Manisa'da Bugün

SARIGÖL’DE DOLU ZARARI BÜYÜK

EKONOMİ

Sarıgöl’de önceki gün yağan aşırı yağmur ve doludan zarar gören üzüm bağlarında inceleme başlatan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, bağlarındaki dolu zararının yüzde 10 ile yüzde 100 arasında olduğunu açıkladı.

 Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, önceki gün yağan aşırı yağmur ve doludan etkilenen üzüm bağlarında yaptığı zarar tespit çalışmalarının sonucunu açıkladı. İlçe Müdürü Mehmet Toy, "Doludan zarar gören üzüm bağlarımızla ilgili ekiplerimiz tespit çalışması yaptı. İlk etapta ilçeye bağlı Tırazlar, Çanakçı, Çimentepe, Sığırtmaçlı, Doğuşlar köylerimiz ile merkeze bağlı Kavakkırı ve Adaarası mevkilerindeki bağlarda zararın yüzde 10 ile yüzde 100 arasında olduğu belirlendi. 20 bin 100 dekarlık bir alan zarar gördü. En büyük dolu hasarının Tırazlar köyünde olduğunu tespit ettik" diye konuştu.
İlçe Müdürü Toy, akşam saatlerinde tekrar yağan şiddetli dolunun Dindarlı, Alemşahlı ve Dadağlı köylerinde etkili olduğunu, bu üç köye de ekiplerin zarar tespitine gideceklerini belirtti.
Dolu nedeniyle üzüm bağının tamamen talan olduğunu belirten Tırazlar köyünden Süleyman Uslu, "Bağımda dolu nedeniyle yaprak dahi kalmadı. Bu bağlar kendisini ancak üç yılda toparlar" dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.