Manisa'da Bugün

İş başvurularında liselilere kazandıracak AB projesi

EKONOMİ

MANİSA'nın Kula Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde hazırlanan 'Bilgi Çağında Muhasebe' isimli Avrupa Birliği projesi kapsamında öğretmenleriyle Almanya'ya giden farklı kentlerden üç ayrı lisenin öğrencileri eğitim alıp staj yapma imkanına kavuştu.

Kültürel gezilere de katılan öğrenciler, katıldıkları eğitimlerden aldıkları çeşitli sertifikalarla yurda döndü. Sertifikaların öğrenciler için önümüzdeki yıllarda yapacakları iş başvurularında kolaylık sağlanacağı vurgulandı.

Manisa'nın Kula Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Aydın'ın Nazilli 50. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Kırklareli'nin Babaeski İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden projeye dahil olan 30 öğrenci ve 5 öğretmen; geçen 8- 28 Şubat tarihleri arasında 21 gün süren proje faaliyetleri kapsamında Almanya'nın Düsseldorf şehrinde eğitim alıp staj yaptı. Bilgisayarlı Muhasebe Uygulamaları ile ilgili eğitim ve staj faaliyetine katılan öğrenciler, iş ve işçi bulma kurumuna, meslek liselerine, mesleki eğitim merkezine, işadamları derneğine, Köln eğitim fuarına ve sektörde faaliyet gösteren işletmeleri ziyaret etti. Fransa-Paris, Hollanda-Amsterdam ve Belçika-Brüksel gibi şehirlerde kültürel geziler gerçekleştirildi. Staj ve eğitimleri kapsamında çeşitli sertifikalarda alan öğrenciler ardından yurda döndü.

ÖĞRENCİLERİN KAZANIMLARINI ANLATTI

Kula Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Metin Damar, "Ülkemizin farklı bölgelerinde ve farklı şehirlerinde faaliyet gösteren üç okulun katıldığı hareketlilik faaliyeti sonucunda mesleki eğitimlerini, Avrupa düzeyinde yapılan uygulamalarla karşılaştırma ve geliştirme imkanına sahip oldu. Katılımcılar kişisel ve sosyal alanda da önemli kazanımlar edindi. Farklı şehirlerden gelen katılımcılarla 21 gün boyunca birlikte çalışabilme, ekip ruhuyla hareket edebilme, randevulara zamanında gitme, zaman yönetimi, özgüven duygusu, çalışma disiplini, farklı dillerde iletişim kurabilme ve Avrupa vatandaşlık bilinci geliştirme becerisi kazandı. Proje kapsamında edindikleri mesleki bilgi ve becerilerin kayıt altına alınması amacıyla yurtdışı ortaklardan alınan sertifikalar sayesinde iş hayatlarında önemli avantajlara sahip olacaklar. Aldıkları sertifikalar sayesinde mezun olduktan sonra yapacakları iş başvurularında rakiplerinin önüne geçebileceklerdir" dedi
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.