Manisa'da Bugün

Manisa’nın jeotermal enerji kaynakları değerlendirildi

EKONOMİ

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in başkanlığında yapılan toplantıda Manisa’daki Jeotermal enerji kaynakları tüm yönleriyle değerlendirildi.Toplantıda, Türkiye’nin Jeotermal sektörünün 1038 megavat (MW) kurulu gücüyle dünya sıralamasında...

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in başkanlığında yapılan toplantıda Manisa’daki Jeotermal enerji kaynakları tüm yönleriyle değerlendirildi.

Toplantıda, Türkiye’nin Jeotermal sektörünün 1038 megavat (MW) kurulu gücüyle dünya sıralamasında 4. sırada, Manisa’nın da 167 MW kurulu gücüyle Türkiye’de 3. sırada olduğu belirtildi. Manisa’da yaklaşık olarak 250 jeotermal kuyu bulunduğu, bunların yaklaşık yarısının bin 500 metreden daha derinde olduğu kaydedildi. Türkiye’nin en derin jeotermal kuyusunun 4 bin 300 metre ile Alaşehir Soğukyurt’ta, en sıcak ikinci kuyusunun da 287 derece ile Alaşehir Köseali’de bulunduğu dile getirildi.

Manisa genelinde son 1 ayda özel sektöre ait 15 MW kurulu güce sahip santralin de devreye alınması ile birlikte toplam 7 adet Jeotermal Enerji Santralinin günümüz itibariyle elektrik üretimi gerçekleştirildiği ifade edildi. Ayrıca, Salihli’de 7292 konutun, Manisa sınırları dahilinde 779 dekar seranın jeotermal kaynaklar ile ısıtıldığı, toplam 6 adet termal otel ve kaplıca tesisinin turizm sektöründe hizmet verdiği bildirildi.

Vali Güvençer, Manisa’nın tarım ve sanayi yanında alternatif enerji kaynakları ile de adından söz ettirdiğini belirterek, tarım ve sanayinin göz ardı edilmeden ülke kaynaklarının çevre duyarlılığı ile en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Manisa Valiliği Brifing Salonunda yapılan toplantıya Vali Mustafa Hakan Güvençer’in yanı sıra Vali Yardımcısı ve Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanı Ünal Çakıcı, Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, DSİ 2. Bölge Müdür Yardımcısı Abdul Kasım Sarımehmet, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nurettin Aytekin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İsmail Kaya ve ilgili personeller katıldı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.