Manisa'da Bugün

BÜLENT KOŞMAZ'DAN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA

EKONOMİ

Bülent Koşmaz TOBB yönetim kurulu ile ilgili bir basın açıklaması yaptı

 Bilindiği gibi TOBB organ seçimleri 01/Ağustos/ 2013 tarihinde tamamlanmıştır. Yeni seçilen yönetim kurulunda yer almayışım bazı kesimlerce farklı şekillerde yorumlanmıştır.

2000 yılı Mayıs ayından bu yana 13 yılı aşkın bir süre TOBB yönetim kurulunda onurla görev yaptım.

Genel kuruldan yaklaşık 1.5 ay önce TOBB başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu ile yaptığım bir görüşmede yeni dönemde görev almak istemediğimi kendisine açıkça belirtmiştim.

 Genel kurul öncesinde de bu konuyu tekrar hatırlatmıştım. Fakat Türkiye’deki tüm oda ve borsa başkanları arasında Rifat Hisarcıklıoğlu'nun bizzat yaptığı eğilim anketi sonucunda oda ve borsa başkanlarının TOBB YÖNETİM KURULUNDA KİMİ GÖRMEK İSTERSİNİZ " sorusu karşılığında en çok oy alan iki kişiden biri ben olmuştum.

 Ancak, seçimden bir gece önce Manisalı bir siyasetçinin en üst düzeyde yaptırdığı engelleme sonucunda yönetim kurulunda yer almadım.

22 yıllık oda başkanlığım sırasında hiçbir makama el etek öperek ve siyasi destekle gelmedim ve bu makamlarda kalmadım. Üzerime aldığım her görevi onurumla yerine getirdim ve bu görevlerden yine onurumla ayrıldım. Hiç kimseye çıkar sağlamadığım gibi, yönettiğim kaynakları kendi çıkarlarıma asla alet etmedim, ettirmedim.

TOBB'un 60 yılı aşan tarihinde TOBB YÖNETİM KURULUNA GİREN İLK VE TEK MANİSALI ÜYE BEN OLDUM. Bu görevde şehrimi ve odamı en üst düzeyde temsil ettim. Bugün hiçbir eksiklik ve mahcubiyet duymuyorum. Çünkü ben OTURDUĞU KOLTUKTAN ŞEREF ALAN DEĞİL OTURDUĞU KOLTUĞA ŞEREF KATAN bir kişiyim.

Çünkü ben HER DEVRİN ADAMI OLMAYI DEĞİL, HER DEVİRDE ADAM OLMAYI TERCİH ETMİŞİMDİR.

Kendim için değil ama Manisa için üzgünüm; keşke benim yönetimde yer almama engel olan güç, bu göreve bir başka Manisalı kardeşimizi yerleştirmeyi becerebilseydi.

YAZIK OLDU, BEN KAYBETMEDİM MANİSA KAYBETTİ.

 TÜM HEMŞEHRİLERİME SAYGILARIMI SUNAR RAMAZAN BAYRAMLARINI KUTLARIM.

 

Bülent KOŞMAZ

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası

Yönetim Kurulu Başkanı

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.