Manisa'da Bugün

Rusya'ya Hayvansal Ürünler Türkiye'den Gidecek

EKONOMİ

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, Rusya Federasyonu ve Gümrük Birliği üye ülkelerine ihraç edilecek olan hayvan ve hayvansal ürünler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, Rusya Federasyonu ve Gümrük Birliği üye ülkelerine ihraç edilecek olan hayvan ve hayvansal ürünler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Çebi, “Rusya Federasyonu ve Gümrük Birliği üye ülkelerine ihraç edilecek olan hayvan, hayvansal ürünler ve hayvansal yan ürünler ile bu ürünlerin üretildiği işletmelerde, Rusya Federasyonu ve Gümrük Birliği mevzuatında yer alan veteriner sağlık normlarına uygunluk şartı aranacaktır” dedi.

Rusya Federasyonu ve Gümrük Birliği üye ülkelerine yapılacak olan ihracat ile ilgili 19.08.2014 tarihinde Bakanlığımız bünyesinde yapılan toplantıda bir takım ihracat kriterlerinin belirlendiği belirten Çebi, “Toplantıda İlimizi ilgilendiren hayvansal ihraç ürünleri gözden geçirilmiş olup, ihracat kriterleri belirlenmiştir. İlimizden Rusya Federasyonu ve Gümrük Birliği üye ülkelerine ihraç edilecek ürünler başta kanatlı hayvanlardan tavuk eti ve yumurta olmak üzere peynir altı suyu da öne çıkmaktadır. İlimizden, Rusya Federasyonu ve Gümrük Birliği üye ülkelerine ihraç edilecek ürünler 2014 yılı içerisinde başta İl Müdürlüğümüz ve Bakanlığımız tarafından denetlenecek olup, 2015 yılı içerisinde ise ilgili ihracatçı firmalar Rusya Federasyonu yetkililerince denetlenecektir” dedi.

İhracat yapacak olan firmalarda aranacak olan kriterlere de değinen Çebi, “Firmaların onaylı işletme olması, Rusya Federasyonu ve Gümrük Birliği mevzuatında yer alan analiz parametrelerinin kontrolüne yönelik olarak ilgili işletmeler tarafından hazırlanan oto kontrol analiz programları ve personel eğitim programlarının hazırlanmış olması, denetimlerinin İl Müdürlüğümüz tarafından yapılmış olması, hazırlanacak beyannamelerin 2 nüsha şeklinde Türkçe ve Rusça olarak hazırlanmış olması, ilgili firmaların ürünlerinin sağlıklı olduğuna dair son 1 yıl içindeki laboratuar sonuçlarını gösterir belgelerinin olması gerekmektedir. Rusya’ya hayvansal ürün ihraç etmek isteyen girişimcilerimizin en kısa sürede İl Müdürlüğümüze başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Ülkemize ve İlimize hayırlı olmasını diliyorum ” dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.