Manisa'da Bugün

BAŞKAN ÇERÇİ "VERGİ VEREN ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ"

EKONOMİ

Manisa’da fırıncılık yapan fırıncı esnafı Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’yi makamında ziyaret etti. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, “Hukuk dışı üretim yapan kişilere karşı onlarında mevzuata uyması konusunda kanunların verdiği yetki çerçevesinde mücadelemizi sürdüreceğiz. Bizler vergisini veren esnafımızın her zaman yanındayız.”dedi.


Ziyarette fırıncı esnafı adına konuşan Mevlüt Çırakoğlu, seyyar üreticiler konusunda sıkıntılarının bulunduğunu vurgulayarak, “Biz vergi mükellefiyiz. Ekmeğimizi üretiriz ve satışa çıkarırız. Ama nerede üretildiği belli olmayan yerler ile büyük sıkıntımız onlar ile rekabet edemememizdir. Adam evinin içerisine fırın koyuyor. Bahçesine fırın koyuyor. İşten ayrılıyor orada fason üretim yapıyor. Yanlış bir algı var sanki resmi yerde vergi levhası olan hijyenik şartlara uyan ekmekler ile mücadele ediyoruz imajı verildi. Bizim ruhsatı olmayan kaçak üretim yapan insan sağlığını birinci dereceden tehdit eden mamuller ile ilgili sıkıntımız var. Sadece fırıncı esnafı değil tüm esnaflarımızın seyyar ile ilgili sıkıntıları var. Biz sizden destek ve yardımlarınızı bekliyoruz. “dedi.

“HERKES KANUNLARA UYMAK ZORUNDADIR”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Çerçi ise şöyle konuştu; “Esnaflar bizim için çok önemlidir. Esnaflarımız ile hijyen konusunda her zaman konuşuyoruz. Fırıncı esnafımızın daha iyi şartlarda daha iyi çalışması, daha huzurlu çalışması bizleri de memnun eder. Birde tabi ekmekte dahil olmak üzere ruhsatsız üretilen nereden geldiği belli olmayan ekmek ve diğer pek çok şeyin mücadelesini veriyoruz. Bir hukuk devletinde yaşıyorsak herkes bu kanunlara uymak zorundadır. Kanun dışında iş yapan üretim yapan vatandaşlarımız varsa onlara da yardımcı olalım. Onları nizami şartlarda kanun yönetmelik çerçevesinde üretim yapmalarına destek olalım belediye olarak. Yani biz vatandaştan yanayız. Hukuk dışı üretim yapan kişilere karşı onlarında mevzuata uyması konusunda kanunların bize verdiği yetki çerçevesinde mücadelemizi sürdüreceğiz. Vatandaşı uyarırken onlar yanlış bile yapsa, onları yılmadan ısrar ile kanuna nizama uymalarını güzel bir üslup ile söylememiz gerekmektedir. Ama ısrar ile kanuna uymayan kişilere karşı, hukuk çerçevesinde işlem yaparız. Bizler vergisini veren esnafımızın her zaman yanındayız.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.