Manisa'da Bugün

Flatfy Temmuz Raporları Türkiye

EKONOMİ

Flatfy, dünya çapında toplam 37 ülkede verdiği istatistik hizmeti ile Türkiye’de de pek çok sayıda yatırımcı ve ev arayan kişinin ilgisini toplayan bir start up hizmetidir.

Flatfy, dünya çapında toplam 37 ülkede verdiği istatistik hizmeti ile Türkiye’de de pek çok sayıda yatırımcı ve ev arayan kişinin ilgisini toplayan bir start up hizmetidir. Flatfy ile gerek Türkiye içerisinde gerek ise Flatfy’ın çalıştığı diğer ülkeler içerisinde emlak fiyatlarının ve gayrimenkul fiyatlarının aydan aya nasıl değiştiğini takip edebilir, ayrıca takip ettiğiniz söz konusu ülkede bu değişimlerin şehirden şehre ne gibi farklılıklar gösterdiğini analiz edebilirsiniz. Bu yapabileceğiniz analizlerin yanı sıra Flatfy size sadece oran ya da değişim hakkında bilgi vermek ile kalmaz, aynı zamanda fiyatların sayısal değerini de belirtir. Flatfy uygulamasının sunduğu bu kapsamlı hizmet sayesinde apartman dairesi ya da başka gayrimenkul çeşitleri hakkında yapacağınız alan araştırmalarınız çok daha kısa sürer. Şimdi sizinle beraber Flatfy’ın Temmuz 2018’de Türkiye için çıkardığı apartman fiyat istatistik grafiklerini inceleyelim.

Yukarıda inceliyor olduğunuz grafik, tr.Flatfy.com apartman dairesi fiyatları için hazırladığı bir Temmuz 2018 apartman dairesi fiyatları raporudur. Bu raporda şehirlere göre belirtilen apartman dairesi fiyatları, şehir içerisinde kayda geçmiş olan tüm apartman dairelerinin fiyatlarının medyanı alınarak belirlenmiştir. Bu şekilde en objektif ve doğru istatistiğin yapılması sağlanmıştır. Bu istatistiğe göre en yüksek apartman dairesi fiyatları İstanbul, İzmir, Antalya, Mersin ve Adana’da karşımıza çıkarken daha iç yörelerde konumlanmış iller içerisinde fiyatların daha düşük olduğu görülmektedir. Bu istatistik ayrıca bize özellikle daha kırsal yöreler üzerine kurulmuş ya da geçimini daha kırsal yöntemlerle devam ettiren şehirlerde apartman dairesi fiyatlarının da daha düşük seyrettiğini göstermektedir.

Yukarıda gördüğümüz grafik ise şehirlerin apartman dairesi fiyatlarının medyanının alınması yerine özellikle okuyuculara ayrıntılı bilgi verme amacı ile apartman dairelerinin türüne göre ortalama fiyatlarının teker teker gösterildiği bir grafiktir. Bu grafiğe göre en yüksek apartman dairesi satışları yaşanan şehir tek odalı stüdyo daireler baz alındığında İstanbul olarak belirlenirken, İstanbul’u çok ufak bir fark ile Antalya’nın takip etmesi, yatırımcıları şaşırtmıştır. Genel olarak beklenen oranın ikincilikte İzmir olmasına rağmen, Antalya Temmuz ayında 5 bin liralık bir ortalama farkı ile İzmir’i geçmiştir. İki odalı ve üç odalı evlerin fiyatları içerisinde en yüksek olan şehir ise, İstanbul’u geçerek İzmir olmuştur.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.