Manisa'da Bugün

Manisalılar, İzmir'den 'Sultaniye üzümünü' istiyor

EKONOMİ

MANİSA Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, İzmir Sultaniye üzümü olarak tanıtılan ve dünyaya bu isimle pazarlanan üzümün yüzde 95'inin Manisa'da üretildiğini ve yine yüzde 85'inin buradaki tesislerde işlendiğini belirterek, "Zamanında Manisa Sultaniye üzümü değil de İzmir Sultaniye üzümü olarak patenti alınmış. Üzüm Manisa'da, işletmeler Manisa'da, İzmir'de sultan da yok. Araştırdık. Biz bu ismin bize iade edilmesini istiyoruz" dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, 16 Nisan'daki referandumda destek istemek için AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli ile birlikte, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap ve oda üyeleri ile bir araya geldi. Milletvekili Murat Baybatur, 16 Nisan'daki referandumda 'evet' çıkmasıyla birlikte Türkiye ekonomisinin daha da güçleneceğini öne sürerek, ticaretin önünün açılacağını söyledi. Türkiye'deki koalisyon dönemlerine dikkat çeken Baybatur, yaşanan ekonomik krizlerin ülkede pek çok kayıp yaşattığını belirterek, 16 Nisan'da 'evet' çıkması için destek istedi. AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli de, Ticaret Borsası Başkanı Özkasap'a 'evet kitapçığı' verdi. 


"ÖNLEMLERLE PİYASAYA CANLILIK GELDİ"


Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap da 2016 yılının zor geçtiğini ancak hükümetin son dönemde ekonomide canlılık için aldığı önlemlerin işadamlarını mutlu ettiğini söyledi. Özkasap, "2016 yılı terör olayları ve yakın coğrafyamızdaki çatışmalar nedeniyle zor geçti. Hükümetimiz bu süreçte iş dünyasında istihdamı artırma ve ekonomiyi ayakta tutmak için özel sektöre yönelik önemli destekler açıkladı. Bu desteklerden dolayı çok mutluyuz. Bugüne kadar benzeri olmayan kararlar alındı. Zor süreçteki sektörlere ciddi destekler sağlandı. Kredi garanti fonunun kapasitesi artırıldı. Piyasaya canlılık geldi" dedi. 


"İZMİR DEĞİL MANİSA SULTANİYE ÜZÜMÜ OLSUN"


Özkasap, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur'dan İzmir Sultaniye üzümünün Manisa Sultaniye olarak patentinin değiştirilmesi ve coğrafi işaret alınması için destek istedi. Özkasap, "Türkiye?de üretilen üzümün yüzde 95'i Manisa'da üretiliyor. Üretilen üzümün işletmesinin yüzde 85'i de Manisa'da yapılıyor. Zamanında Manisa Sultaniye üzümü değil de İzmir Sultaniye üzümü olarak patenti alınmış. Coğrafi işaretlerin bu kadar önemi yokmuş. Fakat bugüne geldiğimizde coğrafi işaretin önemiyle birlikte Türk Patent Enstitüsü'nden İzmir Sultaniye isminin Manisa Sultaniye üzümü olarak değişmesini istedik. Üzüm Manisa'da, işletmeler Manisa'da, İzmir'de sultan da yok. Araştırdık. Bu konuda destek bekliyoruz" diye konuştu. 


"MANİSA'NIN MARKASI MANİSA'YA İADE EDİLSİN"


AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Manisa'nın kuru üzümünün yurtdışına ihraç edildiğini ve kentle özdeşleştiğini ifade etti. İzmir Sultaniye yerine Manisa Sultaniye isminin alınması ve coğrafi işaret için destek vereceklerini dile getiren Milletvekili Baybatur, Manisa'nın dokuz milletvekili ile birlikte Manisa'nın değerini yine Manisa'nın ismiyle anılması için çalışacaklarını belirterek, "Manisa milletvekillerini örgütleriz. AK Partili, MHP'li ve CHP'li milletvekilleri ile birlikte ortaklaşa bir çalışma yapılması gerekiyor. Bu üzüm Manisa'nındır. Mesir macunu gibi bu şehrin markasıdır. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve ilgili bakanlarla görüşüp İzmir Sultaniye değil Manisa Sultaniye üzümü olarak tescili için çalışma yaparız. Biz Manisa'nın markasının ismiyle birlikte Manisa'ya iade edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ne gerekiyorsa yaparız" dedi. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.