Manisa'da Bugün

KÖPRÜBAŞI’NDA ÇİLEK HASADI BAŞLADI

EKONOMİ

Türkiye'nin önemli çilek üretim merkezlerinden Köprübaşı ilçesinde, rekoltenin yüksek olması ve kaliteli ürün nedeniyle üreticilerin yeni sezondan umutlu olduğu bildirildi.

 Bölgede açık alan hasadı olarak başlayan ve kilosu 1.8 TL'den alıcı bulan çileğin, bu ay sonunda açık alanda hasadın yoğunlaşmasıyla ihracatının da başlaması bekleniyor.
Çilek Üreticileri Kooperatifi Başkanı Ahmet Erden, geçen yıl 20 bin dönüm araziden 80 bin ton çilek hasadı yapıldığını, bu yıl da aynı alanda aynı miktarda hasadın gerçekleştirilmesinin hedeflendiğini kaydetti. İlçede üretilen çileğin yaklaşık 20 bin tonunun Rusya başta olmak üzere Moldova, Ukrayna, Romanya, Polonya, Macaristan, Irak ve İran'a ihraç edilmesinin planlandığını ifade eden Erden, yüksek rekolte ve kaliteli ürün sayesinde çilek üreticilerinin sezona umutla baktığını belirtti. Nisan ayı sonunda açık alanda hasadın yoğunlaşacağını dile getiren Ahmet Erden, çilek üretiminin ilçeye önemli bir katkı sağladığını ve çok sayıda kişinin geçimini buradan sağladığını söyledi.
Köprübaşı'nda yaklaşık 3 bin ailenin çilek yetiştiriciliği yaptığı öğrenildi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.