Manisa'da Bugün

HASAN ÇEBİ 36 PROJEYE 12 MİLYON HİBE YAPILDI

EKONOMİ

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü 2014 yılı 8. Etap Tarıma Dayalı Ekonomik Kalkınma Yatırımlarına 12 milyon 14 bin 361 TL hibe desteği verecek.

 Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü 2014 yılı 8. Etap Tarıma Dayalı Ekonomik Kalkınma Yatırımlarına 12 milyon 14 bin 361 TL hibe desteği verecek. 
Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliği çerçevesinde 2014 yılı 8. etap uygulamalarına 51 adet başvuru yapıldığını ifade eden Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, “İlimizde yapılan değerlendirmeler sonucu 36 proje hibe desteği almaya hak kazanmıştır. Bu projelerin toplam tutarı 24 milyon 533 bin 493 TL olup, 684 kişiye istihdam sağlanacaktır. 24 milyon 28 bin 721 TL’si hibe kapsamında olup, verilmesi planlanan hibe tutarı 12 milyon 14 bin 316 TL’dir. Projelerin yürütülmesi sürecinde öncelikle hibe sözleşmeleri imzalanacak, yapılacak ihaleler doğrultusunda bina inşaatları ve makine alımları gerçekleştirilecektir. Tüm projeler 2014 yılı içerisinde bitirilecektir” dedi.
Programın amacına da değinen Çebi, “Bu kapsamda doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması ve kırsal alanda belirli bir kapasitenin oluşturulması sağlanmaktadır” şeklinde konuştu.
Manisa’da 2006 yılından beri uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 2013 yılı sonuna kadar 7 etap halinde 132 proje tamamlanmış ve uygulanan bu projelerle bin 367 kişiye istihdam sağlandığını vurgulayan Çebi, “Şimdiye kadar uyguladığımız projelere 27 milyon 96 bin 805 TL hibe desteği ödemesi gerçekleştirdik. Bu projelerle, çoğunluğu İlimizde üretilen ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması yapılarak çiftçi ve ülke ekonomisine önemli katkılar yapılmış, özellikle uygulanacak ve uygulanmakta olan Avrupa Birliği kaynaklı fonların kullanımı için kapasite oluşturulmuştur” dedi.
2014 yılı içerisinde Bakanlığımızın yayınlayacağı tebliğ doğrultusunda yeni başvuruların alınacağını da hatırlatan Çebi, “Yatırımcılarımız her türlü işlemi İl Müdürlüğümüzde oluşturulan İl Proje Yürütme Birimi ile koordineli olarak yapacaklardır. Tüm uygulamalarımız Bakanlığımızın ve İl Müdürlüğümüzün resmi internet adreslerinden duyurulmaktadır. Ayrıntılı bilgi almak isteyen yatırımcılarımızın İl Proje Yürütme Birimine başvuruda bulunmaları gerekmektedir” dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.