Manisa'da Bugün

TADI ACI, KAZANCI TATLI

EKONOMİ

Manisa’nın Saruhanlı İlçesinde alternatif ürün olarak üretimine başlanan, “Çeri” isimli kırmızı acı biber yöre çiftçisinin yüzünü güldürdü.

Akdeniz, yaptığı açıklamada, köylerinde pamuğa alternatif olarak 5-6 yıldan bu yana Çeri biber üretimi yapıldığını bildirdi.
Yörede yetiştirilen biberlerden “Çeri” isimli kırmızı acı biberin daha çok rağbet gördüğünü ifade eden Akdeniz, şunları kaydetti:
“Köyümüzde alternatif ürün olarak üretimi yapılan biberin bu yılki hasadına başladık. Bir dekar araziden 3-4 ton civarında ürün elde ediyoruz. Hasat ettiğimiz biberler, sözleşme imzaladığımız köyümüzdeki işletme tarafından kilogramı 80 kuruştan satın alınıyor. Üreticinin cebi sıcak para görüyor. Biberler burada işlenip yurtdışına ihraç ediliyor. İçerisine çökelek konularak turşu haline getirilen bu biberin Avrupa ülkelerinde beğeniyle tüketildiğini biliyoruz.”
Akdeniz, çeri biber tohumunun ülkemizde bulunmadığını, bu biberin tohumunun köydeki işletme tarafından yurt dışından temin edilerek üreticilere verildiğini kaydetti.
Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur ise, pamuk üretiminin bitmesiyle ilçede pamuğa alternatif değişik ürünlerin ortaya çıktığını, bunlardan birinin de Çeri biber olduğunu dile getirerek, Saruhanlı’da bu yıl 8 bin 100 dekar alanda biber üretimi yapıldığını belirtti.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.