Manisa'da Bugün

Manisa'da 3 bin kişiye geçici istihdam

EKONOMİ

MANİSA'da, altı ay süreyle fidan üretimi ile ormanlık alanda bakım çalışması yapacak üç bin kişinin geçici olarak istihdam edilmesi amacıyla protokol imzalandı.

Üç bin kişiye altı ay süreyle iş imkanı sağlayacak Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) çerçevesinde; Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Manisa Muradiye Orman Fidanlığı, Manisa, Akhisar, Gördes ve Demirci Orman İşletme müdürlükleri arasında İŞ-KUR binasında protokol imzaladı. 

Bütçe olarak 27 milyon lira ayrıldığını söyleyen Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Salim Eroğlu, "İmzalanan protokol ile Muradiye Orman Fidanlığımız başta olmak üzere merkez dahil üç ilçemizdeki orman işletme müdürlüklerimize bağlı olduğu bölgelerde üç bin işsiz vatandaşımız istihdam edilecek. Üç bin vatandaşımız altı ay boyunca TYÇP çerçevesinde 8 milyon fidan üretimi ile 32 bin 200 hektarlık genç meşçere ormanlık alanda bakım çalışması yapacak. TYÇP'ye katılan üç bin işçimizin sigortaları müdürlüğümüz tarafından karşılanacak. Ayrıca aylık asgari ücret tutarında ücretleri ödenecek" dedi. 

İl Müdürü Eroğlu ayrıca, protokol çerçevesinde fidan yetiştirimi ve ormanlık alan bakım işinin Nisan ayında başlayacağını ve Ekim ayının başında biteceğini dile getirdi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.