Manisa'da Bugün

DYO'DAN MÜKEMMEL ADIM

EKONOMİ

5 kalite belgesini bünyesine aldı, Kalite ve Mükemmellik modelinde mürekkep sektörünün öncüsü oldu

 5 kalite belgesini bünyesine aldı, Kalite ve Mükemmellik modelinde mürekkep sektörünün öncüsü oldu 

DYO’DAN “MÜKEMMEL” ADIM

Matbaa mürekkepleri alanında 5 farklı sektörde üretim yapan ve tamamen yerli sermaye ile faaliyetlerini sürdüren Yaşar Holding Boya Grubu şirketlerinden DYO Matbaa Mürekkepleri, mükemmelliği hedefleyen yolcuğunda ilk adımı attı.

Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde bu yıl 93 basmak birden çıkarak 348. sıraya yükselen ve 2013 yılındaki büyüme rakamları baz alındığında dünyanın en büyük matbaa mürekkebi üreticileri arasında 21’inci sırada yer alan DYO Matbaa Mürekkepleri A.Ş, KalDer (Türkiye Kalite Derneği)’nin Türkiye genelinde Toplam Kalite Yönetimi ve Mükemmelliğin yaygınlaştırılması amacını taşıyan Ulusal Kalite Hareketi’nin bir parçası oldu.

Haber: Özcan Özkan

DYO Matbaa Mürekkepleri 5 kalite belgesine sahip olarak bir ilki başardı ve KalDer ile Ulusal Kalite Hareketi İyiniyet Bildirgesi’ne imza attı.Hedeflerinin yenilikçi ürünlere ve hizmetlere yatırım yaparak büyüme rakamlarını daha da yukarıya çıkarmak olduğunu belirten DYO Matbaa Mürekkepleri Genel Müdürü Yakup Benli, kalite ve mükemmeliyette istikrarlı duruşlarına yeni bir boyut kazandırdıklarını söyledi.

Merkez Bankası’nda DYO mürekkepleri kullanılıyor

2011 yılının başından beri Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyetlerini sürdüren ve sektördeki iç Pazar ihtiyacının %40’ını karşılayan DYO Matbaa Mürekkepleri, Merkez Bankası’nın belirlediği kalite kriterlerini tam anlamıyla karşıladı ve 2014 ihalesini alarak sektördeki güvenirliliğini kanıtladı.

“Öncü Rol Üstlenmiş Durumdayız”

Kalite konusunda bugünden itibaren yeni bir eşikte olduklarını söyleyen DYO Matbaa Mürekkepleri Genel Müdürü Yakup Benli,”Kalite konusunda şimdi yeni bir eşikteyiz. KalDer’in ülkemizin uluslararası alanda rekabetçi bir rol üstlenmesi amacıyla öncülük ettiği Ulusal Kalite Hareketi’ne katıldığımız için mutluyuz. İkinci adımı sürekli iyileştirmeyi ve gelişimi hedefleyen Mükemmellik Modeli’ni uygulamaya başlayarak atacağız. Böylece matbaa mürekkepleri sektöründe, EFQM Mükemmellik Modeli’ni uygulayan ilk şirket olacağız. Matbaa mürekkepleri sektöründe 5 farklı sektörde üretim yapan tek şirketiz. sektörümüzde 5 kalite belgesine sahip tek şirketiz. Bu konuda öncü bir rol üstlenmiş durumdayız.”dedi.

“Türkiye ve Avrupa’daki en prestijli kalite ödüllerine talibiz”

Mükemmelliğin kolay bir hedef olmadığının farkında olduklarını ancak tüm kadroları ile bu hedefe doğru emin adımlarla ilerlediklerini belirten Benli,”Toplam Kalite Yönetimi ve Mükemmellik uygulamaları, bu açıdan şirketlere önemli avantajlar sağlıyor. Süreçlerinize daha hakim olmanızı, çalışanlarınızın bu süreçlerde daha katılımcı bir rol üstlenmelerini, avantajlarınızı ve dezavantajlarınızı daha rahat görmenizi ve iyileştirmenizi mümkün kılıyor. Sürekli iyileştirme ve mükemmellik hedefi, şirketlere dinamik bir yapı kazandırdığı gibi günümüz rekabet ortamının sizden beklediği hızlı hareket etmeyi ve esnek davranabilmeyi de beraberinde getiriyor. Bizim de kalite ve mükemmellik yolculuğundaki ana amacımız sürdürülebilir büyümeyi sağlamak ve rakiplerimiz karşısında rekabet gücümüzü artırabilmek. Türkiye ve Avrupa’daki en prestijli kalite ödüllerine talibiz.”dedi.

“Ödüller amaç değil araç olarak görülmelidir”

Ulusal Kalite Hareketi İyiniyet Bildirgesi imza törenine katılım gösteren KalDer İzmir Şube Başkanı Osman Ünal, işletmelere verilen ödüllerin bir amaç olmaması gerektiğini kalite ve mükemmeliyeti arttırma noktasında araç olması gerektiğinin altını çizdi. DYO Matbaa Mürekkepleri’nin bu konuda özverili çalışmaları ve duyarlı politikalarından dolayı tebrik eden Ünal,”Dünyanın en büyük onuncu büyük ekonomileri arasına girme hedefinin önündeki en büyük engellerden biri kalite ve mükemmeliyetin tam olarak sağlanamamasıdır. KalDer olarak hem üyemiz olan hem de bütün Türkiye’deki şirketlere sürdürülebilir başarı anlamında kalite yönetim modelleri, kalite yönetim sistemlerini ve mükemmellik yayılımı ile ilgili misyonumuza devam ediyoruz. Bunun en önemli göstergelerinden biri de Yaşar Holding grubudur. DYO Matbaa Mürekkepleri ise sektöründe bir ilki gerçekleştiriyor. Bundan sonraki süreçte aslında iş daha da zor. Bu süreçte herkese daha fazla sorumluluk yüklenecektir. DYO bunun bilincinde ve başarabilecek güçteler. KalDer olarak bizler rehber ve yol göstericiyiz. Firmaların yöneticileri ve çalışanları bu çalışmaları gerçekleştiriyor. Elimizdeki mükemmellik modeli ile biz en büyük yol göstericisiyiz. Buna karar vermek kolay değil. Maddi boyutundan ziyade özveri isteyen bir süreçtir. Mükemmellikte sınır olmadığı için firmalara çok büyük öğreti ve faydalar getirmektedir. Ödüller birer amaç değil araçtır. Başarı yolunda yapılan her şeyin taçlandırılması olarak görülmelidir. “dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.