Manisa'da Bugün

Soma'daki Sigortalı İşçi Sayısı, 21 İlin Nüfusundan Fazla

EKONOMİ

Manisa'nın Soma ilçesindeki sigortalı çalışan işçi sayısının, 21 ilin nüfusundan daha fazla olduğu bildirildi.

Manisa'nın Soma ilçesindeki sigortalı çalışan işçi sayısının, 21 ilin nüfusundan daha fazla olduğu bildirildi. Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Yüksel Uçar, merkez nüfusu 75 bin 345 olan ilçede 22 bin sigortalı çalışan bulunduğunu kaydetti.

Manisa İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu
toplantısı, Vali Yardımcısı Mesut Eser başkanlığında yapıldı. Valilik salonundaki toplantıda konuşan İŞKUR İl Müdürü Uçar, Türkiye'nin 2023 vizyonunda işsizlik oranının yüzde 5 olarak öngörüldüğünü söyledi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Manisa'nın 2011 yılı işsizlik oranının 4,7 olarak açıkladığını ve bunun sevindirici bir gelişme olduğunu belirterek, " Yani Manisa olarak 2023 yılındaki işsizlik oranı hedefini 2011 yılında yakaladık. Bu bizim için sevindirici ancak sürdürülebilmesi ve bu seviyede kalması önemli. Şu anda Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 8'ler civarında. Avrupa ve ABD'den daha iyi durumdayız. İnşallah ülke olarak işsizliğin hedeflenen oranlara düşmesini ümit ediyoruz. " dedi.


Son üç yılda Manisa'da istihdamın yüzde 50 arttığını belirten Yüksel Uçar, " İstihdamın artmasında Manisa Organize Sanayi Bölgesi ve Soma ilçesindeki kömür işletmeleriyle Soma Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. (SEAŞ)'nin katkısı çok büyük. Manisa, büyükşehir olacak. Nüfus olarak 14. büyük il. İstihdamda da 14. sırada. En çok ihracat yapan iller arasında ise yedinci. Sevindirici olan, şu an için ihracatın ithalattan fazla olması. " şeklinde konuştu.


İŞKUR tarafından Manisa'da 2011 yılında 6 bin 65 kişi işe yerleştirilirken bunun 2012 yılın ilk dokuz ayında 7 bin 559 olduğunu aktaran Uçar, müdürlüklerine kayıtlı işsiz sayısının 36 bin 372 kişi olduğunu söyledi. İlk dokuz aylık döneminde 7 bin 299 kişiye işsizlik ödeneği olarak 11 milyon 3 bin 651, 15 kişiye iş kaybı tazminatı olarak 18 bin ve 10 kişiye ücret garanti fonu olarak 30 bin lira ödediklerini bildirdi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.