Manisa'da Bugün

MANİSA'DA VERGİ REKORTMENLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

EKONOMİ

Manisa Vergi Dairesi Başkanlığı Vergi Haftası nedeniyle düzenlediği 2011 yılı Vergi Rekortmenleri ödül töreni düzenledi.

 Manisa Saruhan Otel'de düzenlenen ödül törenine Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz yıldırım, daire müdürleri ve firma temsilcileri katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz Çakan, 2011 yılında il genelinde tahakkuk edilen 2 milyar 400 bin TL’lik verginin 1 milyar 900 bin TL’sinin tahsil edildiğini dile getirerek, tahsilat oranlarının yüzde 13 sevilere yükseldiğini söyledi. İl genelinde şuanda 76 bin 261 gelir vergisi, 7 bin 563 kurumlar vergisi olmak üzere toplam 83 bin 824 mükellefin bulunduğunu da sözlerine ekleyen Çakan, son olarak ödül törenlerinin amaçlarının düzenli ve gerçek kazancı üzerinden vergi ödemeyi yaygınlaştırmak olduğunu söyledi.
Çakan'ın ardından konuşan Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa il genelindeki OSB’lerde bazı büyük fabrikaların faaliyet göstermesine rağmen vergilerinin genel merkezlerine bağlı olduğu illerde toplandığını ifade ederek, “Bu Manisa için önemli bir kayıp. Manisa’nın suyunu içiyor ve buradan üretim yapıyorsan vergini üretim yaptığın ile ödeyeceksin. Bunun için bir yasa çıkartılması gerektiğine inanıyorum. Fabrikaların genel merkezlerini bağlı olduğu ile değil, üretim yaptığı illere vergilerini ödemeleri gerekir’’ diye konuştu.
Törenin son konuşmasını gerçekleştiren Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz ise, Manisa’da üretim yapıp ve bir çok yabancı ülkelere milyar dolarlık ihracat yapan büyük firmaların vergilerini başka illere ödediğini dile getirerek, “Büyük firmalar çoğunlukla İstanbul ve Ankara’da bulunan VIP adı verilen özel bir vergi dairelerine bağlılar. Vergilerini oraya ödüyorlar. Eğer bu vergiler Manisa’da kalsa ilimiz büyük kazançlar elde edeceğine inanıyorum’’ dedi. Vali Daşöz, vergi ödeyen her kesimin Türkiye’nin kalkınmasında bir lokomotif olduğunu dile getirerek, “Vergi ödeyen firmasından vatandaşına kadar herkes ülkemizin kalkınmasındaki lokomotifin bir çarkıdır. Eğer bir mekanizmada dişli eksik olursa, o çalışmaz. Şunu unutmayalım ki ödenen her vergi bize hizmet olarak geri dönüyor’’ dedi.
Konuşmaların ardından 2011 yılı gelir ve kurumlar vergisi rekortmenlerinin ödüllere dağıtıldı. 2011 yılı gelirler vergisi rekortmenliğinde ödediği 663 bin 373 TL ile birinci olan Turgutlu İlçesi’ndeki işadamı Eyyüp Altan’ın yerine ödülünü yeğeni Mesut Altan, Valil İbrahim Daşöz’ün elinden aldı. Daşöz, 2011’da ödediği 33 milyon 934 bin 201 TL ile kurumlar vergisi rekortmenliğinde birinci sırada yer alan T.K.İ. Kurumu Ege Linyit İşletmeleri Müessese Müdürlüğü adına ödülü Müessese Hakkı Duran'a verdi.
Gelirler vergi rekortmenliğinde ödediği 585 bin 638 TL vergiyle ikinci olan Abdullah Eryüksel’in adına ödülünü Hilal Güner ile kurumlar vergisinde ödediği 15 milyon 776 bin 854 TL vergiyle ikinci olan BOSCH Termoteknik San. ve Tic. A.Ş.’ adına Ticari Genel Müdürü Akın Kazak’a ödüllerini Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün verdi.
Törende ayrıca Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, gelir vergisi rekortmenliği listesinde ödediği 291 bin 664 TL vergiyle 8. sırada yer alan babası işadamı Cemal Ergün’e ödülünü kendi elleriyle verdi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.