Manisa'da Bugün

TARIM ARAZİLERİNE DOLU ŞOKU

EKONOMİ

Manisa’nın Turgutlu ilçesine bağlı Musacalı köyü ve Urganlı beldesinin belli bir kısmında dün gece etkili olan şiddetli dolu yağışı tarım arazilerine büyük zarar verdi.

 Geçtiğimiz gece saat 22.00 sıralarında etkili olan ve yaklaşık 5 dakika süren şiddetli dolu yağışı 2 bin dönüm tarım arazisinde büyük çaplı zarara neden oldu. Dolu Musacalı köyü ve Urganlı beldesinin bir kısmında bulunan üzüm bağlarına ve domates tarlalarında büyük hasar oluştu.
Turgutlu İlçe Tarım Müdürlüğü ve Turgutlu Ziraat Odası Başkanlığı tarafından kurulan bir ekibin, dolu yağışından zarar gören tarım arazilerinde hasar tespit çalışmalarına başladığı öğrenildi.
Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol: “ Dün akşam saatlerinde meydana gelen yaklaşık 5 dakika süren dolu yağışı tarım arazilerine ciddi zarar vermiş durumda. İlçe Tarım Müdürlüğü ve Ziraat Odamız tarafından kurulan bir ekip koordineli bir şekilde hasar tespit çalışmalarına başladı. Kurulan ekip tarafından zararın boyutu net bir şekilde ortaya çıktıktan sonra çiftçilerimizin mağduriyetini gidermek adına konuyu hazırlayacağımız raporla birlikte yetkili mercilere zararın karşılanmasına yönelik başvurumuzu yapacağız” şeklinde konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.