Manisa'da Bugün

MTSO BAŞKANI YAŞAR COŞKUN HÜKÜMETİN 2023 REÇETESİNİ AÇIKLADI

EKONOMİ

MANİSA Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Coşkun, Fransa'da bir mizah dergisine düzenlenen saldırıları hatırlatarak hem saldırıyı hem de Hz. Muhammed karikatürlerinin yayınlanmasını tasvip etmediklerini söyledi. Bu yıl yapılacak genel seçimlere de değinen Coşkun, ülke olarak seçimlerden sonra ekonomiye odaklanılması gerektiğini vurguladı.

Manisa TSO Ocak ayı meclis toplantısı Meclis Başkanı Hayati Dolman'ın başkanlığında, Manisa TSO Bülent Koşmaz Hizmet Binası'nda yapıldı. Gündem maddelerinin meclis üyelerince kabul edilmesinin ardından Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Coşkun, meclis üyelerine çeşitli konularda açıklamalar yaptı. Fransa'da yaşanan terör saldırısını hatırlatan Yaşar Coşkun, hem saldırıları hem de Charlie Hebdo dergisinin Hazreti Muhammed'e hakaret içeren karikatürleri yayımlamasını kınadıklarını söyledi.
"SEÇİM SONRASI DÖNEM ÜLKEMİZ İÇİN SON TREN"

Genel seçimden sonraki döneme dikkati çeken Coşkun, "Haziran ayı içerisinde yapılacak seçimler öncesinde kamuda istifalar gündeme gelmeye başlayacak. Yüzlerce bürokrat çeşitli partilerden milletvekili adayı olmak için istifa edecekler. Ülkemizin kamusal işleyişinde ister istemez bir duraklama ve belirsizlik ortaya çıkacak. Hepimizin gündemi milletvekili aday listeleri olacak. Ve ondan sonra hep birlikte inşallah üretim diyeceğiz, kalkınma diyeceğiz, istihdam diyeceğiz, ihracat diyeceğiz. Seçim sonrası dönem ülkemiz için son tren. AB yolunda taviz vermeden yürümeye devam etmeliyiz. Dünyanın en gelişmiş ekonomilerinin arasına girmeliyiz. 2023 için hedeflenen ekonomik kriterleri yakalamalıyız. Bu ülkenin hızla büyüyen bir nüfusu ve arkadan gelen milyonlarca genci var. Onları sağlıklı büyütmeli, iyi eğitmeli ve çağın silahları olan bilgi ve teknoloji ile donatmalıyız. Ve bütün bunlar için çok çalışmalıyız" diye konuştu.

ODANIN PROGRAMI HAKKINDA BİLGİ


Odanın yapacağı yurt içi ve yurt dışı programlarına da değinen Coşkun, "Mart ayı Meclis toplantımızı Sayın Meclis Başkanımızın talebi üzerine Çanakkale Savaşlarının 100. Yılı olmasına ithafen Çanakkale'de yapacağız. Ayrıca, Mart ayı sonu Nisan ayı başı gibi Makedonya, Kosova ve Bosna Hersek'i kapsayacak beş günlük bir iş ve inceleme gezisi düzenliyoruz. Afrika tüm dünya için yeni hedef Pazar. Bu sene içerisinde Gana ve Nijerya başta olmak üzere en az üç Afrika ülkesindeki fuarlara katılmak ve Manisalı iş adamlarımızı ve sanayicilerimizi Afrika pazarına taşımak istiyoruz. Aynı kapsamda Orta Asya Türk Cumhuriyetlerini de göz ardı etmememiz ve oralarda da iş ve inceleme gezileri yapmamız gerektiğine inanıyoruz" dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.