Manisa'da Bugün

META NİKEL KOBALT A.Ş. MÜDÜR DAYANMIYOR

EKONOMİ

Zorlu Holding Grup Şirketlerinden Meta Nikel Kobalt A.Ş. Gördes Nikel İşletmesine müdür dayanmıyor.

Kurucu müdür Barış Erdem’le işletme faaliyetlerine başlayan şirketin büyümesiyle yerine Mustafa İnce müdür olarak atanmıştı. Mustafa İnce’nin köylülere sarfettiği ‘Biz bir sürü adamla uğraşıyoruz sizinle mi uğraşamayacağız, gerekirse tarlalarınızı zorla alırız, kaç paralık tarlanız varda konuşuyorsunuz’ demesi ve bazı köy muhtarlarıyla arasını bozması madene karşı halkın tavır almasına sebep olduğu için görevden alınmış onun yerine atanan Hüseyin Aydil ise göreve sadece 3,5 ay devam edebildi.

Çin’de imal edilmiş olup İzmir Aliağa’dan Manisa’nın Gördes İlçesine 264 tekerlekli tır ile 630 tonluk dev kazanın nakli sırasında gerçekleşen çevreci eylemler sırasında Turgutlu Çevre Platformu (TURÇEP) ve Gördes Çevre Derneği (GÖRÇEV) yetkililerinin çevreye vereceği zararı konusunda sordukları bir soruda Hüseyin Aydil’in ‘illaki çevreye zararı olacak’ şeklinde açıklamaları ve halktan gelen tepkileri önleyemediği için görevden alındığı düşünülüyor. Ramazan ayı başlarında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın tesisi yerinde ziyaretinden iki gün sonra görevden alınan Hüseyin Aydil’in yerine ise Eskişehir İşletme Müdürü Veli Sulhi Uysal getirilmiş Uysal'da Meta Nikel Kobalt A.Ş'ye uyum sağlayamadığı gerekçesi ile eski görevine geri döndü.
Müdür Krizi yaşanan şirkete en son olarak Kurucu Müdür Barış Erdem’in vekaleten Gördes İşletme Müdürlüğüne atandığı biliniyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.