Manisa'da Bugün

ANNELERE MÜJDE

EKONOMİ

Devlet, doğan her çocuk başına karşılıksız üç farklı destek sağlıyor.

Annelere devletin desteği sürüyor. Devlet, doğan her çocuk başına karşılıksız üç farklı destek sağlıyor. Üç çocukta destek 14 bin lirayı buluyor.

Meclis'te kabul edilen Torba yasayla, 15 Mayıs 2015 tarihi ve sonrasında doğan çocuklar için anneye doğum yardımı ödemesi yapılıyor. Buna göre; tüm annelere şartsız olarak ilk çocuk için 300 lira, ikinci çocuk için 400 ve üçüncü çocuk için 600 lira ödeniyor. Doğum yardımı ödemeleri sadece Türkiye'de ikamet eden Türk vatandaşlarına değil aynı zamanda yurtdışındaki Türk vatandaşlarına da ödeniyor

Yardım için başvurular, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İl Müdürlüklerine, Sosyal Hizmetler Müdürlüklerine, ilçelerde ise kaymakamlık binalarının içindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılıyor. Yurtdışında ikamet eden Türk vatandaşları başvurularını büyükelçilikler ve konsolosluklar aracılığı ile yapabiliyor. Memurlar ise doğum yardımı için başvurularını kendi kurumlarına yapmabilme imkanına sahip. 

ÇOCUĞUN NÜFUS CÜZDANI YANINDA OLMALI 

Başvuru yaparken yeni doğan çocuğun nüfus cüzdanı yanınızda olmalı. Anne ya da baba çocuğun TC kimlik numarasıyla isterse Aile Bakanlığı'nın internet sitesi üzerinden de başvuru yapabilir.

Yorumlar (2)

ömer ali 8 Yıl Önce

benim kızım 10 mart 2015 te doğdu destek alamıyor neden çünkü 15 mayıs 2015 te doğmadığı için bana göre haksızlık

Şaşkın 8 Yıl Önce

14 000 ne alaka

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.