Manisa'da Bugün

Manisa Ticaret Odası komite seçimleri mahkemelik oldu

EKONOMİ

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (MTSO) meclise girecek meslek komitesi üyelerinin seçimleri, Manisa'da gündem oldu. 65 meclis üyesinin belirlendiği seçimle ilgili MTSO'nun mevcut Başkanı Adnan Erbil, adliyeye giderek suç duyurusunda bulundu.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (MTSO) meclise girecek meslek komitesi üyelerinin seçimleri, Manisa'da gündem oldu. 65 meclis üyesinin belirlendiği seçimle ilgili MTSO'nun mevcut Başkanı Adnan Erbil, adliyeye giderek suç duyurusunda bulundu. Erbil, "Şaibesiz bir seçim olmasını dilerdim. Bu tür kötü veya iyi olmayan hadiseler teşekkül ettiyse ben oda başkanı olarak seçimin tekrarlanmasını talep ediyorum. Birçok komitede böyle var. Örnek veriyorum ekim ayında seçim ertelenmeden önce 95 kişi varsa, olmuş 220 kişi. Nasıl oraya gitti. Bakıyorsun kasaplar içerisinde elektrikçi var. Elektrikçi içerisinde kasaplar var. Karmakarışık bir sistem. Kimin hatası varsa onlar cezasını çeksin. Bu arkadaşlara bizim içimizden baskı yapanlar varsa, onlar da cezalarını çeksin" dedi.

LİSTELERE MÜDAHALE İDDİASI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından odaya gönderilen listeler ile seçimde oy kullanan listeler arasında çok ciddi farklılıklar olduğunu savunan Erbil, "Söz konusu farklılıkların Odamız Bilgi İşlem Şefliği tarafından ve Bilgi İşlem Şefliğine Odamız içinden yapılan müdahale ile birileri tarafından kasten yapıldığına ilişkin ihbarlar almaktayız.Seçimlerin ardından odamıza kayıtlı birçok üye tarafından şikayetler tarafımıza ulaşmıştır" diye konuştu.

"SEÇİM SONUÇLARINI ETKİLEDİ"

Adnan Erbil, yapılan incelemeler neticesinde seçimlerde oy kullanma yeterliliğine sahip bulunmayan birçok kişinin oy kullandığının tespit edildiğini kaydetti. Erbil, "Herhangi bir şekilde aktif bir işletmesi olmadığı, oda ve borsaya kaydını gerektiren ticari ve sınai kazanç dolayısıyla gelir veya kurumlar vergisi mükellefi olmadığı, herhangi bir vergi ödemediği halde seçimlerde oy kullanabilmek adına vergi kaydının Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem şefliği tarafından ve buraya yönlendirme yaparak haksız ve hukuka aykırı talimatlar veren kişiler tarafından usulsüz kayıtlarla seçmen listesine eklemeler yapılarak oy kullanıldığı tespit edildi. Birçok komitede seçim sonuçlarının bir veya iki oy farkla belirlendiği hususu da dikkate alındığında, söz konusu iddialar seçim sonuçlarını değiştirecek niteliktedir. TOBB tarafından Manisa Ticaret ve Sanayi Odasına gönderilen listelerin bazı kişi ve kişilerce haksız olarak ve kendilerine çıkar temin etme amaçlı olarak değiştirildiği, bu şekilde seçim sonuçlarının etkilendiği iki liste arasında yapılacak incelemelerle de açıkça anlaşılacaktır" dedi.

Yorumlar (1)

Bir üye 6 Yıl Önce

Odanın şu an başkanı kimdir

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.