Manisa'da Bugün

Kadın Girişimciler Bursa’da buluştu

EKONOMİ

TOBB Bursa İl Kadın Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen 1.Ulusal Kadın Girişimcilik Zirvesi Bursa Uluslar arası Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapıldı. 60 ilden Bursa’ya gelen 567 kadın girişimci, 1. Ulusal Kadın Girişimcilik Zirvesi'nde buluştu. Kadın Girişimciler Fuarı’nın da yer aldığı etkinlikte, ülke genelindeki kadın girişimciler 145 stantta üretimlerini sergiledi.

 Bursa’da düzenlenen Kadın Girişimcilik Zirvesi’ne TOBB Manisa İl Kadın Girişimciler Kurulu da 22 kişiden oluşan heyet ile yer aldı. TOBB Manisa İl Kadın Girişimciler İcra Komitesi Başkan Yardımcısı Sevil Onol’un başkanlığında bu zirveye katılan Manisa heyeti, kendilerine ayrılan stantta Manisa’nın yöresel ürünlerini de tanıtma imkanı bulurken, diğer illerin standlarını da gezip, incelediler.

İki gün süren Kadın Girişimcilik Zirvesi’nde ayrıca panel ve ikili iş görüşmeleri de gerçekleşti. Prof.Dr.Bilçin Tak’ın moderatörlüğünde başlayan oturumlarda konuşmacılar Şeniz Yarcan (Yatırım Finansman Menkul Değerler Genel Müdürü), Aydan Baktır (Ring Reklamcılık Yönetim Kurulu Başkanı), Esin Güral Argat (Gürallar Artcraft Yön.Krl.Bşk.Vekili), Arın Saydam (Bersay İletişim Grubu Yön.Krl.Bşk.), Berna İlter (BRN Yatak Yön.Krl.Bşk.) ve Sanem Oktar (Doğrudan pazarlama iletişim Derneği kurucusu) girişimciliğin püf noktalarını anlatırken, kendi başarı öykülerini de katılımcılarla paylaştı.

İki gün süren zirvenin son gününde ise Paralel Oturumlar gerçekleşti. Eğitimci yazar Polat Koyuncu, İnsan Tanıma Sanatı başlıklı seminer verirken, yaşam koçu Sibel Bilir ise Zihin Arka Plan Okuma Becerisi konusunda katılımcılara bilgi verdi. Oturumların ardından 60 ilden zirveye katılan kadın girişimciler ikili iş görüşmelerini gerçekleştirdiler.

1.Ulusal Kadın Girişimcilik Zirvesi’nin oldukça başarılı geçtiğini belirten TOBB Manisa İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Sevil Onol, ‘Bursa’da iki gün süren zirvede Türkiye’nin bir çok ilinde yer alan Kadın Girişimcilerimizi yakından tanıma fırsatı bulduk. Birbirimize yaptığımız iş kolları hakkında bilgiler verdik. Bizler için açılan stantlarda Manisa’mızın yöresel lezzetlerini tanıtırken, üyelerimiz de kendi işlerini tanıtma fırsatı buldular. Seminer ve panellerle de bilgilerimiz yeniledik’ diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.