Manisa'da Bugün

SRAP PROJESİ SARUHANLI’DA 17 KİŞİYİ İŞ SAHİBİ YAPTI

EKONOMİ

Manisa’nın Saruhanlı İlçesinde, Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında hazırlanıp uygulamaya konulan projeler doğrultusunda 17 kişinin iş sahibi olduğu bildirildi.

 Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında Saruhanlı’da hayata geçirilen projelerle ilgili bilgi verdi.
Kaymakam Otcu, ilçede Srap kapsamında 5 yıllık süre içinde hazırlanıp kendilerine sunulan projelerden 17’sinin kabul edilip uygulamaya konulduğunu, 3’ünün de uygulama aşamasında olduğunu ifade etti.
Uygulanmakta olan 17 projeye 474 bin lira maddi destek sağlandığını dile getiren Otcu, uygulama aşamasında olan 3 projeye de toplam 45 bin lira destek sağlanacağını belirterek şunları kaydetti:
“Uygulanan projelerden 12’si köy ve beldelerde, 5’i de ilçe merkezinde hayata geçirildi. 17 projenin 11’i hayvancılık, 6’sı diğer iş kurma projeleridir. Projelerden faydalanan aile sayısı ise 32’dir.
Bu projeler arasında büyük ve küçükbaş hayvancılık, bilgisayar, güvenlik kamerası, sınav ölçme ve değerlendirme, PVC kapı pencere, çeyiz ve organizasyon işleri yer alıyor.
Bunların yanı sıra İlçe merkezinde uygulama aşamasında olan 3 projemiz daha var. Bu projelerimiz de kuaför salonu, marangoz atölyesi ve şarküteri ürünleri satışının yapılacağı işyeri olacak.”
Otcu, hazırlanan projenin hayata geçirilmesi için faizsiz olarak proje sahibine verilen paranın ilk 2 yıl geri ödemesiz olduğunu, sonraki 6 veya 8 yılda ana paranın yıllara göre eşit taksitlere bölünerek geri ödenmesinin sağlandığını kaydetti.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.