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konsey Temsilcisi olarak seçilmeden önce çalışmalarına başladı. Yılmaz, konseyin Amerika'nın New York kentinde düzenlendiği 'İstihdam' konulu toplantıda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ni temsil etti. 54 ülkeden temsilcilerin biraraya geldiği toplantıda, ülkelerin kalkınma programları ve çevre programı konuları işlendi. 


Abdurrahman Yılmaz, bu toplantıda TOBB'nin geliştirdiği 'UNEM BECERİ 10' isimli projesini ve bu projeyle elde edilen başarıları da diğer ülkelerin temsilcileriyle paylaştı. Geldikten sonra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konsey (ECOSOC) Temsilciliği'ne seçildi.


Türkiye'nin en hızlı büyüyen zincirlerinden biri olan Kahve Diyarı'nın büyük bir atılım yapmasını sağlayan Abdurrahman Yılmaz, şirketlerindeki sorumluluklarının yanı sıra önemli kuruluşlarda görevler üstleniyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.