Manisa'da Bugün

MAGİAD TECRÜBE AKADEMİSİ 2015 EKONOMİK BEKLENTİLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

EKONOMİ

Manisa Genç İşadamları Derneği (MAGİAD)’nin gelenekselleşen seminer programı ‘Tecrübe Akademisi’ yeni dönemde de yeni konuklarla hayata geçmeye devam ediyor. Şehrin ileri gelenlerinin, akademisyenlerin ve işadamlarının konuk olduğu, fikir alış verişi ve tecrübe paylaşımını amaçlayan programın yeni dönemdeki ilk konuğu Prof. Dr. Süreyya Sakınç oldu.

MAGİAD Yönetim Kurulu ve MAGİAD üyelerinin katılıyla gerçekleşen, Türkiye ekonomisinin geçmişinin, bugünün ve geleceğinin değerlendirildiği toplantı çerçevesinde Prof. Dr. Sakınç, hem akademisyen hem de mali müşavir kimliği ile tespitlerde bulunarak işadamlarının sorularını yanıtladı. Ekonominin her dönemde karşılaştığı yapısal sorunlara değinerek, tasarruf oranının düşük olmasının ve enerjide dışarıya olan bağımlılığın aşılamamasının ekonomide ciddi sıkıntılara yol açtığını ve katma değeri yüksek olan üretim alanlarına yönelim olmamasının da bunu körüklediğini vurguladı. Yapılan ihracatın çoğunluğunun dahi ithalata bağımlı olduğunu belirten Prof. Dr. Sakınç, yenilikçi bir yaklaşım ile ithal ürüne bağlı kalmadan, yapılmayanı yapmayı ve bunu tüm dünyaya pazarlamayı hedeflemek gerektiğini ifade etti. 2015 yılı ekonomik beklentilerine de değinen Prof. Dr. Sakınç, 2014 sürecinde 2015 yılı için ön görülen negatif projeksiyonun, son dönemde yaşanan gelişmeler ve petrol fiyatlarındaki gerileme de göz önünde bulundurulduğunda, nötr bir pozisyona doğru ilerleme kaydettiğine dikkat çekti. Bu yıl süresince benimsenmesi gereken en doğru yaklaşımın, tedbirli bir politika izlenerek eldeki varlıkların korunması yönünde pozisyon almak olacağını inandığını vurguladı.

Ekonominin Manisa özelinde, hem tarım hem sanayi hem de üniversite bakımından değerlendirildiğinde Manisa’nın gelişmesi için her üç yönden de yapılabilecek birçok girişimin olduğunu söyleyen MAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Ömer Özkara, şehrin ihtiyaçlarının doğru bir şekilde analiz edilmesinin atılacak adımlar için son derece önemli olduğunu vurguladı. Gerek esnafın gerek se sanayicilerin kendi aralarındaki rekabetten sıyrılarak şehri geliştirmek amacıyla katma değer yaratacak faaliyet ve üretimlere odaklanmaları gerektiğine inandıklarını belirten Özkara, hedefe giden bu yolda girişimciliğin de yadsınmayacak bir role sahip olduğunu ve bilinçli girişimciler yetiştirilmesi için de üniversitenin önemli bir paydaş olacağını ifade etti. Bu çerçevede, üniversite ile işbirliği içinde girişimcilik derslerinin ticari hayatın içerisindeki gerçek girişimciler tarafından verilmesine yönelik bir projenin temellerini attıklarını ve ileriki günlerde hayata geçeceğini dile getirerek, MAGİAD olarak şehrin gelişimi adına bu alanda da taşın altına ellerini koymayı bir borç bildiklerini vurguladı.

Üniversite gibi bir değerin yok sayılmak yerine şehre entegrasyonuna önem verilmesinin Manisa’nın gelişimi için öncelikli adım olduğuna inandığını vurgulayan Prof. Dr. Sakınç, başta girişimcilik projesi olmak üzere üniversite ile gerçekleştirilen organizasyonlar ve verilen önem dolayısıyla MAGİAD’ı tebrik etti.

MAGİAD ve Tecrübe Akademisine verdiği destek ve katkılarından dolayı Prof. Dr. Sakınç’a teşekkürlerini ileten Özkara, bu alandaki ileriki faaliyetlerde de birlikte olmayı temenni ettiğini belirtti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.