Manisa'da Bugün

GÜVENMEDİĞİNİZ TÜCCARA ÜZÜM SATMAYIN

EKONOMİ

Sarıgöl Ovası’nın dünyaca ünlü çekirdeksiz sofralık Sultaniye ve çekirdekli sofralık üzümlerinin hasat çalışmaları aralıksız devam ettiği belirtildi.

Sarıgöl Ovası ve köylerinde yetiştirilen sofralık çekirdeksiz Sultaniye ve çekirdekli sofralık üzüm türlerinin hasatlarının aralıksız olarak devam ettiğini belirten Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen ’’Sarıgöl ve çevresindeki üzüm hasadı Ağustos ayının 15’inden bu yana devam etmekte. Üzüm bağlarımızın üzeri beyaz naylon kanaviçelerle koruma altında olması nedeniyle hasat çalışmalarımız Kasım ayının ilk haftasına kadar devam edecek. İlçemizde 2013 yılı üzüm rekoltemiz bu yıl dolu zararı nedeniyle 134 Bin ton dolaylarında olmasına rağmen üzümlerdeki kalite yüz güldürüyor. Rekoltenin az olması yaş üzüm fiyatlarını bu yıl artmasına neden oldu. Sultaniye üzümün üzüm bağında fiyatı 1.40 TL-2 TL arasında satışları yapılmaktadır. Çekirdekli sofralık üzümlerin ise 1.80 TL-2.30 TL arasında alımı satım yapılıyor. Üzüm satışlarında üreticimiz peşin satış yapmakta. Güvenmedikleri tüccarlara satış yapmasınlar.’’dedi.
Üzümlerini kuru olarak değerlendiren üreticilerimiz de kuru üzüm piyasasını TARİŞ’in de her numara üzüm için 5 TL fiyat açıklaması yapmasını kuru üzüm piyasasına canlandırdığını dile getiren Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ülgen.’’Kuru üzüm fiyatlarını sezon başından bu yana kilosunun 6 TL olacağını savunmaktayız. Kuru üzümler bu yıl para edecek. Yaş üzümlerimizin her yıl yüzde 65’i ihraç olmaktadır. Geriye kalan yüzde 35’i de kuru ve şaraplık olarak değerlenmektedir.’’ dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.