Manisa'da Bugün

ÇAVLU KÖYÜ’NDE TOHUM TAKAS ETKİNLİĞİ YAPILDI

EKONOMİ

Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı Çavlu Köyü’nde tohum takas şenliği gerçekleştirildi.

 Salihli Belediyesi, CHP Salihli Parti Okulu, Ziraat Mühendisleri Odası Manisa Şubesi ve Cumhuriyet Kadınları Derneği tarafından düzenlenen etkinliğe köylüler, özellikle kadınlar büyük ilgi gösterdi ve çok sayıda yerel tohum paketi takas edildi.
Panelde konuşan Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Tayfun Özkaya tohum ve tarım ilacı üreten dev şirketlere daha çok hizmet eden tohumculuk kanununun değiştirilmesi gerektiğini, yerel tohumların ve bunlardan üretilen fidelerin satışının yasaklanmasının köylü ve doğa üzerine yürütülen bir zulüm olduğunu belirtti.
Böcek Bilimi Uzmanı Dr. Füsun Tezcan zararlı ve hastalıklara karşı evde yapılan ilaçlarla ilgili bilgi verdi ve bunların hem çok ucuz hem de çok zararsız olduğunu vurguladı.
Köylü kadınlar ve kendileri için yerel tohum kullanan bahçe sahipleri küçük paketler içindeki yerel tohumları takas ettiler. Köylü kadınlar da takasa ilgi gösterdi, ellerinde bulunmayan çeşitleri tamamladılar. Etkinliğe Salihli Belediye Başkan yardımcısı Hasan Sungur ve CHP İlçe başkanı Mazlum Nurlu da katıldı. Etkinlikte Salihli Belediyesi Halk oyunları ekibi gösteri sunarken, katılımcılara lokma ikram edildi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.